Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- localhost: Radírgumi hatás [Törölt topicok emlékhelye]
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- Algieba: Hulladéktermelés művészi szinten, mert megérdemlem
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
flymi
addikt
válasz
waithEard #759 üzenetére
Ha csak azon múlik -> Nem biztos.
Ha szeretnétek látni néhány tucat viszonylag érdekes holmit (élőben, ha nem akkor első hsz-ben van link), valaki elfuvaroz oda meg vissza, no meg legfőképp bacsis mester is biztosít egy kis hokedlit valamelyik sarokban, akkor szerintem megoldható a dolog. Simán kérhetek szabit arra a hétvégére.
Mondjuk sokat nem lendítenék a nézettségen.Mivel ezekkel nem lehet játszani, max csak megtekinteni lehet. Szóval nem tudom mennyire érdekelne itt bárkit is pár kiló élettelen fémkupac egy Aventyr féle tuning show mellett.
Az idén majd mindenképp akarok venni egy autót, mert belekezdtünk a babagyártásba és az após öreg roncsával nem fogom egy métert sem vinni sehova a (remélem hamarosan) terhes feleségem. Szóval majd valami olcsó, fenntartható, de viszonylag modern és biztonságos négykerekű kell. Van több kiszemelt típus is, meglátjuk mit sikerül majd szerezni, még bőszen gyűjtögetek rá. Első saját kocsim lesz, de ezer más portékára is kell a zseton: gyerekszoba és babaholmik (ha már tudjuk a nemét), kéne végre egy légkondit is, mert a tetőtéri szobák nem épp bababarátok 'gusztusban. Szóval az idén előre láthatólag nagy kiadásokba fogom verni magam.
-
flymi
addikt
válasz
waithEard #755 üzenetére
Azt teszem.
Remélem az idén is legalább annyit fog bővülni a cpu vonal mint tavaly és akkor a nyár közepén meglehet a 100. példány is, de igazából nem a mennyiség számít, hanem miket sikerül behúzni.Aventyr: Ja, a kicsike. Nem is tudom hirtelen melyik most a legnagyobb és legnehezebb hűtőm.
-
RexMaximus
senior tag
válasz
waithEard #710 üzenetére
Hat, en is igy voltam ezzel, de azota racionalizaltam
. Majd raerek a gyakorlatban azt jelenti, hogy soha
(persze az is lehet, hogy hamarosan vloban nyugdijas leszel - nem tudhato - akkor meg siman
)
En most ugy csinalom, hogy nyaron picit lazabbra veszem a dolgokat es retrozgatok akkor.
-
Laraxior
titán
válasz
waithEard #665 üzenetére
Ram még fogalmam sincsen, mert a G.Skilleket lecseréltem inkább 4GB-os modulokra, azok meg benne vannak az X58-ban. Majd veszek valami kitet bele, de még nem tudom, hogy milyet, ráérős a dolog.
Igazából VGAm sincsen olyan különösebb korabeli, ami talán GTX280 lenne.
2darab 8800 Ultrám van feleslegben, meg egy GT220 amivel tesztelni szoktam, mert annak nem kell se tápcsati, sok hely sem, és passzív.
Még azt sem tudom, hogy hova fogom pakolni őket. Le van beszélve itt pH!-n egy ASUS Commando is, már csak a tesztre várok, aztán jöhet az is.
A Blitzen még gondolkodom, mert az egy vagyon..
...aztán lehet én is kipakolgatom a falra őket. Ha máshol nincsen hely -
flymi
addikt
válasz
waithEard #640 üzenetére
Annál jókor voltam jó helyen, ez az igazság. Bárki megvette volna, aki tudja mivel áll szemben.
V10? Az is kívánós, meg ha már TEC hűtő, akkor Ultra ChillTec Silver / Black és a Titan Amanda-t se hagyjuk ki. Igazából holnap estig tudnám sorolni milyen bitang hűtőkre fáj a fogam még.
-
-
flymi
addikt
válasz
waithEard #477 üzenetére
Az L-type nincs meg, csak a kistesó S-type dobozosan, de szabályzó nélkül.
Ha már iparművészet, még az idén jelentkezem egy tipikusan ilyen hűtővel, ahol a forma előbbre való a teljesítménynél. Őszintén mondom, hogy egyáltalán nem baj, hogy léteznek ilyen holmik, sokkal unalmasabb lenne nélkülük a számítástechnika.
Addig is itt van egy jó példa erre, a Cooler Master Mars.
Sokkal szebb, mint jobb. De legalább ez megvan.
Pumukli óvjon mindenkit attól, hogy a ventit meg kelljen pucolnia benne... -
válasz
waithEard #472 üzenetére
Tudtommal nem. Csak a direkt dual üzzemódra épített tápok, egy megfelelő elektronikával csatolva ( pld szerver-akvárium ) tudnak együttműködni. Sima tápoknál a földpontok keveredhetnek, persze szerencsés esetben visszaágazhat mindegyik a sajátjába, az sem kizárt, ha nem akkor megjelennek a kóborfeszek.
-
flymi
addikt
válasz
waithEard #459 üzenetére
Irigykedem is!
Rocket coolert sajnos még nem sikerült szereznem, a rezes tesójából volt több típus is, de csak egy lepukkant példányom van belőle működésképtelenül, nem gyűjteményi álapotú. A Scythe Ninja egy remek darab, megvan dobozostul a teljes méretű és oem-ként a mini változat is, utóbbi csak 775-re.
-
válasz
waithEard #450 üzenetére
Poénnak jók ezek a lapok, de a létező legsilányabb alkatrészekből vannak összerakva. Nekem is van a két dual-os (AGP+PCIE) lapom tőlük, egyik AM2, másik LGA775 platformra. Nekünk így tesztelgetni jók, na de ki vette meg ezeket anno újonnan, aktív használatra?
Nálam az ASRock mindig a minőség legalját jelentette, hasonlóan mint VGA fronton a Palit/Gainward/Xpertvision triumvirátus (természetesen a Gainward csak a sajnálatos Palit-felvásárlás dátuma után).
-
RexMaximus
senior tag
válasz
waithEard #438 üzenetére
Nyilvan az lenne a meno
. Ha osszejon akkor jo, ha nem akkor tudok nelkule elni. A plussz raforditott eroforrast merlegelem es ez alapjan ugy dontottem, hogy nem.
De a fenti sema alapjan racinalizalok.
Most egy fasza IC7 Max3-ot beszerezni haaat - elosszor is mennyibe kerul, mennyit kell nezegetnem hirdeteseket stb. Ha kozben belefutok ezeregy IS7 IC7 lehetosegbe, ahol tudom, hogy az egesz konfig olcsobb lehet mint az IC7 Max3 akar csemegekkel egyutt - nem fogok eljutni az Max-ig
Pl egy IC7 konfigot, minosegi tappal, 3Ghz koruli P4 proccal es raid scsi kartyaval es vinyokkal (4-5 nem emlekszem) 7e ft-ert talaltam. Onnan nem erzek akkora vagyat a Max-ra ami akkor is 10k korul lehetett es ez csak a lap. Ami regebben se volt gyakori
. Szamomra igy elfogadhato kompromisszum.
Azert volt olyan eset is ahol maskepp racionalizaltam. Sajat gyerekkori C64-em visszaszerzese. Az nekem kb 50k-ban allt meg. Semmi extra, megovott allapotban C64G, Nehany tarolodoboznyi lemez, floppy, joy-ok asszem. Dobozos es hianytalan volt
Tulaja nem akarta eladni, neha tapogatoztam nala (nehany evente). Ja es ez kb 8 eve lehetett.
-
flymi
addikt
válasz
waithEard #425 üzenetére
Szorozd fel hattal.
Vannak hónapok, mikor egyszerűen egy darab, annyi sem érkezik, aztán van olyan is, hogy egy héten 3-4 csomag jön, de ugye ez a ritkább.DarthSun-t idézzem: "Készen lett a 38. gépem".
Nekem csak 4 komplett van. Egy amit minden nap használok, a többinek viszont még gépháza sincs, csak úgy összedobálom néha. De majd ez változni fog.
Mondom, sehol sem vagyok a hardcore gyűjtőkhöz képest. -
RexMaximus
senior tag
válasz
waithEard #425 üzenetére
Ilyen csirketelepe lesz de HW-kbol
-
flymi
addikt
válasz
waithEard #400 üzenetére
Két hét múlva mind okosabbak leszünk és többet fogunk tudni...
Ígérem ide fogom megírni elsőnek, akármi is legyen a végeredmény.Ahogy egy volt kollégám mondta volt: "Elhiszem, mindig ötös voltam hittanból!"
De lehet, h ha átbasznak akkor a további hozzáállás az ilyen jellegű hirdetésekhez a kopasz ismerősöm beszólása lesz, miszerint: "majd ha átfésültem a másik oldalra!"
-
-
-
válasz
waithEard #253 üzenetére
Én (elsősorban saját történelmi és érzelmi kötődés okán) biztosan az nForce2 mellé raknám az FX-et, ugyanis nekem ebben az időszakban pont ilyen gépem volt. Na meg NV chipset mellé NV kártya dukál
Az intel konfigba meg mehetne az ATI, és akkor ott egy teljesítmény szempontjából kimaxolt kombó jöhetne létre
-
-
-
-
válasz
waithEard #230 üzenetére
Hát a 3850 már csak állóképeket renderelne a friss játékokban (már amelyik egyáltalán elindul rajta). De hogy relatíve új játékokkal hogy bír el a 3850, az ebből a cikkemből kiderül. A mostani írás nem a VGA-t állítaná középpontba, hanem azt vizsgálná, hogy melyik rendszer képes a legjobban kiszolgálni a legerősebb AGP-s kártya cím birtokosát
Szóval nem sok értelme lenne szerintem olyan játékokkal mérni, amikbe a 3850 foga beletörik...
-
-
-
-
válasz
waithEard #165 üzenetére
A Kamu-FX-hez anno megvolt a dobozom, és a saját CD-je ami írott (!!!) volt, és olyan driver volt rajta, ami az eszközkezelőbe is behazudta, hogy FX
Nem tudom, hogy a Radeon-hoz is volt-e ilyen...
Arra a kártyára egyébként rá is volt ragasztva a borda, hogy nehezebben derüljön ki a csalás, de erre az MX-re nincs.
-
flymi
addikt
válasz
waithEard #157 üzenetére
Rajtam ne múljon!
Összeházasítjuk egy Tuával.
Az Abit lapok betegsége volt az idővel púposodó/eldurranó kondik?- - - - - - - - - - - - - -
Mai program a még tavaly vásárolt cpu hűtők egy részének takarítása és fényképezése volt, mennek az 1. hsz-ba a fotók (remélem működik még a link, mert átrendeztem kicsit a tartalmat).
A Scythe NCU-2000?-et lamellánként pucoltam meg, mindegyiket nagyjából kétszer is. Eltartott...
A GlobalWin kék szűkítője a csavarmeneteknél két helyen is el volt törve, ahogy szétszedtem, szét is esett. Pillanatragasztó segített rajta.
Az ArctiCooler Agilent (és ha lenne egy JMC Phoenix 70-em) nagyjából takaríthatatlan sajnos a felépítése miatt. A ventilátor lapát azért kezelve lett és a bordák kívülről.
Szegény Thermaltake Fanless láthatott már életében ezt-azt, elég gyűrött a képe.
A VapoChill-en még a gyári paszta van a kupak alatt. Ezt kivételesen nem kellett tisztítani, valamiért viszont a három csőből kettőn megjelent valami elszíneződés.
A csodálatos elnevezésű AVC 117140-et gondolom senkinek nem kell bemutatni. Nem tudom mi okból, de elég nehezen sikerült csak beszereznem.
A két Titan-ből (TTC-CW9TB/SC és TTC-W6TB/825) az utóbbi van jobb állapotban, a bordája még nem látott procit, a másiknál a ventilátor leszorító csavaroknál meg van repedve a műanyag.Még mindig elég sok mindenről nem készült kép, de igyekszem.
Sajnos a telefonom 13mp-es képeket készít és a fájlok mérete miatt sem nem engedi közvetlenül feltölteni ide a rendszer a fotókat. Átméretezve lementegetni meg nincs kedvem. -
-
válasz
waithEard #122 üzenetére
A vapor chamber-nek ott van értelme, ahol a hőt nagy felületen tudja szétteríteni, tehát jellemzően a sok hosszanti lamellát alkalmazó légcsatornás hűtéseknél. Az ilyen "Intel processzorhűtő dizájnú" bordáknál, ahol csak egy kb 2-3 cm átmérőjű kör a hőátadó felület, nincsen semmi haszna nincsen. Ennyi erővel egy sima rézmag bőven elég lett volna, csak akkor nem tudják rásütni a Vapor-X nevet
-
válasz
waithEard #120 üzenetére
Valóban szép kártya, bár a hűtő felülete a burkolat alatt meglepően kicsi
-
válasz
waithEard #114 üzenetére
Valóban ritka lapok ezek, és talán csak az ABIT látott ebben fantáziát. Mondjuk a legtöbb házon már akkoriban is volt a csatlakozók fölött minimum egy 8cm-s ventilátornak hely, ami sokkal hatékonyabb (és halkabb) mint ezek az apró légkavarók, amik ráadásul a kimeneti csatlakozóktól veszik el a helyet, szóval nem véletlenül nem lett ez elterjedt megoldás, de attól még tény hogy különleges, és ezért gyűjtői szemmel vonzó megoldás
-
válasz
waithEard #109 üzenetére
Ti 4200 OTES nekem is van. Szerintem ugyanaz az ipari célokra szánt, 7200 RPM-es ventilátor volt az 5800 Ultrán is, csak az volt a különbség, hogy az 2D alatt visszavette a fordulatszámot (és az órajeleket is), a Ti 4200 pedig állandóan maximumon ordít hogy ne lehessen megmaradni mellette
Nem is tudom hogyan bírták ki ezt akkoriban az emberek, pedig az OTES kártya még csak különösebben ritkának sem számít, vagyis elég sok fogyott belőle.
-
-
-
-
Sanchez638
addikt
-
válasz
waithEard #98 üzenetére
Nem tűnik olyan kicsinek az a borda (legalábbis a refhűtőnél sokkal nagyobb), szerintem inkább az a baja, mint a cikkemben szereplő, szintén szörnyűségesen hangos Gainward "Good Edition" GTX 580-nak: a nyitott felépítésű hűtést túlságosan bezárták egy műanyag házba, így a levegő csak két oldalt tud minimális mennyiségben távozni, de a nagy részét "visszaköpik" a ventilátorok (a szívás irányában távozik visszafelé) ahelyett, hogy rendesen átszellőztetnék a bordát. Nem véletlen, hogy manapság az ilyen felépítésű hűtőket igyekeznek a lehető legkevésbé beburkolni, mert ezeknél a szabad légáramlás kiemelten fontos.
Egyébként épp a napokban láttam egy ilyen ASUS-t eladót vagy itt, vagy a Vaterán, gondolkodtam is rajta, de aztán végül nem vettem meg.
-
válasz
waithEard #92 üzenetére
Nálam pont fordítva volt: 8800GTX volt sokáig, és a 200-as széria maradt ki aktív használatra... mondjuk onanntól már nem is követtem "realtime" az új fejlesztéseket, mert egyre kevesebbet játszottam, szóval 1-2 generáció lemaradásban voltam mindig (most is egy 780-as fűt a gépben
)
-
válasz
waithEard #82 üzenetére
Sajnos Quadro-n kívül más biztosan nem lesz benne, mert a 3DLabs kártyákhoz nem értek, az ATI FireGL-ek meg azért maradnak ki, mert sokkal kevésbé elterjedtek, mint a Quadro-k, és itthon szinte lehetetlen beszerezni őket. Mindössze egyetlen FireGL kártyám van, Quadro-ból meg már most is van egy raklappal, pedig eddig nem is tematikusan kerestem őket... Szóval ez inkább egy GeForce vs Quadro cikk lenne majd, bemutatva az egyes Quadro-kat az azonos GPU-ra épülő GeForce-okkal összevetve, illetve különböző programokban leméregetve, hogy valóban annyival jobbak-e egy GeForce-nál, hogy indokolt legyen az (újkorukban) többszörös felár, illetve a másik oldalról közelítve: játékra mennyire használhatóak a ma már emberi áron beszerezhető használt példányok?
-
válasz
waithEard #72 üzenetére
Szerintem nem feltétlenül, mert ezen a kártyán nincs semmilyen extra chip, ami szétosztaná a PCIE sávokat a GPU-k között. Az összes későbbi dupla GPU-s csúcskártyán (akár NVIDIA, akár ATI modellről van szó) található ilyen chip, de itt egyszerűen rádrótozták az első 8 PCIE sávra az egyik, a második 8 sávra pedig a másik GPU-t. Így aztán az alaplapi chipset feladata, hogy megkülönböztesse és etesse őket, erre pedig valószínűleg csak az SLI-s chipsetek vannak felkészítve. Még az sem kizárt, hogy valami BIOS-os hack is szükséges hozzá, és azért támogatta kezdetben csak a saját alaplapja a kártyát, mert a többi gyártó SLI-s lapjának a BIOS-a még nem volt felkészítve rá, de ez már csak találgatás a részemről
-
válasz
waithEard #68 üzenetére
Igen, csak a saját Gigabyte K8NXP-SLI típusú lapjában működik elvileg. Illetve érdekes, mert a 3D1-XL változat (ami csak annyiban különbözik, hogy 50 MHz-el alacsonyabb a GPU-k órajele, és csak 1 db ventilátor van rajta) elvileg minden SLI kompatibilis alaplapban működik (anno használtam is egy ideig ASUS lapban olyan kártyát gond nélkül), ez a kártya viszont az ASUS-omban is csak 1 GPU-snak látszik. Nem SLI licenszes lapban viszont biztosan csak 1 GPU-val fog menni mindkettő.
-
mmili
tag
válasz
waithEard #49 üzenetére
Én a gefo2-ről váltottam a 9800Pro-ra. Emlékszem mikor kölcsönkaptam az NFS Undergroundot és volt benne egy rész mikor mindig kidobott asztalra. Nem tudtam mi lehet. Vga driver frissítés, semmi. Kinomban már mimd a 3 alap kocsival elindultam, de kidobott. Akkor még egy 1000-es Athlon Thunderbird és 256 MB DDR ram volt a gépben. Aztán rá egy évre jött a nagy frissités. 2,8 gh Barton, 80 gb WD, 1 gb ram, plusz Rad 9800Pro. A Doom 3 után az Underground volt a másik amit telepítettem. Odaértem a kritikus részhez... és tovább folytatódott a karrier. Volt ám nagy öröm
-
-
válasz
waithEard #24 üzenetére
Azok a kártyák lényegében GTX-ek voltak, csak első szériás darabok, amik közül rengeteg ment tönkre RAM halál miatt, ezért inkább visszahívták az egész szériát, és alacsonyabb RAM órajelet (és feszültséget) beállítva újra kiadták GTO néven. Nekem is volt anno, valóban nagyon megérte.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest