Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Sziasztok,
ez a topik azért jött létre, hogy a nagy e-roller tumultusban és kínai rendelési izgalmak közepette jusson időnk büszkélkedni az emberi erőnkkel hajtott rollerekkel is, és segíthessük az új roller vásárlása előtt állóknak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
petWar97
csendes tag
válasz
haruspex #197 üzenetére
Ahogy írták előttem, egyrészt könnyebben/komfortosabban teszem meg az utat. Másrészt 180 cm / 100 kg vagyok és jobban szeretem a masszív dolgokat.
Valamint a napi 2x2 km a "kötelező" távolság (munka miatt) de emellett azért lehet használni másra is itt a városon belül. Pl. Panelben lakok és a garázs 2 utcával arrébb van. Gyalog sem több 5 percnél de ez rollerrel max 2. És azért napi szinten 2-4x3 perc is sokat tud jelenteni. =)
-
kotibor
tag
Sziasztok, lassan lehet át kellene írni a topik címét, mert hagyományos roller mellett se kickbike se Boardy....
-
petWar97
csendes tag
válasz
haruspex #175 üzenetére
Megvetted azóta? Ha igen, mik a tapasztalatok?
A Boardy honlapja most már nem is elérhető (egy jó darabig csak készelthiány volt) szóval így bő egy év várakozás után túlteszem rajta magamat és veszek mást. Egyelőre ez a legszimpatikusabb kialakításban és árban egyaránt. Vonatra vinném fel, csak nem szólnak érte (maximum megállok kint az ajtónál). ~2 km-es távokra használnám de arra napi szinten 2x (ezért nem opció a séta mert nagyon sok időt tudok így spórolni).
Remélhetőleg egy hónapon belül meg tudom venni (hátha) szóval ha így tennék mindenképp be fogok számolni a tapasztalatokról. 😇
-
Bobrooney
senior tag
válasz
BomiBoogie #190 üzenetére
Használ itt valaki rollerezéshez fitness órát? Soprtszerűen is kéne mozognom vele és jó lenne nézni kb mekkora távot tettem meg, pulzusfigyeléssel stb.. Tudtok valamit ajánlani?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
BomiBoogie #189 üzenetére
Írtam nekik 2 hete FB-n, hogy hogy vannak, de semmi válasz.
-
Bobrooney
senior tag
Sokat kérdezem, de Boardy-ról tud valaki valamit?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
haruspex
aktív tag
-
kotibor
tag
Sziasztok!
Tegnap este Margit híd budai hídfőnél láttam két rollerest, Boardy-nak tőnt mindkettő, gondoltam is hogy ez ritka. DE az egyik nem az volt hanem 1:1 annak tűnt, ugyanazon arányokkal csak a fellépő eleje volt más, valahogy ilyen:
[link]
Mi lehetett az, nem tudjátok? Tehát tökre boardy, de mégsem.
Jól nézett ki nagyon, még a hátsó sárvédőjük is tök ua. volt. -
Lipton
őstag
Sziasztok!
11 éves gyereknek keresek freestyle rollert. Napi szinten nyúzzák, ugrálnak vele, esik-kel.
Mi lenne a jó választás egy új vásárlása esetén?
Decathlonban van 50-ig pár modell, rollers.hu oldalon 100-ig de nem tudom megállapítani a valós különbségeket.
A szempontok:
- nem full profi kell, de bírja a gyűrődést (olvastam olyat, hogy valamelyiknek aránylag sokat törik a kereke...)
- nem "egyedi design" és kézzel festett limitált modellre gondoltam
- amennyiben valami baj van vele vagy kerék kell hozzá akkor az alkatrész megoldható legyen
- ár/érték arány a fontos, nem a legolcsóbbat keresem de nem is értelmetlenül drágátköszönöm
-
-
haruspex
aktív tag
válasz
Williamgrant #180 üzenetére
Szia!
Közben válaszoltam privátban. Évi 3x-i használatra, lehet az Razor A6 is drága, de persze a Te pénzed. Ha váltott lábbal hajtod, és nagy a lábad, akkor vékony lehet a dekkje, fék nem nagyon van rajta, viszont alacsony, emiatt nem fárasztó hosszabb távon sem hajtani, és elég kompaktra össze lehet csomagolni.
A Spartan jumbo IV most van feleannyiért, ha magasabb vagy ,arra az évi 3x-i használatra lehet inkább azt venném, nagyobb, nehezebb, jobban bele kell rogyasztani mikor hajtod, viszont stabilabb, ha már gurul. Hogy 100 kg-ra melyik hogy reagál, arról sajnos fogalmam sincs, én max 76-78 voltam mikor bármelyiket használtam.
Az egyenetlenségeket mind a kettő egész jól kisimítja (Talán a spartan kicsi jobban), el lehet lenni velük térkövön, illetve a villamos sínen is átmennek, ha muszáj (nyilván a szintben lévőkön), míg a 20 mm-es kerekűről mindig leszálltam. A Razornak nem árt vigyázni az aljára, mert elég könnyen leér, padkára le, és felmenetelkor.
A Micro Flex-re is ránézhetsz, esetleg a Jumbo III-ra. Ha Pesti vagy vmikor meg tudom mutatni a Razort. (Lehet a Spartan-t is, ha addigra visszakapom.)
-
-
Bobrooney
senior tag
válasz
Williamgrant #178 üzenetére
És mi van ha annyira megszereted, hogy nem évi 3x rollerezés lesz belőle?
Neki elvileg van Razer A6, kérdezd meg aztán írd le ide a véleményét
-
válasz
Bobrooney #177 üzenetére
Néztem és van egy kollégának, de elég rossz véleménye van róla. Csekkoltam a Xootr gépeket, főleg a dash modellt, de nem vagyok meggyőződve hogy évi 3x használatra megéri 100+k-t adni egy ilyen eszközért.
Most nagyon közel állok egy Globber 230 vagy egy Razor A6 leütésén. Ráadásul A6-osom volt már, igaz az Audi volt.Köszi a választ!
-
Bobrooney
senior tag
válasz
Williamgrant #176 üzenetére
Dechatlonoskat néztél már?
Ott is vegyesek a vélemények. Én pl egy Spartan Jumbo I-et nyúztam kb 10-15 kg-al túlterhelve úgy masszívan 5 évet (városba futkozós), de iszonyat jól bírja a mai napig (mondjuk mióta megvan a Boardy azóta csak az asszony használja híbe-hóba).
Szerintem ezek kb egy kaptafák lehetnek.
Ami árban azért erős de állítólag elég jó az az Xootr ha nem akadtam volna rá a Boardy-ra akkor ilyet vettem volna. -
-
haruspex
aktív tag
Ilyennel, vagy hasonlóval találkozott már valaki?
https://www.insportline.hu/46544/osszecsukhato-roller-insportline-rundeer-ii-16-12?vmst_id=420-20157-1633365849004-57505302-cjf7rbld21w6tznfx4ig-AI9SLC6QY9ULDQZYT15C-124&vmtrack_id=hu-ALWGIJ5TTO
Ilyen áron gondolkodom rajta, hogy benevezek egyre, úgy is jön az ősz, a faleveleken tavaly is elcsúsztam párszor. Mondjuk az eredeti terv az volt, hogy jövőre veszek egy Boardyt.
-
petWar97
csendes tag
válasz
BomiBoogie #173 üzenetére
Szuper! =)
Remélem nem zárnak be végleg... Kár lenne értük.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
BomiBoogie #172 üzenetére
Sikerült, küldtek egy belsőt!
FYI, a linken, amit küldtem, csak a külső passzol a Boardyhoz, a belső nem!
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Én levelezek velük most a FB oldalon, mert sajnos defektet kaptam üvegszilánktól, és kéne egy belső, de ferde szelepes, szóval nem lehet bármelyik sarkon kapni.
A hétre ígértek visszajelzést, hogy van-e még nekik, úgyhogy FB-on válaszolnak.
Mondjuk úgy látom, itt pl. van raktáron külső és belső is.
Náluk viszont "out of stock", szóval annyira nem pörögnek, ez igaz...
-
Bobrooney
senior tag
Nem tudjátok mi a helyzet a Boardy háza táján? Néha ránézek az oldalra de nem nagyon lehet rendelni semmit
-
haruspex
aktív tag
Ami összecsukható, az zörögni fog valamennyire egy idő után, bár nem annyira mint a Mid 7. A tempish-t elfelejteném gyorsan, a town 9 minőségérzetre jó lesz, de menni nem lesz annyival jobb vele a 200mm-eskerekek miatt, viszont dög nehéz. Egy sima town 5-7 jók az árukhoz képest, és könnyebbek, ha már oxelo azokat nézném,. A felsoroltak közül leginkább a Hudorát venném, ha úgy lesz egy beszámolót majd írhatnátok esetleg. Itt a nyitó-záró mechanizmus kérdéses, hogy mennyire kényelmes a gyakorlatban. (A razoroké pl. elég szar.)
A rollerek menettulajdonságait a kerekek határozzák meg leginkább, ha nagyobb könnyebb hajtani, jobban viseli az egyenetlenségeket, és nehezebben akad el. Földútra ,vagy esős, vizes időben a gumikerekek a nyerők, de nehezebb őket hajtani.
A Razor A6 nem olyan jó mint lehetne, de elmegy, és menni jó vele. Ha rossz útra kell 50kg-val bőven jó lehet a Razor a5 air (Bár nem árt kipróbálni előtte). A Hudora 230 nem tűnik rossznak.
-
belisa
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a választ.
Oxelo mid 7 volt eddig.
De nekünk zörög. Kicsit komolyabb rollert szeretnénk.
163cm magas, távolság max 10 km.
Hudora 230 és a Tempish Nixin 200,
OXELO,ROLLER TOWN 9 EF V2,.
Ezeket is néztük. -
haruspex
aktív tag
Szia!
A micro flex ami sztem ezek közül nyerő, ha pénz nem számít, nem próbáltam, de elég jókat írnak róla, saját tervezés, stb. (De innen már közelebb van egy Boardy)A Hudora clrv 250-et megkapod Spartan Jumbo III néven más színűre matricázva, 30-ért, 50 helyett, ha ki tudjátok valahol próbálni nem rossz ajánlat.
De ami fontos, hogy tetszen, legyen alacsonyan a dekkje, mert a paraméterekből ítélve nem lesz túl magas aki használni fogja, és az egész ne legyen túl nehéz, hogy könnyen lehessen mozgatni.
A dechatlonons rollerek alapvetően nem rosszak, és van hozzájuk alkatrész bőven, és ki lehet őket próbálni vásárlás előtt.Minél nagyobbak a kerekek annál simábban megy a roller, kevésbé akad el. Ha van rá pénz akkor a Razor A6-ra lehet érdemes ránézni, ez az egyetlen ahol az első, és a hátsó kerék is 250mm.
+1, ha nincs hozzá akkor rögtön vegyetek egy vállpántot is.
De segítene, ha írnál összeget amit rászántok, napi távolságot, meg ilyeneket.
-
Bobrooney
senior tag
Hi,
Ne vedd beszólásnak, de nesze semmi fogd meg kérdésed van. Kb mintha azt mondanám, hogy kéne egy TV, Samsung-ot vagy az LG-t ajánlod?
Kérlek használd a keresőt a konkrét termékekre meg az E-roller topikban is (korábban nem csak E-roller topik volt). Micro márkát én abszolút nem ismerem.
Dechatlonosnak nézz utána. -
belisa
csendes tag
Üdv. Írtam az eroller topicba de ott nem válaszoltak. Végre megtaláltalak titeket.
24 éves 50kgos lánynak keresek városi rollert.
Néztem a Hudora és a Micro márkákat melyik éri meg jobban.
Válaszokat előre is köszönöm. -
-
Bobrooney
senior tag
-
Bobrooney
senior tag
Nekem a Hervisessel nincs nagy tapasztalatom (valami olcsóbb modell-t láttam, engem annyira nem fogott meg).
Dechatlon-osok jóval jobb minőségnek tűnnek (pláne tudtommal ott a gariztatás is elég jó).
Csapágy simán elhasználódhat nekem is megette az idő, jobb féle ABEC 9 csapágy szettet vettem 4700 Ft-ért valamint a kormányba lévő csapágyat kellett cserélnem.
Kényelmességet boltban próbálva szerintem sosem fogod megtudni, függ sokban az útviszonyoktól, meg hogy hogy használod. Bolti járólapon szerintem az összes kényelmes és még jól is gurul.
Tárcsafékes meg minek?
Nézz vissza ebben meg a másik roller csoportban írtunk véleményeket 1-1 rollerről. Használd a keresőt. Keress rá a dechatlonosra meg a Spartanra meg ami megtetszik. -
flymi
addikt
Üdv embörök!
Tudnàtok ajánlani max 30-32k-ig olyan rollert ami elbírja hab testemet? (92kg)
Kettő kellene azért ennyi a keret. Asszonynak és nekem is kéne, h a gyerkőcöt utol tudjuk érni a kis rollerén, nem szeretünk futni.
Használt nem játszik a csapágyak miatt, ki tudja mennyi lehet bennük.
Nézegettem már ilyen eszközöket, de jó nagy a választék. Érdemes tàrcsafékesben gondolkozni ebben az àrkategóriàban?
Hervis van viszonylag közel hozzánk, mindenképp szeretnénk kipróbálni pár darabot, h egyáltalán lássuk melyik lenne kényelmes. Gondolom a nagy kerék nem hátràny (200-230mm).
Amiket eddig néztem neten:
Cygnus 200 és 230
Noname (összecsukható teleszkópos városi roller) az Emagon a Mery Style Shop kínálatában
Action One CityGlide, ebből is van több féle. Szintén Emag, Sentexim kínálatábanElőre is kösz minden segítséget!
-
Bobrooney
senior tag
válasz
BomiBoogie #148 üzenetére
Amúgy még a témához, kár lenne ezt elengedni. Csak lehet más beszállítót/beszállítókat keresni. Sőt talán még valami ráncfelvarrást is lehetne most eszközölni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor 200 Pro - mobilportré
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mikrotik routerek
- sziku69: Szólánc.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fujifilm X
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- További aktív témák...
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest