Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Sziasztok,
ez a topik azért jött létre, hogy a nagy e-roller tumultusban és kínai rendelési izgalmak közepette jusson időnk büszkélkedni az emberi erőnkkel hajtott rollerekkel is, és segíthessük az új roller vásárlása előtt állóknak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bobrooney
senior tag
válasz
Geo19870322 #418 üzenetére
Ő is ott használta, csak mondjuk simán ment a macskakő szerű úton is, meg átment minden buckán ahol én mondjuk le szoktam szállni a rollerről, oké hogy én 2x annyi vagyok súlyban viszont tőlem gyanítom ekkora mértékű ütéseket nem kapott a kerék.
Csak érdekességképpen írom le, hiába vettem tök drága csapágyakat, nagyon gyorsan megdöglöttek.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Geo19870322 #416 üzenetére
Rugózás nélküli Spartan-t próbáltam, az csak sima felületen volt élvezhető. Decathlonost meg csak az üzletben, nincs nagy tapasztalatom. Aldis előnye, h akcióban tizenezerért megvehető, és nem buksz rajta sokat, ha megunod v nem válik be. Ha gond van vele, szó nélkül visszaadják a pénzed nagy valószínűséggel. Ha megkedveled a rollerezést, jöhet a komolyabb, drágább roller. Sztem.
-
Bobrooney
senior tag
válasz
Geo19870322 #416 üzenetére
Igazándiból a terepviszonyok fontosak a döntésben (szerintem). Feleségem 50kg mégis elég gyorsan szétverte a csapágyakat. Mondjuk ő ment tökön-babon vele.
-
Geo19870322
tag
válasz
5-ös kezelő #415 üzenetére
Köszi a válaszod. Valami tipp esetleg? Vagy az Aldis már tipp volt?
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Geo19870322 #414 üzenetére
Ha jól látom, nincs rugózása. Nekem az pl. sokat számít, a sok járda- és úthiba miatt. Bár én amatőr rolleres vagyok, és ritkán használom, eddig bevált a filléres Aldi-s, bírja a 80 kilóm.
-
Geo19870322
tag
Sziasztok!
Látom eléggé halott a topic, de hátha...
Páromnak (35éves 168cm 65kg) keresek rollert emberi áron.
Véleményeznétek nekem ezt a rollert?
https://www.decathlon.hu/p/mp/blackwheels/blackwheels-slide-felnott-roller/_/R-p-21d029d9-dfce-46a2-9b01-b1a7343180a5?mc=21d029d9-dfce-46a2-9b01-b1a7343180a5_c1&c=feketeKöszi a segítséget előre is!
U.i.:Esetleg ajánlhatnátok is valamit -
Bobrooney
senior tag
válasz
kerepesig #412 üzenetére
Szia!
Nincs sok hozzászólás, alighanem vannak ilyen jellegű postok.
Elégedett voltam a Spartan Jumbo-val de ahogy nézem már 30 ezer körül jár az ára, szerintem annyit már nem ér meg (13 ezer körül vettem 10+ éve).Nézd vissza kicsit a kommenteket és keresd ki az árakat amik ajánlott rollerek voltak.
-
kerepesig
csendes tag
Sziasztok!
A kölyök váltott futóbicajra és gyalog már nem tudjuk tartani vele a lépést, ezért vennénk egy felnőrr rollert. Csak településen belül, rövidebb távokra használnánk jó minőségű aszfaltos úton.Még mindig a Decathlon a javasolt belépő kategória vagy van más BB ajánlat?
Köszi! -
Bobrooney
senior tag
válasz
5-ös kezelő #407 üzenetére
Én folyamatosan tolom, azzal járok melózni, télen is
.
Annyi hogy mióta kijött az új Boardy azt használom, nagyobb szerelem mint az első verzióval. -
5-ös kezelő
senior tag
Megvolt az idei első gurulás, majd' egy órát hajtottam, kisebb pihenőkkel és kényelmes tempóban. Kézifék harapós lett a sok állástól, talán oxidálódott a betét. Lámpát elfelejtettem vinni, de szerencsére jó volt a közvilágítás és járdán mentem. Kifejezetten jót tett ez a mozgásforma a kopott porckorongjaimnak.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
BitRider #402 üzenetére
Remélem, bejön a választás. Enyémet is elő kellene venni egy körre, hátfájás ellen használ a hajtó mozdulat nekem. Lámpa nekem nem kell, este nem használom, félek az járdahibáktól. Olyankor inkább bicajjal, az tele van aggatva prizmákkal+lámpákkal (nem úgy, mint a sok kivilágítatlan hullajelöltnek).
-
-
BitRider
senior tag
válasz
5-ös kezelő #401 üzenetére
C900 lett, nem akartunk hulladékot.
Viszont kérdéses, hogy milyen fényt lehetne erre rárakni? Eddig a legjobb ötletem egy reflective matrica, de jó lenne valami aktív láthatóság is.
-
haruspex
aktív tag
-
BitRider
senior tag
Csak egy kis tapasztalat, hátha bárkinek segít a választásban (plusz kérdés a végén):
Felbukkantunk a Decathlon-ban kifejezetten az OXELO Town 7 XL megvásárlása miatt (jelenleg 44 990 Ft), de végül arra jutottunk, hogy az első értelmes, valamirevaló lábbalhajtós roller az a C900 (64 990 Ft). Az összes többi ki akar esni az ember alól, hulladék fosok az élő tesztelés alapján, meg a dekás szervizesek szerint is. Hiába néz ki jól a 7 XL, egyszerűen minősíthetetlen darab. Nem volt kérdés, hogy inkább gyalogolunk...
Kár, hogy nem fix a C900 kormánya (hanem kivevős), mert úgy tényleg eléggé egybenlévő érzése lenne az embernek, de ezt legalább lehet irányítani, az olcsóbbak konkrétan tőből úgy lötyögnek, hogy teljesen elvész a kontroll-érzés – főleg megálláskor, még a nagy elsőkerekű R500-asnál is.
Szóval berendeltem a C900-at, de még nem fizettem ki. A Dekán kívül van még javaslatotok?
-
haruspex
aktív tag
Nagykerekű, és rugózó rollerből a Spartan Jumbo IV. lenne az ajánlott, ha sikerül levadászni valahol, de a nagy kerék többet számít sokkal, illetve biztonságosabb, mert nehezebben akad el.
Ha a rázkódásvédelem ennyire fontos, és nem lenne hosszú távra használva, akkor érdemes lenne gumikerékben gondolkodni, azzal esni is nehezebb, pl. Razor A6 air. Ha nem tetszik a gumikerék akkor ott van a Micro Flex.
Első rollernek mindenképpen kézifék nélkülit választanék. A felük amúgy sem ér semmit, de amelyiken igen, és hirtelen megállítja a rollert, utána az ember meg megy tovább... A sárhányóval fékezés kevésbé tűnik menőnek, de mivel hátra kell vinni a testsúly, és könnyebb adagolni a fékerőt, biztonságosabb jóval.
-
Takuun
aktív tag
válasz
haruspex #385 üzenetére
Voltam Deca-ban, két rollert hasonlítottam össze:
Town 7XL és R5007XL könnyebb, kisebb, csörög-zörög, ügy éreztem szétesik alattam, a két rugó pici, de hasznosak, kényelmesebb volt hajtani.
R500 nem olyan veszett nagy, viszont tényleg nehéz, pedig alig több, mint fél kg-al nehezebb, mint a 7XL. Jobban összerakott, nem csörög-zörög, viszont az az egy rugó az semmi.
Csalódott vagyok az R500 tekintetében, bárcsak kettő rugó lenne benne és picivel könnyebb lenne. Így nagy valószínűséggel 7XL lesz.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Szerk.: na, itt fent vannak már az árak, hát, nem belépőbarát...
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Bobrooney #384 üzenetére
Az a kár, hogy tényleg kicsit esetlenek, azt írták, hogy ma 12-kor nyit az előrendelés, aztán most meg már csak annyi van, hogy június 17.
Igen, ha 700 EUR, az valóban sok, az All Black 200k HUF volt anno, igen.
Mondjuk összességében nekem nem tűnik annyira újnak, kb. az All Black feature-öket kapta meg most standard (mudguard, closed bearings).
Persze, akinek eddig nem volt, annak most szuper lesz.
Az ár gondolom azért magas, mert kis széria úgy az egész Boardy, ezért nem tudnak nagyon faragni belőle. -
haruspex
aktív tag
Megjött az email Boardyéktól, 700 euro lesz, kicsit azért soknak érzem.
-
Bobrooney
senior tag
Frissült a Boardy oldal, 17-én nyit a webshop elvileg
-
Takuun
aktív tag
válasz
haruspex #382 üzenetére
Razor A6 nem rossz köszi (bár messze nem nőcis), megnézem van e abban a városban ahol szükség lenne rá.
Bobrooney
Belváros 14. emelet, lift van, de pici, tengerpart, belvárosi parkba eljutni jógázni/festeni/piknikezni, húgom sportos jár gym-be, most készül a félmaratonra, így talán nem akkora gond a 6,78 kg-ja az R500-nak. -
Takuun
aktív tag
válasz
haruspex #379 üzenetére
Elugrok valamelyik nap a Decathlon-ba megnézni mindkettőt. A második lenne a befutó, de csak mert jól néz ki. Azonban hátul nincs benne rugó, emiatt tartok tőle.
A tetszik benne, hogy az első kerék nagyobb és mellé társul egy ugyanolyan rugó, mint ami a 7 XL-ben van, így komfortosabbnak tűnik.
Amúgy nem annyival nagyobb az első rollernél, a kettő között pár centi a különbség, inkább a súly az ami problémás lehet, mivel 0,78 kg-val több a második.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
5-ös kezelő #374 üzenetére
Köszi, közben már meglett és egész jó, páromé - nekem egy Ninebot E2 Pro lett
. Kormányt néztem hogy kicsit nehezen fordul jobbra-balra, mintha megakadna 1-1 helyen, ezen tanakodok most hogy megnezzem e, valahogy szetkapni vagy könyveljem el "normálisnak".
-
fege87
csendes tag
Sziasztok.
Kérdésem, hogy 180+ cm magasságnál létezik -e olyan hagyományos roller, ami kellően magas kormánnyal rendelkezik? Próbálkoztam egy oxelo town5-el de valahogy alacsonynak érzem, kicsit olyan érzésem van, mintha előre akarnék esni vele.. Nem nagy távokat szeretnék menni, mindössze napi 1-2 km-t, természetesen járdán.
-
Bobrooney
senior tag
válasz
BomiBoogie #367 üzenetére
Remélem így is lesz
.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Bobrooney #365 üzenetére
Kérdeztem, lehet-e majd esetleg gyerekfellépőt tenni rá, és ezt a választ kaptam.
Ezek szerint létezik valamilyen univerzális gyerekfellépő rollerekre? Úgy tűnik ebből, hogy a Boardy nem gyárt, de egyébként létezik.
Van esetleg ebben tapasztalatotok?
"Biztosíthatunk róla, hogy az új Boardy nagyon impozáns lesz, és elnyeri tetszésed. Kidolgozásánál minden apró részletre figyeltünk. A teszteléseknél még kényelmesebbnek találtuk, mint a régi modellt, köszönhetően a szélesebb deszkának, a magasabb és merevebb kormányoszlopnak, és a szélesebb kormánynak.
A deszka formája nagyjából változatlan marad, így a gyerek fellépő hasonlóképpen rakható rá, mint a régi modellekre. Nekünk egyébként nincsen saját gyerekfellépőnk." -
Bobrooney
senior tag
válasz
BomiBoogie #364 üzenetére
Köszi!
Gondolom kiszervezték a gyártást külföldre, vagy valamivel tudtak egyszerűsíteni, akkor kb 180 ezer Ft lesz a Boardy ára. Nem mondom, hogy ez a deszka design meggyőzött, bár nem akarok elhamarkodottan kijelenteni semmit. Izgatottan várom a fejleményeket. Lehet veszek még egyet. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
"Köszönjük érdeklődésedet. Az első prototípus tesztelése befejeződött, és megállapítható, hogy az Új Boardy még tökéletesebb, mint az előző Boardy modell, úgyhogy a sorozatgyártás hamarosan elindul. Az előrendeléseket várhatóan áprilistól tudjuk felvenni, és az első Új Boardykat májusban tudjuk szállítani.
Kövesd weboldalunkat, és social média oldalainkat, hogy láthasd az első képeket az Új Boardyról, és hogy értesülj a végleges áráról. Az új Boardy 2024-es ára egyébként kb. meg fog egyezni az eddigi legfelszereltebb modellünk három évvel ezelőtti árával, annak ellenére, hogy az Új Boardy is tartalmaz minden extrát (kivéve a karbon borítást), amit annak idején a legfelszereltebb AllBlack modellünk tartalmazott. A jövőben alapfelszereltség lesz a 150 kg-ig terhelhető XXL deszka, a zárt ipari csapágyas kerékagyak, a magasított és szélesített kormány, a fékmerevítő, a sárvédő előkészítés, és a fekete felületkezelés. Mindemellett, az új Boardy már szélesített deszkát, egy teljesen új, modern dizájnt és egyedi sorozatszámot is kapott.
Biztosíthatunk róla, hogy az új modell mindenben felülmúlja elődjét, és neked is elsőre el fogja nyerni a tetszésedet!
A csatolt képen elsők között láthatod az új Boardy új dizájnját!" -
krmcz
tag
válasz
haruspex #361 üzenetére
A napokban én is beszereztem egy Razor A6-ot. Ezúton is köszönöm a tanácsod.
Szuper "kis" járgány, ezen az áron szerintem nem nagyon van alternatívája most a piacon. Én a rollerrel úgy vagyok, hogy minél egyszerűbb konstrukció annál kevesebb hibalehetőség és karbantartás, pl. kézifék, teleszkóp nekem nem hiányzik. Amazonos értékeléseket is elolvastam, nagyjából mindenki szereti, aki nem, az két dologra panaszkodik ami jogos is. Gyenge a fékje, vizes úton különösen veszélyes, amúgy a PU kerekek miatt minden ilyen roller csúszkál nedves úton. A másik pedig, hogy lehetne egy kicsit magasabban a deck-je. Ez utóbbi kicsit engem is zavar, oda kell figyelni ha nem sima bringaúton mész vele. Ugyanakkor ez a hátrány egyben az előnye is amikor hajtani kell, mert sokkal kevésbé megterhelő és kiválóan gurul, nagyobb távokat lehet vele megtenni különösebb erőlködés nélkül. Egyvalaki jól összefoglalta ezt a típus egy mondatban: egy féktelen Porsche a hagyományos rollerek között.
Még vásárlás előtt találtam egy még nagyobb kerekű rollert, de ennek felfújható kerekei vannak. Hudora Bigwheel Air All Paths 280
Mégsem ezt vettem meg, mert jóval drágább, állítólag nagyon körülményes felfújni a kerekeit, a termékfotókkal ellentétben a szelep tök egyenes szárú, szinte lehetetlen hozzáférni, úgy kell kihajtogatni és (nem sima) terepen ezzel sem tudsz menni mert ennek is alacsonyabb a deck-je.
-
Magyipeti
újonc
Na, végre megérkezett a Razor. Hihetetlen, hogy ennyi pénzért nem fér bele a kormánytartó konzol. Csak úgy fityeg amikor ki van húzva. Szerencsére a lányom régi rollerén volt
-
Magyipeti
újonc
Megrendeltem a Razor A6-ot 37 ezerért. Szállítási idő kb 10 nap. Erre most nézem a LIDL szórólapot ott a héten lesz 22-ért
sőtt az ALDI ban is
-
Bobrooney
senior tag
válasz
wwenigma #355 üzenetére
Spartan Jumbo II-m volt, szerettem, oda adtam egyik barátomnak azóta ő is szereti
.
A tárcsafékbe gondolj bele hogy milyen tárcsafék lehet ennyiért rollerrel együtt?
A fékezésre meg figyelni kell, meg kell tanulni vele közlekedni mint minden mással.
A hátsó taposó féket jobban szeretem mint a karos fékeket. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
haruspex #354 üzenetére
Köszi a választ, mi is átgondolva az Aldist kipróbáljuk aztán meglátjuk hogy mennyire gáz a kerékméret errefelé, ha nem jön be és nem lesz legyalázva akkor visszaveszik legfeljebb vagy el lesz passzolva, 22800ft kuponnal.
A féket jó hogy mondtad, átgondolva ha nem áll bele a lendületbe az aki használja akkor őt továbbviszi könnyen és zakk...Páromnak lenne kicsit mozogni csak ide oda városban, illetve kimozdulni itthonról a levegőre (én meg megyek mellette majd egy Segway Ninebot KickScooter E2 E Proval.
) én max kipróbálom hogy milyen meg karbantartom/cipelem.
-
haruspex
aktív tag
válasz
wwenigma #350 üzenetére
Az első márka, és cég messziről kerülendő, életveszélyes rollerek, és nulla garancia.
A spartan tök jó roller, de nagy és nehéz, illetve elég magas. 187 centihez persze jó, de lehet a 168-hor már nem feltétlenül.
A discola kb amiről az előbb beszéltünk, más néven. Az oxelo sztem drága ennyiért, akkor már olcsóbban a kézifék nélküli verzió, az korrekt darab.
Ezek közül lehet az aldist lvenném, kipróbálni jó. A kéziféket elengedném pláne rutin nélkül, csomó rolleren nem sokat ér, ahol meg igen, ott nagyot lehet perecelni vele.Viszont ha nagy kereket akarsz akkor a razor a6. Sajnos lyan sok választás nincs ahol mind a két kerék 200 mm felett van. (Amúgy a Spartan emlékeim szerint simábban gurult kicsivel, de sokkal nagyobb, meg magasabb). Amúgy visszaolvasva volt szó ezekről, viszont a szempontjaidról, és a felhasználáról nem sokat írtál.
-
-
wwenigma
Jómunkásember
Sziasztok!
Nézegettem rollereket, a Spartan Jumbo IV ugy latszik mindenhol elfogyott, külföldön is... jó lenne nagyobb kerék a biztonság kedvéért és megbizható konstrukció.
Talán épp ezért furcsa lesz amiket linkelek mert pár dolgot olvastam rosszat, szerintetek ezek milyenek:
23e Street Surfing XPR 205mm Roller - Burst - sima roller semmi extra, most 50% kedv.
24e Aldi Crane - beugró szint, kézi fék, jónak tűnik, kis kerék, 3 év jótállás
29e HyperMotion REGAMO - első kerék nagyobb, cakkpakk jó lenne viszont ertekelesekben kormanyhibát irtak páran ami nem épp biztató(elfordul magatol, nem stabil)
32e Spartan Jumbo IV - előrendelhető, cakkpakk jónak tűnik
33e inSPORTline Discola - kapható, nagyobb első kerék, cakkpakk jónak tűnik
34e Auchan CUPS Teleszkópos roller - helyben, kis kerék
45e Oxelo Town 7XL - jó, jó csak drága, kis kerék168/187cm-hez és 60/85kg közé kellene ugy sacc/kb mindegyik "jó" csak éppen az ami minden szempontbol jo lenne (Spartan) nem kapható.
Köszi...
-
haruspex
aktív tag
válasz
Magyipeti #346 üzenetére
A Razor A6 éppen 37-től van, úgyhogy ne legyen kérdés, már leírtam itt a tapasztalataimat vele.
Amit linkeltél Ezzel 2 baj van ránézésre. 1, hogy magas, 2, hogy dög nehéz. + 1, hogy valszeg macera nyitni zárni.
Elsőre inkább "taposós" fékeset válassz, azzal nehezebb nagyot esni valamivel. A Dechatlonosak nem rosszak, vannak hozzájuk alkatrészek, és kiegészítők is egyszerűen többet drágultak a konkurenciához képest.
Bármelyiket veszed végül érdemes egy vállpántot beszerezni, vagy készíteni. -
-
Magyipeti
újonc
Sziasztok!
Olvasgatom itt a hozzászólásaitokat és sokat tanultam belőle a z ingázásra való rollerek terén. Most hogy el múltam 50 úgy gondolom itt az ideje a munkából a buszhoz való sétát (2,5 km) valami gyorsabbra cserélni. Nos, van itt egy cseh márka, amelyről nem nagyon találni semmit, viszont ár érték arányban jónak tűnik. Érdemes lenne ezt választanom? Hátha van valakinek tapasztalata. Köszönöm szépen!
https://www.mall.hu/gyermek-robogo/tempish-tecniq-univerzalis-roller?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwncWvBhD_ARIsAEb2HW8pwi7jbkU3tNaPGPCehntcrapR1bp-KKEa-nfWxcpeezioz04wdRoaAo6eEALw_wcB -
Bobrooney
senior tag
Boardy újra indítja a gyártást: [link]
-
Bobrooney
senior tag
válasz
5-ös kezelő #336 üzenetére
Én csak 2009 óta élek itt. Vannak azért kevésbé forgalmas részek. Szerintem a kerékpár útjai elég jók, szinte van mindenhol, rollerrel és kerékpárral is jól közlekedhető város. Terep adottságai is jók egy lábbal hajtós rollerhez.
Száguldozó mindenhol van.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Bobrooney #335 üzenetére
Tőlem nem lennének, de itt Pesten sok a száguldozó.
Hallottam a Baráti kerékpárútról, nem mernek kilépni a kapun az ott lakók. Hová lettek a közlekedési mérnökök? Politikus dönt, mérnök becsicskul. Sajnos más területen is ez a helyzet, nem kedvez a rendszer a józan észnek, szakmai érveknek.
Gyerekkoromban nagyon szerettem Győrt, a rengeteg kerékpárt és mopedet. Mára már túl nagy a forgalom, sok új út, nyüzsgés - elvesztette a hangulatát. -
Bobrooney
senior tag
válasz
5-ös kezelő #334 üzenetére
Igazándiból nincsenek veszélyben a gyalogosok, ha tudsz körültekintően közlekedni. Nem kell nyélgázon veretni, illetve tényleg oda kell figyelni. Ha van lehetőség kerékpársávon haladni, akkor ott kell (Győrben elég jól ki van építve).
-
Bobrooney
senior tag
válasz
5-ös kezelő #332 üzenetére
Megértem ha valaki azt választja, de jogosítványhoz kötném a használatát. Robogó helyett pl jó alternatíva, ha csak városi közlekedésre van használva és pl nem futárkodik vele.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Bobrooney #331 üzenetére
Kollégám egy körre odaadta az övét. Gyanús lehetett volna a széles kerék, de nem esett le, h miért olyan. Tíz méter után visszaadtam, ezer wattos motor volt benne. Vén fejjel nem kellene összetörnöm magam.
Amúgy is utálom töltögetni a sok elektromos kütyüt. Közlekedni meg jó a bicaj. Szóval nem kell e-roller.
-
Bobrooney
senior tag
válasz
5-ös kezelő #330 üzenetére
Nekem az elektromos nem tetszett, nem éreztem biztonságosnak.
-
gyalu 1
aktív tag
Üdv! Spartan jumbo vagy Aldis roller? Árban kb. ugyanaz. Reggel 3km, du. 3km megtétele lenne a feladat napi szinten. Bírni fogják ezt a "terhelést" vagy inkább elektromosban gondolkodjak?
-
Drughi
addikt
Sziasztok,
Alap férfi roller keresek, amivel a gyerekekkel együtt gurulhatunk.
186cm vagyok és 90-95kg.
Mi az a minimum amit érdemes megvenni? Újonnan venném garanciával és mindenképp 50e alatt -
Bobrooney
senior tag
válasz
HoaryFox #313 üzenetére
Igazándiból nem a jogszabály miatt érdemes látni és láttatni magad, hanem hogy ne gyúrjanak el.
Igen, hozzá lehet szokni, már a Boardy-val olyan 4-6 km-t úgy megtszek vele, hogy nem fáradok ki.
Ha tudod arra figyelj, hogy mindegyik lábaddal hajtsd magad, nekem ez nem volt egyszerű, de megtanultam és nagyon örülök neki, hogy kierőszakoltam magamból. -
HoaryFox
őstag
válasz
Bobrooney #312 üzenetére
Első próbaút megvolt. Nagyon tetszik
Olyan 10 km/h-s átlagsebességet nagyjából tudok tartani, ~3 km-t mentem eddig kisebb szintkülönbségekkel, pulzusomat a végén jól felnyomta, ami mondjuk pont jó nekem, de gondolom majd hozzászokok egy picit.
Maga a roller atomstabil, bőven elbírja a súlyomat, hátul valami nagyon zörög, de nem zavar annyira. Összecsukás-kinyitás gyerekjáték. Ma vettem rá 2 villogót/lámpát előre-hátulra (sötétben azért jobb, ha ki vagyok világítva, még úgy is hogy jogszabályilag gyalogos vagyok), meg egy masszív U-lakatot. -
HoaryFox
őstag
válasz
Bobrooney #310 üzenetére
Köszi.
Végül sok vívódás után megrendeltem az Oxelo C900-at (#yolo felkiáltással
), meglátjuk milyen lesz.
Mondjuk azt le se írtam, az idő ~90%-ban az 1 km-re lévő munkahelyemre történő oda és visszaútra fog kelleni, a maradék az pl. ha felmegyek BP-re, leteszem egy P+R parkolóban az autót és tömegközlekedés + roller kombóval megoldom a dolgot, ha olyan. Vagy hazalátogatok Kalocsára és amihez nem kell kocsi, akkor jól jön a roller.
Meg állítólag alkalmas fogyáshoz is... -
Bobrooney
senior tag
válasz
HoaryFox #309 üzenetére
Szia!
Nekem az Oxelo-val nincs tapasztalatom, a Spartanom (ami lényegesen gagyibb) simán terheltem 115-120kg-al folyamatosan.
Szerintem maga a váz simán bírja, a csapágyak meg a használattól és az úttol megpuszulhat (de az asszony alatt is kimurdeltek pedig ő csak 51 kg), de azt tudod cserélni. Én annyira figyeltem, hogy leszálltam róla ha szarabb volt az út és nem csettegtem vele ezzel is kicsit tehermentesítve a csapágyakat. -
HoaryFox
őstag
Sziasztok!
Úgy látom elég kihalt a topik, de hátha: Decathlonos Oxelo Town 7 XL-el szemezek, esetleg van bárkinek bármi tapasztalata vele (az értékeléseket végigolvastam)?
Meg van egy bökkenő, perpill én olyan 115 kg vagyok, nem tudom, ezek mennyire bírják a plusz súlyt. Pl. a C900-nál (amit szintén nézek, de a plusz ára miatt nem tudom, megéri-e) az írják a 100 kg terhelhetőség mellé, hogy "A rollerekre vonatkozó EN 14619 európai szabvány szerint ennyit hagyhatunk jóvá.", tehát tudna többet, de csak ennyit írhatnak rá?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
ggggg5
csendes tag
A kézifékes lidl és aldi roller ugyanaz? Crane, crivit.
Ha nem akkor melyik a jobb? (A kormány magassága és a deszka szélessége fontos szempont.) -
haruspex
aktív tag
válasz
FireKeeper #303 üzenetére
SZia, 20 coll alatt nem szükséges talán, vagy ilyesmi azt hiszem, de rollerre egészen biztosan nem kell. A legtöbb roller 100kg-ig van hitelesítve. Minél nagyobb a kerék annál kevésbé ráz rossz úton.
Kerék, meg csapágy jellemzően, sztem ami cserés néha
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
FireKeeper #305 üzenetére
Csapágy, kerék, fékpofa gondolom. Sok kilométer után. Az én Aldis óccó gépemben talán sosem lesz annyi. Főleg, h pár száz méter megtétele után már az összes tünetét mutatom a szívizom-gyulladásnak.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
5-ös kezelő #304 üzenetére
ezeken a cuccokon mik a kopó/cseréhető-cserélendő részek? kerekek, fékek?
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
FireKeeper #303 üzenetére
Nem hinném, h jegy kellene. Buszon ingyenes még az elektromos is (Bp.)
Nagy kerék, rugózás, teherbírás - én ezekre ügyelnék kereséskor. Térkövön nekem már nem komfortos a roller, kockakövön meg kézben viszem. De én csak kocarolleres vagyok. -
FireKeeper
nagyúr
sziasztok
sima lábbal hajtós rollert keresnék, egyedüli és egyetlen célja az lenne hogy a hétvégi hazautazásaimnál kicsit gyorsabban hazaérjek a vasútállomásról mint gyalog. végig úton tudnék vele jönni (részben beton, részben simább de kövezett út), erre keresnék valami egyszerű, megbízható, lehetőleg olcsó gépet, akár használtan is. tudnátok adni pár tippet hogy mikre érdemes figyelni? talán az fontos info hogy nem vagyok a legkönnyebb fickó, cuccal együtt alsó hangon 90kg, ezt ki kell brínia a gépnek.
illetve gyors kérdés még, nem tudom valaki tudja-e, vonaton az ilyesmire nem kell külön kerékpárjegy, igaz?
Új hozzászólás Aktív témák
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁRZUHANÁS -30%
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 4GB I 500GB I Radeon I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Intel Core i7-13700K Processzor
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest