Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Eastman

addikt

válasz Bencsizy #5806 üzenetére

20-as, 30-as lábkapcsolós, úgy tudom, tehát váltani tudsz a tiszta és az effektezett csatornák között. A kapcsolóról meg találtam anno egy home-made leírást.

"Kapcsolási rajz nincs, nem kell túlbonyolítani. Az egész annyiból áll, hogy veszel egy 6.3 mm-es sztereó jack dugót, erre forrasztasz egy sztereó, tehát 3 eres kábelt, és teszel rá nyomógombokat, amiket pedig egy dobozra szerelsz. Ha mono kábelt és csatlakozót veszel, akkor csak csatornát tudsz váltani, ha sztereót, akkor effekteket is. A dobozt én bútorlapokból csináltam, túl szép nem lett, de működik. Fontos, hogy nyomógombokat kell használni, és nem kapcsolót. Próbáld ki a következőt: a gitár kábeledet bedugod a lábkapcsoló helyére, a másik végén pedig egy ollóval összeérinted a két részét a csatlakozónak. Ekkor át kell kapcsolnia a csatornát. Kábelből szerintem olyant érdemes venni, mint a gitárkábel, legalábbis kinézetre, meg vastagságra. Nyomógombot olyant teszel be, amilyen jólesik, egy elektronikai boltban mindent be tudsz szerezni, kb 500 Forintból. Ha valami nem világos,KérdezzBátran"

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés