Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KMT

addikt

válasz fsb1000 #28803 üzenetére

No hát én is méricskéltem.

Ahogy én látom:
    -Everest kevésbé terheli a dolgokat, mint az orthos, vagy a prime, kb 2 W-tal kisebb a fogyasztás, mint o/p esetén. A benchmark.exe mellett érdekes módon sokat eszik az everest.exe is, talán emiatt nem olyan hatékony.

-Viszont az everest prioritása erősebb, mint a prime-é, ha mindkettő megy, "eleszi" előle a procit. Everest + orthos esetén az orthos 9-es prioritáson kap ugyanannyit a prociból, mint az everest. 10esnél mindet ő kapja, 8-asnál már az everest.

-9-es orthos és a prime alatt ~ ugyanannyi a fogyasztás, egészen addig, amíg el nem indítok valamint, mondjuk a firefoxot. Amíg az bejön, addig a prime kevesebbet kap a prociból, és a fogyasztás is csökken. Ezen az sem segít, ha a feladatkezelőben magas prioritást kap a prime.

Szóval szerintem, ha magára van hagyva a gép, akkor jó lehet a prime is, de ha közben használja valaki, akkor orthos 9... Persze lehet, hogy más prociknál a prime hatásosabb.
    Esetleg úgy érdemes belőni az orthos prioritását, hogy fele-fele arányban osztozzanak a cpu-n. De ez már szőrszálhasogatás. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés