- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
guga
Közösségépítő
Emberi kapcsolatra vágysz ? Kapcsold be a géped
10./2.
Ez én vagyok...
1998-ban megismerkedtem egy koreai lelkésszel, éppen egy éve nem volt munkám és nagyon kicsúsztak a dolgok a kezemből. Hatalmas adósság terhelte meg a vállamat minden oldalról. OTP részlet, lakásrezsi, ecetera...Munkám az nem volt, pedig a gesztenyepirítástól kezdve a napszemüveg árusításon keresztül, a plakátragasztásig mindent megpróbáltam. Az utolsó nekifutásom a számítástechnikát megelőzően a festőművész volt, természetesen sikertelenül. Akkoriban már ismertem a lelkészt és tanácsot kértem tőle, azt mondta ő pontosan átlátja ezt a helyzetet és nagyon jól tudja, hogy Isten mit szeretne tőlem, hisz ezt már sok ember életében látta. Minden olyan ajtót bezár előttem amelyik arról szól, hogy a saját magam erejéből és tudásából szeretnék sikereket elérni. Azzal bocsátott el, hogy ha felhagyok a sikertelen próbálkozásaimmal és nyugton maradok a fenekemen ill. arra fogok várni, hogy Isten hozzon elém olyan munkát amit Ő akar adni számomra, akkor bizonyosan be fog következni. Ugyan egy szavát sem hittem el mert eleve bizalmatlan voltam és ilyen jellegű tapasztalattal nem bírtam. A lelkésznek lett igaza...és most nyugodtan kijelentem, hogy enpera, höhhhnyeee. Egyszer rám jött a frazeológia és bicóra pattantam. Napszemüveg, jó sújtásos zene a fülembe és nekiálltam gyalázni a kilométereket. Valahol az Andrássy út környékén lejobboltam és az Ó utcában találtam magam, abban a kerületben éppen lomtalanítás volt. A Szerkó KFT kirakta az utcára eme népünnep keretein belül az Állami Biztosító 60db komplett PI. és PII.-es számítógépét mert valószínűleg felmondták a szerződésüket. Valahol időrendi sorrenben akkor érhettem oda amikor a cigányok a 30. számítógépet csapták a földhöz, hogy kinyerjék belőle a rézkábeleket. Mire sikerült őket ráébresztenem, hogy a számítógép értéke egyben sokkal több mint a kinyert rézhuzaloknak már a 40. gépet csapták a földhöz. Összeszorult a szívem, s bár pénz nem volt nálam de amúgy sem, elhatároztam, hogy megszerzem tőlük a maradék gépeket. Nekiálltunk bőszen alkudozni, közöltem, hogy pénzem nincs, nekik meg szerszámuk. A kerékpárom szerszámtáskájából egyenként vettem elő a csavarhúzót, villáskulcsot és mindent amit találtam. Mire kiürült már 6db komplett gép volt a birtokomban, bizalmatlanul körbeálltak vagy tízen, de nem ijjedtem meg tőlük. Általában véve ha emberként beszélsz velük akkor semmi gond, sőt ha még tiszteletet adsz nekik akkor kenyérre lehet őket kenni. A Nike pólómért és a kerékpároskesztyűmért cserébe újabb 2db komplett gépet kaptam tőlük, majd az üdítő is hozzájuk vándorolt a kerékpárom flaskatárolójából. Maradt a rövidnadrágom, az alsóm, a sportcipőm és a zoknim. Na meg a fejemen a napszemüveg és a füles a hozzátartozó walkmannal és mindkettő igen becses darab volt számomra. Megígértem nekik, hogy megkaphatják a szemüveget is és a walkmant ha cserébe átválogathatom a dobozaikat amikbe belepakolták a szétbuherált alkatrészeket. Úgy is volt, két monitoros dobozt megpakoltam rammal, procival, hdd-vel, fdd-vel, vga-val és egyéb csecsével-becsével ami még belefért. Szigetelőszalaggal felfogattam a komplett gépeket a kerékpáromra és elindúltam haza gyalog. A két monitoros dobozt lezárva otthagytam náluk megőrzésre. Elég hülyén néztem ki a montyra felragasztózott 8db komplett géppel és a súlya sem volt csekélység. Mire hazasétáltam vele a Gizellába megöregedtem. Majd újra vissza a két doboz alkatrészért. Azokat is felciháltam a kerékpárra és újabb séta. Aznap este leültem a számítógépstóc elé a pincémben és eszembe jutott az a mondat amit a lelkész mondott: ''ha felhagyok a sikertelen próbálkozásaimmal és nyugton maradok a fenekemen ill. arra fogok várni, hogy Isten hozzon elém olyan munkát amit Ő akar adni számomra''.
Akkor megelégíti az én lelkemet.
Másnap reggel már a Hirdetés c. újság szerkesztőségében sorjáztam a pulthoz és adtam fel a napi 2-4db hirdetést. Elkezdtem a számítógépeket kiárulni alkatrészenként, de nem számoltam azzal a ténnyel, hogy ha valaki meg akart vásárolni egy IP233MMX-es procit az egyúttal meg akart szabadulni egy kisebbtől. Aztán a vevők szoktattak hozzá, hogy a hirdetésemben megjelenjen a kisebb processzort ill. egyéb számtech alkatrészt beszámítósdi. Ahogy elterveztem, hogy minél hamarabb túladok az alkatrészeken újsághirdetés segítségével, úgy lett napról-napra egyre több alkatrészem a beszámításoknak köszönhetően. Elkezdtem kijárogatni a Petőfi csarnokba hétvégenként az alkatrészekkel mert már nagyon sok lett belőlük. Akkoriban az emberek bátrabban vásároltak és közvetlenebbek is voltak. Alapjában véve az anyagi helyzetem rendbe jött és sikerült az adósságokon felül némi pluszra is szert tenni. A pluszpénzt pedig nem hagyhattam parlagon heverni. Kijárogattam hajnalonta a Verseny u-i. piacra és felvásároltam fillérekért a használt számtech alkatrészeket a hajléktalanoktól és a cigány asszonyoktól. Amit utána természetesen yóó pénzért továbbmértem a Hirdetés c. újságon keresztül...enpera.
Hosszú a történet ami elvezetett a ma estéig. Elég csak annyit mondanom, hogy a gugaponthu már üzemelegyelőre itt tartok és forog az agykerék telítve tervekkel. Egyet viszont nem tévesztek szem elől: Ember tervez...enpera.
Egy kis szakmaiság. Eleinte nálam mindenki jobban értett a számítástechnikához és sűrűn előfordult, hogy olyan emberektől kértem segítséget akik egy egyszerű Linux partíció eltávolítása kapcsán is csak annyit mondtak, hogy egy 1000-ért megcsinálom és lépj tovább. De azt semmiképp sem árulta volna el, hogy miként kell csinálni. Rövid időn belül rájöttem, hogy tanulnom kell, méghozzá sokat, sőt nagyon sokat. A legjobb módszer az volt, hogy hibás gépeket kezdtem el helyrerakni. Mivel nem akartam, hogy lássák mennyire kínlódok a gépekkel így eleinte azt mondtam hagyja itt a gépet és másnapra rendbeszedem vagy telefonálok amint elkészültem. Volt olyan, hogy egy ismerősöm Olaszországból hazafelé jövet magával hozta a számítógépét amit internetezésre használt ott és megkért, hogy szedjem rendbe. Jelezte, hogy három nap múlva utazik vissza és addigra kellene neki készen. Természetesen két napig küzdöttem a géppel mire rájöttem, hogy a boot sectorban vírus van, hőőőjjj. Aztán a harmadik nap a modemmel küszködtem mert a netről leszedett driverekkel nem akart müxxeni. Elrohantam a frissen startoló Nagy Lajos Király úti Miskárolóba és vettem egy origi modemet. Téptem haza és csak otthon vettem észre, hogy a driver lemez hiányzik a dobozból. Tépek vissza és vállvonogatás, majd jelzem, hogy yóó a másolat is de sürge mert haladnom kell. Punnyadtványad kölyökgólya benyögi, hogy vegyek cd-t. OK mondom ezen ne múljon acca. Hát nemaddiga csak 10db-ot tudnak adni mert nem bontanak. Enpera akkor szabadult el a basszájba. Visszaadtam nekik készségesen és mivel három napon belül és szinte egy órán belül jártam kértem egy másik típust ráfizetéssel. A gép szerencsére időben kész lett és még aznap elhatároztam, hogy Software-s hibát többé senkinek.
A lényeg az, hogy egyre többen jártak hozzám és egyre több hibával. A felmerülő hibák megoldását sok esetben már kisujjból, de ha valami még addig nem tapasztalttal találtam magam szemben az sem zavart a kezét tördelő tulajdonossal ellentétben, mert nekem kihívást és tanulást jelentette, mivel hosszútávon gondolkodtam és nem felejtettem el soha, hogy:
Első este ahogy hazavittem tönkre is tettem rajta az oprendszert, de előtte még beírtam, hogy helló számítógép...
BAD COMMAND OR FILE NAME
Mi van, nem érted amit mondok ?
BAD COMMAND OR FILE NAME
Ez hülye ázmeg....
BAD COMMAND OR FILE NAME
A faszba visszaviszlek oszt leshetsz te kütyü
BAD COMMAND OR FILE NAME
Nem viccnek szántam, tényleg annyira ketyere voltam, hogy ezt megcsináltam, de mindezek ellenére megpróbáltam úgy viselkedni, mint aki ért mindent és ura a helyzetnek.
Azt, hogy bizalommal fordulnak hozzám és nem tartom kötelességemnek minden egyes elejtett mondatomért szaros ezer forintot elkérni, annak köszönhetem, hogy qrva sok hibajelenség talált megoldásra a kezeim között külső segítség nélkül. Természetesen a mai napig előfordul, hogy olyan ember toppan be hozzám segítséget kérni aki kéccerannyit tud elméletben mint én, viszont ilyenkor ildomosnak tartom befogni a számat és egyszerű gyakorlati példával megoldani a problémát.
Alapfelállás, hogy mi volt az utolsó mozzanat ami a hibát előidézhette software-sen vagy hardware-sen ? Mit rakott fel vagy mit rakott bele ill. távolított el ?
Jelenleg ott tartok , hogy óránként csireg-csereg a határban a tyilifon, hogy teeeee mijévan az, hogy ...és enpera. Ugyan mindig közlöm, hogy telefonon keresztüli hibaelhárításra csak a Gyurcsok képes, de azért amit mondok néha bégyün.
Még egy kis szakmaiság: Eleinte mikor komplett gépet rendeltek tőlem, vakon, mohón összedobtam és bekapcs...enpera, természetesen soha nem indult a masinéria. Szedhettem szét az alapokig és elkezdhettem kideríteni, hogy mi okozhatta a hibát?
Azóta már nem a megrendelt konfig szintjétől függ az óvatosság, hanem úgy kezdem, hogy alaplap+proci+ram+vga és bekapcs, ha túrázik akkor jön a következő elem és utána szintén egy, míg elemenként felépítem a gépet. Általában véve oprendszert nem szoktam telepíteni mert az mindenkinek a magánügye. Ugye ?
Mondjuk úgy, hogy amit írok nem egyenlő egy valós idejű prociteszttel és nem annyira kívánatos mint egy lólőcsháromdémárk teszteredménye, nézzétek el nekem. Nem szeretnék beállni a sorba, sőt ha sorbanállóst is kéne írnom akkor is megfűszerezném gugásra...enpera
Mára zárszóként annyit, hogy saját tapasztalatom annyi a húrkakóbász számítógépesekről, hogy inkább elvárják, hogy elismerjem mekkora szakik és mennyit diplomáztak ázze a cámtógépből, mintsem, hogy elismerjék lóganét sem értenek ahhoz amit tanultak. Ha yóól megtanulták és gyakorlatiasak akkor miért itt sorjáznak a rácsom előtt ?
Megmondom miért, mert nem létezik olyan ember aki értene a számítástechnikához, hisz naponta fejlődik és a grafikon görbéje már javában meredek falon dönget.
De ezzel szemben a végzett cámtógépesek megmaradnak a tanultaknál, ami ugye aznap avul el ahogy kiidzadják a diplomát.
Tehát nemes egyszerűséggel elmondhatjuk, hogy inkább tartsd csukva a szád amikor be akarod bizonyítani valakinek, hogy mennyire értesz a cámtógépekhez, mert lehet utánad végzett egy évvel. Be kellemetlen ugye nagyfijjú
Ez vagyok én...
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest