Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Sziasztok,
ez a topik azért jött létre, hogy a nagy e-roller tumultusban és kínai rendelési izgalmak közepette jusson időnk büszkélkedni az emberi erőnkkel hajtott rollerekkel is, és segíthessük az új roller vásárlása előtt állóknak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laslow
senior tag
A feleségemmel megbeszélve végül a Street Surfing Neont választottuk. Túl sok panaszt olvastam az Oxelokra, és ez dizájnra nekem jobban bejön. Ma meg is hozta a futár, délután meg is volt az első kör a bicikliző gyerek után a ház körül. Működöképesnek látjuk a dolgot mindketten, de a rollerezést azért még gyakorolni kell.
Maga a roller élőben is tetszik, de azt nem mondanám, hogy csúcsminőség. Nincs vele gond, csak annyi tűnt fel, hogy nem mm pontosak az illesztései. Meg elsőre nehéz volt összecsukni (nem nyomtam le eléggé a kioldó kallantyút), aztán meg nehéz volt szétnyitni (nem nyomtam eléggé előre a kormányt). Ezek persze a tizedik alkalommal odafigyelés nélkül is 3 másodperc alatt menni fognak. Arra kíváncsi vagyok az eséseket hogy bírja majd, biztos lesz az is... De gyengének nem tűnik.
Nagyon nézegettem a Boardyt is, tök szimpatikus, lehet hogy egyszer beruházok egy olyanra is. De egyelőre ezt érzem helyes vételnek. Ráadásul összecsukva tök jól elfér lakáson belül a vízóra szekrényben! :)
Köszönöm mindőtök tanácsait, még ha végül nem is fogadtam meg sem az Oxelot, sem a Boardyt. Az jó volt, hogy megerősítettetek abban, hogy a roller alkalmas arra, hogy a bicikliző gyerekek után menjek. Úgy tűnik, valóban. Legalábbis járdán. -
Laslow
senior tag
válasz
BomiBoogie #78 üzenetére
Köszönöm.
Végigolvastam az Oxelo 7-9 vásárlói véleményeket - hát azért nagyon sokaknak gondja volt velük. :(
Mondjuk a Street Surfing Neonról meg sokkal kevesebb vásárlói visszajelzés van a neten, de azok között nem emlékszem negatívra. -
Laslow
senior tag
válasz
Bobrooney #76 üzenetére
Megnéztem a Boardyt, és elhiszem, hogy tök jó, de ennyit csak akkor adnék ki rá, ha pontosan tudnám, hogy ez nekem bejön, és napi szinten használnám is. Tenni vele egy próbát bőven elég a 35 ezer forintos kevésbé elit verzió is.
Még egy kérdés: sisak mennyire ajánlott sima utcai rollerrel közlekedéshez? -
Laslow
senior tag
Köszönöm mindkettőtöknek a válaszokat!
Abban az élethelyzetben vagyok, hogy egy nagycsoportos és egy elsős fiam van, és ők szeretnek biciklizni. Koronavírus időszakban nem, de egyébként tipikus, hogy elmegyünk fél kilométert, kilométert valamelyik játszótérre, ők biciklivel, én gyalog, majd ott is bicikliznek, majd haza. Ezenkívül releváns, hogy Budapest legszélén élünk, közel egy nagy parkerdőhöz, amiben jó minőségű, babakocsival pl. simán járható széles, jól kijárt földutak vannak. Ott sokan szoktak biciklizni, és mi is kijárunk oda. A problémát az okozza, hogy a fiam szerint gyalog olyan lassú vagyok mint egy "reumás csiga", jó lenne kicsit felgyorsulni hozzá, hogy kevesebbet kelljen keringenie körülöttem, vagy várnia rám. Pár év még van addig míg a barátaikkal fognak biciklizni, nem pedig velem vagy a feleségemmel.
A kézenfekvő megoldás a kerékpár vásárlása, de akkor abból kettő is kellene, egy nekem, egy a feleségemnek. Nem olyan olcsó megoldás, főleg, mert újban gondolkozom, és ami még nagyobb baj, az az, hogy társasházban élünk, így a tárolása is problémás lenne.
A feleségem felvetette, hogy talán inkább roller kellene nekünk, olyan nagykerekű fajta. Rollerező embereket szoktam látni a környék utcáin, működőképesnek tűnik a dolog. Ráadásul egy roller akár kettőnket is kiszolgálhat amíg ki nem derül, hogy beválik-e, és ha igen, hát veszünk még egyet, az nem probléma. Még mindig nem kerül a kettő annyiba mint egyetlen kerékpár, és tárolni is sokkal egyszerűbb. Járdán/úttesten jól használhatónak tűnik, az erdőben meg... hát, ott könnyen lehet, hogy nem. De emiatt lenne szempont a nagyobb kerék, mert azért ha a földútra mennék, ott tuti a nagyobb a jobb.
Aztán hosszabb távon meg elindul a koronavírus miatt az élet, hetente 1-2-szer be kell majd mennem a belvárosba az irodába, ahova busszal, majd ki tudja hogy mennék. Ha bejönne a rollerezés, el tudom képzelni, hogy ott is venném hasznát a rollernek, de ezt csak nagyon zárójelesen írom, mert elég szerencsétlennek kell lennem ahhoz, hogy ne pont az iroda előtt tegyen le a BKK.
Ezek fényében mit tennétek a helyemben?
-
Laslow
senior tag
Sziasztok!
Sima közlekedésre (járda + jó minőségű földút) való rollert keresek, azonban még életemben nem rollereztem, szóval messziről indulok...
A netet böngészve arra jutottam, hogy jobb a nagyobb kerékátmérő, nyilván jobb a minőségibb csapágyozás, és a Decathlon vásárlói vélemények tanulsága alapján érdemes teleszkópos eszközt venni. Árban a jó középkategóriát lőttem be, 30-35.000 Ft-ot. Ezek kerültek a látókörömbe:1. Oxelo Town 7 XL - 200-as kerék, teleszkóp, ABEC5 - egy jó alapnak tűnik, csak bemegyek a Decathlonba, és megvan.
2. Street Surfing XPR AIR - 205-ös kerék, teleszkóp nincs!, ABEC5 - ebben a felfújható gumiabroncs fogott meg, de nem tudom, ez inkább előny vagy hátrány-e.
3. Street Surfing Neon - nagy 230-as kerék, teleszkóp, ABEC7 csapágy - fotók alapján tök szép, és jók a műszaki paraméterei.
4. Nils Extreme HM230 - műszakilag mint a 3-as, de ez kevésbé tetszik.
5. Nils Extreme HM250 - óriási 250-es kerék, teleszkóp, ABEC7 - mint az előző, csak nagyobb első kerékkel.Amennyire az íróasztal székéből lehet választani, én a 3-asat rendelném. Ha valaki találkozott már ezekkel élőben, megosztaná a tapasztalatait? Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Politika
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Bomba ár! MacBook AIR 13" Early 2015 - i7 I 8GB I 500GB SSD I OS X Monterey I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest