- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- W11 pls
-
LOGOUT.hu
Haladó szintű hálózati témák topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
a normális megoldás az, hogy mérsz rendelkezésre állást és/vagy sebességet, majd ha ez nem felel meg az ászf-ben előírtaknak, akkor erről írsz egy levelet a szolgáltatódnak, esetleg beleírod, hogy ezt az nmhh-nak is küldöd.
hol vagy és melyik szolgáltató?
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
mh197
őstag
válasz bambano #2397 üzenetére
Mire gondolsz ez alatt nem tudom? Azt a sávszélt kívánnám használni amiért fizetek, nem többet, és nem kevesebbet! Ez mikor is büntetendő??
Mikrosütős téma, meg egyéb feszültség általi elhalatás, meg egyéb már kb ezredjére jön ajánlatként, és tudom megoldás lenne, de előbb gondoltam ha már a kedves szolgáltatóm a saját pénzén nem cseréli ki a modemet, akkor az én pénzemen venném meg azt, amit neki kellene, hogy használható legyen a net olyan mértékben, ami a szerződésben foglaltatott..
Ja, és miközben ezt írtam kétszer szakadt meg a net, és kellett resetelnem a modemet..
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
tehát egy olyan embert keresel publikusan, aki a börtönt kockáztatja a te problémád miatt? az se baj, a ingyen?
vonzó ajánlat.ha már ennyire végletekben gondolkodsz, miért nem romlik el az a modem teljesen?
[ Szerkesztve ]
-
mh197
őstag
Olyan embert keresek, aki ért a kábelmodemekhez, és a jelenlegi szolgáltató által adott (ők lecserélni nem akarják..no comment) modem adatait bele tudja másolni egy másik modembe, ami nem egy akkora fostalicska, mint a szolgáltató által adott 1000 éves webstar.
Keressen priviben aki segíteni tud!! S.O.S. segítsetek!
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
A tegnapi nap folyamán sikeresen belőttem egy svn szervert a Collabnet subversion edge nevű csomagra alapozva Windows platformon. Minden rendben működik, azonban a "https://localhost/viewvc" oldal elérésekor firefoxban bejön a "nem megbízható kapcsolat" ablak. Itt hozzá akarok adni kivételt, de a tanúsítvány letöltésekor ezt kapom: "Érvényes tanúsítvány, a webhely érvényesen, ellenőrzötten azonosította magát. Nem kell kivételt hozzáadni." Természetesen nem tudom a biztonsági kivételt megerősíteni, de az oldalt sem tudom behozni. Internet explorer alatt el tudom érni az oldalt, a tanusítvány kikerülésével, csak ff 5.0.1 alatt nem működik.
Kérdés: mit kéne beállítani ahhoz (Collabnet subversion edge-ben, vagy apache-ban), hogy rendesen működjön a tanúsítványküldés és lehessen kivételt hozzáadni? Előre is köszönöm a válaszokat. -
hohoo
senior tag
https tunnel.
https-t engedik a céges proxyk mert hát webes, viszont a https titkosított így nem látnak bele, és nem csak web mehet rajta keresztül
Én is így kerültem meg, de mivel akkor nem találtam rendes https tunnel programot, így logmein-el nyomattam távoli asztalosan (az is https-en megy).T-home extra csomag monopolterületen 6500 ft/hó, versenyterületen ahol Digi vagy UPC is van pedig 2990 ft/hó. Köszönjük!
-
addikt
válasz Tomaaasz #2388 üzenetére
A hamachit ha jól emlékszem telepíteni kell, tehát a céges laptopra azt nem tudod feltenni ha nincs hozzá jogod.
Ha otthon raksz fel vpn szervert akkor elérhetővé kell tenned.
VPN kapcsolat létrehozása:
Vezérőpult - Hálózati kapocslatok - új kapcsolat - kapcsolódás munkahelyi hálózathoz - virtuális magánhálózat - adatok megadása[ Szerkesztve ]
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
addikt
válasz Tomaaasz #2386 üzenetére
A céges gépedre? Ott csak létre kell hoznod a vpn kapcsolatot. Ahhoz úgy tudom még a mezei felhasználóknak is van jogosultságuk.
VPN szerver telepítéséhez tényleg kell:
- a cégen kívül legyen a szerver
- elérhető legyen a szerver
- rendszergazda jog a telepítéshez és beállításhoz.Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
addikt
válasz Tomaaasz #2384 üzenetére
Akár az is lehet megoldás. De ha van saját proxyd, akkor helyette tegyél fel saját vpn-t (pl openvpn) és kész is vagy.
A VPN-nek pont az a lényege, hogy létrehoz egy titkosított adatcsatornát és ebbe nem lehet belelátni. Az más tészta, hogy bizonyos típusai feltörhetők, de ebbe nem lát bele a a proxy. (A VPN szervert lehet feltölrni.)
Bár ha van egy is esze a rendszergazdinak, akkor csak bizonyos gépekről engedi a VPN-t.
[ Szerkesztve ]
-
-
addikt
válasz Tomaaasz #2378 üzenetére
Ezt csak úgy tudnád megcsinálni, hogy a gép amin dolgozol közvetlenül a te proxydon keresztül éri el a netet.
Ha a céges proxyn keresztül megy a forgalom akkor teljesen mindegy hogy a tieden keresztül megy-e vagy sem.
-
Tomaaasz
aktív tag
Sziasztok!
Lehet nem jó helyen kérdezem, de hátha...
Adott egy céges belső háló(ahol dolgozok), egy Németo. lévő proxy/tartalom szűrő(blue coat). Annyi lenne a kérdésem, hogy meg tudom-e azt csinálni, hogy itthon felrakok egy proxyt agépre, és azon keresztül netezek bentről?
A tartalom szűrő, az csak a forrás helyét szűri, pld. google.com-ról jön valami, azt átengedni, de ha már pld. logout.hu-ról, azt nem.
Egyszerűbben azt szeretném megcsinálni, hogy két proxyn keresztül netezek...
Oda mentem, ahol vagyok!
-
addikt
Kis olvasással nem szívtál volna ennyit (Lásd ezen topic 1. hsz, közepe ). Egy csati rákötése krimpelő fogóval max 2 perc. (Ebben benne van az is, hogy lehagytad a törésgátlót, és kezdheted elölről az egészet. )
Szerintem vegyél 2-3 db RJ45-ös csatit, kérj kölcsön egy krimpelő fogót és tedd rá. Beütő nélkül a fali csatlakozóval szívni fogsz. Hacsak nem olyan fali csatit veszel, jó drágáért, amit elvileg szerszám nélkül is lehet szerelni.
-
bambano
titán
a hagyomány és a visszafelé kompatibilitás miatt ez a kábelsorrend. az eredeti rj11-es telefonos csatlakozó a középső két eret használta. Majd lett a digitális, az egyik irányba a középső kettőt, másik irányba a mellette levő 1-1 eret használta.
Ha sorban kötötted be, akkor az a probléma, hogy az egyik irányban nem egy érpáron megy a jel, hanem két érpár 1-1 drótján, így nem érvényesül a differenciális bekötés zavarcsökkentése. Lehet, hogy duplázza a zavart. Ezért nem ment a 100 mega.
Egyébként igaz, elég hülye bekötés, de ez van.
-
hohoo
senior tag
Hát ez lol [link]
Ez gyönyörű!
Az érpár egyik felét ide kell kötni, a másikat meg tökmás helyre! Nem ám hogy logikusan minden érpár pinjei egymás mellett lennének, egyik itt van másik meg máshol... tökre nem úgy ahogy a kábelben futnak. És még csodálkozom hogy a másik oldalról átrángatott erek elcsúsznak, begyűrődnek, egyik oldal rövidebb mint a másik...
Ki volt az a barom aki ezt kitalálta, és főleg jóváhagyta? Ha a 3mas pinen van a fehér narancs akkor mi a rákért nem lehetett a 4-re a naracsot rakni, miért kell begyömöszölni közé a fehér kék és kéket?
Így már tényleg "rosszul" van bekötve, és nem csak a csavarások miatt, hanem mert nincs ez a felcserélés benne. Hogy is hihettem hogy az érpárak párban vannak a csatlakozóban is, miért hiszem mindig azt hogy akik alkotják ezeket a dolgokat logikusan gondolkoznak.Akkor most vagy veszek egy fali csatlakozót drágáért mert abba nem kell gyömöszölni mint a sima csatlakozóba, vagy veszek egy 30méteres kész kábelt kirángatom a mostanit. Az ablak sarkában kifúrom hogy csatistúl beférjen az új, majd átdugás után befújom a rést szigetelőhabbal...
[ Szerkesztve ]
T-home extra csomag monopolterületen 6500 ft/hó, versenyterületen ahol Digi vagy UPC is van pedig 2990 ft/hó. Köszönjük!
-
rt06
veterán
bar tulzottan nem ertek hozza, csak olvasgattam, de
- ha folyamatosan futtatsz egymas mellett ket par (pl sorrendben A1, A2, B1, B2) vezeteket, jelentosen mertekben athallatszik az egyiket kuldott adat a masikra (A2 es B1 kozott)
- ha paronkent megtekered oket, az athallas lenyegesen kisebb (mert nem fut folyamatosan egymas mellett az A2 es B1 er, csak mikor a forgas miatt ugy esnek)
- ha paronkent eltero mertekben tekered meg oket, az athallas megkisebb (mert az eltero forgas miatt nem minden fordulatnal esik egymas melle az A2 es a B1)es valoszinuleg azert eszreveheto mar 30 meternel is, mert durvan masfel ket centimeterenkent van egy teljes fordulat
nem tudom, hogyan mukodik a sebesseg kapcsolasa, de van egy olyan sejtesem, hogy tudna a te kabeled tobbet is, csak nincs kozbeeso mod, van 10basetx, meg 100basetx, s ha nem jol kotod be, akkor visszakapcsol 100basetx-rol, akkor is, ha esetleg tudna menni (hasrautesszeru ertek kovetkezik) 90-nel"A csíptetős dolog az simán elférne egy normál pc-s kártyán, mind a 8. Kisebb eszközöknál már igen, bajos lenne."
low profil kartyan is elfer ugy, hogy nem kell nagyito es csipesz a szerelesehez?
mellesleg ilyen megoldasnal minden esetben oda kellene figyelni a megfelelo sorrendre, s ez minden esetben a - nem feltetlenul hozzaerto - user feladata lenne[ Szerkesztve ]
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
hohoo
senior tag
Aztán miért tekerik más sűrűséggel? Akkor a gigabitnél miért nem gond?
De hát 30 méterről van szó, ha ennyire számít ilyen kis távon az áthallás akkor hogy az istenbe tud ez szabvány 100 mbit 100 métert elérni?A csíptetős dolog az simán elférne egy normál pc-s kártyán, mind a 8. Kisebb eszközöknál már igen, bajos lenne.
[ Szerkesztve ]
T-home extra csomag monopolterületen 6500 ft/hó, versenyterületen ahol Digi vagy UPC is van pedig 2990 ft/hó. Köszönjük!
-
rt06
veterán
"Na meg igazából az ok sincs meg hogy miért ilyen. Mert az tökmindegy hogy a színsorrend milyen."
megvan az ok, leirtuk: kosd ujra, ugyanis egyaltalan nem mindegy a szinsorrend, maskent (mas suruseggel) vannak megtekerve a parok, igy csokkentve az athallast
ha nem a megfeleolo sorrendben kotod be az ereket, nagyobb athallas fordulhat elo, s emiatt nem tudod nevleges sebessegen hasznalni a kabelt"De szép is lenne ha csatlakozók helyett olyan dolgok lennének mint néhány hifi hangfalainál, olyan csupasz drótot befogatós valamik. A csatlakozókkal mindig szopás van."
ami elfer egy hangfalon, nem biztos, hogy elfer egy halozati kartyan
[ Szerkesztve ]
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
hohoo
senior tag
Nem fali csatlakozóról van szó, sima összenyomós rj45-ről. A fali csatlakozóról csak mellékesen kérdeztem.
most jelenleg nincs másik csatlakozó itthon, sem krimpelő, na meg valahogy nincs kedvem fél órát szopni azzal hogy az egyik ér begyűrődik a másik alá, másik elakad, vagy éppen a ráfogáskor kicsúszik.
Na meg igazából az ok sincs meg hogy miért ilyen. Mert az tökmindegy hogy a színsorrend milyen. Az érpárak egymáshoz képesti sorrendje számít, ami pedig jól van. Mind2 végén ugyan olyan sorrendben színfehér-szín váltakozásban. És akkor ezek szerint a bekötés is jó mert akkor a 10 mega sem menne. De szép is lenne ha csatlakozók helyett olyan dolgok lennének mint néhány hifi hangfalainál, olyan csupasz drótot befogatós valamik. A csatlakozókkal mindig szopás van.
-
-
rt06
veterán
"de hát szabvány kábel szabvány rj45 szabvány krimpelővel van csinálva..."
... szabvany ossze-vissza kotes szerintvegy ket csatlakozot, es kosd ujra rendesen, egybol jo lesz
10 mbps-hez - amennyire tudom - egyebnekt ket erpar kell, s ott sem mindegy, melyik ketto
-
addikt
A fali csatlakozók bekötésénél a vezetékek nincsenek megsérülve? (Helytelen blankolás következtében szokott előfordulni.)
A vezeték nincs megtörve? A patch kábelek jók?
Szoftverről nem tudok, de vannak kábelteszterek, és az igazán komolyak nagyon részletes infókat is tudnak adni a kábelekről.
Én leszedném a fali csatlakozókat és újrakötném. (Szükség esetén új fali csatikat vennék.)
[ Szerkesztve ]
-
hohoo
senior tag
Megnéztem, nincs teljesen szabványosan bekötve, de az erek mind2 végen szépen páronként követik egymást félszínnel kezdve, és teljes színnel végződve ahogy kell.
alulról nézve (úgy hogy a pöcök a másik oldalon van, és elvileg így is kell nézni) ilyen: barna-fehér, barna, zöld-fehér,zöld, kék-fehér,kék, narancs-fehér, narancs.
Krimpelő fogóval lett asszem csinálva, minden ér ütközésig elér a csati végéik, szépen le vannak nyomódba az érintkezők, azt viszont hogy bele is hasítottak az erek szigetelésébe azt nem látni, de hát szabvány kábel szabvány rj45 szabvány krimpelővel van csinálva.De a 10 mbithez elég egy érpár is? Mivel 10 mbiten full duplexben megy, viszont 100-on még half duplexben sem.
Nem létezik valami kábeltesztelő szoftver, amivel meg lehet nézni a hálókártyába dugott kábel, és kapcsolat jellemzőit?
[ Szerkesztve ]
-
club1
veterán
válasz Claude Leon #2364 üzenetére
Fali kábelt nem fordítunk, mindig egyenesben kötjük sorban az érpárakat. A lengőkábel oldalon veszi csak közre a 2. érpár a 3.-at, illetve ott keresztezünk ha kell.
-
Claude Leon
senior tag
A bekötésnek a wikipédián is utánanézhetsz, a narancs és a zöld kell 1,2,3,6-ra sorban, a barna, kék pedig a maradék helyekre, a másik végén is ugyanebben a sorrendben.
(ha 2 gép közé kell fordítóskábel, ott a zöld és narancs felcserélve a végek között, de polaritásra ügyelve)Kellő szakértelemmel (illetve annak hiányával, mer' csak u.a. mint telefoncsat., csak többpólusú) szokták szín szerint sorba kötni, akkor, mivel az egyik érpár (ami 3 és 6-ban kellene legyen) nem lesz "árnyékolva" így komoly gátat vet a bitek útjába, ebbe még egyes adapterek bele tudnak értelmezni 10Mbitet, de az csak esetleges, és nem eredményez túl stabil adatátvitelt.
szerk:
(a barna és kék pár csak Gbitbe játszik, 100Mbit zöld-narancson megy)[ Szerkesztve ]
-
club1
veterán
Valószínűleg nem érintkezik valahol egy-két érpár, vagy fel van cserélve. Cat5e-n gigának is működnie kell (4 jól bekötött és kontaktos érpárral).
Betűzőszerszámot használunk a falikábel ereinek beütéséhez, ha ilyennel nem rendelkezel, akkor megfelelően keskeny hegyű csavarhúzót egy határozott, de nem túl erős beütéssel.[ Szerkesztve ]
-
hohoo
senior tag
Hello.
Van a házban egy emeletközi cat5e utp kábel, az egész hosszúsága nem lehet több mint 30 méter, erre nem én szereltem csatlakozót, így nem tudom jól van e bekötve
A probléma az, hogy ezen a kábelen csak 10 mbit megy, 100 több géppel és hálózati eszközzel próbálva sem (a legrosszabb pedig az hogy 6 gépből 1 ismerte fel hogy 100mbit nem fog menni, és 10 megára váltott, de a többinél manuálisan kell 10 megára állítani, már ha lehet (xbox360-nál pl emiatt fail volt mert azt nem lehet)).Mitől megy csak 10 megabit? 30 méter az még messze van a 100 méteres korláttól. Hány érpár kell a 10 mbithez? Rosszul van valahol bekötve a csatlakozóba?
Néztem a neten ilyen falicsatlakozókat és ilyesmi dolgokba kell valahogy az ereket csatlakoztatni. De ezek hogy működnek? Bele kell erőszakolni a fém izék közé az eret? Közben ez levág róla egy darab szigetelést hogy érintkezzen? Vagy hogy?
[ Szerkesztve ]
-
Kraius
csendes tag
Köszönöm. Ha nem jön össze a dolog, úgyis kérdezek megint...
-
Kraius
csendes tag
Az otthoni hálózatomba raktam egy NAS-t. Ha egyébként a szolgáltótól fix IP-címet kapok, illetve a NAS is fix IP-t kap a routertől, akkor, hogy a netről is lássam a NAS-t elvben elég egy sima NAT-ot beállítanom a NAS szolgáltatásának portjára a routeren. Helyesen látom a kérdést, vagy kihagytam valamit? Még sosem csináltam ilyen, jó tanács?? Köszi.
-
Pikari
addikt
Valami fogja a 80as portot. Hogy tudom megnézni, hogy mi?
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
_ak_
addikt
Lenne még egy kérdésem. Amióta a Pirelli HGW-t használom, netezés közben előfordult, h a
böngésző Server not found-al nem tölt be egyes oldalakat, persze pár (vagy több) frissítését után bejön. Olvastam a T-home-os topikban, h másik ehhez nagyon hasonló esetben érdemes kikapcsolni pár dolgot a tűzfalnál. Ez az írás ami segíthet viszont ez másik routernél van. Nálam ezek az opciók vannak, ezek közül melyek felelnek meg a fenti opcióknak?
Intrusion Detection Feature
SPI and Anti-DoS firewall protection
RIP defect
Discard Ping To WAN Interface
Stateful Packet Inspection
Packet Fragmentation
TCP Connection
UDP Session
FTP Service
H.323 Service
TFTP ServiceLet's begin, de gozaimasu!
-
Greenbook
tag
válasz JoceeHunt #2353 üzenetére
Javasolnék egy gépedre telepített forgalom számláló alkalmazást.
( Netmeter )
A program free és beállíthatod, hogy csak a mobil kapcsolatoddal történő forgalmat számolja.
A mobilnet saját programjai ( sok év mobilnet és stick a "T"-től ) megbízhatatlanok számomra.
Pl.: ha valami hiba miatt restart van nem menti el a számlálója az adott kapcsolódás kezdetétől történt forgalmat...http://csatlakozok.atw.hu
-
JoceeHunt
őstag
Szevasztok!
Tudna nekem valaki segíteni?
Mobilinternetet fizetnék elő, csak egy dologra használnám. Tudjátok hogy lehet-e valahogy mérni az adatforgalmat, kizárólag csak a mobilinternetét?
Mert a laptop Wifijén otthon is neteznék.joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
_ak_
addikt
A metric érték jól van beállítva, a laptop, ha LAN-on és WiFi-n is csatlakoztatva van, akkor a böngészés pl. már a LAN-on keresztül történik, de ha az asztali géppel megnyitok egy megosztott mappát/fájlt, akkor azt már WiFi-n keresztül nyitja meg. A megosztós topikban ki lett beszélve a dolog:
katt (a 15151-es hsz nem ide tartozik, azt h lehetne kivenni/szűrni?)
Let's begin, de gozaimasu!
-
_ak_
addikt
Sziasztok!
Megkérdezem itt is, hátha tud valaki segíteni.
Adott egy laptop ami wifin keresztül csatlakozik a hálózathoz és adott egy asztali gép, ami switchen keresztül. Az esetek többségében elég ez kapcsolat arra, h a laptopon megosztott médiát, az asztali gépen is tudjam nézni, a probléma akkor kezdődik, amikor nagyfelbontású filmet néznék. Mivel ehhez kevés a wifis kapcsolat, a laptopot is rádugom a switchre, viszont az asztali gép továbbra is wifin keresztül éri el a megosztott mappáimat, holott a pl a böngészés már a lan porton keresztül történik a laptopon.
További érdekesség, h amikor rádugom a laptopot a switchre, CurrPorts szerint, az asztali gépen megjelenik az vezetékes kapcsolat és létre is jön a kapcsolat lanon keresztül a laptoppal, de amint elkezdek egy fájl másolást, egyből megint a vezeték nélküli kapcsolat lesz aktív.
Ill. van hogy magára hagyom az asztali gépet kb. fél órára, utána egy rövid idő erejére lanon keresztül kezdi meg a fájl másolást, de pár próbálkozás után, megint visszaáll wifire.Nincs esetleg vmi mód arra, h be állítsak egy preferált sorrendet a csatlakozást illetően (remote host sorrend)?
Ha a laptopon kikapcsolom a wifi adaptert, akkor minden jól megy, de azt szeretném, h automatizálva működjön a folyamat.
Let's begin, de gozaimasu!
-
addikt
Köszi a választ. Szerdán beizgattam mind a 4-et és tökéletesen működik.
Hmm lehet összeírok néhány dolgot és átküldöm egy modinak, hogy frissítse az első hsz-t.
sittes79 #2346:: csinálj a NAS-on egy megosztást, és mindenki oda dolgozzon, vagy ha win alatt vagy, akkor egy backup programot állíts be (pl.: NTbackup, robocopy, cobian backup) esti lefutással.
[ Szerkesztve ]
-
sittes79
addikt
Sziasztok,
Szeretnék hálózati mentést végezni 4 laptop és 3 asztali gép-ről egy közös
merevlemezre akár nas-val, de kérlek adjatok tanácsot, hogy milyen megoldások vannak
erre...szóval valmilyen szinkronizálásos adat mentést kellene megoldani.gépek wifin keresztül kapcsolódnak.
-
addikt
Üdv
Valakinek van tapasztalata PowerLine Adapterrel kapcsolatban?
Ami engem érdekelne, hogy ezek csak párban működnek, vagy pl 3-4db-ot is bedughatok, és akkor 3-4 működő végpontot kapok ami ugyanazt a hálózatot használja.Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
Claude Leon
senior tag
Én 5.3.0.35-tel wpa2-zök (jó, az még g-s )
Az újabb driverek csak az újabb eszözöket, funkciókat és a hibajavításokat hoznak.
A AR5B93-hoz már a 7.6.1.244-t is ajánlja az atheros.cz.Ha az egyetemi wifivel az atherosok nem boldogulnak, akkor ez hiába lehet driver gond, nem csodálkoznék ha a frissítés nem hozna megoldást.
Esetleg, ha volna valaki atherossal, és kivételesen együttműködne a hálózattal, onnan kellene az összes paramétert kilesni.Talán ide tartozhat még olyasmi is, hogy korábban olvastam az atherosról, hogy hardverből(mikrokód) intéz sok olyan dolgot, amit a többieknél a driver, abban is lehet bibi, pl. a wpa hitelesítés válaszideje meghaladja az adott rendszer kapacitását.
Otthon én is rt8186-os(edimax) routerrel nyomtam először, azzal adódott wpa gondom (ar5007eg) az újabb, gyorsabb driverekkel, végül kb. a legöregebbnél kötöttem ki
És volt "megoldhatatlan" is, amire a megoldást a routerkonfigurációban találtam, de nem a wifi paraméterek között, egyértelmű volt a router ludassága.
Eközben persze zydasos stickkel vigan wpa-zott.Lehet, hogy cellpetinek a legegyszerűbb megoldása is atherosmentes usb-stick volna.
N-re TP-Link TL-WN727N, az valmi ralink lehet.Megérne még egy próbát a liveCD-s linux is, a felesleges driver körök kizárására
-
hohoo
senior tag
válasz proci985 #2341 üzenetére
hát minimum vistás kell win7-re úgyhogy igen. Tegnap 1 órán belül 3x állt meg. Guglizgattam, több helyen írták hogy az eszközkezelőben a beállításainál hogy a task offload és és a flow controlból valamelyik off-ra állítása segít. Azóta nem volt megállás, de ez az 1 nap még nem jelent semmit.
-
proci985
MODERÁTOR
lehet döglődik az atheros. hány éves a lap?
cellpeti: mennie kell, anno egy hibás atheros beépített wifi helyett (nézz rá a típusra, az egyik modelljük katasztrófa volt) én használtam egy ősrégi dlink sticket egy lg laptopban, minden probléma nélkül ment.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
hohoo
senior tag
Én még ilyet nem láttam.
Adott egy gép jelenleg win7 sp1-el. Ennek van egy atheros l1 gigabites integrált lanja. Ez 3 évet ment, vista sp1-el, win xp x64-el, gond nélkül, majd win7-re váltottam. Ezzel is gond nélkül ment fél évig (akkor egyébként semmi új driver vagy hasonló változás nem volt), majd egyszer csak teljesen random, semmihez sem köthető időnként játszani azt, hogy megáll az a hálózati forgalom amit ez a kártya bonyolít, úgy hogy egy bájt sem megy át, viszont a win semmi hibát nem ír olyan mintha minden rendben lenne, de még lanon belül sem lehet elérni semmit, de a router a modem és a net is rendesen működik közben, mert másik gépről minden megy.
Ekkor nyomok egy ilyen wines hálózati diagnosztikát, ami persze semmi hibát nem talál, de továbbra sem megy át egy bit sem ezen a kártyán, addig amíg be nem megyek az eszközkezelőben, letiltom, majd újra engedélyezem a kártyát, ekkor minden újra megy.
Mint írtam fél évig nem volt ilyen, aztán 1 hónapig ezt játszotta, aztán megint 3/4 évig semmi, majd megint csinálta, ekkor beraktam egy realtek 8139-et, amivel persze hónapokig semmi probléma nem volt. Aztán megint kipróbáltam az integráltat, megint 1 hétig tökéletes volt, aztán megint megállt egyszer, majd 3 nap múlva megint. Teljesen kiszámíthatatlan és érthetetlen, semmiféle hibajelzés nincs, nincs frissebb driver sem a win7-es driver elkészülte óta. És ez alatt az alaplapon több bios is megfordult, mindennél ugyanúgy produkálta ezeket a leállásokat a hálókártya.[ Szerkesztve ]
-
cellpeti
nagyúr
laptopba atheros wifi kari van és nem támogatja az egyetemi internet hozzáférést.
Mennyire lehet jó megoldás, ha a notiba letiltom és egy külső USB-vel vetetem a jelet?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
cellpeti
nagyúr
üdv!
létezhet,hogy az egyetemen amelyre járok, olyan hálózat van kiépítve, ami nem támogatja a notiban lévő hálózati kártyát?
HP 6910p-vel minden gond nélkül tudtam csatlakozni, míg egy PB TJ-65 géppel az istenért se megy. Mindegyiken W7 Ultimate van/volt. Esetleg valakinek valami ötlet?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
JoceeHunt
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék ki tudna nekem segíteni Wifi hálózatokkal kapcsolatban?
Egy Asus wl500g routerral szeretnék Wifi hálózatra csatlakozni. Ez lehetséges?
A Routerral tudok hálózatokat keresni, felderíteni?joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
Matt-OPT
aktív tag
Sziasztok!
UPC-s kábelnetem van és egy hete nem működik. Hívtam a UPC-t, azt mondták náluk minden oké, online a modem, pingel, stb. Nálam is világít mindegyik led. Win7-em van, az adapterbeállításoknál ha letiltom és engedélyezem azt írja, hogy nem azonosított hálózat. NOD 32-vel és Spybot-al végignéztem a gépet nem talált semmit. Windows 7 tűzfalát használom.
Mi lehet a gond?
-
L!NK->Q3
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi dologban kérnék segítséget:
Egy patch panelból vinnénk kb 50-re UTP kábelen telefont és netet.Innentől javítsatok ha tévedek pls! laikus vagyok, uh lehet pár kérdés vicces lesz...
Ha jól tudom 100mBit nethez elég 4 kábel így a maradék négyből kettőn vihetünk telefont is?
Árnyékolt kábelt vegyek vagy jó az árnyékolatlan is?
Ha árnyékolt célszerűbb, be kell kötni az árnyékolást?
Akad-e vmi extra dolog amire figyelni kell?Köszönöm előre is!
- Mi ez, hagymás bab? - Nem, krumplis hal. - Szeretem a hagymás babot. Sorsoljunk, fej vagy írás, ha fej enyém, ha írás megfelezzük.
-
AkosL
aktív tag
Triviális kérdések:
-pingelni tudod a szervert?
- milyen nézetek van?Mar találkoztam olyannal, hogy egy cég levelezése külső szolgáltatónál volt, de túl sok imap kapcsolatra hivatkozva blokkoltak a kapcsolatokat ip szinten.
Lehet, hogy nálad is hasonló helyzet van ( valami miatt letiltjak az ip t) , a router reset után új ip t kapsz az isp tol , ami meg nincs blokkolva és egy ideig működik.
( persze, ha a router kezeli a kapcsolatot, adslt, stb. ) -
-
-
CocooN-z
őstag
Sziasztok!
Egy olyan problémába ütköztünk Win 7 Prof. tartományba léptetésekor egy két gép esetében, hogy a user, pl egy dátum és idő módosításánál normál esetben domain admin credentials-ért kiált, én ilyenkor bepötyögöm a user/pass-t és már megy is a settings, vagy akármi. Na ezeknél a gépeknél, ilyen nincs, nem kér credentialst és egy error jön miszerint:
Válaszokat előre köszönöm!
Üdv Matyi
BRSZK 10.0 - 2025 !!!
-
fabko
tag
Sziasztok !
Előre bocsátom, nem vagyok egy nagy guru a témában
Adott egy hálózat, win2kserver, 30 munkaállomás. A DHCP-t egy router intézi, de csak a beeső laptopoknak, minden más fix ip. A probléma az, hogy időről időre leáll a levelezés ami egy külső bérelt szerveren van. Net van, email nincsen. Amit nem értek az az, hogy egy router reset megoldja a problémát, azonnal indul a mail. Több routert próbáltunk, hiába. Mi lehet a gond?Köszönöm szépen a segítséget !
-
jerry311
nagyúr
riska1982
Load balancer, cluster, proxy, valami. Ha elérhető a weblap, akkor azt adja vissza. Ha nem, akkor az erre a célra bekészített weblapot.Konflikt
HP? Cisco? Olcsóbb? Drágább? -
Konflikt
addikt
sziasztok
2 db 8 portos gigas sw-re van szuksegem, amik tamogatjak a jumbo frame-t, menedzselhetoek. (VMware ESX kornyezethez). mit tudnatok ajanlani?
koszi elore is.
Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
riska1982
aktív tag
Sziasztok!
Egy elég összetett kérdésem lenne, ami eléggé összetett választ is kívánna.
Hogyan csinálják azt, hogy ha nem megy egy weboldal és fizikailag pl lehal a gép amin fut, helyette bejön egy másik egy weboldal, ahol ki van írva, hogy karbantartási munkák folynak, kérem látogasson vissza később.
1. Hány gép kell ehhez? 2 vagy 3?
2. Proxy szerverrel oldják meg, vagy csak DNS beállításokkal?
3. Ha elég két gép, akkor kell e külön külső ip a másik gépnek, vagy elég a fő gépet és a backupot egy belső hálózatba tenni.
4. NAS szerverrel meg lehet e ezt oldani? (ICY BOX 4220-B)
5. Gondolom kell valamilyen programot telepíteni, ennek a figyelésére, ebben az esetben mi a linuxos program neve ami ezt megoldja?
Ha esetleg konkrétan erre a megoldásra vagy egy magyar nyelvű cikketek, akkor kérlek osszátok meg velem.Köszi előre is a segítséget.
Üdv András
[ Szerkesztve ]
https://autofejlesztes.hu Ahol az autódhoz szinte mindent megtalálsz. 06/70-507-08-38
-
krealon
Topikgazda
Mert a DNS proxy szokta eloszor beadni a kulcsot a routerben, ha megno a terheles.
Ezt nagyon szepen lehet illusztralni azzal, hogy amig a bongeszo hibat jelez, addig egy aktiv adatkapcsolat (pl FTP adatatvitel) minden problema nelkul mukodik tovabb.
Ha a DHCP-vel megadod a szolgaltato nevszerveret a klienseknek, akkor onnantol a nevfeloldas egy szimla cimforditassa (Network Address Translation, NAT) egyszerusodik, igy a router terhelese csokken (tobb eroforras marad pl a beepitett SPI tuzfal szamara).
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- PlayStation 5 Pro + Vertical Stand
- Kukirin G2 Master (max sebesség: 60km/h)
- ZOTAC GeForce GTX 1070 Ti AMP Edition 8GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest