Hirdetés

Aktív témák

• Yaye

őstag

válasz Den #66 üzenetére

''egy közös volt bennük, a teljes megsemmisülés, feloldódás érzése''

A kettő nem ugyanaz. Van olyan vallás is melyszerint a nirvánában a lélek feloldódik egy hatalmas közös lélekben. Másrészt amiről írtál az csak egy érzés volt. Nem történt meg, és nem bizonyíték. Ha az életed valóban csupán sejtek játéka lenne akkor halálodkor, mikor az agyad épp kikapcsolóban van, nem lennének ilyen tudatos ''jaj, megszűnök!'' érzéseid, szerintem. Ez az érzés túlságosan reálisnak, a szituációhoz kapcsolódónak, és tudatosnak tűnik ahhoz hogy csak egy véletlenszerű hallucináció legyen. Ha azt mondanád, hogy mindenre tisztán emlékszel, 12 piros ló táncolt egy zöldre festett íróasztal tetején, az sokkal inkább tűnne hallucinációnak. De ez csak az én véleményem.

''ha valaki ezt a világot látná meg többször akkor is hasonlónak látná''

Ha valaki kibukkanna a semmiből mondjuk 20 méterrel a Csendes Óceán felszíne alatt, és egy másik alkalommal 6000 méterrel a Szahara fölött, hát nem valószínű hogy ugyanolyannak találná a kettőt, pedig ugyanaz a világ.

''vagy úgy gondold, más időpontban meghalva, más túlvilági élete van az embernek? Mindig máshová jut?''

Nem tudom. Nem gondolom konkrétan sehogy. De nem is zárom ki. Ha pedig igaz hogy az életünk befolyással lehet arra hogy mi történik velünk halálunk után, akkor egyenesen valószínűnek tűnik.

''én sosem hirtem a tulvilági életben, és most már biztos vagyok benne hogy nincs.''

Ez vakhit. De tényleg mindegy. Majd meglátod. Vagy ha nem, hát nem. Én a magam részéről igyekszem úgy élni, mintha nem lenne mindegy hogy hogyan teszem, abból baj nem lehet :D

Aktív témák