- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amur
addikt
Kell a földharc ebben igazad van, de ha jó vagy állva, és ki tudod védeni hogy földre vigyenek, vannak erre bőven élő példák, akkor azért kevés földharccal is lehet valaki eredményes. De persze teljesen igazad van ebben és a többiben is. Ami sokszor megy az nem egy csúcs sport, pedig a kevert harcművészeteknek annak kellene lenni. Mondjuk ahhoz olyan egyéniségek kellenének mint pl. G. St-Pierre. Én elsősorban birkozó vagyok, de ennek ellenére nekem Nurmagomedov stílusa sosem tetszett. A földharcban ő volt a legjobb, és ha valakit levitt akkor sok menetnyi agonizálást láttunk csak, látványos harcot szinte sosem.. Ellenben egy GSP vagy egy J Bones Jones meg persze McGregor is megkerülhetetlen, bármennyire is balhés az ürge azért vitték a showt, és miattuk lett a legnagyobb cirkusz az MMA, és nem csak az UFC-re értem, mert minden versenysorozatra hatással volt. Láttam már nagyon egyoldalú címmeccset ahol csak 1-1 ágban volt nagyon jó valaki, és thai boxer lett a győztes, de lehet csak azért mondom mert részrehajló vagyok. De tény hogy sokoldalúnak kell lenni, ahhoz pedig a thai és persze a kick box egy nagyon jó alap, ezt a részét tartom. De nagyon rá kell érezni a ketrecre, mert ahogy írtad az azért egy nagyon más világ mint a többi küzdősport. Remélem nem nagyon kúsza lett amit írtam, így utólag azt látom össze vissza csapongtam..bocsi érte!
-
XharX
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos ahogy látom ez nem egy aktív topik, de hátha valaki még követi

Bele szeretnék vágni valamilyen küzdősportba, legalább kipróbálni milyen.
Ami végcélként érdekel az MMA, és ezért akarok álló és földharcot tanulni.
A gond, hogy fogalmam sincs mégis merre és mivel kéne kezdeni
Számomra a legkényelmesebb az lenne, ha létezik BP-n olyan MMA oktató, aki vállal személyi edzést, és szépen végig tud vezetni az álló és a földharc alapjain is. Hetente egyszer lenne időm elmenni. Tudom, hogy ez így egy hosszú út lesz, de ráérek szerencsére. Fiatal már nem vagyok, lassan 30, ha ez érdekes infó lehet.
Esetleg itt van valaki aki vállal ilyet/ismer ilyen személyt?
Amennyiben nem, bármi tipp, hogy mit és hol lenne érdemes tanulni?
Szerk: véletlen válaszra nyomtam
-
Amur
addikt
-
törölt tag
-
AxBattler
félisten
-
AxBattler
félisten
-
emiki6
veterán
Engem az lepett meg, hogy még a gézspré, gázpisztoly stb se ér semmit. A támadó, ha képzett, akkor elhajol, kicselezi, vagy ha kap is, leszarja és csakazértis kért tesz benned, tán még nagyobbat.
Akinek 0 harci képzettsége van, azon semmilyen eszköz nem segít. Ha még tekintélytparancsoló fizikuma sincs, akkor meg bukta. Pucéron a hóviharban...
Az vicces kicsit, hogy az alacsony ember még azt is megkapja, hogy a támadó nem fogja olyan könnyen feladni és a füldön maradni, még ha le is veri, mert "nehogymár egy ilyen alacsony leverjen".
-
Jó könyv az! Az első felét végig röhögtem, olyan sztorik vannak, mint egy Guy Ritchie filmben. Szentendrén nőtt fel és akkor még boldog boldogtalan bunyózott mindenért, voltak "bandaháborúk", minden. A fő humorforrás persze az emberi hülyeség és találékonyság volt. A kerticsapos sztori az egyik kedvencem.
-
törölt tag
-
emiki6
veterán
Az sstyleos könyvben sok szó esik a retro utcai bunyókról és a mai helyzetről. Sajnos nem olyan egyszerű, hogy futni kell. A földharccal akkor van baj, hogyha van egy harmadik fél, aki simán fejberúg, nameg betonon fetrengeni sem leányálom. Dulakodni nem szabad.
Amugy törvényileg még önvédhetsz (noha azt is korlátozottan), de másnak nem segíthetsz, hacsak nem hív segítséget.Az önbizalom téma érdekes. Jordan Peterson mondta, hogy a nők nem ártalmatlan férfit keresnek, hanem olyan férfit, aki veszélyes, de önmérsékelt. Az önbizalom fejlesztése azért is függ össze mind az erőedzéssel, mint a harcművészetekkel, mert "veszélyessé" tesznek. Meg persze státusz.
Fakad persze önbizalom abból is, ha kompetensé válsz. Meg az is, ha önazonos és őszinte vagy. -
PazsitZ
addikt
Egyetértek azokkal amiket írtál.
Én leginkább arra akartam felhívni a figyelmet, hogy ne essen bele véletlenül se olyan harcművészetbe, amiket angolul Mcdojo-nak hívnak.
Az ilyen-olyan csoda érintések, a csak kata-t oktató emberek, ami "túl veszélyes" a végrehajtáshoz. Tipikusan megkérdőjelezhető, ahol sosincs szabad, full-kontakthoz közeli sparring.
Bár szakértő nem vagyok, de ezeket nem javaslom, sőt ellenjavallom. Avagy csak is akkor ha a helyén tudod kezelni és nincsenek illúzióid.
Avagy van pár forma, ami jó lehet mozgásformának és szellemiség nevelésnek, de nem igazán reális, avagy használható valós küzdelemben.
Ha valaki ezzel tisztában van és megfelel neki, persze akkor azzal sincs feltétlenül baj. -
Szevam
senior tag
-
PazsitZ
addikt
Szerintem azért bőven meg lehet találni azokat, ahol valódi full kontakt vagy minimum ahhoz közeli sparringokat is csinálni. Manapság bőven van rá eszköz és egyebek (kesztyűk, fej- sípcsont-egyéb védők). Persze emellett fokozottan lényeges, hogy normális mester/edző és azáltal normális edző partnerek legyenek.
Ahol azt hangoztatják, h ezt nem lehet csak kata szinten gyakorolni, mert halálos meg egyebek onnan érdemes rögtön eljönni :D.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Renault, Dacia topik
- World of Tanks - MMO
- Steam topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- LEGO klub
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Mégis megkapja a HDMI 2.1-et a Steam Machine?
- További aktív témák...
- ASUS TUF F16 Intel Core 5 210H RTX 4050 140W GARANCIÁS 2028-IG ÚJ!
- Getac T800 G2 Rugged Tablet 8GB RAM, 128GB SSD + Dokkoló, Windows 11 Pro
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- Xiaomi Redmi A3 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest