Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• X2N

őstag

válasz consono #58598 üzenetére

Ezt az erősítő modellt megnézhetnéd pontosan mi a neve, és akkor lehet tudok többet mondani az eredeti változatáról, van egy pár erősítő modell a Sparkba, még Orange-ből is: Orange AD 30,Orange Rockerverb 50-es. Persze a gyártó is megjegyzi hogy ez csak Inspired by.
    Orange erősítőket manapság a Stoner/Doomer gitárosok veszik a fuzzos torzított hangzása miatt, persze tud tisztát is.

Miért nem az a kérdés sose a topikba hogy kell jó gitárhangot kitekerni a jelenlegi cuccokból, hanem csak mindenki beteszi éppen amit vásárolt? Én nem vettem évek óta semmit újonnan csak gitárt, azt is most az egyiket eladom mert így is túl sok van, csak időközbe vettem használtan megint egy Vintage V100-ast, amit persze teljesen fel kellett újítani mert olyan állapotban volt mintha 10-éven keresztül játszottak volna rajta úgy hogy sose cseréltek rajta húrt, el lehet képzelni a fogólapot, nem gyenge idegzetűeknek való látvány volt ;]

Ctrl+Alt~Del-nek is van Sparkja, vele már kibeszéltük privátban mi nem az igazi ezzel a kütyüvel, nálad hogy van beállítva ,milyen a beállításokkal használod? Én úgy vettem észre a VettaII-nél hogy egy EQ-zás elég sokat segít a digitális gitárhangban általánosságban, 82Hz-alatt mindent vágni kell 1Q-val, és 6KHz-nél szintén lehet vágni egy jó -6-12dB-, az kiszedi a zizit. A sparknál meg főleg ahol eleve sok a mélye a kis doboznak...

cucka-Lehet hogy amit hallasz az a tökéletesen megszerkesztett, zenei környezetbe beillesztett gitárhang, csak amikor otthon egymagadba nem zenére gyakorolsz akkor az jellemzően teljesen más beállítást kíván. Meg azért élőben is elő kell tudni adni valamit, az meg nem feltétlen lesz bemikrofonozott, double trackelt, kompresszált, eq-zott gitárhang.

• doc

nagyúr

válasz consono #58598 üzenetére

"mi van, ha nem a híres cucc hangját akarja hallani az ember? Hanem "csak" jó gitárhangot?"
    Pontosan. Nekem erre ott van a Joyo Zombie, ami hasonlo hangkaraktert probal hozni mint a Mesa/Boogie. Ugyanugy szol? Nyilvan nem, de nem is varom el tole. Qrva jol szol, imadom, nekem ez kell, es nem igazan zavar hogy mas szerint mekkora sz@r, mert nem malaj szuzlanyok nyalaval futtattak az ellenallasok forrasztasat (miutan minden egyes ellenallast harom modon forrasztottak be, hogy garantaltan minden elektron a legtokeletesebben szaladgaljon).
    Jol szol, imadom, 'sztkesz :D

Új hozzászólás Aktív témák