Hirdetés
Aktív témák
-
gordonfreemN
addikt
nekem már megy napi 2x120g-os csomag. (évek munkája
nekem kifejezetten bejön. magába eszem meg külön a hustóltudnátok tanácsot, tapasztalatot adni azzal kapcsolatban, hogy hogyan érdemes az edzéstipusokat váltogatni?
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
gordonfreemN
addikt
Szerintetek mennyi fehérjét kell bevinni egy nap, mennyi szénhidráttal?
Tömegnövelős korszakban lennék, nemrég kezdtem újra.
Én úgy gondoltam/csinálom, h napi 1 kiló csmellet bevágok, 3 csomag rizzsel (ebből csak olyan kiszerelést kapok, ami 125g-os), plusz ami mellé jön, pl reggeli tej+gabonapehely vagy tojás stb.
Április óta nyomnám, de közben az azt megelőző műtétem miatt mostanáig csak szenvedtem. A Júliusi hónap már alakult.
Szóval olvastam én már 2g/kg fehérjét is, de 65kg(/176 magasság)-omhoz viszonyítva, ettől több megy le. Szénhidrát megint csak kérdés.[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
válasz macikos #35834 üzenetére
szerintem rajtam se sokkal tobb van meg most :p
kb 12-16 kozott volt, amikor probaltam merni, azota se lehet mas a helyzet.mas:
milyennek szamit a testalkat, ha hizasra kevesbe vagyok hajlamos (4 honap alatt 4 kilo jott fel, igaz az etkezes szar volt eddig), zsirosnak egyaltalan nem mondanam magam (edzeskor az erek rendesen kifeszulnek es hasaznom nem kell), 176/65kg vagyok jelenleg, de ez honaprol honapra vaptozik, voltam mar 70kg is, csak lakasvasarlas miatt lealltam az edzessel 2 eve. 55kilorol indultam.[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
válasz gordonfreemN #35835 üzenetére
Uh, most olvastam a bunnyéknál, hogy majdnem 600gr ch-ra lenne szükségem tömegnöveléshez. Ez komoly szerintetek? Az 9g/kg...
[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
Ma megvolt a mell-bicepsz edzés. Mellből nagyon rusnya vagyok (pedig pár éve már próbálkozok csak ezek szerint szarul), semmi forma, középen a szegcsontnál üres ergo csirkemell ez . Plusz szerintem ez így nem olyan jó összetétel, lehet a mellet egyedül kéne edzem a bicepszet meg máshova betenni.
[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
És az úgy jó, hogy egyik héten fekve egyenes padon rúddal, mellé döntött padon két egykezessel, majd köv héten ferde padon rúddal mellé negatív padon két egykezessel?
A többi meg: áthúzás egykezes súlyzóval kersztcsigás összehúzás. Kellene még tárogatás is, de elég kényelmetlen nekem.¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
gordonfreemN
addikt
válasz BÁ Nutrition #36129 üzenetére
Valami bolygatja a kis agyamat. Ha én napi 1 kiló csmellet bevágok, az ugye bőven fedezi a tömegeléshez szükséges fehérjebevitelt. Ez így nem teljesen ok? Kéne még plusz savófehérje?
A másik: ti hogy edzitek a vállat? nekem így néz ki:
nyak mögül nyomás bemelegítő + 5x12-8 (esetleg egy erőltetett 5-6) smith keretben. időnként ehelyett két egykezessel vállból nyomás.
oldalemelés enyhén hajlított karral 5x10-12 néha oldalanként külön, kapaszkodok és bedőlök, hogy több legyen a terhelés az alsó tartományban is.
oldalemel döntött törzsel, külön a két oldal, 4x12-16
állig húzás temposan 4x14-10
mostanábal a tárcsás előreemelést elhagyom, helyette egy kis tricepsz (tolódzkodás, lehúzás kötéllel)
ez így vállra elég?[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
válasz BÁ Nutrition #36183 üzenetére
Igen, csak trickó elég gyenge és gondoltam a váll mellé befér, ha a váll gyaksziból kicsit lecsípek. (mert egyébként alapesetben a háttal edzem a tricepszet, így ez plusz)
Teljesen egyet értek, hogy szétkurja idővel a vállat, ezért is csinálom keretben. Mondjuk még csak 63kg volt ma a max, de gyorsan jön fel, múlthéten még csak az 55 ment. De megfogadom a tanácsod, lesz akkor a military, majd megszeretem azt.
Az egykezessel válból nyomás nekem elég trén megy, nehezen tudom a két karomat párhuzamosítani előre-hátra irányban, pedig tükör előttem volt.Kérdezném még a kreatint mikor érdemes elkezdeni, de ha jól sejtem, a válasz az lenne: ha lassul a fejlődés.
[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
válasz wertigo1984 #36188 üzenetére
Aha, hat meg csak most kezdtem ezt igy. Igazabol mindig varialok valamit, egy ket honapig igy csinalom, aztan meglatom, van-e nalam ertelme.
Regebben probaltam mar mell-hat, lab es vall-kar kombot, de a mell hat nagyon durva egybe, es a hatat mindig ellangyoskodtam.
Aztan a mell-bic, hat-tric, vall, lab kombot, mostanaba mondjuk a labat hamyagolom.
De szerintem a kart egybe is jo edzeni, nekem bejott ugy is. Ezert gondoltam, h mell kulon, kar kulon, hat kulon, vall. Csak ezek meg vagy rovid edzesek lesznek, vagy nagyon sok ismetles megy adott izomra.
(jelenleg a tricepszet megprobalom heti ketszer megedzeni, h kicsit felhozzam a tobbihez)[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
válasz spammer #36199 üzenetére
Igen, erre a gyakra gondolok. Szoval ugy ertem, hogy ha tolom fel a sulyt, a felso holtponton egymas melle tudnam tolni a ket sulyzot. Sajnos ezt nem tudom korrigalni.
Tehat az egyik kar elorebb van kicsit, a masik meg hatrebb egy kicsit. Bena vagyok.Boxer: hasazni kb 17 evvel ezelott hasaztam utoljara. Nincs is ra igeny szerencsere, baratnomnek kifejezetten tetszik, hogy egyre "belesebb" vagyok.
Mondjuk reszben o tehet rola, o foz¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
gordonfreemN
addikt
Azert nem ilyen dramai a helyzet, van fedes a hasamon, de latszanak a formak. Mondjuk gondolom vagyunk igy egy paran itt. (arra gondolok, hogy sokatok az ujsagokbol ismert feszes kocka hasat igyekszik megvalositani magan)[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
nálunk is fini a vacsi, rizs-csirke. nyam-nyam
Hogy ne legyen olyan sablonos, van hozzá szeletekre bontott apró zöldalma.[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
Szerintem gáz mind2. Hangsúlyozom, hogy szerintem.
-
gordonfreemN
addikt
egyébként azonkívül, hogy figyelemfelkeltő a tevékenységed, valóban van aggódni való.
folyamatosan sokkolod a tested és a várt nagy volumenű válasz olyan lesz, amit csak lehet kórházban fogsz tudni értelmezni, ha magadhoz térsz. bár kívánom neked, h Ne Így Legyen!
hány kiló és milyen magas vagy? zsíros vagy izmos alkat?¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
gordonfreemN
addikt
hm, de finomat reggelizek épp: rizs csirke... hmmm...
GabN73: ha nagyon várós a cucc, akkor csörögj rájuk.
[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
most este megvolt a hát-tric.
jó volt mindkettő.
hátra húzódzkodtam fej elé saját súllyal 3x8 1x10
aztán evezés szűk fogással, ezt egyre nagyobb súllyal, először 16-ot, aztán 12-t aztán már csak 8-at tudtam húzni.
aztán egykezes felhúzás, ezt is egyre növeltem (súlyt), 1x18 1x16 1x14 ezt mostanában spaniferrel vagy mivel csinálom, nagyon bejött...
tricepszre szűken nyomtam keretben, enyén pozitívba döntve a padot, 1x24 1x14 2x10 + visszavettem a súlyt így 16 ment bele.
aztán letolás csigán egyenes rúddal, 1x14 2x12 1x1
tricepsznyújtás ülve 1kezessel, 2x18 1x16 2x12 + 1x18
a végén egy kis köteles letolás, de már nem nagyon éreztem meg bírtam meg fájt 4x10
szerintetek ez így rendben van? változtassak valamin?
a gyakorlatokat ha nem is mindet, de cserélgetni szoktam hetente, kéthetente.Jojo5: ennek örülök, az ilyen dolgok sokat jelentenek, lendületet adnak!
[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
válasz Kassadin #36535 üzenetére
Azt mondod sok?
Jó régen (vagy 5 éve, de sokat kihagytam), még a sztereó féle 3 naposat kezdtem el, aztán később ebből csináltam a mell-bic hát-tric váll és láb 4 napos tervet.ijk: azért csinálom így, mert az izületeimet féltem. nem tudom kinek ismerős, amikor egyenes ruddal bicepsz, és amikor leteszed, olyat belenyilal az alkarodba, mint a hétszentség. ettől sokáig tartott megszabadulnom, és most már nagyon óvatos vagyok. elvileg ezért jó a sok ismétlés, mert a súly kevesebb. ti mennyit csináltok egy ismétlés alatt? 8-12?
[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
valahogy én is így érzem. próbáltam 6-8-akat nyomni régebben, de szerintem túlterheltem vele a testyem. néha mellnél szoktam olyat, amikor csak 3-6x megy ki, de csak néha.
általában arra megyek, hogy 4x10-12 menjen, ha van kedvem, akkor még 1x8-12-t rádobok.
aztán van amikor bírom és az ismétlés "megszalad". csak azért nem hagyom abba, mert eljött a 12. szeretem bukásig végezni az ismétléseket, ahol lehet. a bedurranás is biztosabb nálam így.Jojo5: akkor ez kb rendben, Ijk is igazolta. kösz
[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
"haver már annyi rizst eszik, hogy majd megpusztul, de annyi esze nincs, hogy több zsírt esetleg tésztát egyen és így több kalóriát vigyen be... (ő is nehezen hízik )"
megkérdezhetem, hogy túlzás nélkül mennyi az amit betol? és mekkora tömege van a srácnak?
tegnap este hát-tric volt. 5 óra alvás, mentem korán melóba. delután 3kor lábaztam a másodikat idén ( ) aztán ki is dőltem. nemrég keltem, megvan nálam is ebben a melegben a zavar...
-
gordonfreemN
addikt
válasz Woodslave #36797 üzenetére
jóég...
ennek annyi esze sincs, mint egy taliga aprómajomnak.
ez a gyerek boozy.
az ilyet Csuk Norris-nak a napba kéne hajítani.
én már sírtam volna szégyenembe egy sarokba az első 30sec után.
szerintem csak simán apró a cerka neki. azért ilyen feltűnésviszketeg.¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
-
gordonfreemN
addikt
válasz gordonfreemN #36807 üzenetére
"70% kaja 20-30% edzés a többi meg protein"
ez nagyon megült a fülemben. okos gyerek ez...
-
gordonfreemN
addikt
mell megvolt, a bicepszet át tettem másik napra, mert a mellből "kiveszi" az érzést.
mondjuk elég kész voltam, elkezdtem egyenes padon nyomni 3 sorozatnál beugrott, hogy ez nem is az az edzés. át a 30 fokos padra keretbe, ott kezdtem előröl. azért egész jól ment, több sorozat végén már félúton lassít, majd 80%on megálltam és nyomtam ezerrel, de persze csak nagyon lassan vagy segítséggel ment ki. ilyet rég éreztem, mint most.
amúgy a rudat milyen maximális szélességben lehet fogni? (mondjuk izületek szempontjából mi a jobb?) eddig a versenyrúdon lévő két jelölést néztem, oda tettem a kisujjam.hallottátok ezt? kis falumban mik nem történnek
-
gordonfreemN
addikt
-
gordonfreemN
addikt
válasz God Vazzeg #36965 üzenetére
épp ezaz szerintem is. pl a GI értékük nem sokban tér el. mégis olvastam tegnap itt olyat, hogy pitzábú nem lesz "étrend". vagy ilyenkor az az alapvető probléma, hogy fogalmad sincs a bevitt ch fehérje mennyiségekről?
-
gordonfreemN
addikt
-
gordonfreemN
addikt
válasz BÁ Nutrition #37118 üzenetére
[link]
képet csak ezután kérhet. de lehet neki segíteni[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
Ha en napi 3 zacsesz rizst megeszek, az baj, ha ezt 3 adagra osztom el es ugy eszem meg? ( megenni... Inkabb bevitelnek neveznem ezt, mint megevesnek. Enni este ettem utoljara gesztenyepuret tejszinhabbal)
-
gordonfreemN
addikt
Igen, tomegelek. Nem csak ennyi a bevitel, melle meg jon vagy 100-150g ch egyeb. De most komolyan nem baj? Nincs kedvem vele szarakodni, mar 3 hete igy megy, csak gondoltam rakerdezek.
Amugy delbe karedzes megvoot, atta.
Tricepsznel 1 alapgyak es ket koncentraltabb, vagy 2 alapgyak es 1 koncentraltabb a jobb tomegeleshez? Vagy mindegy?
Es szerintetek a csirkemellhez vegyek proteint?
Amugy ma megkerdeztek, hogy nem eszek-e sok ch-t? Mondom: ki? En? Nemismerem azt hogy sok ch. Olyan szaraz az izomzat, hogy neha lekotnem az ereket, nehogy eldurranjon. :[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- XFX RX6700XT Qick319
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- Apple Magic Trackpad Érintőpad Fekete (MMMP3Z/A), Újszerű, Garancia: 2025.06
- PlayStation 4 Kontroller
- GARANCIÁS! GAMER PC - MSI Z790 ATX, I5 13600KF, RTX 3050, 32GB DRR5, 500GB NVME, Corsair 1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs