Hirdetés

2024. június 22., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2343) Horka1


Horka1
tag

A harcművészet útján jöttem rá arra, hogy az emberi kapcsolatok, így a harc ami az emberi kontaktusok legdinamikusabbja, nem véletlen mozgások véletlenszerűsége nyomán jönnek létre! Gondolkodó ember észre kell, hogy vegye, hogy a személyes harcok, népiesen verekedések, igen jól körülhatárolt törvényszerűségek mentén zajlanak! Végig gondolva a dolgot, nem tudom másképpen értelmezni, mint a bolygó mozgások adaptációját! Vagyis, két ember egymáshoz képest úgy mozog, mint a föld és a hold egymáshoz képest! Az egyik nagyobb, erősebb, irányítja a másikat, de az irányítás átalakul, bármelyik pillanatban átveheti a másik!

Nem tudom nem észrevenni, vagy nem tudok elvonatkoztatni a Ving Tsun stílustól, amit tanultam is, amely leginkább megtestesíti ezt az ideát! Amely harcművészeti ágazat alapvetésének tekinti az ősi tudományokat, amely számára a csillagok, nem pusztán elérhetetlen fénylő élettelenségek, hanem mintául szolgálnak a mi kis földi okoskodásainkhoz!

Vizsgáljuk hát meg azt az alapvető harci stratégiai jelenségrendszert, amit a történelmünk, a Szkíta korba vezet vissza, ahol a fényarcúak, a tudás népe élt békében a világgal! Olyan miliőben ami a mi rezgésszintünkön ma elképzelhetetlen sajnos!

A hold kering a föld körül! A föld forog, a hold forog saját tengelye körül!

Amikor két ember mozog egymással szemben, ezt testesíti meg! Keringenek forognak egymás előtt! Mindig egymásra néznek, mindig szembefordulnak egymással, mint a hold a földdel!

1. szembefordulás elve!

HA tovább figyelünk, nem szabályos körpályán keringenek egymás körül, hanem változó távolságokban, vagyis elliptikus pályán, szükség szerint megválasztva a távolságot!

2. Mágnesesség elve, vagy vonzás-taszítás, vagy a távolságtartás elve!

Minden bolygó forog, saját tengelye körül, ami kiegészíti az egymás körüli keringést, bolyongást! A harc is így zajlik! Ha ütés-támadás éri az egyiket, az nem tesz egyebet, mint a másik középvonalát elfoglalva, megfelelő távolságot választva, tengelykörüli forgással az ellenfél felé történő energia áramoltatással kiszorítja a támadás erejét a középvonalról!

3. Ék elv!

Az ellenfél tengelyének irányában őt leszorítva a tengelyvonalak síkjáról, éket képezve, az ellenfél középvonalát, tengelysíkját elfoglalva, kimozdulásra kényszeríti az ellenfelet!

4. középvonal, illetve tengelysík elve

Négy kapun támadhat az ellenfél!

5. Négy kapu elve!

A támadások hárítása a forgástengely körül történik, amikor az ellenfél el akarja foglalni a tengelysíkunkat! Mi a karunkat középvonalon, tengelysíkon tartva, fogadjuk az ellenfél karját, és a saját forgástengelyünk körüli elforgással, az ellenféllel szembe nézve, és saját ellentámadásunk erejével visszahatva semlegesítjük a támadást!

Ez a Ving Tsun alapja, az ősi Szkíta eszme a tudósok tudása, a tudatos harcrakészség, a tudás maga!

Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.