- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DEV_NULL
őstag
válasz
Muréna #37303 üzenetére
Próbáld meg multiméterrel lemérni kap-e tápfeszt a procid, ha nem akkor gariztasd..
Nálam is hasonló volt a probléma egy EP35-DS3al, frissítettem BIOSt de aztán mégis visszaraktam a régebbit mert instabil volt, ment faszául, aztán toltam egy CMOS CLEARt és utána már meg se nyikkant, csak resetelte magát a lap.
Valami gáz van a BIOSszal és nem kap feszkót a proci a laptól. -
válasz
Muréna #37303 üzenetére
Nekem is P35-DS3P van, rev1.0-s, a legújabb (beta) bios-al. Olyat nekem is szokott csinálni, hogy készenlétből nem ébred fel, de ez a tuning miatt van, kipróbáltam, ha alapon megy a proci, akkor beindul.
De ilyet, hogy szétszeded, összerakod, cmos reset-et csinálsz, és nem indul be...
Szedd szét még egyszer, és próbáld meg az asztalon összerakni, hátha beindul. Ha minden kötél szakad, akkor gariztatni kell, már ha van rá még garancia (3 évet adtak rá, szóval kellene lennie.) -
HIJ
őstag
válasz
Muréna #29106 üzenetére
Hát mit nevezünk átlagosnak... Mondjuk átlagos felhasználásra felesleges a 8800GT.
De az tény hogy ár/érték arányba a 2x2 gb / 1066 nem épp jó vásár.A VGA -s dolgot meg innen szedtem. Itt 9600GT -nél néhány esetben sokat jelentett a RAM órajele. Mivel a 8800GT 15-20 % -al erősebb kártya, gondolom ott sem árthat a +Mhz
-
katt777
félisten
válasz
Muréna #29015 üzenetére
Ja, elméletben. Csakhogy kivették már az újabb P35-ös bios-okból, EP-sekbe meg be sem tették. Egyedül a PWR fan változik valamit, azon van most az északi hídat hűt 5cm-es ventim. De az is lehet, hogy a venti szar, azért változik a fordulatszáma, mert a hőmérséklet elég stabil. Itt 3700 és 4700 között forog, és langyosra hűti a böszme bordát, SysFan-en meg 5800-at pörög, és süvít, mint állat. SysFan-ek (és hűtés) amúgy már megoldva 1-1 Noctua NF-R8-cal, HTX2-n meg ott a poti. De a szabályozás mégis jobb lenne.
fsb1000: Nos és hol és mennyiért kapok olyat? Csak mert abból a pénzből már átválthatok valamilyen QX9xxx-re.
Bennem felmerült a RAM-ok tuningolhatósága, a gyártókban sajnos kevésbé. AMD-vel ez az egy volt király, ott 17% tuningot bírtak a mezei 800-as Kingmaxok is. Amúgy leshetem, merre találok itt betesztelt tuningramokat.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Muréna #28596 üzenetére
Remélem jól.
A fogyasztásmérő egyszerű háztartási használatra készült +-3% hibával mér, de remélhetőleg ez az állandó hibára vonatkozik. Mondjuk cos_fi-t is mér, tehát annyira nem lehet gagyi.
Kb 230V-ot mér a hálózaton, ami szerintem sok egy picit, ez állandó hibára utal, de ez nem befolyásolja érdemben a különböző terhelések közötti viszonyt.A mérések elött hagyományos izzókkal próbaltam "bekalibrálni". Kb jó volt.
A számítógépen mért értékek nem nagyon ingadoznak, de azért több mérést átlagolok.Van olyan üzemmódja is hogy átlagfogyasztást mér X időre, de macerás állítgatni a kis gombjaival....
-
wuuk23
csendes tag
válasz
Muréna #17497 üzenetére
800-as csak...A gépben gyári cpu hűtő van...Most 3.6 GHZ-en megy a proci a ramok 900Mhz-en 5-5-5-18-ban 2.1 V-al...Everestel és orthos-al terheltem így a mag-hőfokok 70-72 C...megtapogattam a rambordákat ugy 60 fokosra saccolnám...
Érdemes még tovább mennem felfele? (amugy csak a kiváncsíság hajt)
-
-
Exakt
aktív tag
válasz
Muréna #16026 üzenetére
a nelkul nem tudnam az idoziteseket piszkalni, de itt a gyari idozitesek stabil mukodese a cel.... ez csak egy pillanat kep hogy jelenleg igy stabil ezekkel az idozitesekkel. a gyari 5,5,5,15-ot kéne kihozni belole stabilan infok az adatoknal.
Gorneck23: igy a ramok: 2,05 kapnak, azert nem manualba vannak mert instabil ha innen elmozdulok lefele, es annak hogy manualba megadom ugyanezeket az idoziteseket nem lattam ertelmet.... ahogy novelem a feszt annal instabilabb a cucc, foleg 5,5,5,15ön.
a turbot mindjart kilovom, de az volt standardon is de nem valtoztatot semmin...
gari nem? -
-
qw78er89
aktív tag
válasz
Muréna #14766 üzenetére
Ja bocs, csak elbambultam!
A proci ami 8x375-t ment most megy 9x333-on és el tudtam indítani 9x375-n is! Persze nem stabil, de eddig rosszul lett a 8x400-tól is
Eddig ez volt a max:[link]
Most ez:[link]szerk: csodák nincsenek, de azért látszik a BIOS-ok közti különbség! Itt már nagyon feszegettem a proci határait, de ugyanezt nem tudtam az F4-el megcsinálni, pedig ott is megszúrtam 1,6V-al, de csakazért se ment
-
_ak_
addikt
válasz
Muréna #14737 üzenetére
"Clear DMI Data Pool-t, és a Clear PnP Data Pool"
ezeket tényleg törölni kell?
én nem szoktam, miért jó ez? a dmi magától updateli restart után nem?
Más, kipróbáltam, h minden auton és CIA2 full thrust --> win load előtt restart 4ik után racing beálítás --> BSOD vmi system_exeption blabla-val. Ennyire működés képtelen ez a funkció? vagy én vagyok túl naiv?
Aki AHCI-t használ, annak kb mennyi idő mire az inteles ahci frive keresés végigfut? (POST után)
-
_ak_
addikt
válasz
Muréna #14635 üzenetére
Bár gondolom (remélem) nem mondok semmi újat ezzel, de ugye a távolabb eső csatlakozó az alaplapba. A kábel vége a masterre jumperelt vinyóba és a köztük lévő csati a slavre jumprelt olvasóba. biosba az inteles satát letilthatod (ha nem dugtál rá semmit a sárga csatira). a giga csatit bekapcsolod és alatta ide módra állítod. Ezzel működnie kell, ha nem akkor softos win hiba (nem kell giga driver ezekhez), de lehet a vinyód kezd kiöregedni..
-
qw78er89
aktív tag
válasz
Muréna #14574 üzenetére
Még nem, most éppen közös használatban (hajaj az asszony) van a gép, azért nem tudok folyamatosan írni!
Majd este ha alszik a család megcsinálom!
Tehát ha load alatt a CPU-Z 1,5V-t mutat és a hőmérséklet nem túl magas akkor mehet még? Hát meglátjuk!
Egyébként még nem csináltam BIOS frisst ezen alapon, melyik megoldás a legmegbízhatóbb megoldás? -
qw78er89
aktív tag
-
DeSanto
őstag
válasz
Muréna #13916 üzenetére
Még fogalmam sincs.
Az árlistán nincs feltűntetve ahol veszem.
Gariban van a vga-m ott és inkább egy alaplapot kérek helyette mert vga-t már beszereztem.A proci amit veszek bele ezt tudja: a 3,2-t durván 1,31 körül tudhatja, ez már a programok által kimért fesz, tehát nem a biosban beállitott... biosban durván 1,37v van beállitva most...
Ezt írta a srác akitől veszem.
Szóval ennyit ki lehet hajtani belőle a DS3P-vel is.
Már csak az a kérdés hogy a ramoknak mekkora a max fesz ami beállítható?
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 7 - nota bene
- iPhone topik
- Medence topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Könyvajánló
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- További aktív témák...
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 64GB RAM 2TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest