Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- GoodSpeed: Így lettem telekomos, mégsem lettem telekomos, és vagyok telekomos...
- lezso6: Frutiger Aero
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
Új hozzászólás Aktív témák
-
hevepapa
senior tag
Örülök, hogy összeállt a dolog! Sajnos a szolgáltatói eszközök általában nem a legacélosabb cuccok. Alapszinten elmegy, de én nem igazán rajongok ezekért.
A VIGI Configuration Tool (ahogy a neve is sugallja) elsősorban a beállítások megkönnyítésére van kihegyezve. Az ember elpiszmog vele 1-2 órát amíg megtalálja a neki legjobban megfelelő beállításokat és utána lementi a config fájlokat, hogy ha később kell egy reset, akkor már ne kelljen vacakolni a beállításokkal.
Praktikus firmware frissítés után lementeni az új config-ot és akkor nem lesz kompatibilitás probléma. -
hevepapa
senior tag
válasz
Jack72 #33475 üzenetére
Túl sok amerikai filmet nézel
A magyar valóság és az amcsi filmek közt akad eltérés...
De szerintem hagyjuk is ezt a témát, mert a "mi lenne ha" elképzelésekben sosincs egyetértés. Ha a szomszédod a te kertedet nézné direktben és ez zavarna téged, akkor te lennél a leghangosabb ellene. Ha te néznéd a szomszéd kertjét és ez őt zavarná, akkor meg ő lenne a leghangosabb ellene, akkor is ha szerinted nincs ebben semmi rossz. -
hevepapa
senior tag
válasz
Jack72 #33473 üzenetére
Ha random időpontban megjelenik nálad a hivatalos ellenőrzés és megnézik mit lát a kamera akkor bukta lehet.
De igazából ezek a dolgok mind-mind spekulációk csak. Minden oldalról lehet pro és kontra érveket felhozni a kamerás megfiygelés mellett és ellene is.[ Szerkesztve ]
-
hevepapa
senior tag
válasz
Jack72 #33467 üzenetére
Az szerintem a probléma, hogy amikor bejött a GDPR és ezzel a kamerás megfigyelés témakör, akkor még elég kevés magánszemélynél volt kamerarendszer és elsősorban a céges megfigyelés volt a prioritás. Ráadásul a "szokásos" módon az egészben ordítóan érezhető volt, hogy olyanok alakították ki az előírásokat akiknek az íróasztal mögött ülve lövésük sem votl a valós élethelyzetekről.
Azóta eltelt majd 10 év és főleg az utóbbi 4-5 évben robbanásszerűen elterjedtek az otthoni kamerák. Bár az itt fórumozók (jogosan) nem tartják túl sokra az alis, temus "kici, ócó, ezeröccá" kamerákat, de sokaknak csak ezek az előrhetőek és attól ezek még a probléma részei.
1 szó mint 100: mivel a valós élet, valós felhasználási mód és a szabályozás finoman szólva nem fedi egymást ezért ez jelenleg egy rohadt vékony jég. Mert az egy dolog hogy a szomszéd most örül ha a kameránk rálát a kapujára, de ha majd összeveszünk valamin akkor simán feljelenthet ugyanezért. És ilyenkor az nem igazán mentesítő körülmény, hogy 5 házzal arrébb a másik szomszédnál is kilát a kamera az utcára. -
hevepapa
senior tag
válasz
Hoffer #33465 üzenetére
Ez csak a cégekre vonatkozik! A minden cégnek kötelező GDPR szabályzatban van benne. Ezek a kötelezően kirakandó tájékoztatók a szabályzat mellékletei. Ha érdekel holnap küldök ilyen mellékleteket
Nem tudom mennyit csináltam amikor kötelező lett - de nagyon sokat.
A magánszemély kamerás megfigyelésre más előírások vonatkoznak.[ Szerkesztve ]
-
hevepapa
senior tag
Tudom, hogy vannak ilyen esetek. Amikor bejött a cégeknek a GDPR, akkor több tucatnyit kellett csinálnom. A kamerás megfigyelés külön megért volna egy misét annyi gyakorlatilag betarthatatlan agyrém volt benne. Akkoriban még nem voltak ennyire elterjedve a magánházaknál a kamerák és a cégesből lett kifacsarva a magánszemélyre vonatkozó szabályozás.
-
hevepapa
senior tag
válasz
boborján2 #33446 üzenetére
A magánszemélyek "jogszerű" kamera használata nem igazánéletszerű a jogszabályok alapján. Én úgy látom, hogy ezt mindenki tudja és mindenki félre is néz ebben a témában. Mert a valóság az, hogy tényleg nagy segítség lehet a rendőröknek egy lopásnál / betörésnél ha valamelyik szomszéd kamerája "jogszerűtlenül", de mégis rögzíti az elkövetőt. Nem tudom van-e arról bármilyen felmérés hogy aránylik a vagyon elleni bűncselekmények száma ott ahol sok kamera van az utcában, ahhoz képest ahol alig van? Ez az egyik oldala az éremnek, másik meg az mint amiről pár hete itt írt egy ember hogy a szomszédja tudatosan figyeli (állítólag) az ő udvarát és hogy mit lehet tenni ilyenkor.
-
hevepapa
senior tag
válasz
andorfy #33434 üzenetére
Nagyon nehéz az ilyen helyzet, mert egyfelől teljesen érthető a család aggódása a mama érdekében. Másfelől meg: azért az se igazán jó, ha teljesen megszűnik a privát szférája és gyakorlatilag minden lépését kamera követi. Csak gondold magad az ő helyére hogy neked milyen lenne ha tudod, hogy 24/7-ben bármikor nézhetik kamerán mit csinálsz.
Természetesen megértem az aggódásotokat is.
De azért ezt csak át kéne gondolni valahogy. Főleg, hogy egy ilyen "megfigyelésnek" csak akkor van értelme, ha nagyon sűrűn ránéztek, mert az kb. nem sok ha este derül ki, hogy hajnalban elesett a mama a konyhában.
Nehéz ügy ez. Én is inkább az okosóra irányába terelgetném vagy állandóan legyen nála egy nyomógombos mobil amin gyorshívóra vagytok állítva és ha gond van gyorsan tudtok róla.
Nálunk a telefonos megoldás volt a 80+-os anyámnál. -
hevepapa
senior tag
Én szolgáltatós routert sosem használtam routerként. Régebben a telekomos eszméletlen fapados volt és akkor álltam be arra hogy van egy normális külön router és minden azon megy. Nem is tudom már mióta TP Linkek vannak. Nekem bejött. Most egy Archer C80 van.
[ Szerkesztve ]
-
hevepapa
senior tag
válasz
boborján2 #33416 üzenetére
Szerintem is simán viszi az 50-60 métert. Nem vagyok elektronikai hozzáértő, de gondolom, hogy azért a 8 POE csatorna vezérlésénél kitalálták a terheléselosztást rendesen - főleg hogy van opció akár 270 méterig is.
Éjszaka az IR fénnyel sem lesz probléma szerintem, mert ahogy én tapasztaltam. max duplája a nappali fogyasztásnak. Ha éjszaka 5W-tal számolunk akkor is még csak 40-nél tart. -
hevepapa
senior tag
válasz
boborján2 #33413 üzenetére
Sok méter! Nekem a 4 csatornás kistestvér van, gyakorlatilag azonos a 8 csatornással.
Hogy most konkrétan hány méterre vannak a kamerák az NVR-től meg nem mondom, de a legtávolabbi szerintem simán van 20 méterre. Ebben a pillanatban az 53W-ból a 3 kamerám 5,8W-ot fogyaszt - összesen.
De a PoE channel menüben át lehet állítani a portokat "Long distance" módba ami akkor kell ha a kamera 100-270 méter távolságban van. 100 alatt "Auto" mód van.
Szóval elég lesz a delej a 8 kamerára is.
DE: ha vannak fenntartásaid akkor VIGI NVR1008H-8MP-t vegyél. Az már nem 53 hanem 113W-ot tud leadni összesen. SzVSz feleslleges ennyi az átlag kamerákhoz, de a lehetőség adott. -
hevepapa
senior tag
válasz
boborján2 #33409 üzenetére
A távoli elérés nem lesz probléma. Kell regisztrálni egy ingyenes TP Link ID-t és azzal mehet PC-n és mobilon is. A VIGI app-ban meg lehet osztani más személlyel is a rendszer elérését. A másik személynek is regisztrálnia magának ID-t. A megosztás pofonegyszerű.
Az app-ban és a PC-s "kliensben" is lehet állítgatni a fő és az stream felbontását és minőségét..
Bár a böngészős nézegetés is járható út, de PC-n sokkal egyszerűbb és praktikusabb VIGI Security Manager-en keresztül nézni. A beállítgatásokat meg a VIGI Config Tool-lal csinálni.Abból kiindulva, hogy 3 db 4MP-s kamera max felbontással és minőségben 25 fps-sel 25-17 napot tud rögzíteni egy 2 TB-s HDD-re, ez nálad kb 12-16 nap körül lesz.
-
hevepapa
senior tag
válasz
Márton #33398 üzenetére
Sose próbáltam manuálisan indítani. Amikor összeraktam annak idején, elindítottam, azóta megy folyamatosan (kb. 1,5 éve). Ha van néha áramszünet, amikor újra van áram, folytatja a felvételt. Heti 1x van egy ütemezett újraindítás is.
4mm-es lencse:
Horizontal FOV: 79°, Vertical FOV: 43°, Diagonal FOV: 93°[ Szerkesztve ]
-
hevepapa
senior tag
válasz
Márton #33390 üzenetére
Már megbocsáss, de mégis mit vártál egy 13ezer forintos kb. noname kamerától????
Az én kamerám mondjuk nem céllövöldés 2 pálcás,
de: 2560x1440 px, 25 fps, 3,84 mbps (VBR,CBR) H265+, kép állítható (fényerő, szaturáció, kontraszt, élesség, fehér egyensúly, WDR, HLS, BLC) külön nappal és külön éjszaka
OSD kikapcsolható
felvétel folyamatos / eseményfüggő: SD kártya, NVR, PC[ Szerkesztve ]
-
-
hevepapa
senior tag
válasz
kunberci #33370 üzenetére
Fillérekért lehet kapni menedzselhető switchet gigabites portokkal.
A 100-as switch olyan, mint a 3,5-es DVD író. Elvileg jó ha van, de gyakorlatilag elment felette az idő. A gépeim olyan házakban vannak amikbe be sem lehet rakni a 3,5-es írót.
Van egy laptopból kiszedett DVD íróm a fiókban és ha 2-3 évente kell 1x, akkor egy megfelelő USB3-as kábellel összedugom a gépemmel és ennyi. Pár éve egy dohányipari expón szóróajándékként szinte minden kiállító cég pendrájvot adott. 1 nap alatt kaptam vagy 250-300 GB-nyit. Fogyóeszköz... -
hevepapa
senior tag
válasz
hevepapa #33357 üzenetére
Apró kiegészítés az említett chenmeihua nevű eladóról:
2 hónapja van az allegrón, semmi visszajelzés róla, a cégadatoknál ez van róla:
"putianshilichengquxinduzhenchenmeihuajiadianshanghang(getigongshanghu)
351144 putianshi
fujianshengputianshilichengquxinduzhentianfeilu5651hao1dong101shi"Lehet, hogy túl gyanakvó vagyok, de ilyen háttérrel én 2 forintot nem bíznék rá nemhogy 30ezret
De persze az is lehet, hogy a világ legkorrektebb kínai kereskedője.
-
hevepapa
senior tag
válasz
kunberci #33350 üzenetére
Az elektronikai kütyükben sosem szoktam túl messzire tervezni és a "majd egyszer jó lesz" elvet követni. Az a tapasztalatom, hogy mire elérkezik a csere ideje addigra annyi minden megváltozhat, hogy a 3-5 éve bespájzolt "jó lesz majd később" eszköz olyan szinten lesz elavult, hogy úgyis kidobom - ha nem akarok szándékosan szűk keresztmetszetet rakni a rendszerembe. Tavaly dobtam ki a padlásról egy nagy doboz PC-s lomot. Volt abban 4-5 gyári intel CPU hűtő, régi HDD, 10 db vatta új 100-as switch (haha.. ezt egyszer dámázással nyertem), DVD író, meg mindenféle biszbasz. Amikor elraktam úgy voltam vele: jó lesz ez még. Persze sohasem lesz jó.
1 szó mint 100: ezen a téren már úgy vagyok, hogy majd ha odaérek hogy cserélni kell valamit akkor majd veszek valamit és nem kezdek lomizni. -
hevepapa
senior tag
Én semmiképpen nem vennék onnan! Ugyanolyan piactér mint az emag.
Ha magyar boltban veszed akkor 3 év gyári garancia van rá. Amit belinkeltél az Angliából jön valami chenmeihua nevű eladótól és elvileg ad 2 év eladói garanciát rá. Aztán ha véletlenül lenne valami garanciális probléma, hát sok sikert az ügyintézéshez...
A másik: ha elolvastad az összefoglalót amit írtam, abban benne van, hogy vsárálás előtt mindenképpen meg kell kérdezni az üzlettől hogy milyen hardver verziót forgalmaznak. Van 1.0 és 2.0. Árban, ránézésre 100%-ig azonosak, funkciókban viszont van némi eltérés. Az 1.0-ban pl. nincs jármű felismerés. A 2.0-ban már van.
Szóval miért vennél picit gyengébbet ha azonos árban van? De ezt előre meg kell kérdezni.
Én itt vettem annak idején
Itt szállítással együtt kb 8-9 ezerrel ugyan drágább mint az allegrón, de azt már neked kell eldöntened hogy mi a prioritásod. -
hevepapa
senior tag
válasz
kunberci #33345 üzenetére
Ha szükség van portonként 30W teljesítményre akkor érdemes POE+ - ban gondolkodni.
Ha elég portonként elég a standard 15,4 W, akkor felesleges pénzkiadás. Azért a 15,4W sem kevés...
Érzékeltetésként: nálam jelenleg a 3 kamera 5,8W-ot fogyaszt. Nem portonként, hanem összesen!
Persze ha nem csak kamera hanem valami más nagy fogyasztású eszköz is menne a switchről akkor indokolt a POE+[ Szerkesztve ]
-
hevepapa
senior tag
ONVIF kompatibilis, simán megy 3rd party NVR-rel is. Csak pontosan be kell tartani az aktiválási lépéseket. Itt a hivatalos videó.
PoE (802.3af/at, class 4) kompatibilis. A fogyasztása nappal kb. 2 W, éjszaka IR-rel kb.4W -
hevepapa
senior tag
válasz
boborján2 #33330 üzenetére
Nem is kell zoomolni
Sima statikus felvétel. Egy rendes telefont felrakni állványra és felvenni 4K-ban az egészet. Utána a vágó programban simán lehet mozgatni meg zoomolgatni a képkivágást - azaz teljesen olyan hatású lesz, mint ha kézzel lett volna mozgatva a kamera. Nem nagy varázslat.
-
hevepapa
senior tag
válasz
Márton #33327 üzenetére
A biztonsági kamera nem svájci bicska
A cégek simán tudnának olyan kamerákat csinálni amik kielégítik a minőségibb videós elvárásokat is. DE: mivel ez nem lenne olcsó, még a fejlesztési költségeket sem hozná vissza. Az átlag felhasználó nagyon árérzékeny - nem csak itthon, hanem mindenütt.
Csak gondolj bele: neked is mi a főfő prioritás? Legyen az olcsónál is olcsóbb.
Ha lenne mondjuk 100ezerért olyan IP kamera ami pont megfelel, akkor is inkább az alin keresgélnél 10-20ezerért.
Ez már csak ilyen. -
hevepapa
senior tag
válasz
Márton #33319 üzenetére
A művházas előadás rögzítést úgy lehet megoldani legjobban, ha vesz a művház 2 db jobbacska térmikrofont, 2 db irányított puskamikrofont + 3-5 db középszarnál jobb minőségű videókamerát. Amikor kezdődik a hepaj, előtte mindent bekapcsolsz, folyamatosan rögzíted minden eszközzel. Utána lemented PC-re a 4 hangsávot és a 3-5 különböző szögből rögzített videósávot. Megfelelő programban (pl. Reaper) beállítod a hang arányokat, ha kell kis keverés, effekt, EQ, dinamika stb, videószerkesztő programban (pl. Sony Vegas) összerakod mi legyen a képen. Alárakod a kész hangot, renderelés amilyen videó formátumban szeretnéd, mindenki boldog.
Némi rutinnal és arányérzékkel egy kétórás egyszerűbb előadás utómunkája megvan 3-4 óra alatt. Összecsapva 1 óra alatt kész van.
Az IP kamerás bohóckodáshoz képest:
Drágább? Igen.
Jobb? Nagyságrendekkel. -
hevepapa
senior tag
válasz
Márton #33319 üzenetére
Még mindig az előadás rögzítés????
A biztonsági kamera nem jó erre a célra. Pont.
Lehet vele gányolni de nem lesz igazán jó sohasem. Eleve a kép geometriája se tökéletes. Kicsit hordó alakú a látószög miatt.
Mivel egy bármilyen előadás gyakran "világos-sötét" ezt az elektronikája nem tudja rendesen lekezelni. Nem videó rögzítésre van kifejlesztve. Egy olcsóbb telefon kamerája is sokkal jobban teljesít ilyen feladatnál. -
hevepapa
senior tag
Előbb azt kell magadban letisztázni hogy mit szeretnél egyáltalán? Állandóan látni a körpanorámát vagy időnként körbenézni?
Ha csak a látvány a cél, háááttt.... te tudod, de ahogy elmúlik az újdonság varázsa inkább csak kidobott pénznek fogod érezni azt, hogy havonta 1x körbenézel a tetőről.
Persze te tudod, a te pénzed. -
hevepapa
senior tag
Nekem is VIGI NVR és VIGI kamerák vannak. Én úgy csináltam hogy a routerben MAC alapján osztottam ki nekik a saját tartományomba a fix IP-t. xxx.xxxx.2.xxx.
Utána a VSM-ben minden eszköznek beállítottam a Static IP-t. Mondjuk ezt nem is kellett volna talán de úgy voltam vele: miért is ne legyen ez?
Azért majd írd már meg milyen javaslatot írt a TP Link support a problémádra. -
hevepapa
senior tag
A kérdésedre a rövid válasz: nem.
Az elmúlt 2 év alatt tettél hivatalos lépéseket az ügyben? Ha nem (fórumon panaszkodni nem elég), akkor elég valid védekezés lehet hogy mivel hivatalosan nem léptél, ezért ezzel gyakorlatilag elfogadtad a helyzetet.Mellékszál: visszaolvasva a theradet nekem az jön át hogy az egyik értved hogy nem értenek a kamerához a másik meg hogy szándékosan bosszantásból rakták oda ahol van.
De most komolyan: kérted őket hogy mutassák meg mit látnak a te kertedből? Nem bántásból mondom, mert nem ismerlek, nem ismerekm a konkrét szomszédi viszonyt, de valahogy nekem az jön át hogy te sem vagy a legkompromisszumképesebb.
A rossz szomszédság meg török átok.... -
hevepapa
senior tag
válasz
Magnat #33227 üzenetére
A hely ismerete nélkül nem lehet ezt kategorikusan kijelenteni. Nálam is az egyik forgatható kamera a szomszéd felé "néz". Az más kérdés, hogy úgy van pozícionálva, hogy nem lát át. Igaz én eleve ezt átbeszéltem a szomszéddal és mutattam is neki konkrétan mit lát a kamerám.. Szóval 1 távolabbi fotóból nem lehet tutira megmondani mit lát és mit nem a kamera.
[ Szerkesztve ]
-
-
hevepapa
senior tag
Őszinte sajnálatom! Nekem még a éppen a covid előtti években volt komplett felújításom. tető, elektromos hálózat, a ház nagyrésze belülről felújítás (konyha, vizesblokkok padló).
Így is horror pénz volt, de utána kb. megduplázódott minden ára (köszönhetően a csoknak, ilyen-olyan állami ingyen pénzeknek). -
hevepapa
senior tag
válasz
kunberci #33209 üzenetére
A privát üzeneteknek elég sokszor semmi értelme. Páran kérdeztek privátban a TP Link VIGI rendszerről amit használok. Megírtam pro és kontra a tapasztalatomat, tanácsaimat. 10-ből 9-en utána azt se mondták: bakk. Elolvasta és eltünt. Nem várok nagy hozsannázást érte, de azért na...
-
hevepapa
senior tag
Pár alap:
4 MP az 2560×1440pixel
Lencseméret: minél nagyobb, annál kisebb a látószög és annál nagyobb a nagyítás. https://www.tp-link.com/hu/support/faq/2883/ -
hevepapa
senior tag
válasz
Bikkrom #33181 üzenetére
Használtam már 2 filléres temus csatlakozót meg sokkal drágább magyar bolti csatlakozót is. Nem vettem észre érdemi minőségi különbséget. Némi gyakorlattal és középszarnál picit jobb krimpelő fogóval egyformán könnyű meló. Az átmenős megoldással még egyszerűbb a krimpelés.
-
hevepapa
senior tag
válasz
jézusom #33185 üzenetére
Valóban nem a legjobb, de az ilyen szerszámnélküli megoldás kompromisszumos általában. A Cat5e vs. Cat6 téma eleve érdekes: átlagos otthoni körülmények közt bőven-bőven elég a Cat5e is. Mert ugyebár lehet, hogy az elméleti átviteli sebessége sokkal több a Cat6-nak, de néhány extrém felhasználási módtól eltekintve az 1 gigabites LAN sebességet sem használja ki az átlag user. Csakhát... a marketing bullshit nagy úr
Az meg kifejezetten vicces, amikor valaki körömszakadtáig érvel a Cat6 mellett és közben az összes eszközén max. 1 gigabites portok vannak. Kicsit hasonlít ez a Wifi 5-6-7 témára. -
hevepapa
senior tag
válasz
Bikkrom #33179 üzenetére
Van ilyen csatlakozó. Nem olcsó, de van.
https://www.kabelfutar.hu/191/hasznos-kiegeszitok/szersz%C3%A1m-n%C3%A9lk%C3%BCl-szerelhet%C5%91-csatlakoz%C3%B3k-cat6-cat7 -
hevepapa
senior tag
-
hevepapa
senior tag
válasz
-mugen- #33174 üzenetére
Nézd. Semmi közöm hozzá mit és milyen szempontok alapján veszel. Nem vitás, hogy a mai viszonyok közt elég fontos szempont az ár.
1 közmondás azért eléggé hangsúlyos és sokszor beigazolódott már ebben a IP kamera, NVR, megfigyelő rendszer stb. témakörben. Ez pedig az olcsó húsról és a levéről szól... -
hevepapa
senior tag
válasz
st6969 #33153 üzenetére
2007-ben jelent meg. A támogatása 2014-ben meg is szűnt.
Resolutions:
Max 704x480 (NTSC) 704x576 (PAL)
Min 176x120 (NTSC) 176x144 (PAL)
2025-ben ez már erősen felejtős kamera. A belinkelt 901 eurós árnál 1 dolgot nem vettél figyelembe: pirossal ki van írva: "End-of-life: Product might no longer be available" -
hevepapa
senior tag
válasz
Márton #33143 üzenetére
Nincs itt semmilyen "piaci rés". Ha csak ebből a - mondjuk - szakmai fórumból indulunk ki, én nem emlékszem olyanra az elmúlt 1 évben, hogy valakinek fontos prioritás lett volna a kamera hangminősége. A jó hangminőség nem olcsó. Eleve elég speciális mikrofon kell(ene) bele - az meg nem 2$-os tétel. Ráadásul a telefonok manapság már egész jó képet és hangot rögzítenek. Főleg a flagship kategória. Nekem Galaxy S22 van. 8K-ban vesz fel, baromi jó képstabilizátorral és a mikrofonja is olyan hogy a mély hangok sem tűnnek el. Viszont a telefon árából lazán kijönne egy 4 db 8 MP-s kamerarendszer NVR-rel együtt
-
hevepapa
senior tag
válasz
Márton #33139 üzenetére
A biztonsági kamerák általában nem a hangminőségre vannak kihegyezve!
Ha esetleg az lenne az elsődleges cél, hogy jó minőségben rögzíts egy színpadi előadást, akkor arra nem lesz jó a biztonsági kamera. Eleve a kép egy kicsit torz (hordó alakú) a lencse mérettől függően és a hangminősége se túl acélos. Egyszerűen csak azért mert megfigyelésre és annak rögzítésére lettek kifejlesztve és nem videófelvételek készítésére. -
hevepapa
senior tag
válasz
Márton #33137 üzenetére
A leírásod alapján a célnak pont megfelelhet egy TP-Link VIGI C540-W kamera.
4 MP (25 fps 2560 X 1440 felbontással), 2,4 GHz-es wifi vagy utp csatlakozás. 12V DC táp,
forgatható. Áramszünet után visszaáll az előre meghatározottt pozícióba.
Mentés: NVR-re (ONVIF kompatibilis), SD kártyára vagy akár egy helyi PC-re is.
Távoli elérés és forgatás: PC vagy mobil app.
Az ára (magyar boltban 3 év garival): 44ezertől.
https://www.vigi.com/hu/business-networking/vigi-network-camera/vigi-c540-w
Én ilyen kamerákat használok, csak nem wifis kivitelben (sima C540), ha érdekel a képminőség valós képekkel vagy más technikai adat akkor írj rám privátban. -
hevepapa
senior tag
-
hevepapa
senior tag
válasz
Merula Alba #33099 üzenetére
Próbáld ki, hogy lehúzol 1 kamerát. Ha továbbra is fagy, lehúzol még egyet. Így elvileg 1 nap alatt kiderül ha valamelyik kamera fagyasztja meg az NVR-t.
-
hevepapa
senior tag
válasz
scott_free #33096 üzenetére
Sajnálom, hogy olyan élethelyzet alakult ki amikor már szükséges egy ilyen kamerás megoldás....
Én a TP Link Tapo C220 kamerát ajánlanám. Minden paramétert tud amire neked szükséged van. Forgatható (PT), mozgás követés, 4 MP, 25 fps képkockasebesség, kétirányú hang stb. Mivel ONVIF kompatibilis, ezért ha úgy adódik nem lesz probléma ha NVR-hez kell csatlakoztatni. Ment SD kártáyra is, de persze működik úgy is ha nincs rögzítés. A Tapo app magyar nyelvű és könnyen kezelhető. TAlán nem utolsó szempont de bolttól függően 15-20 ezer közt van az ára. https://www.tp-link.com/hu/home-networking/cloud-camera/tapo-c220/#overview -
hevepapa
senior tag
válasz
kunberci #33048 üzenetére
A belinkelt videón pontosan látszik az éjszakai infra nézet trükkössége amiről írtam.
Normál fényben ellát a kamera messzire, de éjszaka, amikor csak IR van, akkor a kerítés visszaveri a fényt és a kerítés után már tök sötétség van. Ez természetesen nem Reolink sajátosság, hanem a technológia korlátja. Csak hát.. marketingileg jobban hangzik, hogy az IR 30 méter látótávolságú, és azt nem mondják, hogy ha 5 méterre van egy kerítés akkor azt már nem látod ami a kerítés mögött van. -
hevepapa
senior tag
válasz
Hoffer #33045 üzenetére
Erre szerintem nincs és nem is lehet "általános módszer", mert minden ingatlan más és más + mindenkinek másik a prioritásai. Van aki azt szereti, ha a területének minden négyzetcentije megfigyelés alatt áll és 6-10 kamera alatt meg sem áll.
Van aki meg csak oda rak kamerát amit fontosnak gondol és ezt megoldja 2-3 eszközzel.
Van aki szerint minimum 8-12 MP-s kamerák kellenek, van aki szerint általában elég a 4 MP is. Van aki a fix, van aki a forgatható kamerákat preferálja.
Az igatlan adottságai is meghatározzák milyen helyekre és magasságra lehet valamti felszerelni. Nálam pl. kb 3,5 méter magasan vannak a kamerák, mert ott találtam ezeknek megfelelő(nek tűnő) helyet.A kamerás rendszerekre maximálisan ráillik a régi mondás: ahány ház annyi szokás....
1 apró megjegyzés még: első ránézésre jó ötlet ha minden kamera látja a másikat, de az éjszakai képen a kamera infra sugárzója eléggé látványosan leronthatja a képet ha közvetlen rálátás van.[ Szerkesztve ]
-
hevepapa
senior tag
-
hevepapa
senior tag
válasz
r3dsnake #33039 üzenetére
Hogy teljesen képben legyél pontosan mit is jelent az IP66 védelem:
"Az első számjegy – 6: Teljes porvédelem
Az „IP66” első számjegye, a 6, a legmagasabb szintű védelmet jelenti a por és más apró szilárd anyagok behatolásával szemben. Ez azt jelenti, hogy az eszköz teljes mértékben zárt, így a por vagy más részecskék egyáltalán nem tudnak bejutni a készülékbe. Ez különösen fontos olyan környezetekben, ahol magas a por koncentrációja, például ipari telephelyeken vagy kültéri alkalmazások esetében.
A második számjegy – 6: Erős vízsugár elleni védelem
Az „IP66” második számjegye szintén 6, ami azt jelenti, hogy az eszköz védett a nagy nyomású vízsugár ellen is. Ez azt takarja, hogy az eszközt minden irányból érheti víz – például egy magasnyomású vízsugárral történő tisztítás során –, anélkül, hogy a víz bejutna a készülékbe, vagy károsítaná annak belső alkatrészeit.
Az IP66 védelemmel ellátott eszközök tehát megbízhatóan használhatók akár extrém környezeti körülmények között is, ahol mind a por, mind a víz jelen van. Ilyen védelmet például kültéri biztonsági kamerák, világítótestek vagy ipari berendezések esetében alkalmaznak, hogy hosszú távon megőrizzék azok funkcionalitását és megbízhatóságát."[ Szerkesztve ]
-
-
hevepapa
senior tag
válasz
Patice #33035 üzenetére
Nekem is TP Link VIGI C540-es van. Igaz NVR-rel, de önállóan is lehet használni mobilon, PC-n a Vigi Security Manager programmal és akár böngészőben is. Külön plugin meg ilyen vackok nélkül. Jó képminőség, korrekt működés. Bár nem a legolcsóbb, de PT (forgatható) kivitelben jó árban van. Természetesen tud SD kártyára rögzíteni, akár folyamatosan akár csak meghatározott eseményre.
[ Szerkesztve ]
-
hevepapa
senior tag
válasz
Merula Alba #33017 üzenetére
Ne is haragudj de ez annyira tipikusan magyaros gondolkodás...
Ha a 4 csatornás NVR-re valami kerülőúton fel lehet bűvölni kompromisszumosan egy plusz kamerát - az bónusz - örülj neki. DE: ha csak annyit kezel amennyit ígér - akkor meg fanyalogsz és kicseszést emlegetsz.
Egyébként: How to add the 5th camera to 4 port NVR -
hevepapa
senior tag
válasz
Merula Alba #33012 üzenetére
Miért lenne kicseszés? 4 csatornás NVR-t vettél, 4 csatornát tudsz vele kezelni.
-
hevepapa
senior tag
válasz
tzimash #32989 üzenetére
Kis szerencsével filléres javítás lesz.
Nekem pár hete a 6 éves robotporszívóm döglött meg LIDAR motor hibával. Mivel nem éreztem késztetést új robotot venni (ugyan miért nem?) ezért utánajártam mi a pálya ilyenkor és az aliról vettem 750 Ft-ért egy új motort (magyar boltban 5000 Ft), némi youtube videó nézés és fél óra szerelgetés után újra tökéletesen működik is.
[ Szerkesztve ]
-
hevepapa
senior tag
válasz
agent_k #32980 üzenetére
Hááttt... most erre mit lehet mondani? A Vigi széria bevallottan az üzleti vonal. Ott meg azért az a jellemző, hogy beállítod, lemented a konfig fájlt. Aztán működik a rendszer. Ha meg újra kell telepíteni akkor csak betöltöd a konfigot oszt csók. Én az elején eljátszadoztam vele pár órát amíg kialakult olyanra ami nekem megfelelő. Események, pozíciók, patrol módok, képminőségek nappal / éjjel, stb.
De már kb. 1 éve nem piszkálgattam a beállításokat, mert minek.
A hardver revíziókban könnyen lehet jelentős eltérés. Nekem C540 van. Van benne 1.0 meg 2.0 is. A v1.0-ban pl. nincs jármű felismerés. Mondjuk ez nálam nem gond, mert olyan helyre került ahol eleve nincs jármű. -
hevepapa
senior tag
válasz
agent_k #32970 üzenetére
Abban egyetértek veled, hogy kissé más-más logikát követ a WebUI, PC-s és a mobil alkalmazás. Kicsit bosszantó (ezt írtam is az összefoglalóban), de van benne némi logika. Minden felületnél más a prioritás. Az NVR és a WebUI-n meg tudod csinálni a teljes finomhangolást (mert itt éred el közvetlenül, helyben) , a PC-n "csak" felügyeled, mobilon meg "csak" ellenőrzöd a rendszeredet.
PC-n a VIGI Config Tool programmal be tudsz mindent állítani a kamerákban és az NVR-ben amit a WebUI-n is. Még a PoE portok beállítását/ki/bekapcsolását is.A kamerák és az NVR milyen hardver verziósak? Firmware frissítések rendben vannak? Ugyanis előfordulhatnak eltérések tudásban és funkciókban a verziók közt.
[ Szerkesztve ]
-
hevepapa
senior tag
válasz
zolee-coul #32963 üzenetére
Szép ez a felhős mentés, de egy dologról megfeledkezel:
ha nincs net, nincs mentés sem. Villanyóra lekapcs, router / net leáll - szabad a pálya.
NVR-re mentésnél villanyóra lekapcs, szünetmentes táp bekapcs, megy a folyamatos rögzítés tovább.
Ha olyan helyre rakod az NVR-t ami nincs szem előtt ill. nem nyilvánvaló, akkor szinte biztos hogy nem fogják elvinni.
Persze nincs 100%-os garancia meg védelem semmire (megfizethető árban) de lehet csökkenteni a kockázatokat. -
hevepapa
senior tag
válasz
orakas #32946 üzenetére
Szemléltetésül, hogy mire elég az 53W:
Nálam 3 db 4 MP-s Vigi C540 kamera van. A képet 1 perce csináltam, megy az infra is persze. Ha közben forgatnám is mind a hármat, talán egy kicsivel többet fogyasztanának. De azt hiszem elég jól látszik, hogy van még bőven tartalék benne. -
hevepapa
senior tag
Szívesen! Sajnos kimondatlanul, de "ökölszabály" minden gyártónál, hogy a saját gyártmányai a legkompatibilisebbek egymással és csak úgy lehet kihozni az összes tudás a cuccokból ha minden egy helyről van. Persze elméletileg erre volna kitalálva az ONVIF protokoll, de gyakorlatban mindenki trükközik egy kicsit. Szerintem ebben nincs kivétel.
-
hevepapa
senior tag
válasz
orakas #32940 üzenetére
A Vigi NVR-1008H-8MP max 8 MP-s kamerát kezel.
Record Resolution:
8 MP / 5 MP / 4 MP / 3 MP / 1080p / UXGA / 720p / VGA / 4CIF / DCIF / 2CIF / CIF / QCIF
A 1008H-8MP és a 1008H-8P közt annyi csak az eltérés, hogy az MP 113W-ot ad le a POE csatornákon, a P meg "csak" 53 W-ot. -
hevepapa
senior tag
-
hevepapa
senior tag
A TP Link VIGI NVR-nél nem igazán lényeges a böngészős elérés - legalábbis Windows rendszeren. Arra a legjobb a VIGI Security Manager program. Mindent be tudsz állítani, nézheted az élőképet és a felvételt is. DE: ez nincs Linuxra.
A Linux alatti Chrome kompatibilitásról nem tudok mit mondani mert sosem használtam ilyet.
A mobilos VIGI app, gyors, korrekt. Kicsit kevesebb állítgatási lehetőség van benne mitn a PC-s programban de a célnak maximálisan megfelel.
Elvileg nem lehet probléma más típusú kamerákkal, mert ONVIF kompatibilis az NVR. -
hevepapa
senior tag
válasz
jézusom #32925 üzenetére
Én úgy csinálom, hogy az NVR-nél van egy 17"-os kukából szökött monitor - ha valamiért közvetlenül ott kéne állítgatni valamit), de a képet alapvetően PC-n egy jobbacska 24"-os monitoron nézem FHD-ban vagy telefonon. Megnéztem milyen ha kirakom a képet az 55"-os TV-re, de érdemben annyival nem jobb. Úgyse nézem folyamatosan a kamerákat, szóval annyira nem csinálok belőle kardinális kérdést hogy min megy.
-
hevepapa
senior tag
válasz
motrola #32901 üzenetére
Engem is érdekelne, hogy konkrétan mi a problémád a TP Link Vigi kamerával és NVR-rel?
Ár? Szolgáltatások? Biztonság? Minőség? Szoftver?
De ha lehet akkor ne általánosságban, hanem konkrétumokkal.
Ellenkező esetben csak szóra sem érdemes, üres és megalapozatlan fecsegés amit írsz. -
hevepapa
senior tag
válasz
kw3v865 #32893 üzenetére
Nem. Szoftveresen csak a pan-tilt kamerákat lehet forgatni. Az a Reolink amit írtál nem ilyen. Vannak olyan PT kamerák amik dóm kivitelben készülnek. Ezek azért kissé drgábbak is. Ez pl. ilyen:
https://www.hikvision.com/en/products/HiLook-IP-Products/PTZ-Cameras/Network-Dome-HiLook-Series/PTZ-N2404I-DE3/
A kép és link csak bemutató célú - fogalmam sincs ez mennyi jó vagy rossz kamera. -
hevepapa
senior tag
válasz
kw3v865 #32889 üzenetére
Nehéz ügy ez, mert ha elérik akkor rakhatsz köré rácsot, de simán betörik/betörhetik a kamera optikáját. Ennek a kockázatát alapvetően csak dóm (dome) kivitelű kamerával tudod csökkenteni. Bár egyes esetekben ennek a burkolata okozhat becsillanást vagy pici kép torzulást, de szerintem egy jó minőségű kameránál ez nem lehet annyira gond.
Ami fontos: a vétel előtt ellenőrizd az adatlapján a vandálbiztosság szintjét:
IK10 már jó. -
hevepapa
senior tag
Baromi stabilan tart a hungarocellben. Nálam a postaláda van így felrakva.
Szerintem a 26x59-es tökéletes a célra. Ennél van kisebb és nagyobb is. Amit szeretnél.
Ezt írják erről:"Könnyen és gyorsan rögzíthetünk a hőszigetelő rendszerekre kisebb súlyú tárgyakat, mint például kisebb kültéri lámpákat, kamerákat, postaládát, kisebb táblákat, házszámot stb.
Az ajánlott terhelhetőség rögzítési pontonként maximum 5 kg. A kész hőszigetelő rendszerre utólagosan szerelhető fel: a spiráldübelt egyszerűen becsavarjuk a vakolaton keresztül a hőszigetelő anyagba (TORX T40-es behajtóheggyel, jellemzően előfúrás nélkül), majd egy 4-5 mm átmérőjű csavarral rögzíthetjük a felszerelni kívánt tárgyakat. A rögzítés nem igényel speciális szerszámokat."Én azért kicsit megfúrtam 3-as fúróval a nemesvakolatot hogy behajtáskor ne másszon el a dübel.
-
hevepapa
senior tag
Spiráldübelt kell használni. Bármelyik barkácsboltban kapsz. Többféle méretben is van.
3-5 kg a teherbírása. Ilyen:
https://www.vasmuszakibolt.hu/25x78-spiral-dubel-hungarocellbe
Ha nemesvakolat van a szigetelésen, akkor 1 pici lyukat fúrsz rá (épp csak átmenjen rajta) hogy pont jó helyen menjen a szigetelésbe, utána betekered a dübelt. Abba meg mehet majd a rögzítő csavar.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i7-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest