- R.I.P. Aláírások
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- leslieke farmerzsebe
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Markgx10
őstag
válasz
hoffman_ #2790 üzenetére
Önvédelemre szerintem a csúcs a krav maga. Persze én nem megvédeni szeretném magam, hanem bunyózni, teremben, ezért én sem oda járok, hanem pont fél éve MMA-zni, pontosabban edzeni járok azok közé, akik csinálják
Kiskoromban én is judoztam, majd bokszoltam, már tényleg nem is az önvédelem része érdekel, ha olyan van, úgysem tudom megvédeni magam mondjuk egy hátulról jövő szúrás ellen (még szemből sem
), engem az érdekel, hogy sportszerű keretek között bunyózhassak, arra meg csak az edzőterem alkalmas már csak.
De hogy önvédelemre mennyire jó a krav-maga, azt jelzi, hogy ahová jártam 60 kilós volt az edző max és bármikor 10 mp alatt tönkrevert volna (pedig próbálkoztam), pedig +100kg-os kategóriát erősítem és akárhová jártam eddig életemben, engem egy 30-40kg-mal könnyebb ember soha nem tudott megverni. Te is tudhatod a judoból vagy a jitsuból, hogy földezésnél is és állóbunyónál is mennyit számít ekkora súlykülönbség. Az a 60 kilós pali meg ott ütött meg, ahol akart és az rögtön torokra, térdre, vagy ágyékra ment volna, ha nem állítja meg, tehát nekem ott lett volna annyi. Én azóta hiszek a krav-magában.
Egyébként focimeccsek előtt én úgy szoktam csinálni, hogy két alkar fel a fej fölé, összezár és imádkozom, amíg leesik az utolsó üveg, aztán hajrá
Ez is csak személyes vélemény.