Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
- Bambanő háza tája
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- leslieke farmerzsebe
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
hát a km minden csak nem puhány.
kezdő szinten egyébként tudatosan nem tanítjuk azt hogy agyonverd a másikat. pláne nem, hogy már az elejétől azt tanulják az emberek, hogy a lehető leghatékonyabban támadj és fuss. szóval nem vicces ha valakinek hátrafelé hajlik mondjuk a térde, meg ilyesmi.
egyik instruktor cimbimnek épp múlt héten tört többszörösen miszlikbe az orra.
szóval bizonyos szint felett már iszonyatosan oda ekll figyelni, mert óriási a sérülési veszély.
csak a türelmetlenek mondják a km-re hogy gyenge. nagyon nem az, bele lehet pusztulni, olyan kemény.....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
GPG
csendes tag
Nekem az összes kempo edzőm ugyanezt mondta, hogy a legjobb önvédelem a futás. Aztán jöhet csak a bunyó, hogyha nem tudsz elfutni stb stb. És a harcművész elveit olvasgatva világossá válnak ezek a dolgok. Igen, kempoban is tudni kell a harcművész elveit és azok szerint is kéne élni, viselkedni. Ezért is elszomorító valóban, hogy sok olyan kempos van, aki eljut valamilyen szintre és már megy is keménykedni a kocsmába, szórakozóhelyekre...
''Megeddzük testünket és lelkünket egy szilárd, megrendíthetetlen jellemért''
-
GPG
csendes tag
Elmondhatja a saját véleményét, csak éppen ha az nem tükrözi a valóságot, akkor muszáj beleszólnom... És képzeld el, hogy az én edzőm tanít alázatot és hidd el, hogy nagyon alázatos vagyok és soha nem kötekednék utcán... Egyébként szerintem meg az nem helyes, hogy ''egyes ütöm-verem ág''. Szerinted ez helyén való? Azt hiszem a mesterek arra is megtanítanak, hogy ne szóld le a többi harcművészetet, márpedig szerintem ez a kifejezés eléggé erre irányult...
-
Sipi
addikt
Sajna, modlimit lejárt...
függ, hogy ő milyen edzést tart. Bocs, de most muszáj reagálnom valamit az írásaida, mivel én ZBK-s vagyok. Nem hagyhatom, hogy így irogass.
Azt hiszem, ez az, amit egy-két harcművészet művelőjétől a büdös életben nem hallhatsz. S ez az, ami miatt kijelenthetem, hogy egyes ütöm-verem ág művelői bizony nem vetik meg a buliból verekedni kezdeket...
Tudod, régen rossz, ha ''nem hagyhatod'', hogy valaki elmondja a saját véleményét. Ekkor jön az, hogy az a *** visszaütött.
Egy rendes harcművészet/küzdősport rendes edzője alázatot is tanít.
SipiMont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!
-
GPG
csendes tag
Egy normális, értelmes kempo-s sem kezd el utcán kötekedni, ugyanis ellenkezik a filozófiájával meg a normális emberi érzésekkel is. Azt hiszem ezt minden kempo-ra kijelenthetem. Viszont sajnos van sok olyan kempos is, akik járnak pár hónapot, netán 1-2 évet és máris azt hiszik, hogy ők az utca császárai és sajnos lehet, hogy egy-két embert le tudnak csapkodni, amitől mégjobban Janinak érzik magukat... De azt hiszem ez sok más harcművészetről is elmondható
-
MichaelSD
őstag
Sipinek igaza van, hogy magára valamit is adó aikidos nem alacsonyodik le ilyen piszkos dolgokhoz, mint verseny.
De, visszatérve az eredeti témára, ez a probléma sok harcművészettel mikor azt állítják, hogy jó önvédelemre. Lehet, de pl. aikidoba (ha már az aikidosokat rágjuk), nincs földharc. Ez nem biztos, hogy baj, de az aikidosnak tudnia kell, hogy pl. ha földre kerül vége a litániájának. Na most, sok aikido ezt nem tudja, és ez nagyon fontos lenne önvédelmi szempontból.
Biztos írtam már, de érdemes elolvasni Marc ''Animal'' MacYoung: Taking It to the Street könyvét. Pont ezt a problematikát tárgyalja, stílus semlegesen (már amnennyire). [link]
Integra: persze, hogy nem kötnék bele egy profi aikidosba, de semmilyen profi harcmévészbe nem kötbék bele szívesen.XMPP: sdmichael@kdetalk.net
-
Vandit.
addikt
minden hsz-nek van filozófiája nem?Nekem az a véleményem,hogy nem lenne esélye 1 aikido mesternek MMA-ba.Attól még jó az aikido.
A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>> A sors kénytelen meghajolni az erős akarat és kitartás előtt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam Deck
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Torrent meghívó kunyeráló
- GTA V
- Crypto Trade
- Delta Force (2024)
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest