Hirdetés
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ketogén étrend
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
Aktív témák
-
spammer
veterán
válasz
N-vidi-A #44251 üzenetére
"Ezek mellé legyen sima C1000 vagy Mega Daily One?"
Mindkettő
(Ha csak egyik, akkor MDO)
Ha olcsó C-vitamint akarsz, akkor Vitaking aszkorbin-sav por, ez ugyan nem tabi, neked kell adagolni, de napi 1 grammal számolva is több, mint 1 éves adag. Ennél olcsóbb nincs szerintem. Én ezt nyomatom, nem mérem grammpontosan, csak úgy saccra bele a vízbe, aztán csók.
(#44254) Woodslave: áruld el a titkot, tényleg érdekel! Jöhet tanulmány is
-
-
gordonfreemN
addikt
válasz
N-vidi-A #44242 üzenetére
google proenzi3
Mégsem: a tárcsákra nem tudom mit képzeltél el, de ha csili-vili kell, akkor sportbolt, vagy hasonló. Itt ezek sima vastárcsák.
Nem tudom milyen kinézet az, amit le kellene írnom, kerek és a közepén lyuk van. Mint egy tárcsa.
Már írtam párszor itt a fórumban, igaz nem reklám gyanánt, hanem ha kell tudok segíteni. 270 körül van kg, ha biztosra kell, összehozlak az arccal, itt van ph!-n.
Rég óta ismerem személyesen, nem lesz gond vele.
Helyileg Ecséd.
huh -
gordonfreemN
addikt
-
spammer
veterán
válasz
N-vidi-A #44206 üzenetére
Ca+Mg kapszula, tabletta, pezsgőtabi tökmindegy.
Ízületvédő komplex (glükozamin, kondroitin, msm): joint-x, arthroxon, arthro guard, ezeket hangoztatták. Ha fáj, szar a helyzet stb., akkor arthroxon, ezt mondták az okosok
Szkítek alert: nem, nem reklám, semmi közöm hozzá, nem ismerem, leszarom, bigyótek dettó.
-
Kassadin
addikt
válasz
N-vidi-A #24530 üzenetére
Izomcsoport függő szerintem.
Igazából nagyon sok gyakorlat van és a lenti listából rengeteget lehetne helyettesíteni mással, vagy máshogy "csinálni", mint ami a standard. Hamarosan én is váltok más gyakorlatokra. Nekem most ilyen:Mellre ferde-egyenes-tárogatás-áthúzás, vállra oldalemelés-döntött törzsű oldalemelés-előre emelés-állig húzás, hátra széles fogású húzódzkodás-döntött törzsű evezés-mellhez húzás-fűrészelés-hiperhajlítás,bicóra egyenes/francia rúd-bicepsz forgatva simán vagy ferdén-kalapács, tricepsz koponyatörő-tricepsznyújtás ülve-és az aktuális kedvencem, a kábeles tricepsznyújtás kötélen. Lábra guggolás-lábhajlítás-lábnyújtás, vádlira meg álló meg ülő vádli gyakorlat, azon olyan sokat nem lehet variálni. Hasra hasprés, lábemelés, hasprés törzsfordítással. És persze lehet betenni lábhoz kitörést, bicepszhez gépes gyakorlatot, mellhez csigás keresztezést, tricepszhez szűknyomást, stb. kb. a végtelenségig lehet sorolni a példákat. Neked kell kitapasztalni, mi az, amitől fejlődsz, és mi az, amit hanyagolj, mert nem érzed.
Amúgy a nálam jóval tapasztaltabbak és izmosabbak azt mondják, hogy az a legjobb, ha minden edzésed más.
-
Kassadin
addikt
válasz
N-vidi-A #24502 üzenetére
Mi a picsának az a sok bemelegítés?
Mellnél szerintem üres rúd is megteszi, hárdkór arcok nyilván többel fognak bemelegíteni ott is.
Vállnál vállkörzés, hátnál törzsfordítás és széles fogású húzódzkodás, bicepsznél és tricepsznél kisebb súly/üres rúd, lábnál szintén üres rúd+ lábkörzés, valamint törzsfordítás is, hogy nehogy baj legyen guggolásnál. Ez nem szentírás, csak én így csinálom.
Mell-bicepsz/hát-váll/láb-tricepsz így is lehet, de erre sincs írott törvény, kinek mi jön be ugye.
Az összes gyakorlat le van írva sb-n, szóval a leírásukat kihagynám, az meg hogy kinek mi hatékony, relatív természetesen. Ami szvsz kegyetlen bicepszre, az a ferdepados forgatás, mellre a fekvepados fekvenyomás, tricepszre a koponyatörő, hátra a döntött törzsű evezés, vállra nem írok, mert ott alapból 3 különböző fej van, máshogy kell ráedzeni, lábra meg a kitörés borzalom.
ON: Adtam a diszkóizmoknak, váltottam termet is, jó volt. Sok a zsírkoca 0 fizikummal, dehát ezt már máshol is megszoktam. Most pedig megyek zabálni, megéheztem a sok okoskodás miatt.
-
Eagl3
veterán
válasz
N-vidi-A #24486 üzenetére
Nem kell túlbonyolítani.
1.nap: mell+bicepsz
2.nap: hát+tricepsz
3.nap: vállÉn így nyomom. 3. napon tudsz betenni lábedzést, hasazni akármelyik edzés végén tudsz.
Minden izomcsoportra csinálj 3 max. 4 gyakorlatot.MOD: a hátedzésed elég karcsúnak tűnik, húzódzkodást, csigás gépen lehúzásokat csinálj.
-
spammer
veterán
válasz
N-vidi-A #16814 üzenetére
Egy kávéskanál hegynyi kb. 1g körül lehet, pontosan nem tudom, lehet, több vagy kevesebb, annyira precízen nem tudod adagolni, csak úgy kb... Ha most egyik nap 0,8 g, másik nap 1,1 g sikerül, hát nagy kaland, nem ezen fog múlni. Gyakorlatilag (több, mint) 1 évig elég ez az adag.
----
Báninál azt írja srác, hogy 30g whey pro-ban 75g fehérje van
-
Ijk
nagyúr
válasz
N-vidi-A #16802 üzenetére
Én az aszkorbinsavra esküszöm.
(magyarul rohadtul mindegy melyiket veszed)SzlobiG: Így van, csodákat nem kell várni tőle. Én örülök hogy mióta napi 2g-ot betolom, azóta nem úgy kelek minden nap hogy 3 zsebkendőbe kell kifújni az orrom, és napközben is kapok levegőt. Amúgy nálam az alapállapot az volt hogy félóránként orrfújás.
-
Woodslave
félisten
válasz
N-vidi-A #15964 üzenetére
vannak kalkulátorok a neten, nem gond találni egyet, vannak egyébként olyan számok is, hogy testsúlykilogramonként kb mennyi kalória bevitel kell, ahogy kérdezted is, de semmi értelmük, mert mind csak találgatás... Kb. annyi, kb. ennyi. Szerintem teljesen feleslegesen stresszeled magad ezen, ha hízni akarsz, akkor túl kell lőni, ha fogyni akkor meg alul, nem fogod megtalálni a "sweet spotot", mert qrvára nem létezik...
-
macikos
addikt
válasz
N-vidi-A #15961 üzenetére
Ne a kalóriát számold, hanem a szénhidrátot. Ez testépítés, nem kiskegyed+Norbi update
1.Legyen fix a kajád mennyisége
2.Figyeled a tested
3.Ha nő a súlyod és zsírosodsz, akkor csökkented a szénhidrátot
4.Ha csökken a súlyod, elmacskásodsz, akkor pedig emeled.Ennyi, meg egy bambi.
-
spammer
veterán
válasz
N-vidi-A #15951 üzenetére
872
Mondtam valamit.
Egyébként meg: a súlyodtól, anyagcserédtől, életviteledtől függ (az edzés mellett). Mert ugye nem mindegy, hogy 90 kilósan ülsz egy irodaszékben, vagy 70 kilósan kevered a maltert egész nap...
Számold ki, hogy neked mennyi kellene _elvileg_, aztán ha hízol, vegyél vissza a CH-ból, ha fogysz, akkor meg emelj rajta.
szerk: látom elkéstem a válasszal
-
Eagl3
veterán
válasz
N-vidi-A #13832 üzenetére
Ár értékben a Multi PRO a legjobb. Ami vitamin ebben van, kb. a nemlétező kishúgomnak lenne elég, de a semminél jobb.
Pláne abban az esetben ha abból a célból szeded, mert havi rendszerességgel beteg vagy. Akkor nem ilyen kis dózisú vitamin kell hanem meg kell bombázni a szervezeted.
Aztán majd nyáron rágcsálod ezt... -
spammer
veterán
válasz
N-vidi-A #13616 üzenetére
Egy multivitamin ÉS C-vitamin kiegészítés.
Mega Daily One vagy Daily Vitamin vagy hasonló multivitaminnak. C vitaminnak meg van kapszulás 1000mg-os, vagy ha még olcsóbbat akarsz, konkrétan a legolcsóbbat, akkor Vitaking Aszkorbinsav por 400g-os kiszerelésben. Shopbuilderen mind kapható és mindről van infó/vélemény. Lehet, hogy máshol is lehet kapni ilyen adagot por formában jó áron, nem tudom, utána kell nézni.
Nem árt persze ásványi anyag kiegészítés sem, Ca, Mg, Vas: én ezeket pezsgőtablettával egészítem ki.
Ennyi. Ha van pénz, akkor Multi Pro Pak vagy Monster 100, de az már tényleg kurva drága
-
Kassadin
addikt
válasz
N-vidi-A #13541 üzenetére
Báni a shop builderes forma, szerinte a tej sz*r, csecsemőknek való.
Nem tudom mit kajálsz még, de amúgy napi szinten 70g zab lóf@sz ch-t se tartalmaz. Kb. 100g zabban van ~55g ch körül.Boxi: Pedig az a multi pro pak még így is jó árban van szvsz. Más kérdés, hogy csóró vagyok, és nem engedhetem meg magamnak.
Tipo: Jól látod.
-
-
spammer
veterán
válasz
N-vidi-A #13537 üzenetére
Turmixban szokták, de spórolós időszakban jó az tejjel is. Lidl, Aldi, Penny meg mindenféle üzletekben szokott lenni jó áron 500g-os zabpehely, kb. 150-250 Ft. helytől, akciótól függően. Tacskóba meg 500 Ft. körül van a fél kilós, jó lehúzás.
Tacskóban van viszont Tesco gabonapehely 200 vhány forint a fél kiló, az se rossz reggelinek...
-
Kassadin
addikt
válasz
N-vidi-A #13537 üzenetére
Mivel a zab megduzzad többszörösére az eredeti méretének az ember gyomrában, telít, jóllakottság érzetet kelt. by Bubi
70g zab? Nekem a standard a 100g, néha az is kevés tud lenni mostanság.
Szvsz azzal eszed, amivel akarod, Báni viszont utálja a tejet. Joghurttal szoktam tolni, HC Ijk meg magában. -
wertigo1984
őstag
válasz
N-vidi-A #12551 üzenetére
ha bírja a gyomrod, próbáld meg hogy nyersen 2tojást banánnal és natúr ivójoghurttal össze turmixolsz. Eleinte okádék lesz, de hamar megszokod...ha megszokod. Nálam bevált.
#12565) Ijk: visszavonom...
12566) Boxer001: azért írtam, ha bírja a gyomra. Nekem paraszt gyomrom van...
-
Ijk
nagyúr
válasz
N-vidi-A #12557 üzenetére
Ilyenkor úgy is annyi információt kapsz, hogy nem tudod még feldolgozni sem, nemhogy végrehajtani. Viszont van egy baromi egyszerű képlet, ha változtatsz az életmódodon, itt beleértve a kaját és az edzéseket, akkor a tested is változni fog. Az idő folyamán mindig lesz olyan, amikor érzed hogy a gyors kezdeti fejlődés lassulni kezd, majd stagnál. Ilyenkor kell megint valami pluszt beleadni, és ez lesz újra és újra
Nem baj ha napi 3x kajálsz, majd kitapasztalod. Úgysem fogod jól csinálni az elején, senki sem szokta. Olyan dolog ez a testépítés hogy az évek során nem csak az izomzatod, hanem az "agyad" is fejlődik, folyamatosan tanulod az egészet.joamilestoné: Az jó lenne ha minden edzésen egyel többet tudnék belenyomni mint előző héten.
-
Zomb€€
őstag
válasz
N-vidi-A #12557 üzenetére
Már ki vannak tapasztalva az alap okosságok, nem kell feltalálni a spanyol viaszt.
Írod, hogy nem akarsz testépítő lenni, ezért nem is akarsz a tökéletes célra törekedni...ezt sose értettem.
Én tisztában vagyok vele, hogy soha nem leszek olyan izmos mint amilyen egy igazi testépítő, viszont naturál szinten mindent megteszek amit ők is, így a mellékes hozam (jó fizikum) annál gyorsabban jön. Ez olyan mint a póker. Ha nem azért ülsz le játszani hogy nyerj, hanem azért hogy a stratégiádat hozd, akkor mellette nyerni is fogsz. -
macikos
addikt
válasz
N-vidi-A #12545 üzenetére
Az ismétlésszámok úgy jönnek össze (8-10-12), hogy ez a maximum ismétlésszám. Mindig arra kell törekedni, hogy a 10-12 ismétlés már úgy legyen meg, hogy majd beszarsz. Tehát ha 8 ismétlést bírsz csinálni egy adott súllyal, akkor megcsinálod a 8-at, OK, de te arra törekszel, hogy 9-et csinálj. Így tudsz fejlődni. Ha meg már megy a 9, akkor 10-et próbálsz vele. Persze ez nem fog könnyen menni, erőlködni kell, de ez a kulcs a fejlődéshez.
A másik lehetőség, hogy fix az ismétlésszám, mondjuk 10 és ehhez választod meg az adott súlyt. Tehát fekvenyomásból első sorozatban megy 10 ismétlés 60 kilóval, másodikban már csak 8 megy. Ekkor megfogod és lejjebb veszed a súlyt, mondjuk 10%-kal, így azzal a kisebb súllyal is 10 ismétlést bírsz majd megcsinálni.
Én mondjuk a második híve vagyok, de a többség az elsőt csinálja. Én mindig maximális súlyra megyek, amivel 8-10 ismétlés még elvégezhető.
Woodslave: Szerinted én miért vettem tegnap gumicukrot a Lidl-ben?
-
Woodslave
félisten
válasz
N-vidi-A #12551 üzenetére
ahogy jól esik. A tükörtojással az a gondom, hogy kívánja a friss fehérkenyeret a sárgáját tunkolni, szóval diétába nem biztos hogy jó minden reggel
A mennyit meg ki kell tapasztalni (már ha egyből így akarsz neki menni az egész testépítés történetnek - végül is a többől lehet később engedni
) Aki para az kidobja a sárgáját, én már nem tenném - nem a zsírtól zsírosodsz hanem a kalória többlettől. A tisztán evés inkább arra szolgál, hogy ne szaladj el a kalóriával, mert nem hiszem, hogy a fehér rizsből izom lesz, a csokiból (gumicukorból) meg zsír....
-
macikos
addikt
válasz
N-vidi-A #12536 üzenetére
Szia!
Az esti adag fehérjéhez minek iszol szőlőcukrot? Felejtsd el! Edzés után még elmegy, tömegnövelésnél, de neked nem ez a cél.
A 3-4 étkezés nem a világ vége. Egy a lényeg: ha jól akarsz kinézni, akkor oda kell figyelni a kajára. Ez alatt azt értem, hogy semmi cukrot ne egyél, de tényleg semmit. Se csokik, se szőlőcukor, soha. Ha ezt betartod, akkor már csak a kajád mennyiségét kell pontosan belőni és akkor nőni fogsz, úgy, hogy nem zsírosodsz el. Egyszerű: megnézed a szénhidrátbeviteled, hogy egy nap mennyit viszel be és ha zsírosodsz, akkor csökkented egy kicsivel, ez lehet 30g, 50g, stb. ki kell tapasztalni, ha pedig csökken a súlyod, akkor növeled.
A lényeg, de ezt már gondolom te is tudod, hogy minél tisztábban kajálsz, annál jobb lesz a fizikumod.
Viszont ez a 75kg és jól akarsz kinézni... inkább úgy állj hozzá, hogy 2-3 éven belül akarsz lenni 80-85kg, úgy hogy közben tisztán kajálsz, pontosan mérve a kaját. Ha ezt csinálod, akkor felszedsz egy csomó izmot, zsírt szinte semmit, így a több izommal:
1. Izmosabb leszel
2. Mivel izmosabb vagy, így ránézésre jóval kevesebb zsír lesz rajtad
3. Ha ezután diétázni akarsz, akkor az sokkal könnyebben fog menni, mert a több izom hatékonyabban égeti a zsírt meg alapból is jobb lesz az anyagcseréd.A súlyt aszerint emeld, hogy mennyi ismétlésre vagy képes. 8-10-12 ismétlést szoktunk csinálni az adott súllyal. Ha az adott súllyal már megy a 12 ismétlés, akkor feljebb mész, hogy csak 8 menjen. Ebbe beleerősödsz és így tovább.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
N-vidi-A #12536 üzenetére
ha extrlm jó genetikád van akkor csinálhatsz bármit akkor is fejlődni fogsz.
ha nem akkor sokkal jobban meg kell gondolnod mit eszel, mennyit eszel, mikor eszel, és hogy hogyan edzel
nem biztos hogy a bodys edzéssel éred el azt a célt amit szeretnél.az esti dextróz nem biztos hogy segít a fogyásban
a zsír meg max energiává tud átalakulni, abból nem lesz izom
ez olyan mintha a kertedet teleszórod szeméttel az sem alakul át virággá ha locsolni kezded. összeszeded és kibaszod a kukába, és csinálod normálisan ha akarsz valamit
Aktív témák
- iPhone topik
- Autóhifi
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Milyen autót vegyek?
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Carl Pei megmondta nagyjából, hogy mennyi lesz a Phone (3)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Thrustmaster T300 RS GT Edition + Thrustmaster TH8S Shifter
- ThinkPad P15 Gen1 15.6" 4K UHD OLED érintő i7-10850H T2000 32GB 512GB ujjlolv IR kam új akku gar
- LAMAX W 10.1 Akciókamera + 256GB SD kártya + kerékpárra szerelhető tartó + úszó szelfibot GARANCIA
- Kopottas állapotban lévő Apple iPhone 14 256GB 84%-os akkuval kábellel, dobozzal, fekete színben
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Gamer / irodai szék noblechairs EPIC bontatlan
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest