- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tonnara di Scopello
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
válasz
sajatmagam
üzenetére
Próbáld ki a Kodit. Én úgy tudom az a legjobb médialejátszó. Persze lehet csak az Androidos boxokra szánt CoreELEC verzió. Úgy emlékszem Androidon alapból gondok vannak vele. Nem kadenciahelyes, terheli a rendszert, hangok átvitele sem tökéletes.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
sajatmagam
üzenetére
Nem a Kodi a legjobb médialejátszó? Persze lehet csak a CoreELEC verzió. Felírat szempontjából is jó a Kodi, jobban testreszabható, mint a Netflix, de az alap beállítás is szebb szerintem. Egyébként Chromecastra lehet tenni Kodi, Netflix kiegészítőt? Az lenne az igazi az FHD, 4K miatt. Gondolom azon Kodival is megy. Főképernyőre be lehet tenni az ikonokat, így majdnem 1 gombos indítás.
Kodi Youtube reklám mentes. -
Somatom
veterán
Köszi! Van egy ilyen adapterem Samsung DeX -hez. A kívánalmaknak elvileg megfelel.
-
Pool_
tag
válasz
Somatom
üzenetére
Rá lehet igen, csak kell az említett elosztó.
Nekem iylen van: [link]
Annyi ugye a fontos hogy legyen benne egy type-c port is a töltőnek.
Ez ugye alapból ethernet adapter is, és van rajta két USB. Nekem az egyikben egy controller vevője van stadiahoz, másikban meg egy logitech billentyűzet/touchpad vevő. -
Dr.NX
veterán
válasz
sajatmagam
üzenetére
-
sajatmagam
csendes tag
válasz
sajatmagam
üzenetére
A VLC nagyon szép képet és hangot ad tévére. Viszont a felirat sehol. Idegesítő. Tudnátok segíteni?
-
törölt tag
Sziasztok! Chromecast Audió van rákötve az erősítőre. Pc-ről ráküldöm az internetádiót, az rendben van
De a pc-n található zenét az hogy küldön rá? -
Pool_
tag
válasz
zazenke
üzenetére
Azért egy android TV boxot nehéz összehasonlítani egy androidos boxal. Mivel az általad is említett androidos boxon nem tv-re optinalizált alkalmazások futnak, és légegérrel kell bohóckodni. Sokkal intuitívabb az android TV rendszer ha a fotelből akarod vezérelni.
Az meg hogy akkor miért nem mondjuk egy xiaomi mi box? Ház azért mert az egy bughalmaz, aminél rettegnek a felhasznbálók ha jön egy frissítés hogy épp mit csesz el. Én arról váltottam, és egy álom ahhoz képest az új chromecast. Ezt egyszerűen csak bedugod és működik. Sőt, tegnap kipróbáltam és a stadia és a geforce now is tökéletesen fut rajta.
Illetve bár nekem van, de alapvetően a legtöbb emebrnek nincs szüksége ethernet adapterre, a netflix féle 4K-t bőven kiszolgálja egy normális wifi router. -
TeebyKay
őstag
Nálatok is ott marad a chromecasttal kivetített film képén a kurzor hiába rejti el a laptop a saját kijelzőjén?
-
gulyasa
őstag
válasz
zazenke
üzenetére
Azért, mert vannak rétegigények.
Pl. androidos boxokon úgy tudom, nem működik 4k felbontással a Netflix - természetesen egyébként is 4k lejátszáshoz/streameléshez CC-ből minimum Ultra kell - vagy a legújabb CC with Google TV - utóbbit "bundle"-ban is akciózzák 6 hónapos Netflix előfizetéssel. -
zazenke
őstag
Ha vesz az ember egy Google tvét meg egy ethernet adaptert akkor az együtt majdnem 40 ezer. Azért már elég komoly android box vehető és minden benne van. Pl beelink gt és társai. Akkor már nem érne meg jobban az? Mivel jobb egy dedikált google cucc mely fapadosnak tűnik a beelinkhez képest?
-
sajatmagam
csendes tag
Helló
Cc2 windows10 alól mivel tudom kivinni a feliratokat is? -
azbest
félisten
válasz
MaCS_70
üzenetére
Gondolom ugyanannyira, mint a cc google tv változat. A miboxos kb a cc ultra szintjén tud chromecast módot, csak talán pár képesség nincs meg. Nem tudom az android tv cc módja megkapta -e már a csoportos kiküldés módot vagy hdr vagy hangcodec terén is ugyanazt tudja-e teljesen, mint az ultra. A stadia támogatás is hivatalosan az ultrával megy.
Usb-ethernet adapterről sokszor esik szó a mibox topicban. Többféle is működik vele. Amelyik a cc-vel működik, az valószínűleg a miboxszal is. A cc ultra tápba éptett tudtommal asix ax88772 chipsetes, ilyen chipsetesek mennek szépen.
-
A Xiaomi Mi Box S vajon mennyire teljes értékű ChromeCast?
Azt tudom, hogy a Stickkel nem megy, de a Boxszal vajon mennyire használható az Ethernet-USB-adapter?
Köszönettel: MaCS
-
czvkmln
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap óta nem látja a chrome a chromecastet nálam vmiért. Akármit próbáltam nem akarja felismerni a gépről.(router ujra inditás cc ujra inditás laptop újra indítás) Telóról viszont tudom a facebook videókat streamelni. Tudna vki segíteni h mi lehet a gond.
Előre is köszi. -
gyugyo79
addikt
Aki vett már új Google TV -t az tudna írni ezekről valamit amit itt írnak ?
Vagyis, hogy esetlegesen már nem így van valami.
A Now, the bad része érdekelne leginkább ezek , de persze a többi is :
- No passthrough of Lossless Audio Codecs
- No automatic refresh rate toggle in settings
- Plex & Kodi don't support automatic refresh rate switching
- MPEG2 Live TV direct plays in Plex, but has pretty bad stuttering issues, whether interlaced or progressive (maybe being software decoded?) -Bármivel működik jól az i-s (TV adás) mpeg tartalom (mert erről máshol is olvasok ezt is azt is) ? -
laca891
aktív tag
válasz
Steve_Brown
üzenetére
-
azbest
félisten
válasz
Steve_Brown
üzenetére
hát újonnan már nem hiszem, hogy árulják.
Ha mégis több valamivel a keret, akkor az új chromecast 3 [link] mellett lehet édemes a mi sticket is megfontolni, mert hasonló vagy olcsóbb. A stick pedig az új cc with googletv-hez hasonlóan önállóan is képes működni, de persze cc módja is van mert androidtv fut rajta. [link] [link] 13-14 eft áron.
A hamisítványokat, átverős hirdetéseket pedig tényleg ne próbáld, mert azok egyáltalán nem úgy működnek, mint az igazi chromecast. Egyik szolgáltatás sem működik velük, csak legfeljebb alán a telefon képernyőjének tartalmát tudja lemásolni, de az sem biztos.
-
válasz
Steve_Brown
üzenetére
A kínai másolatokat felejtsd el!
Haver nagy mellényel megvette Kínából a gagyit (hiába mondtam neki, hogy ne), de természetesen nem működik megfelelően.
Neked egy Chromecast 2 bőven elég lenne. -
Steve_Brown
senior tag
Sziasztok!
Van egy ChromeCast-unk. Anyum nagyimnak is szeretne egyet venni karácsonyra, viszont az árak miatt csak egy olcsóbb alternatíva esetleg copy jöhet szóba. Tudtok ajánlani valamit 8.000 forintig?
Csak Netflix/HBO GO/Youtube lesz rajta használva.
Köszi,
Isti -
válasz
MC Pite
üzenetére
Szia.
A pixel telefonok csak a cast funkciót támogatják.
Egy igazi Chromecast kell neked (nem a kínai utánzat, az nem igen működik)!
Nekem chromecast 2 van még (de elvileg hétfőn kapom meg az újat, így eladó lesz) és ezzel hibátlanul működik a Google Fotók kép átküldés is, szoktam használni. -
oleee
tag
sziasztok,
van itt valaki aki hasznal Apple eszkozoket is Chomecasttel? mik a tapasztalatok? mennyire zokkenomentes a mirroring 3rd party appokkal (pl. Replica)? pl. egy altalam rogzitett videot vajon at tud tolni akadasmentesen?
koszi
-
MC Pite
veterán
Sziasztok, pixelntelefon vásárlása miatt jöttem ide-idáig minden androidos telefonunk működött Miracast tükrozéssel, a Pixelek persze nem.
A tévénk (4k, hdr) tud dlna-t (igaz, az srt-ket külön nem tudja lejátszani, bele kell lapátolnibaz mkv-ba), yt, netflix, stb is van rajta, szóval annyi az elvárás hogy a Pixel a Google fotókból felküldje a tévére a jelet.
A legolcsóbb már normálisan működő megoldást keresnénk, akár klón, akár régebbi CC formájában (így látom itt többen upgradeltek úgyis) is.
Van vmi amit több helyen hirdetnek(12 körül) eredetinek látszó CC, 4K logóval, de gyanús hogy Miracast kompatibilitást írnak hozzá... -
sgeza
veterán
válasz
pinnacle
üzenetére
A külső merevlemezt nem értem, hogy jön ide.
Én arról beszélek, hogy a tévé USB-jéről megy a Ugreen Ethernet adapteren keresztül a táp és Internet a CC felé. A Ugreen kap RJ45-ön vezetékes netet, illetve tápot USB-n a tévéből, és adja tovább ezeket a CC felé annak USB portjára. -
pinnacle
nagyúr
Szerintem nem lesz elég. Nézzétek meg az eddigiekkel ellentétben USB már nincs feltüntetve.

Van olyan elosztó, hogy 220 voltot is kapjon, de legyen szabad USB port is? Jó lenne mert így külső merevlemezt is lehetne csatlakoztatni, mondjuk az kérdéses, hogy kikapcsolás esetén leáll a Chromecasttal együtt, Androidos boxkon sokáig gond volt, mert saját kapcsolós külső házakban nem állt le a HDD. Külön parancs kellett hozzá.
Szerintem a Chromecastnak az a fő előnye, hogy egy gombnyomással indítható a Youtube, Netflix, utóbbi is megy FHD, 4K-n. Amúgy szerintem az Androidos boxok jobb ár/érték arányúak, illetve a Netflix felirat megjelenítése is jobb alapból, ráadásul testreszabható.
Az még kérdés, hogy Chromecast Google TV kandenciahelyesen tudja Kodival lejátszani a filmeket. Nagyon idegegesítő, ha időnként "röccen" a kép. Így kell beállítani. -
sgeza
veterán
válasz
pinnacle
üzenetére
Azon megy át az Ethernet is. Egyébként szerintem elegendő a tévé tápellátása hozzá. Meg kell nézni a Chromecast teljesítményfelvételét és a tévé USB portjának terhelhetőségét. Nem azon múlik, hogy USB-C a csatlakozó.
Habár ezt az új cuccot nem néztem, hogy van-e két USB portja, esetleg külön csak a töltésnek egy. A CC3 nekem a tévéről megy egyébként. -
Megrendeltem eMagról a Chromecast with Google TV-t!

Szeretnék venni én is hozzá Ugreen ethernet adaptert és csak micro usb-s van, de type C-s kellene.
Van itthon szintén Ugreen Micro USB to Type-C Adapter, ezzel elvileg működnie kellene, jól gondolom? -
azbest
félisten
-
pinnacle
nagyúr
Néztem, hogy miért ilyen bonyolultan teszi fel a Kodit. Kiderült, csak "poénból".
-
pinnacle
nagyúr
válasz
tomigonzo
üzenetére
Köszi! Majd kíváncsi vagyok, hogy kadenciahelyes lejátszással lesz-e probléma. Ha jól emlékszem idáig a CoreELEC-s Kodin működött jól.
azbest X96 MAX-om van, csak szoftveres dekódolással megy a Netflix, 720p-n jó, 1080p-n már szaggat. Ezeken megy gond nélkül. Persze a Chromecast with Google TV is ilyen, csak lemaradt a listáról.
-
azbest
félisten
válasz
pinnacle
üzenetére
AndroidTv 10, a google tv csak egy skin felette, hogy a szokásostól kicsit eltérő legyen az elrendezése.
A noname android boxokon nem androidtv van, ráadásul ha nincs widevine L1 és netflix cert rajta, akkor lehet nem 720 hanem max 540p megy azokon. A hivatalos androidtv eszközökön, azon körül is, amire van netflix cert (esn), azokon megy a 4k is akár. A google is hivatalos netflix eszköznek tűnik.
-
|AP|
veterán
az új chromecastet el tudja látni árammal a TV USB portja, vagy mindenképpen külső megtáplálás kell neki?
-
pinnacle
nagyúr
Chromecast with Google TV hálózaton megosztott is fájlokat le tud játszani? Ha nem, akkor abból a szempontból jobb az Androidos Box, azon viszont csak 720p-n fut a Netflix, Chromecaston meg, gondolom FHD, 4K-n is.
-
azbest
félisten
Eindult a Stadia itthon is [link]
Mondjuk ez leginkább a cc ultrásoknak lehet érdekes. Az új CC googletv -hez még nincs hivatalos támogatás. -
A Német google storeban €68 (25 000 Ft), ehhez képest eMagon 30 000 Ft ... szerintem egyáltalán nincs túlárazva a Chromecast with Google TV!

-
tomigonzo
aktív tag
tudom, tisztaban vagyok vele, az ottani afa ugye 9-11% korul van, akkor ~55$,
azt is tudom, hogy nem lehet egyben atszamolni (egyebkent mar az 55$ != 55€ val!!), de akkor a mocskos nyugaton 68€ert osztjak, (igen ott mar benne az afa kb 20% normalis nogo zonakban), de akkor sem jon ki a 35eFt, (bar lehet tudnak valamit a ft bedoleserol amit meg mi nem), szoval lehet vedeni meg magyarazkodni, de ez szimpla lehuzas es hulyenek nezes, aki ennyiert megveszi az meg is erdemli -
pinnacle
nagyúr
válasz
tomigonzo
üzenetére
Mondjuk az Androidos Box is csak Kínából rendelve olcsó, (ráadásul lehet még vám is lesz, +10$-al megúszható, illetve most látom, hogy Németországból a legjobb) Chromecast Google TV-t ott nem lehet venni.

-
pinnacle
nagyúr
Van már nálunk is Chromecast Google TV-vel. Mondjuk féláron lehet jobban megéri az Androidos Box, ahol CoreELEC-en, Youtube-on reklám sincs. Igaz a Netflix csak 720p-n megy.
-
Stephan89
aktív tag
Sziasztok,
Segítsetek, mert már megőrülök. Szüleimnek vásároltam egy Chromecast 3-at kb. egy éve. Addig működött, amíg az Invitel szolgáltatót le nem váltották Telekomra. A Telekomos Sagemcom routerrel teljesen random hogy tudom-e csatlakoztatni, illetve még ha sikerült is, utána tudok-e hozzá csatlakozni a telefonommal.
Most külön SSID-t kaptak a 2,4ghz-es és 5 ghz-es frekvenciák, ami után sikerült is telepíteni végre, de már este nem tudtunk hozzá csatlakozni.
Reset után sikerült a routerhez csatlakoztatni, de most ott tartok, hogy csak akkor tudok ráküldeni tartalmat, ha NEM ugyanahhoz az SSID-hoz csatlakozik a telefon és a Chromecast.

Van amikor meg úgy sem működik.
Upnp-t és pppoe passthrough-t bekapcsoltam (nem tudom hogy utóbbi segít-e valamit, de valahol olvastam és ki akartam próbálni).
Van ötletetek hogy hogyan tovább?
Már korábban vettem külön routert is a Telekomos helyett, de nem tudok rá több tízezer forintot költeni, az olcsóbbak jelerőssége pedig gyengének bizonyult, így vissza is vittem.
Mit tehetnék, hogy végre használhassák a Chromecastot amit vettem?
Köszönöm!
-
busman_
tag
Sziasztok!
chromecast 3: YouTube 60fps1080p-s videóknál lagol, kép is kicsit hang is kicsit. Egy Philips FullHD tv-vél hasznalom. Wi-fi vel gond nincs, 5Ghz a chromecast-tol 2m-re. Találkozott valaki már ezzel a hibával?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Riccsiz_h
üzenetére
Majd kíváncsi vagyok a véleményedre. Én idáig Androidos boxokat használtam, de a Chromecast 2020-nál hasznos lehet a hangalapú keresés (remélem jól működik majd), illetve az FHD Netflix, mert az nem megy Androidos boxon.
-
Megrendeltem egy Chromecast 2020-at (Chromecast with Google TV másik nevén
) a Tink.de oldalról (köszi aki linkelte) Mailbox.de segítségével kíváncsian várom mennyi idő alatt ér ide. Nem bírtam már várni, megjött az új TV és a rajta lévő saját rendszer (Philips - Saphi) nem annyira jön be és nincs HBO sem. Örültem volna ha idehaza tudtam volna megvenni, de még mindig nem lehet kapni sajnos és semmi infót nem találni mikor lesz elérhető. Az egész minden a mailbox szolgáltatást is beleszámolva kb. 80€-ba (kb. 28 500 HUF) volt, ami tekintve hogy jelenleg a Chromecast Ultra 32 000 Ft-tól kezdődik kishazánkban elég jó vásár -
TeebyKay
őstag
Sziasztok!
Vettem egy chromecast 3-at és rendszeresen azzal szivat, hogy beáll ambient módba, ahonnan nem lehet kiléptetni. A telón a google home app-ban eltűnik minden opció csak az ambient beállítása maradnak, és a házban egyik eszköz se látja a chromecastot. Ebből néha magától helyreáll valahogy, de ma reggel óra nem bírom visszahozni és felidegesített. Tudtok rá valami megoldást?
Más: Mi a legjobb megoldás, hogy egy routerre kötött vinyóról tartalmat játszak le a chromecaston? Jelenleg egy file explorerrel megnyitom a routert telóról, media playerrel lejátszom a videót és a google home appal megosztom a kijelzőt. Próbáltam a vlc playert is de eltolja random a képet és nem a tv közepén jelenik meg. Plexet akartam még most megpróbálni de egyenlőre ugye nem látja a chromecastot.
Üdv,
Tibi -
totopad
senior tag
öhm, secunder szégyen érzet van... egy router/laptop/cc újrainditás után tudok a laptopról is castolni ugyanúgy...
-
totopad
senior tag
Frissült a CC2-őm és láss csodát, nálam is jelentkezett a böngészős hiba. Szal' fw issue
-
newmoonlight
senior tag
Hali! Nem. Meg sem próbáltam. UPC Direct és RTL Most nélkül nincs hiányérzetem. (Állandóan a YT, a Netflix és a HBO GO megy.) Bármi egyébnek (amit a tableten nézek) a tévére küldése (egy ikonra bökéssel) meg pofonegyszerű. Szóval nem volt ingerenciám kísérletezgetni. A Chromecast egyébként (pár apróságtól eltekintve) korrektül teszi a dolgát.
-
válasz
newmoonlight
üzenetére
Na sikerült a telepítgetés?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Bestbuy játékok
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Assetto Corsa Rally
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Star Wars Mandalori & Grogu vezeték nèlküli limitált kiadású Astro A30 lighstpeed gamer füles!
- SAMSUNG (QE77S95FAT) 195CM 4K 165HZ OLED PRÉMIUM ! UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG QE75Q950TST 190CM 8K Q-LED CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- LG (OLED65C54LA) 165CM 4K 144HZ SMART OLED TV ! UJ MODELL! AKCIÓ!
- LG (OLED65B56LA) 165CM 4K 120HZ SMART OLED TV ! UJ MODELL! AKCIÓ
- 350.000FT HELYETT! SzinteÚJ Ulefone Armor Pad 5 Ultra PROJEKTOROS KIB. KEMÉNY TABLET!!! 1.8kg
- Eladó egy Xiaomi k50 ultra (Xiaomi 12t pro) snapdragon cpu
- Xbox One / Xbox Series játékok
- 27% Számlával! ASUS ROG Loki 1000W 80 PLUS Platinum SFX Tápegység!
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch OLED 64GB játékkonzol extrával garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Kodi Youtube reklám mentes.

) a