Hirdetés

Aktív témák

• guga

Közösségépítő

Vigyázzunk egy 15 hónapos gyermekre :)

Az időpont reggel 6:45h-7:45h. Általában 4:30h-kor kelek és fogok neki bokros teendőimnek. Van olyan hajnal/reggel, amikor egy adott konfiguráció hibaelhárításán dolgozom, mert olyankor nincs telefon és nincs szusszanat sem, ami megzavarhatna. Általában mailokra válaszolok, árajánlatokat adok cégeknek, magánszemélyeknek és ilyentájt szoktam a két fő fórumon is válaszolgatni a feltett kérdésekre. Kossuth rádió rullez, nem vihognak egyszerre négyen érthetetlenül és artikulálatlanul az erőltetett poénokon, mint a kereskedelmi adókon szokás. Falurádió, időjárás jelentés Bóna Mártával, s egyszer csak betoppan a nejem a műhelybe, hogy apa megyünk. A nagyobbik fiamnak egy csapd bele az orrtörlőd és már búcsúzunk is. 6:45h van. Beosonok a lakásba, Benjámin az ágyunkon a lábait szétdobva hortyog. Éjféltájt szokott felrinyálni és olyankor anya áthozza a mi ágyunkba és ott alszik ébredésig. Mi pedig nem :) mert forog, mint a motolla, a lábujjait a fülembe dugja, a kezével közben az anyja hajába kapaszkodik, valahogy álmában is tudja, hogyan szabadítsa fel a helyet maga körül. Most is valahogy úgy fekszik a francia ágyon, hogy rajta kívül oda már senki se férjen. Tétován belépek a konyhába lábujjhegyen és fél füllel azon vagyok, hogy azonnal betömjem a száját egy cumis edemmel, ahogyan Ő nevezi, ha éppen csipa nyitás van és nyöször-nyöször. Leülök a konyha asztalhoz Bibliát olvasni, de elmélyedni nem tudok, fél fülem és agyam a külykön, hogy mikor nyöször-nyöször. Végül aztán mégis belefelejtkezem egy kis ideig, majd egyszer csak a látómezőmben holmi zajtalan tipegés és egy kis nyöször. Már van akkora, hogy magától lemászik az ágyról és mezítláb végigtipeg a konyhakövön. Felkapom és bucizunk egyet, megsimogatom a kobakját, hozzám bújik, de közben keresi az anyját. Mikor rádöbben, hogy nincs itt, akkor egy néhyány perces hiszti, majd ha ló nincs jó a szamár is alapon beéri velem is és újra hozzám buksizik. Egy darabig csönd, majd egy akaratos nyöszörrel követeli a cumis edemet a langyos tejjel. Hanyattvágja magát a párnámon és cuclizik. Épp alkalmas idő a kávé főzésre, de megkönnyebbülve tapasztalom, hogy a nejem már lefőzte, nekem csak meg kell innom. Betelepszem a Benjámin mellé és bekapcsolom a tv-t. Semmi érdekes, vihogás és önfényezés a meghívott vendégek részéről. Nem is azért nézem, mert érdekelne, hanem, mert a langyos tej és a tv hangja a gyerkőcöt visszaaltatja. Erre a célra maximálisan megfelel a tv. Kicsit elszunnyadt és hortyog, gyorsan kiosonok a wc-be, hogy a kv hatásának köszönhetően könnyítsek magamon. De a látóteremben megint valami tipegés és ott áll a wc ajtajában vigyorogva, maga sem érti, hogy én minek ülök itt és nem mozdulva miért nem emelem fel Őt, de azért csak vigyorog, majd beljebb lép. Na ettől féltem, mit mondjak neki, hogy menjen ha éppen hozzám ragaszkodni kíván, de közben könnyítenék magamon s fel nem ugorhatok. Szerencsére feltalálja magát és egy kék törölközőt magára borítva tovább sétál, majd hallom, hogy valamit leemel az asztalról. A nagyobbik fiam hagyott ott az asztalon egy fél pohár vizet. S miközben a wc-ről nem mozdulhatok, türelmesen végighallgatom, hogy kiöntözi a konyhakőre, majd szépen hanyatt esik a mezítelen lábával és koccan a feje a konyhakövön. Sírás és visongás, mese nincs, felpattanok a még be nem fejezett művelet közben, sem törlés, sem lehúzás, sem gondolkodás. Magamra rántom az alsót és futás, megvan, felkapom és bucizás. Megnyugszik, visszafektetem, tejcsite, hortyogás, navégre. Megyek befejezem, de két lépés után már hallom, hogy nyikorog az ágyunk és lép le a szőnyegre. Valahogy ráérzett, hogy otthagytam. Újra kéredzkedik egy kicsit bucizni, felemelem és közben érzem, de jó lenne legalább a fenekem megmosni, de erre jelenleg nincs mód. Na most nem hiányozna egy több napos menetelés a sivatagban. Leteszem az ágyra, betakarom és futok ki a fürdőszobába, hogy megmossam a hátsómat. Még be sem fejeztem, amikor egy bizonytalan tipegés a látóteremben elbizonytalanít, hogy nekem hátsót mosni muszáj. Gyorsan lemosom a kezem alaposan, mert már rángatja a nadrágom és visong, hogy emeljem fel. Szerencsére már nem olyan kényelmetlen érzés, sikerült lemosnom magam, bemegyek vele a szobába és lefekszem a szőnyegre. Tapasztalatból már tudom, hogy ilyenkor elcsöndesedik és elkezd játszani valamivel folyamatosan, vagy ideadja nekem. Közben hallom, hogy nyílik a bejárati ajtó és a nejem rohan a wc-re, mert kb. 1 órát volt úton a reggeli forgalomban a nagyobbik gyerekkel és közben Őt is elővette a szükség. De egy szigorú bazdmeg nem tudod lehúzni magad utánnal kifordult a wc-ből és nekem pedig már nem volt erőm mentegetődzni, hogy a gyerek...és közben elfelejtettem, sőt be sem fejeztem, s ha lehetne még visszaülnék egy negyed órácskára melegíteni az ülőkét. De attól félek, hogy valami bizonytalan tipegés a látóteremben hirtelen szándék és irányváltásra kényszerítene, ezért elhalasztom a dolgot estére, mikor is mindenki kidől.

[Szerkesztve]

Aktív témák