Hirdetés
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
myckey
veterán
válasz
PazsitZ
üzenetére
A csoda érintéseknek, formális dolgoknak, is...megvan a mikéntje. Ember ismerje az anatómiát, tudja az életpontokat, idegvégződéseket stb... tudja hogy lehet sérülést okozni, milyen minőségű sérülést. Hogyan lehet fájdalmat stb... Ezek nagyon jó dolgok !
Jó, mert ha olyannal kerülsz összetűzésbe, aki nincs hozzászokva, akár a hangos üvöltéshez, arra elég, ha csak ráordítasz, és már ott is hagyott. Nem kell kitépni a szívét, vagy olyan dolgot aokozni, amiből bajod lehet. Elég ha csak meghúzod a fülést, vagy a haját, vagy lehet csak jó helyen rúgod, mondjuk bokán vagy a combizomnál....Nem is ez a lényeg.
Nem az előadás.
Csak azt akarom mondani, hogy a nagyobb problémát, meg lehet előzni, ha az ember tudja, és jön is neki, rutinból, készség szinten.Túl veszélyes .... igen, mikor a "csak halálos technikák" szöveggel jönnek. Azért ők a legkeményebbek, mert csak halálos dolgokat tanulnak .
Jól van, én elhiszem.

Amit régről hoztak át, azokat a technikákat csiszolták, sportosították, hogy ne legyen belőle versenyen vagy máshol sérülés. Gyakorolni is jobb, embereket fejleszteni is. De írtam is erről a másik nagy eszmefuttatásomban.
Mesterem szokta mindig mutogatni, hogy miként lehet végrehajtani egy technikát, akár Judoban, ami meg JuJitsu volt, akkoriban a csatatereken...szóval miként lehet úgy, hogy súlyos sérülés legyen a kimenetele, vagy úgy, hogy annak inkább sportértéke legyen, semmint harci értéke. Az egyik a harcászat, a másik a sport. De persze nem ilyen fekete és fehér ez sem.Mennyi akármit írok én ide, pedig pont én írtam, hogy ezt csinálni kell, nem pedig beszélni róla...
De elkap az elmélkedés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 264 - Lenovo ThinkBook 16 (G7 ARP) - AMD Ryzen 5 7535HS, no GPU
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,16GB DDR4,256GB SSD,Quadro M2000 4GB VGA,WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 11 Pro 64GB 95% (3 hónap garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest