Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
-
LOGOUT
Sziasztok,
ez a topik azért jött létre, hogy a nagy e-roller tumultusban és kínai rendelési izgalmak közepette jusson időnk büszkélkedni az emberi erőnkkel hajtott rollerekkel is, és segíthessük az új roller vásárlása előtt állóknak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én ugyan erre a célra vettem egy boardy rollert! 2-4-6 évesek és a 4 és 6 éves irgalmatlan jól bringázik. A boardy 4bar fújt Continental kereke bírja a földutat és a deszka mindent is kirúgóz. De az ára vetekszik egy alsó közép kategóriás cc bringával. Viszont olyan élményt ad, amit egy másik roller sem tud.
-
Laslow
senior tag
válasz
BomiBoogie #78 üzenetére
Köszönöm.
Végigolvastam az Oxelo 7-9 vásárlói véleményeket - hát azért nagyon sokaknak gondja volt velük. :(
Mondjuk a Street Surfing Neonról meg sokkal kevesebb vásárlói visszajelzés van a neten, de azok között nem emlékszem negatívra. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
Én is a decatholosra voksolnék, a felsőbbek, Oxelo 7-9 már egész korrektek és legalább a gariztatás tényleg egyszerűbb.
Én a Boardy mellé használok bringás sisakot (SMITH - Portal Mips).
Sokat agyaltam, milyen legyen, ez azért jól szellőzik.Én városban megyek vele (Budapest), ha csak 15 km/h-val is mész, de elütnek/elesel egy szegélyen stb., szerintem nagyon hasznos a sisak.
-
Laslow
senior tag
válasz
Bobrooney #76 üzenetére
Megnéztem a Boardyt, és elhiszem, hogy tök jó, de ennyit csak akkor adnék ki rá, ha pontosan tudnám, hogy ez nekem bejön, és napi szinten használnám is. Tenni vele egy próbát bőven elég a 35 ezer forintos kevésbé elit verzió is.
Még egy kérdés: sisak mennyire ajánlott sima utcai rollerrel közlekedéshez? -
Bobrooney
senior tag
Még ennek fényében is azt mondanám, hogy Boardy. De tudom mert nekem nincs gyerekem és anyagilag így is megéreztem.
Talán a Dechatlonossal próbálkoznék még a helyedben, gariztatása sem túl nehéz ahogy én tudom, meg nem is olyan drága. Mondom ezt úgy hogy ezt nem próbáltam. -
DeFranco
nagyúr
mi erre a szituációra vettünk rollert, és minden alkalommal hálát adunk a Jóistennek hogy ilyen ötletet adott, mert ez a felállás remek, a gyerekek biciklivel, mi mögöttük rollerrel, tudjuk tartani a tempót DE nem vagyunk leparancsolva az úttestre (te járdán elvileg nem biciklizhetsz, a gyerket meg én nem engedem le az úttestre), és rollerről könnyebben ugrasz a gyerek után ha necces szitu van, könnyen elfér, mobil, vásárolni beviszed, kerületen belül illetve metróig-metrótól remek közlekedési eszköz önállóan is.
teljesen valid az ötleted, de amikor én földúton mentem vele (füves részből kitaposott kerékpáros/futós ösvény) akkor nagyon szenvedtem.
-
Laslow
senior tag
Köszönöm mindkettőtöknek a válaszokat!
Abban az élethelyzetben vagyok, hogy egy nagycsoportos és egy elsős fiam van, és ők szeretnek biciklizni. Koronavírus időszakban nem, de egyébként tipikus, hogy elmegyünk fél kilométert, kilométert valamelyik játszótérre, ők biciklivel, én gyalog, majd ott is bicikliznek, majd haza. Ezenkívül releváns, hogy Budapest legszélén élünk, közel egy nagy parkerdőhöz, amiben jó minőségű, babakocsival pl. simán járható széles, jól kijárt földutak vannak. Ott sokan szoktak biciklizni, és mi is kijárunk oda. A problémát az okozza, hogy a fiam szerint gyalog olyan lassú vagyok mint egy "reumás csiga", jó lenne kicsit felgyorsulni hozzá, hogy kevesebbet kelljen keringenie körülöttem, vagy várnia rám. Pár év még van addig míg a barátaikkal fognak biciklizni, nem pedig velem vagy a feleségemmel.
A kézenfekvő megoldás a kerékpár vásárlása, de akkor abból kettő is kellene, egy nekem, egy a feleségemnek. Nem olyan olcsó megoldás, főleg, mert újban gondolkozom, és ami még nagyobb baj, az az, hogy társasházban élünk, így a tárolása is problémás lenne.
A feleségem felvetette, hogy talán inkább roller kellene nekünk, olyan nagykerekű fajta. Rollerező embereket szoktam látni a környék utcáin, működőképesnek tűnik a dolog. Ráadásul egy roller akár kettőnket is kiszolgálhat amíg ki nem derül, hogy beválik-e, és ha igen, hát veszünk még egyet, az nem probléma. Még mindig nem kerül a kettő annyiba mint egyetlen kerékpár, és tárolni is sokkal egyszerűbb. Járdán/úttesten jól használhatónak tűnik, az erdőben meg... hát, ott könnyen lehet, hogy nem. De emiatt lenne szempont a nagyobb kerék, mert azért ha a földútra mennék, ott tuti a nagyobb a jobb.
Aztán hosszabb távon meg elindul a koronavírus miatt az élet, hetente 1-2-szer be kell majd mennem a belvárosba az irodába, ahova busszal, majd ki tudja hogy mennék. Ha bejönne a rollerezés, el tudom képzelni, hogy ott is venném hasznát a rollernek, de ezt csak nagyon zárójelesen írom, mert elég szerencsétlennek kell lennem ahhoz, hogy ne pont az iroda előtt tegyen le a BKK.
Ezek fényében mit tennétek a helyemben?
-
DeFranco
nagyúr
én földútra nem vennék rollert, nagyon nehezen gördül rajta ha keményre van járva, akkor is.
fújhatót nem vennék, főleg földúttal kombinálva nem. a rücskös aszfalt rugózott rollerrel sem matyóhímzés, de még mindig jobb mint foltozni, plusz a kerék a fékezésektől kopik is rendesen.
a harmadik szerintem összecsukva nagyon terjedelmes, az utolsó kettővel kapcsolatban nincs észrevételem.
fontold meg az alkatrészellátottság kérdését, én most az aldis rolleremre féket keresek és nem egyszerű. a decathlon ebből a szempontból előnyben van.
-
Laslow
senior tag
Sziasztok!
Sima közlekedésre (járda + jó minőségű földút) való rollert keresek, azonban még életemben nem rollereztem, szóval messziről indulok...
A netet böngészve arra jutottam, hogy jobb a nagyobb kerékátmérő, nyilván jobb a minőségibb csapágyozás, és a Decathlon vásárlói vélemények tanulsága alapján érdemes teleszkópos eszközt venni. Árban a jó középkategóriát lőttem be, 30-35.000 Ft-ot. Ezek kerültek a látókörömbe:1. Oxelo Town 7 XL - 200-as kerék, teleszkóp, ABEC5 - egy jó alapnak tűnik, csak bemegyek a Decathlonba, és megvan.
2. Street Surfing XPR AIR - 205-ös kerék, teleszkóp nincs!, ABEC5 - ebben a felfújható gumiabroncs fogott meg, de nem tudom, ez inkább előny vagy hátrány-e.
3. Street Surfing Neon - nagy 230-as kerék, teleszkóp, ABEC7 csapágy - fotók alapján tök szép, és jók a műszaki paraméterei.
4. Nils Extreme HM230 - műszakilag mint a 3-as, de ez kevésbé tetszik.
5. Nils Extreme HM250 - óriási 250-es kerék, teleszkóp, ABEC7 - mint az előző, csak nagyobb első kerékkel.Amennyire az íróasztal székéből lehet választani, én a 3-asat rendelném. Ha valaki találkozott már ezekkel élőben, megosztaná a tapasztalatait? Köszönöm!
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Igen, értem, azért írtam csak ezt, mert az a tapasztalat, hogy az Aldinál mondjuk az ilyen non-food termékeket nem vizslatják úgysem a dolgozók a helyszínen nagyon, nyilván nem is érhetnek hozzá, de abban igazad van, hogy azért nem jó ez annyira, mert akkor visszaküldik javításra, és ha ki is cserélik, addig nem lesz rollered...
-
DeFranco
nagyúr
válasz
BomiBoogie #66 üzenetére
nem hülye válasz, mi is gondoltunk rá, de én úgy értelmeztem hogy a fék az kopó alkatrész, ez konkrétan elkopott, tehát véleményes, hogy garanciális probléma-e...
persze attól lyukadt ki hogy valami béna rossz anyagból van, de ennyiért ez van, összességében még így is korrekt.
ettől vissza lehet vinni csak első körben a fentiek miatt javításra gondoltam, plusz ha az árát visszaadják nem vagyok előrébb mert roller kell (igaz meg is vehetem a mostanit... még átgondolom ezt a verziót)
-
DeFranco
nagyúr
ehhez kapcsolódóan lenne kérdésem: nekünk van ilyen (aldis) rollerünk 2 éve, összességében elégedettek vagyunk vele, nem egy csúcsminőség de nem esett szét eddig.
ugyanakkor egy gondunk van vele, a hátsó kerék feletti fék fém lemeze már kilyukadt, és a lyuk egyre nő rajta, így ezt az elemet cserélnénk.
/all: van valami tippetek arra, hogy hol lenne érdemes ilyen féket keresni? gyors netes keresés nem dobott ki semmi relevánsat. házilagos javítás elvileg működhetne, de nem tudom hogy tudnék oda úgy egy fém betétet rögzíteni hogy az illesztés / rögzítés ne egye meg a kereket (pl. ha popszegeccsel rögzíten a szegecs ér bele először a kerékbe, tehát nem jó)
hol keressek alkatrészt ami jó lehet ide?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Szia,
még az is lehet, hogy ez egy gyártó két márkaneve, annyira hasonlók!Nekem Crane termékkel van tapasztalatom (igaz, nem roller, hanem SUP-deszka), arról jó, cserére/javításra is vissza lehet küldeni az Aldihoz, szóval a jótállás része is működik.
Illetve, ahogy látom, a Crane-nek kicsit magasabbra állítható a kormánya, felnőtt általi használatnál ez mindenképp előny, nekem is kardinális kérdés volt a Boardynál, hogy magasabb kormány kell.
-
Ceree
senior tag
-
haruspex
aktív tag
válasz
BomiBoogie #61 üzenetére
Úgy néz ki. (Mashol sem lehetett mondjuk kapni.) Vagy gondolták, így jobban örül neki az ember, ha végre megjön
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Honor 8 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! MacBook Pro M1 14" 2021 - M1 Pro I 16GB I 512GB SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest