Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Greybeard
tag
válasz siposjozsef #2411 üzenetére
Félreértetted. Nem azért nem működik az HBO GO, mert a Chromecast vacak. Éppen ellenkezőleg; az HBO GO nem bírja a Trónok harca őrület miatti megnövekedett terhelést. Ha a Chromecasttal nem működik az HBO GO, akkor mással sem fog, eltekintve attól a lehetőségtől, hogy veszel x méter hdmi kábelt és az asztali gépet/laptopot kötöd a TV-re, de éppen azért létezik a Chromecast, hogy ne kelljen kábelekben bukdácsolni. Szóval, ha összekapják magukat az HBO-nál és javítanak az alkalmazáson és/vagy lecseng a Trónok harca, akkor tökéletes lesz a Chromecast a célra.
s.k.
-
Greybeard
tag
válasz castiels #2472 üzenetére
Ha ennyire nem akar nálad működni semmi alkalmazás, ami tömegeknél remekel, akkor sanszos, hogy a hiba nem az appokkal van, hanem nálad. Elsőre a routerre tippelnék... Lehet egy modernebb, két csatornás eszközre kellene váltani és 5 Ghz-en járatni a wifit, amennyiben a telefonod is képes azt kezelni.
s.k.
-
Greybeard
tag
válasz castiels #2477 üzenetére
Értem. Abból indulok ki, hogy nálam is csak b/g/n-s wifi megy 2.4 Ghz-en, mert a telefonom nem ismeri az 5Ghz-et, de ennek ellenére a videostream gyögyörűen, szaggatás nélkül viszi a 720p-s HD filmeket is. Nagyobbat nem próbáltam, mert a projektoromnak -amihez a chromecast van csatlakoztatva- ez a max felbontása. Hamarosan viszont lecserélem a telefont, amikor szempont lesz az AC wifi ismerete és onnantól biztos, hogy 5 Ghz-n fogom használni. Szerintem neked is hasonlóban kellene gondolkodni appok keresése helyett.
s.k.
-
Greybeard
tag
válasz castiels #2479 üzenetére
A kulcsszó itt a mifi volt. Jópofa szerkezetek, de soha nem olyan stabilak, mint egy asztali router. Melegszenek, dobálják a hálózatot/wifit. Ha jól értem mobilnet megosztásához használod. Ahhoz is vannak nagyon korrekt sim-foglalatos asztali routerek. Mondjuk egy új készüléknek horror ára van (30.000 és fölötte határ a csillagos ég), de pl jófogáson már 15-20-ért lehet szerezni nagyon korrekt készülékeket. Ott vettem én is 18-ért egy Huawei E5186-os sim-es routert, ami szimultán sugároz 2.4 valamit 5 Ghz-en és a LAN-portja is gigabites. Ahogy fentebb írtam ez már 2.4 Ghz-en is atom stabilan viszi a 720p-t videostreammel. Érdemes beruházni valami hasonlóra és meg fognak szűnni a gondjaid egyszer és mindenkorra.
[ Szerkesztve ]
s.k.
-
Greybeard
tag
A Chromecast 2 ára 13-18 ezer között mozog boltonként. Elég ránézni az árukeresőre. Viszont a mall.hu-n lehet kapni Chromecast ultrát is ethernet adapterrel, igaz horror 32.000 forintos áron. A számítógép üzletben csacskaságot mondtak, éppen ezt írták le neked eggyel fentebb, valamint azt is, hogy 2 db könnyen beszerezhető adapterrel olcsón kiválthatod a kívánt ethernet adaptert Chromecast 2-höz is.
s.k.
-
Greybeard
tag
-
Greybeard
tag
válasz DonMarco #2550 üzenetére
Erre én is kíváncsi vagyok, hogy mások mit írnak. Szerintem mobilra ezek nyerők:
-Saját video: Videostream, Localcast
-Képek: Google photos
-Webes video: Chrome
Ugyanakkor az akadozást nem feltétlen egy "rossz" alkalmazás okozza, így más alkalmazás telepítse sem oldja meg mindenképpen a gondot. Okozhatja gyenge router, leterhelt wifi csatorna, stb.s.k.
-
Greybeard
tag
Érdekes olvasgatni ezt a dugalj problémát. Számomra egyértelműnek tűnt, hogy a TV USB portjába csatlakoztatom a CC-t, hisz így a CC észrevétlenül megbújik a készülék mögött, marad plusz egy hely az elosztóban, ráadásul ha a TV-t kikapcsolom, akkor automatikusan lekapcsol a CC is, nem marad stand by üzemmódban. Milyen előnye van a konnektorba csatlakoztatásnak? Komolyan kérdezem, mert kíváncsi vagyok, hogy csak én nem gondoltam-e valami fontos szempontra, amitől nőne a felhasználói élmény.
s.k.
-
-
Greybeard
tag
Szia!
A Chromecast USB-n csak áramot kap, a HDMI-n adja a jelet a kijelzőnek, így az egyik régi TV rögtön kiesett. Ha HDMI bemenet van a TV-n, de USB nincs az nem gond, mert értelemszerűen konnektorból is kaphat áramot a Chromecast. Ez alapján a másik 2 TV alkalmas a Chromecast használatára, csak ne felejtsd el a bevitelt (Input) a TV távirányítóján HDMI-re állítani. Innentől kezdve, ha a Chromecastot csatlakoztattad a Wifi-hez, akkor működnie kell. Nem sanszos, hogy pont nálad ment volna tönkre. Mindez igaz Chromecast 1-re, 2-re, Ultrára is.
[ Szerkesztve ]
s.k.
-
Greybeard
tag
Ó, nem tudok olvasni, látom már, hogy mindkét régi TV-n van HDMI, tehát mindkettőn működnie kellene. Hát, 3 feltételnek kell egyszerre teljesülnie:
1) Chromecast csatlakozzon TV-hez HDMI-n.
2) Chromecast csatlakozzon áramforráshoz (USB vagy konnektor)
3) Input HDMI-re legyen állítva a TV-nHa ez mind megvan és mégsem működik a dolog, akkor valóban baj van és ez esetben nem tudok segíteni. Ha mégis működik, akkor csak csatlakoztasd a helyi WIfire a Google Home app segítségével és élvezd.
s.k.
-
Greybeard
tag
válasz Somatom #3253 üzenetére
Pindurka pontosítás.
1) 11 dollárért akad kifogástalan minőségű UGREEN
Már ha szükséges egyáltalán... Én kevésbé wifi szennyezett helyen lakok (kevés szomszéd), itt 2.4 GHz-es wifin is akadásmentesen mennek a 720p-s filmek Videostream-mel. Nagyobbat nem próbáltam, mert ez a projektorom max felbontása. 5 GHZ-en gondolom az 1080p is brillírozna és ennek kapcsán ->
2) A CC2 is AC-s, nem csak N-es.
Visszafelé gondolkodva nekem az Ultra plusz tudása nem éri meg a felárat. Minden relatív[ Szerkesztve ]
s.k.
-
Greybeard
tag
Szerintem kezdésnek ne ruházz be a Ugreen, vagy akármilyen más kábelbe. Próbáld ki először, hogy kiszolgálja-e az igényedet wifi-n a Chromecast. Ha nem, ráérsz akkor venni kábelt. Ideális esetben 12.000-ből (ennyi körül van most a CC2) megúszod a mókát.
[ Szerkesztve ]
s.k.
-
Greybeard
tag
válasz magicbox #3265 üzenetére
Természetesen mindenkinek a saját pénztárcája szabja meg, hogy számára mi éri meg és mi az, ami már túl van egy határon. Nekem például, ha lenne Netflix előfizetésem, azt is elégedetten nézném Full HD-ban, de még akár sima HD-ban is. Számomra megfelel és szerencsére nem kötelező 4K-ban nézni. Nyilván megértem azt is, ha valaki a 4K-t preferálja és ki is használja, mert számára ez fontos és megéri a felárat. Arra vonom össze inkább értetlenül a szemöldököm, mikor valaki nagy boldogan beruház pl. egy 4K TV-be, hogy azon nézhesse az RTL Klubbot "4K-ban". Ühüm... Ebben a témában felesleges érveket és ellenérveket sorakoztatni, mert mindenkinél egyénileg változik, hogy mi számára a tökéletes megoldás. Szerintem. UFF!
[ Szerkesztve ]
s.k.
-
Greybeard
tag
válasz Somatom #3291 üzenetére
Véletlen botlottam bele ebbe az információba a net-en és eszembe jutott róla a topikban felvetett kérdésed. Talán választ ad rá:
"If you adjust the speed on the router for the MAC Address of the ChromeCast dongle to a lower speed let's say 512kb/s up and 1.5Mb/s down stream, then you are basically forcing ChromeCast to select a lower resolution stream (ChromeCast regulates the stream resolution according to how fast your Internet is, so the slower ChromeCast thinks your network is, the lower the resolution it tries to stream)."s.k.
-
Greybeard
tag
Így van, nem az app határozza meg a felbontást. Vegyük példának a Youtube-ot; nem fog 1080p-n puffrelni órákig, ha gyenge a net-kapcsolat, hanem lekapcsol 480-ra, 360-ra, stb.-re. A múltban lehetett változtatni a cast minőségén, utána 2016 körül jött ez:
"In previous versions of the Google Cast extension, you could set options for resolution, bitrate, quality, etc. when mirroring the contents of your tab to your Google Cast device. These options have been removed, as the system now automatically adjusts quality, frame rate and resolution based upon your content and the quality of your network."
Vagyis bekapcsolták a robotpilótát, kézi vezérlésre nincs lehetőség.
Somatom: Mi lenne, ha betennéd a sim-et egy mifi-be? Nem tudom azokon van-e annyi beállítási lehetőség, mint egy rendes asztali router-en, de ha igen, akkor be tudnád állítani a fent leírt MAC alapján történő sávszélesség korlátozást a CC-re és a MyTV kénytelen lenne azzal gazdálkodni, ami jut...
s.k.
-
-
Greybeard
tag
válasz Asdaniel #3320 üzenetére
Az Indavideo pont egy chromecast kompatibilis oldal (mint YouTube), vagyis nem kell képernyő tükrözéssel vacakolni, lehet cast-olni egy gombnyomással. Onnantól kezdve a telefonon le is áll a lejátszás, a telefont használhatod másra, vagy akár ki is kapcsolhatod, a film menni fog tovább a TV-n. Ha nem nagyon wifi-szennyezett az éter, akkor 2.4 Ghz-en is simán, akadásmentesen robog a fullHD tartalom, de 5 Ghz-en 1000%. Összefoglalva; amire neked kell, pont arra találták ki.
[ Szerkesztve ]
s.k.
-
Greybeard
tag
-
Greybeard
tag
"Világszerte akadoztak a Chromecast eszközök"
[link]s.k.
-
Greybeard
tag
válasz Feherfy #3458 üzenetére
VLC helyett használd a Videostream-et vagy a Plex-et. Mindkettő tökéletes filmek stream-elésére. Normális router + Chromecast 2 + Videostream/Plex = 1080p-t is lazán stream-elhetsz.
Fentebb megelőztek. Annyit helyesbítenék, hogy feliratot is kezel a Videostream ingyenes verziója is. Ki lehet választani külső feliratot bármilyen formátumhoz. Language settings -> Add external subtitle file.
[ Szerkesztve ]
s.k.
-
Greybeard
tag
-Elméletileg, ha a vendég módot kikapcsolod a Google Home appban, akkor csak azok a készülékek tudják irányítani, amik ugyanazon a wifi-n lógnak, mint a Chromecast. Majd kijavít valaki, ha tévedek.
-Olvass vissza 5-6 hozzászólást a lejátszóval kapcsolatban, éppen most veséztük ki. VLC helyett a Videostream és a Plex ajánlottak.
[ Szerkesztve ]
s.k.
-
Greybeard
tag
válasz cintula187 #3472 üzenetére
A kérdésből nem világos, hogy mit szeretnél elérni. A telefonos Chrome böngészőt kitenni a TV-re? Akkor a Google Home-ban a menü gomb alatt válaszd a "Képernyőtartalom/hang átküldése" opciót. Innentől kezdve tükrözi a telefon képernyőjét a TV-re.
s.k.
-
Greybeard
tag
válasz zsolt501 #3560 üzenetére
Azon áll vagy bukik a dolog, hogy milyen a router-ed és mennyire zavarnak be a szomszédok a wifi jelbe. Ha gyenge a routered jele és csak 2.4 GHz-en sugároz, miközben a panelban 22 szomszéd wifi-je zavar be, akkor nem lesz stabil a Plex. Ha erős a router-ed wifi jele, amit 5 GHz-en is sugároz és csak 1-2 szomszédos jel zavarja, akkor atomstabil lesz a Plex.
[ Szerkesztve ]
s.k.
-
Greybeard
tag
válasz Luissimo #3910 üzenetére
Belefutottam ugyanebbe a jelenségbe 3-4 hete. Nyomozásba kezdtem és -mostmár meg nem mondom hol- azt találtam, hogy a Google nem támogatja tovább a Videostream-et Chrome bővítményként. Megoldás a bővítmény eltávolítása a Chrome-ból, majd a teljes Videostream alkalmazás telepítése, ami ingyenesen elérhető a https://getvideostream.com/ web-oldalon. Ezt tettem. Azóta ismét tökéletes.
s.k.
-
Greybeard
tag
válasz RetroJack #3953 üzenetére
Nálam is ez volt. Régen jó volt, aztán egyszercsak levágta az alját. A reddit tömve van hasonló cipőben járókkal. A chromecast hard resetelését javasolták megoldásnak. Ez általában segít. Ha mégsem, akkor ott van a jelenleg még ingyenes SodaPlayer, ami csont nélkül viszi a feliratot is. Utóbbit nem próbáltam, csak olvastam, hogy ilyen is van.
[ Szerkesztve ]
s.k.
-
Greybeard
tag
válasz bigdady #3957 üzenetére
Nálunk a Chromecast távirányítója a régi, levetett mobiltelefon. Csak a wifi van rajta bekapcsolva. Törölve róla minden felesleges alkalmazás. Kezdőlapra kitéve MyTV, Youtube, Videostream, Web Video Caster, Google Pictures. A gyerek is simán kezeli, "el tudja indítani magának".
[ Szerkesztve ]
s.k.
-
Greybeard
tag
válasz Somatom #3961 üzenetére
Szerencsére erre is gondoltunk a ház építésekor és szereltünk be konnektorokat
Egyébként igazad van, nem praktikus, mégis nagyon könnyű vele együttélni. Még pár év és a gyerekeknek is lesz saját mobilja, akkor majd teljesen megszűnik a kompromisszum is.[ Szerkesztve ]
s.k.
-
Greybeard
tag
Semmit, de nem is erről volt szó. "Bigdady"-nek az volt a gondja a Chromecast-al, hogy nincs hozzá távirányító, így a gyereke, akinek nincs még mobilja nem tudja irányítani. Erre írtam, hogy az könnyen és ingyenesen orvosolható egy régi mobillal. Eltértél a tárgytól.
s.k.
-
Greybeard
tag
Google Home app -> fiók -> Képernyő tükrözése. Ilyenkor a telefon teljes képernyőjét tükrözi a megjelenítőre. Video kivetítésére telefonról a Web video caster remekel, mert sima tükrözéssel romlik a minőség.
PC-ről, ahogy írták az egyik jó megoldás a Videostream, a másik a Plex. Mindkettő kezeli a feliratokat is. Ha a felirat nem fontos, akkor a VLC is megteszi, hisz egy ideje cast kompatibilis. Sokan dícsérik a SodaPlayer-t is, de azt még nem próbáltam.[ Szerkesztve ]
s.k.
-
Greybeard
tag
válasz ArthurShelby #4191 üzenetére
A válasz egyszerű; ez nem hivatalos chromecast, csak egy vélhetően kínai, mirascreen készülék. Képernyő tükrözésre alkalmas, de castolásra sajnos nem, így pont a lényeg hiányzik belőle. Onnan lehet legkönnyebben felismerni, hogy a wifi antenna nincs beépítve a készülékbe, hanem a vezetéken egy külön kis "gitárpengető szerű" valamiként fityeg.
Egyébként meg:
https://index.hu/tech/godmode/2019/06/06/minden_kiderult_a_google_stadia_jatekplatformrol/s.k.
-
Greybeard
tag
A Videostream-nél a hiba. A legutóbbi chromecast-ra érkező frissítés tett keresztbe. Jó fél éve is volt hasonló. Akkor cirka 2 hét alatt javították a hibát. Szerintem 3 lehetőséged van: 1) Vársz türelmesen a javításra. 2) Felteszed Videostream helyett/mellé a Plex-et. 3) Felteszed Videostream helyett/mellé a Soda Player-t. Én a harmadik lehetőség mellett döntöttem. Teljesen elégedett vagyok vele. Egy cast képes asztali lejátszó, ami a VLC-vel ellentétben a feliratokat is cast-olja.
s.k.
-
Greybeard
tag
válasz gulyasa #4221 üzenetére
PC-n tárolt helyi tartalom (videó) lejátszására tudtommal jelenleg ez a három megbízhatóan működő alkalmazás létezik:
-Videostream
-Soda Player
-PlexMajd bővíti a listát, aki többet tud. Az első 2-nek van android alkalmazása is (iPhone-t nem tudom), így mobilról is indíthatod lejátszásra, vezérelheted a PC-n lévő filmeket.
[ Szerkesztve ]
s.k.
-
Greybeard
tag
válasz gulyasa #4225 üzenetére
Akkor a Videostream a te barátod. Az androidos alkalmazással kiválasztod, hogy mely PC-s mappákra lásson rá a mobil. Azokból mobilról indíthatsz lejátszást, megállíthatod, ugorhatsz a lejátszásban előre-hátra, adhatsz hozzá feliratot, stb. Hasznos. Kb. annyi problémám van vele, hogy fél évente egy-egy frissítés hatására eltűnik belőle a felirat cast-olási lehetőség 1-2 hétre, amíg javítják a hibát. Egyébként egyszerű és nagyszerű.
s.k.
-
Greybeard
tag
-
Greybeard
tag
válasz kalapacsolok #4323 üzenetére
A VLC nem cast-olja a feliratot. Videostream vagy Plex vagy Soda Player a megoldás. Ezek a feliratot is átviszik.
s.k.
-
Greybeard
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest