Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
hát nálam itt bukik az összes ilyen dolog meg.
ki a mestered...
ezzel én már 10 évesen se tudtam mit kezdeni tasunkó karatés koromban, ott is hagytam a francba az egész bohóckodást.
mit hívjak én mesternek európai emberként egy európai embert akinek semmi köze ahhoz amiről ez az egész szól? meg műanyag padlós tornateremben mezítláb rohangálni és úgy csinálni mintha... ugyanmár
[Szerkesztve] -
Integra
titán
hát a km minden csak nem puhány.
kezdő szinten egyébként tudatosan nem tanítjuk azt hogy agyonverd a másikat. pláne nem, hogy már az elejétől azt tanulják az emberek, hogy a lehető leghatékonyabban támadj és fuss. szóval nem vicces ha valakinek hátrafelé hajlik mondjuk a térde, meg ilyesmi.
egyik instruktor cimbimnek épp múlt héten tört többszörösen miszlikbe az orra.
szóval bizonyos szint felett már iszonyatosan oda ekll figyelni, mert óriási a sérülési veszély.
csak a türelmetlenek mondják a km-re hogy gyenge. nagyon nem az, bele lehet pusztulni, olyan kemény.. -
Alukard
senior tag
Igen, de sajnos ezért a rend gyakran (időnként önhibáján kívül) inkompetens őre ''enyhe'' birságot szab ki, amennyiben nincs engedélyed rá. De viszont a kezedre és a lábadra nem kell engedély és célozhatsz sérülékenyebb részekre is (torok, orr, lágyék, ....) és ha ott marad a földön (véglegesen) még akkor is megúszhatod jogos önvédelemmel

-
piqla
őstag
Sajnalom, de senkinek nincsen igaza. Hosszu evek tapasztalabol meritve kijelenthetem, hogy kozel,- es barmilyen mas nemu harcra ez a legjobb: [link] Fusson, ki merre lat
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
GPG
csendes tag
Nekem az összes kempo edzőm ugyanezt mondta, hogy a legjobb önvédelem a futás. Aztán jöhet csak a bunyó, hogyha nem tudsz elfutni stb stb. És a harcművész elveit olvasgatva világossá válnak ezek a dolgok. Igen, kempoban is tudni kell a harcművész elveit és azok szerint is kéne élni, viselkedni. Ezért is elszomorító valóban, hogy sok olyan kempos van, aki eljut valamilyen szintre és már megy is keménykedni a kocsmába, szórakozóhelyekre...
-
Sipi
addikt
Hm, félreérthető voltam.
Nem nézek le más küzdősportot/harcművészetet. Én így hívom azokat, amelyekben addig ütöm a másikat, míg mozog.
Megkülönböztetve más, inkább mozgásra alapozó ágaktól (az ugrabugrától).
A kritika inkább arra a sok ''klubra'' vonatkozik, amelyekben tényleg annyiból áll az edzés, hogy jól megverik egymást, és hipp-hopp, megajani lesz Pálcika Pistából.
Anno edzésre rengeteg ember jött különféle karate-klubokból, mert elegük lett, hogy sem filozófia, sem sport, netalántán művészet nem volt az adott ''mester'' oktatásában, csak viszonylag ellenőrzött keretek között lezajló verekedésről lehetett beszélni. Az ilyenekkel van gondom.
Mint Integra hsz-eiből látom, a KM sem egy puhány dolog, mégis szinte automatikusan megtanítja a legfontosabb dolgokra a művelőit: először fuss, s csak aztán üss. Fura módon valahogy úgy érzem, a magyar KM-klubokból kikerülő emberektől nem kell félnem, hogy este az utcán ninját játszik.
Sipi
[Szerkesztve] -
Alukard
senior tag
Kár vitatkozni azon melyik harcművészet milyen régi mert 1ik sem statikus, hanem folyamatosan változnak. pl a Taekwondo a kóreai Subak és Taekkyon irányzatokból alakult ki majd a japán megszállás alatt sok elemet fölvett a Shotokan ból (sokan amiatt hiszik, hogy a karatéból nőtte ki magát). A Taekwondo ''mai'' formája elsőként az 1950es évek környékén kezdett kibontakozni, és azóta is folyamatosan változik. Mellékesen a Subak és a Taekkyon a kóreai 3 királyság periódus alatt alakult ki ami Kr.e. 37 -től Kr.u. 935 -ig tartott...
Ennyit a történelemről
-
t_ferenc
őstag
hú pezseg az élet.

olvasgattam a sok hsz-t és el kell mondjam szinte mindegyikből tükröződik egy alap hiányosság: az alázat más harcművészeti irányzatokkal szemben. legalábbis a fenti durván 40-50hsz-ből.
-
GPG
csendes tag
Elmondhatja a saját véleményét, csak éppen ha az nem tükrözi a valóságot, akkor muszáj beleszólnom... És képzeld el, hogy az én edzőm tanít alázatot és hidd el, hogy nagyon alázatos vagyok és soha nem kötekednék utcán... Egyébként szerintem meg az nem helyes, hogy ''egyes ütöm-verem ág''. Szerinted ez helyén való? Azt hiszem a mesterek arra is megtanítanak, hogy ne szóld le a többi harcművészetet, márpedig szerintem ez a kifejezés eléggé erre irányult...
-
piqla
őstag
Stilustol fuggetlenul, mindenhol talalhatunk janikat... Sajnos.
Meg valami, akinek inge vegye magara, javito szandekkal irom:
Fojt - Most megfojtom az Integrat.
Folyt - Integra ugy pofanvagott, hogy lefolytam a falon.
[Szerkesztve] -
Sipi
addikt
Sajna, modlimit lejárt...
függ, hogy ő milyen edzést tart. Bocs, de most muszáj reagálnom valamit az írásaida, mivel én ZBK-s vagyok. Nem hagyhatom, hogy így irogass.
Azt hiszem, ez az, amit egy-két harcművészet művelőjétől a büdös életben nem hallhatsz. S ez az, ami miatt kijelenthetem, hogy egyes ütöm-verem ág művelői bizony nem vetik meg a buliból verekedni kezdeket...
Tudod, régen rossz, ha ''nem hagyhatod'', hogy valaki elmondja a saját véleményét. Ekkor jön az, hogy az a *** visszaütött.
Egy rendes harcművészet/küzdősport rendes edzője alázatot is tanít.
Sipi -
Sipi
addikt
Nem a Kemposok ellen szóltam, helyettesíts be akármit. Éppen ez jutott eszembe, mert a topikban erről volt legtöbbet szó.
Egyébként van pár harcművészet, ahol lényegében kizártnak tartom, hogy valaki janizni kezdjen. Túlzottan egymásba fonódik a szellemi és technikai képzés.
Sipi -
Dorian
félisten
Persze, nem lehet kijelenteni, hgy aki egy bizonyos ks-ot hm-et űz, az kötekedős, de pl pár éve egy fehérvári kempo klub tagjai azon élték ki magugat, hogy szórakozóhelyeken sorra megvertek embereket... egészen addig, amíg valakinek eltörött a gerince mert hátba rúgták...
be is zárták a klubbot. -
MichaelSD
őstag
-
GPG
csendes tag
Egy normális, értelmes kempo-s sem kezd el utcán kötekedni, ugyanis ellenkezik a filozófiájával meg a normális emberi érzésekkel is. Azt hiszem ezt minden kempo-ra kijelenthetem. Viszont sajnos van sok olyan kempos is, akik járnak pár hónapot, netán 1-2 évet és máris azt hiszik, hogy ők az utca császárai és sajnos lehet, hogy egy-két embert le tudnak csapkodni, amitől mégjobban Janinak érzik magukat... De azt hiszem ez sok más harcművészetről is elmondható
-
Fermat
tag
versenyszam fuggo.Light contact(csak pontozas), chikara(pontozas de van ippon és folytas, knockdown(pontozas vagy KO)
De neztem most full contactot, és nagyon erosen utik rugjak egymast, de nem nagyon akarjak kiutettni magukat. 6 merkozesbol egy combos KO volt
[Szerkesztve] -
Alukard
senior tag
Ha már a verseny is szóba került

sztem a mai versenyek eléggé,...... mesterségesek..... pontozással győzni
fogjon padlót, aztán maradjon is ott aki áll az nyer, kész -
Sipi
addikt
Úgy hallottam, néha-néha előfordul egy-egy Aikidos is ilyen versenyeken, és olyankor elég jó eredményeket érnek el. Ugyanakkor gőzöm sincs, mennyi esélye lenne.
Mellesleg ki mit ért azon, hogy ''földre kerül''? Ha egy ütés-rúgás miatt, akkot tökmindegy, mit űz az illető, egy Aikidos is ugyanúgy vinnyog tökönrúgva, mint egy Kempos.
Sipi -
MichaelSD
őstag
Sipinek igaza van, hogy magára valamit is adó aikidos nem alacsonyodik le ilyen piszkos dolgokhoz, mint verseny.

De, visszatérve az eredeti témára, ez a probléma sok harcművészettel mikor azt állítják, hogy jó önvédelemre. Lehet, de pl. aikidoba (ha már az aikidosokat rágjuk), nincs földharc. Ez nem biztos, hogy baj, de az aikidosnak tudnia kell, hogy pl. ha földre kerül vége a litániájának. Na most, sok aikido ezt nem tudja, és ez nagyon fontos lenne önvédelmi szempontból.
Biztos írtam már, de érdemes elolvasni Marc ''Animal'' MacYoung: Taking It to the Street könyvét. Pont ezt a problematikát tárgyalja, stílus semlegesen (már amnennyire). [link]
Integra: persze, hogy nem kötnék bele egy profi aikidosba, de semmilyen profi harcmévészbe nem kötbék bele szívesen. -
Integra
titán
-
MichaelSD
őstag
Alukard:

Vandit.: OK, hogy velem beszégetsz, de én mondtam hogy földharcnál annyi az aikidokának. Te meg itt győzködsz...
Joyrider: tény hogy külön kell választni de technikailag nagy sok maradt meg, ha nem is mindig eredeti formában. Persze a technikai cél is megváltozott.
Mindenki: de akkor se láttam még aikidos földharcot.
[Szerkesztve] -
Alukard
senior tag
Ha jól csinálod akkor a küzdelem a földön végződik, legyen szóbármilyen harcművészetről a lényeg az, hogy te maradj állva

-
Vandit.
addikt
Aikidóst nem visznek földre?ezt melyik törvény mondja ki?

-
Racecam
nagyúr
A harművész topic már a második fejezetéhez érkezett!
Harcművészek, és leendő harcművészek, itt se fogjátok vissza magatokat.
Előzmény:
Harcművészet topic Archívum I. - [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Nem tetszik a PC-gyártóknak az Xbox új iránya?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z490 i5 11400 32GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 TI 8GB ZALMAN Z1 PLUS Adata 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4619, 100% Akksi
- HP Elitebook 850 G8 15,6" i5 1135 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Xiaomi Redmi Note 14 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Megkülönböztetve más, inkább mozgásra alapozó ágaktól (az ugrabugrától).