Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
Aktív témák
-
Muréna
őstag
kösz Jazzos a kábelt
-
Supr@
senior tag
nah, amiért nekünk terepjáró kellett, vagyis pont ez:
- kell a nagy súly és a kaszni, mivel büfékocsit húzunk vele, nagy doboz, és berángatja a személy autókat, és kell a nagy tér is bele, ahova pakolhatunk. (pl ebbe 6hordő sör befér simán a csomagtartóba). tudom, vehettünk volna ennyi erővel kisbuszt is, de:
- 4-5tagú a család alapból, ha megyünk rendezvényre büfével, akkor személyzetet is vinni kell, tehát kisbusz kilőve, na meg a felszereltségük és kényelmük is eléggé szar magyarán.
- van 1-2 olyan hely ahova megyünk, ahol ha esik, akkor a szinte semmilyen autó nem jön ki(személyre gondolok) és ahol 2éve a master is megült. természetesen büfével ráakasztva értendő.
- fogyasztása nem magas amúgy ennek: 10.5 városban, úgy h megy a klíma, állandó 4*4, és 18as kerék van rajta. a plafon amit evett az 13littyó, de kakor rá volt akasztva a büfé (ami mellesleg 1.7tonna fölött van) 140es tempónál.
- fenntartás: ritkábban van gond vele alapból, mint egy személy autóval, strapabíróbb, persze elektronika mindenkit megtréfálhat.
- és csak 2.5 millió volt kocsivételre
szóval sok kritérium miatt ez maradt és a pajero. a normálisak 3m felett kezdődnek, és azok alapból 14-et bevernek, 3 isminek is van, pontosabban 2pajero és egy l200.
- terep: 40fokos terepen is felmegy a kicsike, de természetesen megfelelő gumi kell hozzá. nem mondom h kimondottan a sártengeres terepre találták ki, de azért fényévekkel veri az x3/5-q7, toureg és hasonló városi diszkó terepjárókat.
- kanyar borulás: ha akarom akkor lejebb rakom a hasmagasságot, ha már száguldozok vele, de ez nem az az autó. (amúgy ami borulékony az a mazda b2500)
szóval nekünk kizárásos alapon ez maradt. meg nem bántuk, csak megijedtünk az elejénamúgy ami szerintem tényleg jó terepre (uaztól és nivától, és suzuki samurai-tól eltekintve): defender, még a discovery is elmegy, land cruiser, de az etalon a g-s merci a 3difijével, az verhetetlen.
jepp grand cherokee-ról: azt is nézegettük, a 4000ccm-es benzinest, 200pacival, az városban 14-15littyó, de kisebb, és nem tudtuk h mennyi lesz a fogyasztása ha ráakasztjuk a büfét.
szerk: jó hosszúra sikeredett -
válasz
Weaver #20780 üzenetére
reméljük ez lesz a jövő. mert ez tényleg megbízható net elvileg legalábbis ahol olvastam róla nem írtak róla rosszat a speedtestek pedig elég jó eredményeket mutatnak.
de én mindenképp váltok mert ha 3500-ért ennek csak a felét garantálják már akkor is ezerszer elörébb vagyok mint most. ha meg 30/20-at kapok ennyiért az naggyon durva. főleg a 20mbit-es feltöltés.Balinov: én meg aszittem hogy ott bármerre jársz mindenhonnan még a csapból is wifi folyik. de azért az iylen nyilvános helyek mint a kávézók meg éttermek meg iylen helyek azért rendesen el vannak látva nem?
-
Balinov
titán
válasz
DelArco #20779 üzenetére
a francokat, UPC/NTL szopat, a lakasban meg a beroffentem a wifit a notin kb 10-12 halot lat az realtek chipes cucc,de mind le van kodolva. Itt van szembe az utca tuloldalan a National College of Ireland,ott wan wifi, szoktam latni csokakat a teren a padon geekeskedni macbookokkal.csak itt mar nincs vetel, a sok vasbeton learnyekol a francba.
Egyebkent siman baszogatnam oket,marmint a digit
-
Dashes
őstag
Ha már D90 és 5DMarkII , itt egy 5D-vel készített videó link
-
G@ben
addikt
Eladó:
Abit NF7
AMD XP 1700+ Thoroughbred
2x512 MB 400MHz ram
Inno3D 6600GT 128MB
120GB 8MB cache Seagate vinyó
Pioneer 115D fekete író
Mercury ház + táp -
EyEsOnU
tag
jókis noti eladó Győrben (külsőkoli)
-
Weaver
senior tag
válasz
DelArco #20779 üzenetére
szerintem az a lista kiba* hosszú lehet... ilyen gyors net, ilyen kevés pénzért. gondolom nem kevesen váltanának azonnal. remélem ha elterjed a digi a többi szolgáltató is észbekap, mert havi 3 ropi körül 1 megás neteket szoktak adni. ami kár, h családi házakba nem kötnek.
-
-
arcok!
nem tud valaki valamit erről a digikábeles internet mókáról?
azt ígérték hogy augusztus közepére kiépítik a központot vagy mifenét mert a kábel már itten figyel benne a házban.
most meg látom hogy még mindig hirdetik de nem hívnak pedig mondták hogy jeleznek ha van valami. a weboldalukon Győr még mindig nincs bent a listában...
noobok lesznek ezek is bakker... -
Balinov
titán
sztem a google groups vagy mi az jolenne
Ez a kep az egyik kedvencem szombatrol, csak azt magyarazza meg valaki, hogy az a qrva panoramakepnel, amikor jobbrol balra haladva fenykepez automatan, mi az anyjaert van mindig elcsuszva a 3ik kep.
-
Flow
senior tag
Szeretnék létrehozni egy levlistát, melyik levelezőrendszert ajánljátok ti?
-
Flow
senior tag
Fotóstalálkozó hogy jön a dpreviewhoz? Egy klubot csinálunk, ami elég színes lesz úgy gondolom. Modellfotózás, fotóművészek előadása, önképzés, később kiállítás akár, ps, saját képek bemutatása, stbstb... Én javasolnám, hogy ha érdekel a fotózás, legalább az elsőre gyere el, hátha megtetszik.
Nekem most fura szettem van, árulok is belőle egy csomó mindent
d70s+ 18-70 + 80-200 2.8 + 70-300 ed + 50 1.8 + 24 2.8 + 28 2.8 + sb600
-
Stema
tag
Olvastam ezt a fotós találkozót, de marhára nem érdekel
dpreview nekem elég, igaz online, de jó
Hát a szettből most elsőre a d90, 18-105vr, 70-300vr, sb600 lesz. Talán nyár elején egy 50-150, a tokina meg majd 2 év múlva mondjuk, szerintem addigra neked lesz. Igazából a 10-20-at néztem mindig, hogy éles, meg milyen jó is a nagylátószög, aztán láttam egy nikon 10.5/2.8 képet és beleszerettem a 180°-os FOV-ba. Csak mi van, ha kicsit zoom-olni kéne, mert az már tényleg extrém, és ma találtam ezt. Ha nincs szükségem a fisheye effektre, vannak programok, amik automatikusan korrigálják, elég jó minőségben, nem lesz probléma. Széleslátószögnél a blende meg úgyis mindegy mind a mélységélesség, mind a bemozdulás miatt nem szükséges, hogy olyan nagyon gyors obi legyen.50-150-ről annyit, hogy a rekesz nem számít annyira mélységélességnél, mint a tárgytávolság vagy a fókusztávolság, így az 1.8 és 2.8 közti különbség nem vészes és ha fix obit vesz az ember, az úgyis minimum 50mm-es, viszont az kicsit bandzsítós, szóval a zoom mindenképp kényelmesebb és a sigmának ez nagyon jó obija 50-100-on fixobikkal vetekszik a minősége és 150-en se utolsó azért. És szerintem illik a kitbe, mert a 18-300 le lesz fedve VR-es obikkal, lesz egy széleslátó, ez meg portré. Mivel DX-es, legalább nem akkora, mint egy 70-200 vagy 80-200, ahova elég a 200, oda ilyen felbontások mellett a 150 is és a 200 ahol kell, ott kellhet a 300 is, oda meg már a vr, én inkább utóbbi pártján állok (bár elismerem, mindkettőnek megvan a maga területe).
Neked milyen szetted van most?
PÜ-ben megírom a vakut
-
Flow
senior tag
katt Tessék figyelni! Mi az, hogy nem emlékszel minden hsz-re? Jövő hétig van haladék, aztán kikérdezlek.
Ez elég komoly szettnek tűnik, mondjuk az 50-150 kicsit kilóg belőle, bár én is a 80-200-at használom portrézni legtöbbet. (ezt sok ember nem igazán érti)
mondjuk azért a d90-et nem lehet teljesen egy lapon emlegetni a 5dm2vel... Mennyiért jön neked a vaku? (ha szabad kérdeznem)
A tokinádat kipróbálnám, ha majd meglesz, mert én is vacilálok 10-20, 10-17, 11-18, meg most kiadott az egyik egy fix 4-es fényerejűt is... csakhát pénz kéne hozzá. -
Stema
tag
Melyik fotós bekiabálás? Szerintem lemaradtam róla
Canon csak az alacsony zajban volt jobb eddig, de mostmár abban sem. Expozíciós rendszer, vakurendszer, AF megbízhatóság, fogás, felépítés: ez mind a nikon-nál jobb és mostmár a képek tisztasága is. Canonok gyorsabban fókuszálnak, de pontatlanabbul (úgy nem kell). Az 5Dmk2-ben lévő videómód lényegesen jobb a d90-nél, de majd 4 év múlva megveszem a d90 unokáját váznak és jólvan
. Meg canon-nál jobb obik vannak, kivéve az alapobjektíveket, anélkül meg mit ér az élet? Egyébként egy sb600 is jön a kittel, vaku nélkül nem lehet kreatívkodni. Később még tervezek majd a kithez venni sigma 50-150/2.8 hsm-et portréra, majd egy tokina 10-17mm fisheye-t és le van fedve minden.
-
Balinov
titán
aha, a kulcsszo a hosszu zaridon van. Namost fejbol nem vagom, hogy azt hol kell, be lehet -e egyaltalan allitani az Olympuson. (a zarido angolul a shutter time vagy miszosz,igaz?)
Ilyet tudtam csinalni, nem valami szuper
Ez egesz jo lett, de nemegeszen ugyanaz a tema/felallas.
-
Coyot
őstag
válasz
Balinov #20751 üzenetére
jah babod az jómóka, szerettem mikor ilyen land roveres uccai gumis ürgék asziszik elmennek a sárba, majd az első fél méteren megáll a tudomány
azt akkor jön az uaz, ami meghúzza, csak az első segédalváz elhagyja az egységet amit az autó alkot, és az uaz után a sárban húzva szörfdeszkaként üzemelve folytatja életútját, amit a sok részeg sárban fürdő egyed ki is használ -
Balinov
titán
UMM, besztof.
Haveromnak van egy ilyene, rendesen megcsinalva trophyzasra,csorlovel, bika gumikkal,megerositett alvazzal,satobbi. Iden volt vele Somogybabodon is,azt mondja eleg jol sikerult a mutatvany.Dani baratomnak meg Suzuki Jimmy-je van, a gyari 1.3-as helyett 1.6-os benyaval, dupla akksival a csorlo miatt, bebukozva,az sem egy rossz vas, pedig mar asse lesz 15 eves.
-
Coyot
őstag
Nah a sok terepjárómatyinak üzenem h mifasznak a terepjáró, annyiért meg olyan fogyasztás/fenntartással, vehetne valami jóféle autót is, ami nem borul fel a kanyarban
,
ha meg terepre kell(amit kétlek)defendert uazt vagy nivát, ennyi
-
Balinov
titán
Flow, te is nagy fotos vagy.
Ilyen kepet hogy lehet kesziteni? Eleg hozza a kompakt MJU-820-am vajh?
Marmint ilyen vizeseseset, vorosbegyet tudtam en is szombaton fenykepezni.
-
-
Stema
tag
Eladó Canon IXUS 800IS ultrakompakt fényképező + 2GB SD kártya
38'000Ft az ára. Részletek az apróhirdetésben.
ÁRCSÖKKENÉS. Vegyétek, vigyétek -
Flow
senior tag
válasz
Balinov #20739 üzenetére
Pf jut eszembe, mostanában ültem egy ml amg-ben... Hát nem nyűgözött le
. Olyan kemény a rugózása, hogy Pesten azt hittem kifejelem a plafont a kisebb úthibáknál is. Ez a nyomokban még terepjáró kategória... Viszont a menetteljesítményétől sem voltam elájulva. Úgyhogy ez az az autó, amit nem értek.
Azért megnézném, hogy mit kezdenek egy cherokee egy land cruiserrel szemben...
Xtrail szerintem nem olyan rossz amúgy, de qashqait nem sorolnám terepjárók közé... mert nem az.
-
-
Supr@
senior tag
válasz
Balinov #20734 üzenetére
2.5dse, 2.5td bmw motor, 137pacival, de jövőre majd kap egy gyári range rover chipet, 170lóra toljam ajd fel
10éves a drága, de a felszerelsége alapján nem mondanám ezt
ilyen ni: [link] csak a mienk sötétkék metál, és oldalt nincs fellépő, meg 18as papucsok vannak a mienken.
-
-
Supr@
senior tag
hát, amikor nekünk is mondta a szerelő, h max 100m-t lehet tolni, de inkább annyit sem, meglepődtünk, h n-ben sem lehet
amúgy nagy show volt. hétfőn megvettük a kocsit gödöllön, hazahoztuk, kedden délelőtt átvittük szervízbe vonóhorgot rakatni rá, na és amikor beakartunk járni a műhelybe, elszállt az immo-s kulcsmotor letiltott, nem lehetett indítani. felhívzuk a1-et, győri bmw/landrover szervízt, most mi legyen. válasz:
"csak pesten van olyan gép magyarországon, amivel újra tudják programozni a kulcsot"
naon örültünk, 1 napján már szórakoziktréler bérlés, aztán go pest. ott 10perc alatt megvoltak vele, aztán go haza
jól kezdődött az ismerkedés
rá egy hétre meg nekem űllt meg a városban. márka étterem előtt parkoltam, vásárolni voltam, mikor vissza mentem, nem indult az autó, egyik feszítőgörgő megadta magát. ismét trélerelső 2hetében majdnem h többet volt tréleren mint saját lábán
amúgy nincs gond vele, csak ne álljon le, mert akkor nem lehet mozdítani
-
Flow
senior tag
válasz
Rabbitf_24 #20722 üzenetére
Suliba járok, de amikor van időm, maszekolok.
-
Balinov
titán
Joreggelt fijjug!
-
Flow
senior tag
válasz
Rabbitf_24 #20718 üzenetére
Nálunk szünet van
.... Úgyhogy dolgozom.
-
Rabbitf_24
addikt
reggelt !! újra dolgozunk....
-
Dorien
veterán
Na még egy:
-
Dorien
veterán
-
helkis
veterán
-
Balinov
titán
Bassza meg az UPC! mara igertek a netes rendeles soran, hogy bekotik a kabelnetet, erre a rendelestol szamitott 8-ik napon, azaz ma, jon egy email, hogy your address is not in the system. Pedig utcat,hazat,lepcsohazat, apartmanszamot, keruletet,varost iranyitoszamot is beirtam a netes urlapba!
Most jonnek, hogy akkor jovo hetfo delutan a ma delutan helyett, meg 25€ telepitesi dij, ami egyebkent netes rendelesnel ingyenes. persze kuldhetek ra claimet, de mire azt jovairjak! Hogy a godzilla huzna oket a fas*ra
-
Jazzos
őstag
[link] ehehe vannak dodók
-
Dorien
veterán
válasz
Balinov #20693 üzenetére
Itt van nagyjából a szövege, de ez hangfelvételen az igazi.
Pajzán Toldi
Aktív témák
- Samsung Galaxy Tab S9 Wifi 128/8GB - Új, bontatlan, 2 év garancia
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- Gamer PC
- AMD Ryzen 5 7600 dobozos
- Vivobook S14 Flip TP3402VA 2-in-1 14 FHD+ IPS kihajt érintői3-1315U 16GB 512GB magyarított vbill gar
- Gombászkönyvek egyben
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest