- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Bagira01
veterán
Nekem is volt már ds3p-m nem is egy igaz rev1.0-ás meg rev1.1-es, meg ds3-am is, és mindbe lehetett, nem tudom mibe más ez az ep35-ds3p ami elvileg rev2.1-nek számít. Itt 2,35v a max cpu fesz míg a régebbieknél 2v asszem, de lefele miért nem lehet menni
Megpróbálom vmi ennél is régebbi biossal...
-
Overclocked
tag
Az eszközkezelőben természetesen telepítés előtt " ismeretlen eszköz az Audio Bus-on" volt de miután feltettem a drivert fel ismeret, illetve magában a program ban is érzékeli hogy be van dugva a zöld bemenetbe a jack dugó és ki is írja hogy csatlakozattam, de nem szól. Viszont felmentem Ventrilora(kommunikációs eszköz) és ott hallottak a többiek engem meg egy kis zúgást/háttér zajt.
Illetve szereztem egy hangkártyát: C-Media CMI8738-SX de ha ennek a driverét szeretném installálni akkor azt írja ki hogy csatlakoztassam a C Media PCI hangeszközt(persze angolul), de az eszközkezelő meg látja.
-
CyberJedi
tag
sz.j. félreértettél, a gagyi alatt azt értettem, hogy ha simán átállítok mindent manuálisra (sebességeket), már be sem bootol a lap. mivel nem ment a nagy OC, gondoltam próbáljuk meg pár megahertz-el először, FSB-t növeljük meg 1-2-3-al pl. És nem bootol.
Ez a gagyi.
A te eredményeid szépek.
CMOS reset volt, értek a témához, de nincs most fél napom, főleg nem több napom, kibogarászni, miért nem megy RENDELTETÉSSZERŰEN az OC. A hócipőm tele van már azzal, hogy fel kell FEDEZNI egy BIOS-t. Pl. a 965P-nél arra kellett rájönni, hogy a "Legacy USB"-t DISABLED_re kell tenni, ha OC-zel. Halandó erre rá nem jön. Persze fél évvel később már kint volt a fórumokon. De nekem magamnak kellett kikísérletezni anno.
Miért nem tud csak MŰKÖDNI egy BIOS, úgy, ahogy kell???
Főtémára visszatérve, minden próbáltam, amit tudtam, nem vagyok kezdő, mégsem bootol rendesen.
Ha azt mondjátok, könnyen kezelhető az OC a P35-DS4-ben, akkor hajlok a váltásra.
Ha pepecselni kell vele örökké, akkor maradok a lapomnál, alapon (LOL).
Egyre inkább érdekel, hogy az ASUS, meg egyéb AMI BIOSos lapokkal mennyivel könnyebb az élet, mert a GIGÁból kezd elegem lenni így, pedig nagy hívője voltam.
Jedi out.
-
SzasyZ
csendes tag
-
SzasyZ
csendes tag
És nagy a különbség az ET5 és 6 között? Gondom nincs a hatossal, tökéletesen fut, de mindjárt felrakom a gyári lemezről az ötöst.
A CMOS sorrend fontos?
Áramtalanítás (gép lekapcs., kábelt kihúz) - eddig ok. De én itt vettem ki az elemet is és azután zártam össze a cmos érintkezőket és hagytam úgy egész estére.
A hűtőt már én is néztem, levettem, krém is rendben, pöcköket rendesen benyomtam és elforgattam, stabilan bent van...
Mindjárt végig csinálom a javaslatod. Köszi -
Bocaa
senior tag
a CMOS reset elmaradt a többi megvolt. De ,hogy ne érjek rá azzal foglalkozni újj hibát produkál a cucc. Nem indul el a XP-csa kakkor ha egyszer beállítom 3.33 ghz-re megpróbélom elindítani fekete kép az üdvözölljük helyett ujraindítom a biosban visszalövöm 2.5-re. És mintha misem történt volna elindul. Szóval nem is tudom kipróbálni ,hogy emel -e feszt. De a LOL az egészben este mikor kikapcsoltam 2.5ghz-en marad ta cucc. Reggel nem indult el csak miután elállítottam és vissza. Rossz lenne a win? Pedig istenbizony eredeti
Ha ez megoldódik ráérek majd a feszállítással foglakozni -
cromex
aktív tag
megcsináltam eszerint is, de továbbra se javult. a memoriákat is variáltam...
ugyis kiprobáltam hogy leszedtem rolla a hddket, cdt, és még ki se irja hogy nem tud miröl bootolni egyböl restart
biosban letiltottam amit tudtam mivel pata winyo van rajta (sata,com,lpt,hang,lan..)
kb 1sec post screen...2sec fekete háttér, és ujraindul... na erre hogy varjak gombot -
ngabor2
nagyúr
ez nekem is be van kapcsolva... de akkor kikapcsolom.
az amúgy lehetséges, hogy egy bizonyos idejű használat után nő meg a feszültségigénye a ramnak? csak mert jó ideje (pár hónap) ment gond nélkül a gép, ezt a hangot is csak azért vettem észre, mert reggel visszamentem a bicajért...
-
Picco
addikt
Robust Graphics Booster--------------------------auto
CPU Clock Ratio--------------------------------------9
CPU Host Clock Control---------------------------enabled
CPU Host Frequency--------------------------------445
PCIe Frequency---------------------------------------100
CIA 2------------------------------------------------------disabled
System Memory Multiplier------------------------2×
Performance Enhance------------------------------standard
Dram Timing Selectable----------------------------manual
Cas Latency Time------------------------------------6
Dram Ras to Cas-------------------------------------6
Ras Precharge-----------------------------------------6
Precharge Delay--------------------------------------18
Act to Act Delay--------------------------------------auto
Rank Write to Read Delay------------------------auto
Write to Precharge Delay-------------------------auto
Refresh to Act Delay--------------------------------auto
Read to Precharge-----------------------------------auto
trd----------------------------------------------------------auto
trd Phase Adjustment------------------------------auto
System Voltage Control---------------------------manual
DDR2 Overvoltage Control------------------------+0,40 (6-6-6-18 @2.2V 1200mhz, azert adtam neki ennyit mert a proci veget keresem es biztosra akartam menni)
PCIe Overvoltage Control--------------------------+0.05
FSB Overvoltage Control--------------------------+0.1
GMCH Overvoltage Control-----------------------+0.100
Load Line Calibration ..............................enable
V Core---------------------------------------------------1,35V -
-
lipi67
nagyúr
Szerintem is lap-táp páros lehet a ludas, bár sose találkoztam ilyennel még. (nem is néztem, örülök ha pár tesztre ide tudok jönni..)
(#38225) belaazallat: Kizárt, hogy 390-en megállítaná. Viszomt p45 vs p35..elképzelhető. Bár ez is fura, hisz p35-ben pl a 8xxx-ek nem 1x jobban mentek.
Ja..és ott van a mondatod eljén az "elvileg".. -
belaazallat
addikt
Hali!
Más teszt progival nem tesztelted? IBT, OCCTP? Nekem az orhos gyakran kiakad Win7 alatt.
Más:
Előfordulhat, hogy egy DQ6 390MHz-s FSB-nél wallos?
Elvileg a proci(E7200) az előző tulajnál ment 400MHz-es FSB-vel P45-ben, de a tulaj azt is mondta, hogy alapfeszes tuningon viszi a 3200MHz-t, Vid 1,1V de a Vcore-t 1,15-re állította.
Nálam nem akar menni 400-as FSB -velszerk: pontosítás
-
JaniS
senior tag
Ebbe most csak belekotyogok: a Prime akárhányszor lefut alatt mit értessz? Tuningolás tesztelése közben nekem simán volt olyan, hogy 2 óra után hibázott először a Prime. Ezért a végleges beállítást legalább 8 órai futtatással néztem. (Ha meg közben egy-két WinRAR tesztet is nyomtam, akkor hamarabb sikerült kiakasztani, ha nem volt stabil.)
JaniS
-
DonMedve
addikt
Ezeket a kérdéseket nem itt kellene megvitatni!Erre megvan a megfelelő topik!Nem szívózásból mondom,csak tanács!
Amúgy a válasz "SOKKAL"!Kivéve a biztonságosabbat,az nagyban a usertől függ!
belaazallat:gyorsabb voltál!
-
sz.j
nagyúr
-
emre
veterán
Vagy KB835221.
Én a helyedben telepíteném, hogy törölhessem.Először a Realtek audio-t nem tudtam eltávolítani, mert azt írta kell a rendszerindításhoz.
Egy csomószor megcsináltam én is, tegnap délutánra már azt sem tudtam ki-kivel van, megsértődtem, lefeküdtem. Még a meccset sem néztem meg az asszony legnagyobb örömére. Ma hajnali négykor megpróbáltam megint.vga driver-le, audio disabled, (mindegyik) restart...
UAA disbled, (mindegyik) restart
KB...uninstall, restart
vga instal (9.8, csak driver+ATT) ATI audio disabled, restart
Realtek install ok. (5.10.0.5919)mod:
asszem nem hagytam ki semmit, az automatikus telepítést nem hagytam érvényesülni. -
emre
veterán
Eszközkezelő>>Rendszereszközök>>
Meg kapott egy uninstalt a programok telepítése-törlése között a microsoft high definition audio busz vagy mi a szösz. Biztos ami biztos alapon.
Most ismét ott van, de már működik a cucc, gondolom a realtek driver felrakja a magáét hozzá, de ha elöbb van a motherboard_driver_audio_microsoft_bus-os telepítés akkor jön elő ez a bug. -
-
emre
veterán
Tegnap bepakoltam a gépbe egy Gainward 4850-es vga-t, és nálam is elment a hang.
Először, csak a játékok alatt nem volt semmi, aztán a winamp & egyébb playerek alatt.
Közben az eszközkezelőben genberálódott egy Realtek HD audió2 eszköz ????
Amire ha beállítottam a lejátszót akkor működött, de játékok esetében így sem volt jó.
De a végeredmény ugyanaz a 227-es végű hibakód lett.Természetesen ati drivert újat tettem fel, asszem 9.6 XG +ATT
Ma esek neki a driver cleanerrel, aztán meglássuk mi lesz.Tisza boldog vagyok
-
Robi_73
őstag
Szia!
Próbáld törölni ezt a bejegyzést*, és esetleg valami programmal leszedni mindent ami a Realtek driverhez köthető. Pl. CCleaner, Program Cleaner stb... Újraindítás után telepítsd a drivert. Ha nem megy, akkor egy külön particióra rakj fel egy másik oprendszert és próbáld ki, hogy működik-e rendesen a hangkártya. A többit tudod!
HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ ControlSet001 \ Enum \ HDAUDIO*
-
sz.j
nagyúr
Elnézést de a nagy "ígyekezetben" (de inkább kapkodásnak nevezném) egy nagyon lényeges dologról megfeletkeztem ...
Mégpedig arról, hogy sehol sem találtam a Microsoft UAA drivert, ezért azt nem is tudtam törölni, és ennélkül töröltem a az audio részt
[link]
"Disable microsoft UAA bus driver …
Uninstall UAA bus driver" ......................Abban tudnátok segíteni, hogy hol található a Microsoft UAA driver?
-
Semmit, ha a Primary BIOS (amit flashelgetsz) írása közben vmi gebasz van, a következő indításkor a Secondary-t tölti be, így használható marad a gép. Még sosem próbáltam, így nem tudom, hogy ez azt jelenti-e, hogy a Backup BIOS-ban mindig a gyári verziójú BIOS marad, de gondolom igen.
-
emre
veterán
Valakinél már előfurdult ez a probléma itt, de nem találtam megoldást.
Egyébként abszolut megértem,
Apróbb gebasz nálam is van, de azzal még együtt lehet élni.
Nevezetesen a tuner, Leadtek PVR2000, és lehet a driver hibája, de a kimenti eszköznék az csak audio input-ot hagyja kiválasztani. Lehet ennek következtében a kimeneti hangerő mindegyik alkalmazásnál más erősségű. (tuner, és bármilyen media player)
Én is cserélgettem mindenféle drivert, de ez van. -
bzs73
őstag
Így van.
Amúgy nekem mindenhol azt mondták hogy a p35ds4 jobban megy,de mindeggy.Kedden kerül hozzám egy ilyen lap és azt kérdezném hogy láttam én a hátlapján a procinál van ilyen réz borítás,vagy hűtés.A hátlapon.Azt majd le kell venni ha énnekem a procihűtőhöz hátlap van?Ilyen crossbow féle ügye.
Még azt kérdezném hogy a p35ds4-nek melyik bios a jó,tapasztalatok alapján. -
Pala
veterán
Nekem 2x2 giga Geil Ultra CAS4 van, ezzel mire számíthatok szerinted?
Laraxior: azért ez nem semmi..mármint, hogy még így is működik.
Más lap már rég behalt volna ennyi nyúzás után.
mod: nekem olyat szokott néha csinálni a lapom, hogy időnként elmegy a hang, azaz mintha kikapcsolna a hangkártya, és ilyenkor a Vista a VGA-n lévő hangkimenetet akarja használni (persze azon nem jön semmi), majd nem sokkal később újból visszakapcsol. Vagy manuálisan le kell húznom a hangszórókábelt és visszadugnom, hogy működjön. Nem sűrűn, de csinálja. Hogy mitől lehet, azt nem tudom.Számtech ördöge.
-
FoBCRaistlin
őstag
ezenaz oldalon pl az LLC-t nem igazán tartják jónak. pl többet kajál a proci tőle.
ja, és azt írja, prime stabil volt a rendszer, aztán idle állapotban megy kékhalál...
nekem is ilyesmi gondom van. furcsáltam is, mert orthossal stabil volt, 1-2 óra netezés/filmezés után fagyi...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lexus, Toyota topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- AliExpress tapasztalatok
- Battlefield 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Építő/felújító topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- További aktív témák...
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- 16 GB RTX 4080 HP OMEN - garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest