Hirdetés

Aktív témák

• james

aktív tag

válasz Protoss #781 üzenetére

''Az ideggáz rakható bár mely nagyobb hatótávolságú rakatára. Szóval lokális kiütve. ''

Ez csak nyelvtani különbség. Végül is egy pisztoly is lehet nagy hatótávolságú fegyver ha elötte repülővel megutaztatják... ;]

Inkább arra gondoltam, hogy a világ számára sokkal fenyegetőbb egy elszabadúlt himlő mutáns mert az össze vissza terjedni kezdene, tehát ilyen értelemben nem lokális.

''Akármit is szépítünk az emberek mindig is háboruzni fognak, ez a génjeinkben van. Az egész világunk ilyen, mindig csak az erősebb maradhat fent.''

Ezen már én is gondolkodtam. Lehet, hogy igazad van, tulajdonképpen Nietse is ezen morfondírozott, és az élővilág is ezt mutatja. Egy dologban azonban van egy fontos különbség. A háború és az erőszak nem tesz különbséget az emberek között szellemi teljesítőképességük alapján. Az erősebb ugyan fennmarad, de az okosabb nem feltétlenül. Az össz emberi fennmaradás viszont úgy tűnik egyre inkább a szellemi tevékenységhez van kötve beleértve a környezethez való alkalmazkodást is. Szóval erős sarkítással: az erőszak-erőszakot szűl, az erősebb fennmarad, a társadalom elhülyül, a társadalom kipusztúl...

Aktív témák