- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sol4r: DDR2-es Processzorok összehasonlítása "azonos" órajelen
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- V.Milán: Aktív tag lettem 🥳
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Téma összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
walakyb
tag
mint mondjak, elég csúnyán el vagy tévedve, 200%, meg társai. Nézz rá egy GB-s (vagy bármely más) csomagra, hogy mi van értékként feltüntetve rajta. És igen, ha eltűnik/megsemmisül a csomag, akkor bizony a cég azt az összeget fogja megkapni. nemhogy 100, de sokszor 10% sincs...
Ami meg a német könyvvizsgáló cégnél dolgozó embert illeti. Igen, tök jól hangzott, meg minden, DE kicsit gondoljuk már végig. Szerinted egy német könyvvizsgáló cég eleve mit tudna kezdeni a GB-vel, még akkor is, ha az ott lenne Németországban. De így, a világ végén kb köszönni tudnak nekik, de választ arra se várjanak. -
walakyb
tag
válasz
Dieneshero #33761 üzenetére
Megtetszett ez a kezdés, úgyhogy nem kioktató, amit írok, ne értsd félre, DE
1. Mégis miért kellett volna megérkeznie Dec 13-ra? Ami időpontokat ott látsz, az minden esetben ESTIMATED DELIVERY TIME, amit sok szállításból számítanak ki. És lehet, hogy furcsa lesz, amit mondok, a karácsony körüli (igen, kínából a november is már karácsony körüli) csomagok azok, amik lassabban szoktak megérkezni. Egyébként ha már itt tartunk. Ha azt mondod, hogy dec 13-ra kellett volna odaérnie a csomagnak, akkor miért mentél már a PP-hez december 3-án?
Az meg hogy írják, hogy itt nézd meg, ott nézd meg, nem véletlen, nagyon sok csomag akadt már el, ami később mégis megérkezett, majd a kedves vásárló vissza is kapta a pénzt, a cucca is meglett, a GB meg ehetett sót...
Ami pedig a PP-t illeti. PP-n 180 napod van reklamálni. Szóval ha letelik a 60 nap, és akkor kezdesz el reklamálni, akkor is bőségesen van időd intézni a dolgokat. Viszont, ha a PP egyszer lezárta az ügyet, az adott tranzakcióval kapcsolatban többet nem nyithatsz újat, még akkor se, ha 5 hónapja sehol a csomagod, és pénzt se kaptál vissza.
De egyébként tök egyszerű a képlet. Jelenleg nálad úgy néz ki a dolog, hogy azonnal és fillérekért legyen ott nálad a dolog, és természetesen áfát se kelljen fizetni. Na, ez így együtt nem megy. A 18 nap (amire már PP-nél voltál) erre a szállítási módra akkor se elég, amikor nincs is túl sok rendelés. Ha gyorsan kell, akkor ott a DHL, azt tényleg hamar megkapod (mármint az expedited shipping). Persze, drága, és még Áfa is lesz rajta. Az olcsó és Áfamentes pedig lassú, ez így megy. Természetesen az az opció, hogy valakik lenyúlják a csomagokat már erősen más kérdés megintcsak.
Félreértések elkerülése végett, nem vagyok se GB bérenc, sőt, lassan GB vásárló se, nekem is vannak olyan dolgok, amik nagyon nem tetszenek (pl biztosítás, végletekig húzott feladások, amik nem egyszer refundba torkollnak, stb), de azért igenis vannak dolgok, amiket a tisztelt vevőknek is meg kell érteniük. Értem én, hogy minél előbb akarja mindenki a cuccát, de egyrészt, kína igencsak messze van, másrészről nagyon sokszor nem a GB hibája a késés/eltűnés (abba most ne menjünk bele, hogy miért arra küldik a cuccokat), harmadrészt pedig igen, van, amikor a GB a ludas a dolgokban.
Viszont ha gondolod nagyon szívesen mesélek pár Aliexpresses történetemet, hogy hogy mennek a dolgok akár 98%+-os eladóknál is, és a végén még én vagyok a köcsög, mert nem voltam hajlandó a neki tetsző okkal visszakérni a pénzt.
Írtad korábban, hogy magyar boltba bemegy az ember, és kiveri a balhét. Megsúgom, Magyarországon sem feltétlenül jobb a helyzet, főleg amióta kiherélték a fogyasztóvédelmet... Sőt, tovább megyek, szolgáltatóiparban sok cég még arra se hajlandó, hogy a saját szarát helyrerakja, itt is tudok mesélni egészen friss esetet. DPD csoport elcserélt 2 csomagot (más-más feladó). Kb annyira hajlandóak, hogy reklamáljak a feladónál, mert náluk mindig a feladó csinálja a csomagcimkéket. Az már fel se tűnik nekik, hogy ez esélytelen, mivel máshol vásároltunk. A lányom telefonja még mindig sehol, pedig január 9 van, és december 18-án kezdtem reklamálni... -
walakyb
tag
válasz
Dieneshero #33729 üzenetére
Ha jól számolom 18 nappal feladás után már PP-hez szaladtál. Én a helyedben örülnék, hogy a PP jan 20-ig elhuzza a vizsgálatot, ennyi idő alatt simán visszadobták volna, hogy "várj a seggeden, még úton van a csomag". 18 nap alatt karácsonyi szezonban nagy mázlival a leggyorsabb csomag TALÁN megérkezik, nemhogy egy eleve inkább 3-4 hetes átlagos szállítású dolog.
-
walakyb
tag
válasz
havri1 #33600 üzenetére
Nem tudnád leszűkíteni ezzel a gondolatmenettel.
A tényleges menete a dolognak: csipp, zsákba be, repülő, repülő megérkezik, zsákból ki, csipp.
Ki, és mi alapján fogja eldönteni, hogy a csipp és zsákba be, vagy a zsákból ki és csipp között tünt el a csomag? de.
Sőt, DE.
Igazándiból még csak az se feltétlenül segíti a döntést, hogy máshonnan érkező regisztrált csomagok nem (vagy csak elenyésző hányadban) tűnnek el. Itt azért hozzátenném egy saját történetemet, amikoris egy NL Post-os csomagom elhagyta hollandiát, de sose érkezett meg kis hazánkba. Ellenben bő 1 hétre rá kaptam egy cetlit a postástól, hogy nem regisztrált csomagom van a postán, huzzak be érte, na ott figyelt... Regisztrált csomag végigjött az országon regisztrálatlanként....
Szóval, hogy miért nem számít. Aki egy kicsit is benne van az internetes rendelésekben, az tudja, hogy ezek a Feucht-i csomagok miről is szólnak. Jelentősen érték alatt lejelentett, ráadásul (legalábbis sanszosan) erősen a szürke (bár ez már inkább fekete...) zónában mozgó (vám és áfaelkerülés) csomagokról beszélünk, amiket nagyon nagy eséllyel a kutya se fog kerestetni, még ha eltűnnek se... Ide vonatkozó kérdés: van itt bárki, akinek a GB bármiféle kerestetési eredményt bemutatott? Ráadásul MINDEN szállítócég biztosítást is ad a csomagokra, de egy 400$-os telefon esetében a 10-20$ feltüntetett érték nem sok vizet zavar már... A lebukás esélye így majdnem a nullával egyenlő, csak arra kell odafigyelni, hogy csak az onnan jövő cuccok tűnjenek el.
Természetesen ez csak egy elmélet, simán lehet az is, hogy Feuchtban van a kutya elásva, csak leírtam egy szösszenetet, hogy sajnos bizony SEMMIT se lehet itt bizonyítani, csak azt, hogy a csomag eltűnt... -
walakyb
tag
Írd meg nekik, hogy ha nincs tracking info, akkor hogyhogy feuchtig latni a csomag utjat, a csomag kerestetese pedig minden szolgaltatasban alap...
Ha pedig szeretnek elkerulni a PP discus-t (vagy a Card Chargeback-et), akkor szepen fizessek vissza a teljes osszeget.
Nem kell bunkon, de legyen targyilagos -
walakyb
tag
Sziasztok!
Valakinek Budapesten nincs véletlenül elfekvőben egy MI Band 1 töltője?
-
walakyb
tag
A bo honapja megallt TN epp eleg bizonyitek szokott lenni a PP-nek. Marpedig ezeknel a csomagoknal VAN rendesen mukodo TN, amin tokeletesen latszik. Akiket (nem sokrol tudunk akkor se) a PP elkaszalt ilyen csomagoknal, mind turelmetlen volt, es arra hivatkoztak, hogy meg megerkezhet, boven a 60 nap elott inditottak a vitat a PP-nel.
Annyit elarulnal, hogy mennyi idovel a shipping out utan nyitottal PP vitat?lac14548
Van 2 lehetoseged.
1. Varsz turelmesen, ha letelt a 60 nap (ami hataridorol te beszelsz, az nagyon nem az, az csak egy VARHATO SZALLITASI IDO), eleve a GB is mashogy fog kezelni (persze, az elso 1-2 "kotelezo" kanyart akkor is meg kell futni jo esellyel), de ha megse akarnanak fizetni, a PP 99.99%, hogy neked fog donteni.
2. Ra hallgatsz, es rohansz azonnal ajtostul a GB-nek, par nap mulva (mivel 30-40 nap utan biztos, hogy nem fizetnek) a PP-hez, eleg jo esellyel fognak elkaszalni, es mivel 1 vasarlashoz 1x lehet ticketet nyitni, csak a GB joindulatan fog mulni, hogy mi lesz...Ertsetek mar meg (nem soniquenek szol, ugyse fogja) nem 1 szereplos a dolog, es a GB-t senki se vedi azoktol a kocsogoktol, akik ha visszakaptak a penzuket, majd megis megkaptak a csomagot, nem szolnak, hanem orulnek a 2-3-4-600 dollaros cuccnak, hogy ingyen volt... Komolyan kivancsi lennek egy tesztre, hogy az itt teliszajjal hoborgok kozul ki fizetne vissza hamar a penzt, ha a sajat zsebere menne a jatek...
Es igen, nekem is van mokas csomagom, igaz, nem Feuchtban eltunt, hanem "csak" elcserelt csomagok. Kaptam a telefonom helyett egy jofele (nem arban jofele...) Playmobilt. En is hoborgok persze, de nem a GB-nel, ott csak jeleztem, hogy gond van, hanem ahol tenylegesen a problema keletkezett, a DPD-nel... -
walakyb
tag
válasz
sonique #33359 üzenetére
"nagy esélyel elég sok helyen rááltak a Gb csomagokra hisz hasonlo csomagolas és felado miatt könnyü beazonositani."
LOL ember, te ezeket a baromsagokat tenyleg elhiszed? Miert lenne jobb egy GB-s csomag, mint mondjuk egy Aliexpresses, vagy Banggoodos? Raadasul Aliexpressrol PONTOSAN ugyanolyan csomagolasban kaptam meg eddig az osszes csomagomat, mint GB-rol szokott jonni... -
-
walakyb
tag
válasz
sonique #33353 üzenetére
Sajat magadnak mondasz ellent.
Egyreszrol irod, hogy nyugodtan irjon nekik, mert ugyse jon meg (egyebkent karacsonyi idoszakban bizony az is lehet, hogy meg megjojjon, bar kicsi az eselye), masreszrol meg lebeszeled rola, hogy PP-hez menjen egyelore.
60 nap elott nem fognak erdemi valaszt adni akar volt biztositas, akar nem (a szuksegessegerol, hasznossagarol ne nyissunk vitat, nincs min...), innentol kezdve teljesen felesleges, csak sajat magat (meg oket) idegesiti az ember. PP-hez menni 60 napnal hamarabb pedig egyenesen ongyilkossag, boven van ra esely, hogy elmeszelik az embert, mert hogy meg megjohet.
Egyebkent egy apro pelda, hogy nem is biztos, hogy a GB fele 60 napos "szivatas" olyan kiugroan extrem,
Nekem eddig osszesen 1 csomagom veszett el, egy Aliexpresses. Mar eleve mokas volt a dolog, mert 2 hettel azutan, hogy feladta elvileg a csomagomat, irt egy levelet, hogy oromhir, feladtuk a csomagodat, es kaptam egy teljesen masik kovetesi szamot. igy 22 napra lett tenylegesen feladva a cuccom. A kapott TN feleledt, es haladt is szepen, de az orszagba soha nem ert be. 1 nappal a 60 napos ido elott ratolt 10 napot, majd 2 nappal kesobb meg 10et, kozben mar folyamatosan ment a levelezes. mindig irta, hogy varjak egy kicsit, mindjart rakerdez a szallitora, de soha semmi eredmenyt nem kozolt (a TN pedig halott volt, ekkor mar 40+ napja). Dispute-ot nyitottam, kertem a full refundot, termeszetesen 0 refundot ajanlott, hogy varjunk meg, rakerdez. 1 het utan escalalodott, Alitol megkaptam a full refundot. Mindezek utan en kaptam tole 1*-ot ertekeleskent. -
walakyb
tag
válasz
Atomgeszi #33338 üzenetére
Szerintem oket az nem erdekli, hogy vammentesen jon be, sokkal inkabb, hogy a 3-400$-os eladast lejelentettek 20-30$-nak...
A megfigyelest pedig termeszetesen nem ok csinalnak, hanem a nemet rendorseg. Ha pedig valakinek azzal van baja, hogy a lopott telefonokat megfigyelik, ott valami gebasz van... -
walakyb
tag
válasz
Atomgeszi #33334 üzenetére
Hat, azert telefont ennel sokkal egyszerubb megoldani. Feljelentest tenni a nemet rendorsegen minden egyes eltunt darab utan IMEI szammal. Az ilyen szamokat elvileg minden szolgaltatonak blokkolnia kell, de talan meg jobb is, ha nem teszik, IMEI alapján meg lehet talalni a keszulekeket. Innentol mar eleg egyszeru a dolog, orgazda elkap, kitol vette, szerintem 2 nap alatt az enyveskezuek nagy resze sitten lenne, a maradek pedig nem merne tobbet lopni, legalabbis telefont.
-
walakyb
tag
válasz
PepeDon #33330 üzenetére
Az a baj, hogy azt az 1-2 lepcsofokot, amit at szeretnel ugrani, azt te generalod azzal, hogy 60 nap elott nekiallsz levelezni veluk.
Teljesen biztos vagyok benne, hogy ok is tokeletesen emlekeznek az EU Express tavaly novemberi bedolesere, amikoris dollar szazezreket fizettek vissza olyan csomagokra, amik vegul (igaz, jelentos kesessel, de) megerkeztek, es biztos vagyok benne, hogy ezek jo resze nem is jelezte, hogy hoppa, visszafizettetek a penzem, de most megis megjott az X termekem, szeretnem ujra kifizetni.
Felreertes ne essek, megertelek en teged is, szar dolog, amikor az embernek elvesz a csomagja. De oket is meg lehet erteni, es 60 nap utan mar max a felaru visszafizetessel szarakodnak (na ez valoban nagyon gaz a reszukrol...), arra viszont ott van a PP. -
walakyb
tag
válasz
Flashy #33116 üzenetére
Nekem spanyolorszagba kellett kuldeni, sima ajanlott levelkent cirka 1 het alatt kint volt (redmi 5a, szoval itt az ertek nem annyira volt mervado).
A szerviz valoban lassu, nekem 3 het utan sikerult elarulniuk, hogy alaplaphibas, nincs alkatresz, nem tudjak javitani.
Fajdalomdijkent felajanlottak a telefon aranak a felet...
Most ott tartunk, hogy egy refurbished redmi note 5a-t ajanottak cserenek. tegnap elfogadtam, erre most reggel megint felajanlotta ugyanaz az ember ugyanazt a telefont... mokaska... -
walakyb
tag
2 dolgot kellene megerteni. Kinabol nem 2 nap alatt vannak itt a cuccok. Nekem is volt, hogy sima kinai postaval 7 nap alatt kezemben volt a cucc, de messze nem ez a jellemzo. Ha nem tetszik, hogy akar 1-2 honap is lehet a szallitas, lehet rendelni itthonrol is. A masik pedig, karacsonyi szezon van, es ehhez hozzajon a 11.11-es irgalmatlan rendelesdomping, minden csomag jo esellyel lassabban jon.
Egyebkent vettem 2 LED-es cicat, majd 2 het kulonbseggel. Ehhez kepest az elso bo 1 hettel kesobb jott, mint a masodik. -
walakyb
tag
válasz
sonique #32702 üzenetére
Azt azert megkerdeznem, hogy ahhoz a GB-nek mi koze van, hogy az adott szallito ceg menyi ido alatt szallitja le a csomagot? Kismillio oka lehet, hogy miert allt az a kontener, amiben a te cuccod van. Siman az is lehet, hogy valaki feladott egy olyan csomagot, amit nem hajlandoak szallitani, es pont abban a kontenerben van, es emiatt keslekedett... Idojaras, anyamkinja. Ha ennyire fontos neked, hogy minden pikkpakk a kezedben legyen, rendelj DHL-el...
A GB supportja meg olyan amilyen, de ok pontosan azt latjak, amit te is.
Egebkent pedig siman az is lehet, hogy a masik csomag is ugyanott van, csak meg nem jelent meg az uj info. Pont ma kaptam egy holland postas csomagot, delelott 10kor neztem a nyomkoveteseket, aszerint akkor meg a 1005-os postan csucsult mar 1 hete. Amikor del korul elkapott a postas, es a kezembe nyomta, addigra meg megjelent 3 uj bejegyzes (koztuk 1 tegnapi), az utolso, hogy kiadtak postasnak. -
walakyb
tag
válasz
Beni2360 #32597 üzenetére
ertekesebb dolgoknal azert messze nem 500 ft a biztositas
Most direkt megneztem MI8 telefon 410$-ert, es 12.11 a bizti, ami azert mar cirka 3500 Ft. Persze, ez se vag a foldhoz, de ha azt nezem, hogy a semmiert fizetem ki, maris nagyon sok lett
Azt meg egy szoval se mondtam, hogy te lehuztad volna oket, de sajnos nagyon sokan igen. Itt a forumon is talalsz nehany zsenialis HSZ-t, amikor azt taglalta az arc, hogy milyen jol jart... -
walakyb
tag
válasz
Beni2360 #32591 üzenetére
Bocsi, de tobb olyan esetrol olvashatsz itt visszaporgetve, amikor biztositas ellenere is csak 50%-ot akart fizetni a GB, mint olyat, hogy bizonyithatoan meg nem erkezett csomag ellenere a GB-nek itelt volna a PP.
Ilyen esetet kb olyat hallottam csak, hogy az ember tul hamar szaladt PP-hez, es azt a valaszt kapta, hogy meg bizony lehet, hogy uton van a csomag...
Amit meg kell erteni, Kinabol rendelni turelemjatek. Nekem holnap lesz 3 honapja, hogy rendeltem alin egy cuccot, sose erkezett meg, 2 honapja all a tracking (hollandiabol elindult, a szallitmany megerkezett, de a csomag (allitolag) nem...), megse kaptam meg vissza a penzem. Ali mar elkaszalta az eladot, csak a visszafizetesre varok.
Ugy kell minden rendelest kezelni, hogy 30-60 nap, mire ideer. Ha hamarabb jon, az csak jo, de nincs ra semmifele garancia. Ha viszont sokat kell varni, igy nem leszel ideges, hogy hol van mar, reg itt kene lennie.
A masik amit meg kene erteni, a szallitas nem a GB sara (marmint, hogy mikorra er ide a cucc). Ok feladjak, szallito viszi, postahoz kerul, azok is ulhetnek rajta, stb. Nekem most pl van nem 1 olyan kinai postas cuccom, ami meg nem hagyta el kinat, de mar 20+ bejegyzes van. Ha a csomag lassu, nem a GB a kocsog, legtobbszor a mi kedves kis postank a ludas...
A 60 naprol meg jo nagy aranyban a mi draga honfitarsaink is tehetnek... Korabban 45 nap volt a PP-n a gari, emiatt sokkal hamarabb elinditottak. Sajnos nagyon sokan csinaltak azt, hogy a PP visszaadta nekik a penzt, majd a csomag siman megerkezett, es orultek, hogy ingyen jutottak a cuccokhoz. Telefonok, porszivok, rollerek, stb.
(termeszetesen a fele arat akarom visszaadni, meg fizess biztositast, es tarsai dolgot en is elitelem, sot, undoritonak tartom. Biztositast eddig se fizettem, es ezutan se fogok...) -
walakyb
tag
válasz
New Bluestar #32520 üzenetére
A my ordersben kivalasztod a megfelelo rendelesed, ott a rendelesszamra katt, majd After-Sales Application
-
walakyb
tag
válasz
Sumptuous #32517 üzenetére
Nem tudom, pontosan mikor irtal nekik, de tippre azt mondanam, hogy veletlen.
Szallitasra normal esetben is, de most karacsony kornyeken plane varazsgomb kene, hogy meg lehessen mondani mikorra er oda. Viszont ugy szamolj, hogy a fa alatt mar nem tul eselyes, hogy ott legyen. En ilyenkor mar csak ugy szoktam rendelni, hogy januari erkezessel szamolok. Ha meg valami csoda folytan megis megjon, akkor orulesNew Bluestar: nyiss egy ticketet, es kerdezd meg
-
walakyb
tag
válasz
flash- #32492 üzenetére
nekem most van 1 eppen szervizben, de meg nem mondtak semmit.
Spanyolokhoz kellett kuldeni. Ajanlott levelkent adtam fel ertekbiztositas nelkul (fel eves redmi 5A, igy is adnak 15k-t, ha eltunik a csomag), pufi boritekban, jol kitoltve ilyen levegos muanyag foliaval, 2575 volt. 25k ertekmegjelolessel vmi 47xx lett volna, csomagkent valahol 12k korul. mult het kedden ert ki, kb 1 het alatt.
Sanszosan a flash rom ment tonkre benne, egyszercsak osszeomlott a rendszer, es nem is sikerult eletre kelteni sehogy. most varom, hogy mit mondanak, 2-3 hetet irtak -
walakyb
tag
válasz
Tortug@ #32486 üzenetére
huha, szerintem kicsit elkapkodtad a PP bevonasat. Igazandibol az a gond, hogy PP-nel ujabb ugyet emiatt a rendeles miatt mar nem tudsz nyitni. A GB ajanlata egyebkent szerintem korrekt, de kerdes, hogy tartjak-e PP nelkul is. Azt nem tudom, hogy ha PP-n megegyeztek, es nem tartjak be, akkor foglalkozik-e a PP a dologgal, de ha igen, akkor ott is tegyek meg ezt az ajanlatot.
mindenesetre 2 dolog biztos. Nehany naponkent kerdezd oket PP-n, hogy mi a kerestetes eredmenye. Es csak decemberben passzold at a dontest, nehogy a keves ido miatt azt mondjak, hogy meg uton van a csomagod.Lazika: bankkal beszeltel?
-
walakyb
tag
valaki csinalta ezt a penzeszsakos bohockodast?
az en linkemre akarki akar kattintani telefonszamot ker, de nem fogadja el... -
walakyb
tag
válasz
Lazika #32430 üzenetére
Tippre Feuchtbol indult el, ott sajnos a csomagok egy resze valahol elkopik
Mindenesetre varni (egyelore meg lehet azert remenykedni), es varni. Ha mar legalabb 3 hete nem valtozik semmi, akkor GB-vel vedd fel a kapcsolatot, hogy kerestessek a csomagot, es szeretnel kapni masolatot a valaszukrol.
PP-re iden nem javasolnam atvinni az ugyet, nehogy azert utasitsak el a kerelmedet, mert tul koran van, es meg lehet, hogy uton van. -
walakyb
tag
válasz
KamuMazsola #32402 üzenetére
tudtommal GB-n is, ha DHL szallitast valasztasz, akkor a DHL mint futarceg fogja hozni a cuccot, nem pedig a nemet, majd a magyar posta. Es a kinai oldalakon sehol sem fogod DHL expresskent latni, es en azt irtam, hogy a DHL szallitast kell valasztani.
Na mindegy, biztos en vagyok a hulye.
befejeztem -
walakyb
tag
válasz
KamuMazsola #32397 üzenetére
En pont azert javasoltam ezt a verziot, mert ez mar kiprobalt, es gyors. nekem 6 nappal a "shipping out" utan indult el a pakk (kinabol angliaba), es tovabbi 6 nap mulva a kezemben volt a cucc
-
walakyb
tag
válasz
havri1 #32392 üzenetére
nem feltetlenul van kijatszva a szabaly. lehet, hogy gyujtovamot fizetnek ra, vagy hasonlo, de az is elofordulhat, hogy tenyleg okoskodva van a dolog. Viszont ez teged nem fog erinteni, mivel nem te vagy a cimzett, ergo ha fizetni kell, ok fizetnek. Amikor meg a dhl-nel valoban te leszel a cimzett, akkor mar eu-n beluli a dolog.
-
walakyb
tag
válasz
DamianB #32376 üzenetére
Nincs afa. En a MI Global Store-bol rendeltem (detto ugyanugy mukodik ez is). UPS-el feladnak tobb csomagot egybezacskozva angliaba. ott ujra feladjak DHL-el, így neked mar eu-n beluli csomagkent fog erkezni.
az meg hogy az arat nem talaltad. amikor beirtam, akkor frissiben neztem meg naluk, keresd kicsit jobban -
walakyb
tag
válasz
DamianB #32349 üzenetére
Bocsi, de ez tipikusan varazsgombos kerdes...
Mindenesetre ilyen osszegben mar csak akkor vasarolj, ha trefamentes szallitas, vagy ha akkor is jo a dolog, ha megvamoljak.
Lutrira, hogy csak akkor jo, ha nem vamoljak, nem szabad. 60 dollarnal postanal cirka 8k a sarc, futarral meg 11k -
walakyb
tag
válasz
Sumptuous #32347 üzenetére
Igen, meglehetosen
viszont azt azert gondoltam jelezni, hogy elegge nem szerencses a minimum idoket figyelni. Egyreszt ezek munkanapok, masreszt (bar itt nincs feltuntetve, de) ezek varhato szallitasi idok, ami azert messze nem kobe vesett szentiras. Raadasul, ha most rendelsz, mar azon is imadkozhatsz (nem teljesen eselytelen azert a dolog), hogy karacsonyra ideerjen. a mi kis draga postank szeret nagyon csunyan behalni mar december elejen, nekem tavaly a 11.11-es cuccok kb fele januarban erkezett csak meg. -
walakyb
tag
hat, en ezt a felelmet sajnos nem nagyon tapasztalom. most pl harcolok egy ceggel, eloszor kaptam egy fake TN-t, majd egy masikat, ami meg a hongkongi vamolasnal elhalalozott. ennek mar 2 honapja, de a gyoker 0 refundot ajanl, es hogy meg mindig varjak. augusztusi rendeles... most a legutolso probalkozasa, hogy pont most allitottak vam ele, ez par napot igenybe vesz. Az mar reszletkerdes, hogy ez a vam ele allitas SZEPTEMBER 26-a volt...
masik kedves probalkozo irt egy levelet, hogy a 11.11-es akcioban rendelt powerbankot nem tudjak feladni, mert megsemmisult a rendszeruk (...), es kertek, hogy nyomjak cancel ordert. mire eszrevettem mar feladva, es azt irtak, hogy a rendszeruk automatice kuldte a tn-t, es nyomjak dispute-ot... persze azt nem lehet egyelore, szoval a penzem majd karacsony korul kapom vissza... -
walakyb
tag
válasz
Dr. Gonzο #32296 üzenetére
Hja, ez tényleg így van
Nekem már 2x volt olyan, hogy az adott rendeléshez (1 tétel) kaptam második értesítést, másik trackinggal, és nagyon nem értettem, hogy mi ez. Na ez az átalakító volt, valahogy rájöttek, hogy nem küldtek, hát feladtak gyorsan 1et külön
Van itthon mar bő 1 tucat -
-
walakyb
tag
Azert ellenpelda is akad boven a lassu szallitasra, raadasul nagyon sokszor a magyar posta (meg a nav...) tehet az atomlassu kezbesitesert.
Nyomkovetos cuccoknal nem ritka, hogy az orszagba erkezes utan 1-2 hetig nem tortenik semmi, meg akkor se, ha nem is vamoljak a cuccot. Vamosban meg mar olyat is lattam, hogy 1.5 honap volt orszagba beerkezestol kezbesitesig, es ebbol max 2-3 nap volt, amig a papirokat vartak.
A nyomkovetes nelkuli cuccokra meg aztan semmi ralatas nincs, de gyanitom azok se kint szarakodnak... -
walakyb
tag
válasz
hunaqua #32273 üzenetére
Azért ezzel a "mennyi még a készlet" kérdéssel óvatosan.
Vettem akcióban egy babakocsit, valami 100 körül volt rá kiírva még akcióba. Ha jól emlékszem kb 3 héttel későbbi időpont volt megadva feladásra, de úgy voltam belefér, jónak néz ki, jó az ára is. Amikor eljött a megadott időintervallum utolsó napja, rákérdeztem, hogy mi van. Azt a választ kaptam, hogy nincs, és gőzük sincs, hogy mikor lesz. Ránéztem az adatlapra, ismét akciós volt, valami 12x darabbal (mindenképpen több volt, mint amikor vettem), és következő heti feladással. Amikor erre rákérdeztem azt mondták akkor sincs, majd átírták kb 1 hónapra a feladást. Ekkor kértem refundot... -
walakyb
tag
Ha valakinek telefont kell kuldetnie spanyolroszagba (GB) szervizre, annak 1 kis info.
6-an delutan adtam fel ertekmegjeloles nelkuli ajanlott levelkent a lanyom redmi 5a-jat. pufi boritekba tettem bele tobb reteg habfoliaval korbetekerve. cca 2500-at fizettem erte, ma kezbesitettek a cimzettnek.
Csomag 11-12k lett volna. 25k ertekmegjelolessel ugyanez a level 4790 -
walakyb
tag
Valakinek nincs valami otlete, hogyan lehetne olcson (legalabbis nem vagyonokert) telefont spanyolorszagba kuldeni? Neztem a posta oldalat (oda holnap meg bemegyek szemelyesen azert), beszeltem DPD, GLS, UPS, a legolcsobb megoldas 11k volt. 1db telefon sajat dobozaban, mindenhol boven a legkisebb meret.
ez igy azert elegge nevetseges... -
walakyb
tag
válasz
demike93 #31644 üzenetére
60 nap eltelte elott PP-hez menni kb felesleges, sanszosan azt fogja mondani a GB (vagy mas kereskedo) keresere, hogy varjunk meg egy kicsit.
Ha a PP discuss elindult, erdemes par levelvaltast lezongorazni az eladoval, lassa a PP is, hogy mi van.
Ha nincs eredmeny, akkor lehet escalalni a dolgot, onnantol 1-2 nap utan itelkeznek. Ha a javadra, akkor tovabbi par nap, es nalad a penz.Viszont
Minden kulfoldi rendelesnel tudni kell, hogy benne van a pakliban, hogy eltunik a csomag, es csak hosszabb ido utan sikerulhet penzunkhoz jutni. Ha valakinek ez nem fer bele, ne rendeljen, Tenyleg. En elegge turelmes vagyok, de neha (pl most is) engem is ki tudnak hozni a sodrombol, de erdekes modon, szinte minden gebasz (szallitasrol beszelek eppen, es termeszetesen azokrol, amik engem ertek/ernek) a dragalatos magyar kiralyi posta nevehez kotheto. Most eppen az NL post szerint 30-an megerkezett az orszagba egy csomagom, a posta viszont meg 9 nap utan is csak annyit lat, hogy elhagyta hollandiat...
Egyebkent meg ugy erdemes szamolni, hogy 60 nap alatt er ide. ha hamarabb megjon, az tok jo. ha addigra nem, akkor lehet menni intezkedni.
bocs a hosszabbert -
walakyb
tag
válasz
demike93 #31641 üzenetére
Azért szerintem a "sok mindenkinek" megfogalmazas eros tulzas. Azt a legtobb ember leirja, hogy kepzeljetek el, eltunt a csomagom nekem is, de amiatt mar nem allnak neki irkalgatni, hogy nekem megjott, nekem is, nekem is, stb
Persze, ettol fuggetlenul nagyon gaz a dolog, es akiknek eltunik a csomagja, azokat cseppet se vigasztalja, hogy sokan masok meg megkaptak (sot...)
Fogalmazzunk inkabb ugy, hogy joval tobb csomag tunik el feuchban, mint mashol, legalabbis a trackinges csomagokat illetoen, de ennek ellenere a csomagok jelentos resze igy is megerkezik meg feuchton keresztul is... -
walakyb
tag
válasz
HornedReaper #31542 üzenetére
Lehet csinálni állandót is. kicsit több idő elintézni, de csak 1x kell, és onnantól az adott illető bármikor mehet érte.
-
walakyb
tag
válasz
viktorhu #31515 üzenetére
ennek annyi az oka (bár szerintem még így is utánajárnak a dolognak...), hogy töredék érték van feltüntetve mind a számlán, mind a csomagon, így ha eltűnik, ezt az értéket kapják vissza. Amikor veszel 200$-ért egy telefont, és az 7$-os children toy phone néven jön, akkor szerinted a 200, vagy a 7$ lesz a kártérítés a szállító részéről? Az már természetesen egy teljesen másik kérdés, hogy miért így működik a dolog, valamennyire biztosan a mi érdekünk is. Az meg már megint egy másik kérdés, hogy ha hosszú ideje tünedeznek el ott csomagok, akkor miért kell azt az utat járni. Szüntessék meg, legyen inkább a kicsit drágább EUX, de szerintem lényegesen problémamentesebb lenne az egész történet...
-
walakyb
tag
válasz
ubyegon2 #31427 üzenetére
Egyrészt messze nem általános a 30+ nap, pont a múlt héten kaptam sima kínai postával 7 (igen, 7) nap alatt csomagot (RP030483647CN). Persze, ez ugyanolyan szélsőséges, mint a 30+ nap. Az általános valahol a 10-20 nap között van, hasonló értéket meg akár EU raktár is tud produkálni.
Ráadásul igazán jó (már ha van még ilyen) akciók mindig kínából/hongkongból vannak, és így azért már akár jelentős is lehet az árkülönbség, hogy bőven megérje várni. Persze, ha tényleg sürgős (nem csak viszket...), akkor ez nem feltétlenül opció.
-
walakyb
tag
2 dolog a vitában, szerintem az első egy eléggé sokatmondó dolog.
1. HA valóban nem lennének normálisan szabályozva a felelősségek, és HA nem ténylegesen az eladó KÖTELESSÉGE az áru célba juttatása mondhatni bármi áron, és HA mindezt felülírhatná némi szabályzat, akkor valaki árulja már el nekem, hogy a PP miért szinte minden esetben a vevőnek ad igazat?
2. A GB (de gondolom a többi bolt is) jócskán kisebb árat tüntet fel, mint a valós, és nem, messze nem csak akkor, ha a magas ár miatt az áfákörbe esne, pl 10 dolláros cucc jött már 1 dollár alatti értékmegjelöléssel. Itt van a kutya elásva, mivel (a példánál maradva) az eltünt csomagomért fog kapni kemény 1 dollár kártérítést. És már bocs, de nem igazán gondolnám, hogy ez az én problémám kéne, hogy legyen, hogy a spórolgatásuk miatt nekem kelljen fizetni. És kikerülős módszerek máshol is rendben működnek, nekem most ért pont ide Aliról egy telefon UPS angliáig, ott átcsomagolva DHL, és nem kellett fizetnem semmi extrát. Megnézném azt az esetet, amikor az Ali azt fogja mondani, hogy bocsi, de csak a felét adjuk vissza...
-
walakyb
tag
válasz
Knobber #31018 üzenetére
Hivatalosan arra van a biztositas, hogy ha megkotod, akkor kekeckedes nelkul ujrakuldik/visszafizetik a cuccot, ha eltunik, vagy serulten erkezik.
A 60 nap ott is megvan, a GB felhasznalasi feltetelei kozott szerepel, hogy hivatalosan 60 napra vallaljak a szallitast, ami a rendeleseknel ki van irva, az csak egy korabbi szallitasokbol megallapitott VARHATO szallitasi ido. -
-
walakyb
tag
válasz
nemeth.akos #30841 üzenetére
Elvileg a rendelesnel after sales aplication
-
walakyb
tag
válasz
nemeth.akos #30838 üzenetére
Miért akarnal PP-t indítani?? Megkaptad, hibátlanul, semmi indok nincs rá, el is fognak hajtani. Ráadásul a 180 nap is lejart.
Első körben csinálj egy videót a hibáról, nyiss egy ticketet, írd le mi történt, csatold a videót (jobb yt-re feltenni, és a linket küldeni), és küldd el nekik. Majd válaszolnak, és megírják, hogy mi van. -
walakyb
tag
válasz
csiki52 #30835 üzenetére
Igen, előfordul, hogy hosszabb a várakozási idő, legtöbbször a termékhez ki van írva, hogy ship between x-y, én már olyat is láttam, hogy majd 1 hónap volt a legkorábbi.
Itt pl aug 17-29 között, tehát akár 15 nap:
https://www.gearbest.com/tv-box/pp_1830693.html?wid=1349303
Legegyszerűbb, ha rákérdezel, hogy mikor indítják.
A vállalt szállítási határidő 60 nap (lásd felhasználási feltételek), ráadásul shipped outtol számolva. Amit te írtál azt meg úgy hívják, hogy estimated shipping Time, magyarul várható szállítási idő. -
walakyb
tag
Igen, valóban az eladót terheli az eltűnt csomagért a felelősség, hiszen nem szállította le (teljesen lényegtelen, hogy ők nem adták fel, vagy mondjuk a posta ellopta), a vevő a nagy semmit kapta a pénzéért. Soha sehol nem állítottam, hogy akár csak véleményes lenne ilyen esetben (értelemszerűen megállapodás hiányában) a PP-hez fordulni, hogy visszakapja az ember a pénzét.
Hogy mennyire nem GB seggnyalásmaximálisan nem értek egyet én se azzal, hogy nekem (elnézést, a vevőnek) kellene biztosítást fizetni, eddig se tettem, ezután se fogom. És amennyiben a GB köti az ebet a karohoz, hogy csak felét fizet én is a PP-hez fogok fordulni. Már ha eltűnik csomagom.
Ez a verzió akkor lenne rentábilis ebben a beszélgetésben, ha egy refundos csomag érkezik meg később. De itt nagyon nem erről van szó, ráadásul akkor is jelenti illene
Egyébként én ezeket az eltűnt csomagokat refund után figyelném, és ahol sunnyogas van, ott simán lehetne valamiféle retorzió. -
walakyb
tag
válasz
peterk #30726 üzenetére
Peterk, ez baromira nem így van. Le is írtam, ha vamoljak, írjon a GB-nek, hogy mi legyen, majd ők eldöntik. Kb 200%, hogy azt nem fogják mondani, hogy fizesse ki a vámot, küldje vissza a csomagot, majd kifizetik. Ha még nem vamoljak, nézze meg mi az, és ha meg1 kamera, akkor jelezze, akkor is elmondják, hogy mi legyen...
Különbség? Alapvetően más a 2 dolog, de a végeredménye ugyanaz. Teljesen más dolog ellopni egy pénztárcát, mint megtalálni valahol, és zsebre tenni. Viszont mind2 eset lopásnak számít, nem is túl rég még híradóban is volt egy bolti felvétel, ahol egy vevőt köröznek, aki eltett egy ott felejtett tárcát.
Egyébként pedig nem felteteleztem semmit, o irta le a dolgokat...
Másrészről. A legkevésbé sincs tultolva a dolog. Ezzel az erővel fordítsuk meg a dolgot, neked, aki külföldről rendelsz, bele kéne kalkulálnod, hogy bizony előfordulhat, hogy elbukod a pénzedet, mert nem kapod meg az árut. Gondolom ez a verzió már a legkevésbé se tetszik, pedig pont ugyanaz, mint amit te mondasz...
A garanciális dolgok pedig megintcsak nem igaz. Igenis van naluk gariztatas, sőt, azt is megoldották, hogy legtobbszor ne Kínába kelljen küldeni a cuccot. De igen, ez bizony idő. És itt lesz igaz az, hogy ezt bele kell kalkulálnia mindenkinek, aki Kínából rendel... -
walakyb
tag
Óriási tévedesben vagy. Ennek nulla köze van az empátiahoz, ennek alapvető emberi tulajdonságnak kellene lennie. Egyébként kérdezz rá nyugodtan rendőrnél, ugyvednel, akárhol, ez a dolog bizony lopásnak minősül.
Ami meg a rossz tapasztalatot illeti. 50+ rendelésen vagyok túl (tudom, nem hatalmas szám, de azért nem is kevés), voltak filléres dolgok is, bár ezeket általában 20-25 dolláros parkolóban rendeltem, valamint műszaki cuccok is 20-150$ között bőséggel. Ticketet 3 alkalommal kellett nyitnom (volt köztük hibás termék is), minden alkalommal teljesen korrekten le lett rendezve a dolog.
Egyébként meg pont hogy az ilyen hozzaallas miatt ilyen fasza a magyar vevők respektje mindenhol...
De azt hiszem, tok fölösleges bármit írnom, úgyse jut el a mondandóm.... -
walakyb
tag
Emlékeim szerint nem GB hiba volt, hanem te valasztottál DHL-t.
Ha TÉNYLEG véleményre vagy kíváncsi: ha a másikat is vamoljak, beszélj a GB-vel, kérdezd meg tőlük, hogy mi legyen (értelemszerűen vamolas előtt, és azt is írd meg, mennyit kell kifizetni rá). Biztos, hogy értékelni fogják. Ha nincs vám, akkor jó eséllyel más valami megy, de ha mégis valami fals dolog (pl meg 1 kamera), akkor is ticket a GB-nek.
Igazság szerint még akár így is jól jarhatsz, de én biztos lekopnem magam, ha nem ezt csinálnám... -
walakyb
tag
Nem gondolom, hogy a GB be fog nyelni egy 64 dolláros rendelésre 40-45 dollárnyi fizetendőt, de azt se gondolom, hogy rendben lévő lenne az ő nyakukba varrni. Ahogy korábban is írták, ha áfamentessel rendelted volna, és ahelyett dhl, akkor jogos. Így...
a végösszeg (pontos számolt árfolyam híján nem tökéletes) a 64 dollár áfája (ez cirka 4750 Ft) + a 6000, azt nem tudom, erre van-e áfa. -
walakyb
tag
válasz
bigrob #30564 üzenetére
Live Chatban keztem én is, gyors beszélgetés után javasolta az úriember, hogy nyissak ticketet, bugos a termék, ő nem tudja megoldani.
Telefonra még: páromnak innen vettem az MI4-et lassan 2.5 éve, hibátlan, az aksija is bír még mindig kb 1.5 napot nála (azért szokta nyomkodni
)
-
walakyb
tag
Új vagyok ebben a topicban, de az idei összes HSZ-t elolvastam (igen, úgy fest mazohista vagyok
) Volna néhány megosztani szánt gondolatom, hátha páran máshogy fognak gondolkozni a dolgokról.
Bocsi, hosszú lesz, nem sértődök meg, ha nem olvassátok el
1. Customer service
60-70 rendelésnél járok, eddig soha semmim nem tűnt el (illetve most egy szlovák postás kissé késik, de még nincs para egyáltalán), de volt 3 "vitás" esetem. Kaptam egy defektes Mi Band 1s-t. Január 19-én jeleztem ticketben, az első válaszban megkértek pár dologra, hogy ellenőrizzem, a másodikban megérdeklődték a szoksásos 3 opció melyikét szeretném, a 3.ban 22-én jelezték, hogy becsomagolták az ujraküldéshez a band-et, és elnézést kérnek. kb 2 hétre rá megkaptam, tökéletesen működik.
A második eset kicsit mókásabb volt, egy kicsit talán én is tehetek róla de elsősorban az etikett nyomtatásuk volt a hibás. a címsor 1 és címsor 2 szünet nélkül lett egymás mögé nyomtatva, emiatt eléggé macerás lett a címzett megtalálása (bár utólag visszanéztem, cirka 20 csomag talált meg így előtte már), és emiatt az egyik csomagot visszafordította a posta. Szerencsére szoktam nézni merre járnak a cuccok, láttam, hogy baj van, még ferihegyen sikerült elkapni, 850 FT reforwarding díj ellenében visszahozzák... Jeleztem a GB-nek, hogy jobban figyeljenek a címzésre, mert problémák adódhatnak (nem kértem pénzt, jeleztem). A válaszban leírták, hogy helyi adókat nem áll módjukban megtéríteni. Megírtam, hogy nem is erről van szó, hanem... A kövi levélben komoly bocsánatkérések közepette közölték, hogy 3.5 dollárt jóvá írtak a walleten (nem, ne legyünk már kicsinyesek, hogy miért nem PP-re...).
A harmadik eset egész friss, kb 1 hete zárult. A 20$ felett 50% akcióban akartam venni egy hajvasalós hajkefét a lányomnak, és hozzá egy amazfit szíjat. A kettő együtt kicsit több, mint 21$, de egyik kuponnal sem működött a kettő. Többek is azt mondták, hogy a support nem fog vele foglalkozni, de (igaz, majd 2 hét alatt) egy számomra kicsit kacifántos úton teljes megelégedésemre elindult a csomag. Ja, és még a poén, kaptam a késedelem miatt (nem én kértem!) 200 pontot is ajándékba a 11 dollárnyi rendelésemre.
Én mindig igyekeztem kedves lenni, velem is mindig azok voltak, és minden problémámat szépen megoldották. Ezt mások is írták már egyébként (természetesen elhiszem, hogy vannak, akik megszívták velük, pedig nem voltak bunkók)2. Refund
Természetesen én is láttam, hogy vannak eleve gyökér dolgok (bár legtöbbször az illető előéletéről nem tudunk semmit...). Azt azért tisztázzuk le, hogy senki nem tud semmi konkrétat arról, hogy a GB (és az összes többi) mennyire tudja ezeket a pénzeket bevasalni. Illetve ez nem teljesen igaz, mert pl a bizonyíthatóan Magyarországra, a postához érkezett, és itt eltűnt csomagok után nem kapnak egy büdös vasat se, ez garantálható. Az sajnos már a fórumokból is látszik, hogy vannak sajnos olyan tagok, akik nemcsak hogy örülnek ha a refundolt csomag mégis megérkezik, de még rá is játszanak, siettetik a ticketet, pp discusst, hátha jól járnak. Ha kapnánk egy statisztikát, hogy az eltűnés miatt refundolt csomagok hány %-a ér később mégis célba, szerintem mindenki dobna egy hátast, és ezek nagy részét biztosan nem jelzik az eladónak (természetesen akinek nem inge, ne vegye magára). A késő csomagokra meg pl gondoljunk csak vissza a februári csomagáradatra, ami novemberi rendelésekből érkeztek. Ezeknek a késéseknek szerintem cirka 99.99%-a nem a GB hibája. Bedőlt az EU express, de még inkább irgalmatlan mennyiségű csomag állt bő 2 hónapot MAGYARORSZÁGON, a drága Postánál. Igen, persze, jogos, hogy GB-hez megy a reklamáció (máshol nem is lehet), viszont abban biztos vagyok, hogy ha mindenki becsületesen bejelentené, hogy mégis megjött, és mindenkinek happy end a dolog, lényegesen kevésbé szarakodnának ezzel is. Ha valaki úgy gondolja, hogy ez (be nem jelenetett megérkezett csomag) nem lehet olyan magas szám, az gondolkozzon el, hogy vajh miért dönt úgy egyre több eladó, hogy egyáltalán nem szállít kis hazánkba... Mindezek után teljesen érthető, hogy igyekeznek minél későbbre húzni az ügyet, hátha még azelőtt megkapja az illető, mielőtt fizetnének/újraküldenék. Hozzáteszem, szerintem a TN-es csomagoknál TUDJÁK, ha megérkezett mégis.3. Szar kuponok.
A kuponokkal kezdem, elég egyszerű. Nagyon sok országspecifikus kuponjuk van. Vajon miért van, hogy más (korrektebb) országokban még mindig faszák a kuponok, míg nálunk olyanok, amilyenek (tippre azt mondanám, hogy az előző pont környékén van a megoldás)Nem, nem Silent77 vagyok, és nem, ez nem fizetett hirdetés. Sok évet ledolgoztam már a kereskedelemben, így igenis bele tudok gondolni a másik oldalba is.
-
walakyb
tag
válasz
TheProb #30100 üzenetére
"A jelenlegi Mi5-öm spemall-tól van és botrány módon szopok velük... Kb 4. hónapja nem tudom használni a telefonomat, mert azóta várok arra, hogy megjavítsák. "
Jó tanács. Spemalltól soha semmit. Csavarodott hátlappal kaptam az 5s-em, ami később a kijelzőre is hatással lett (oldalt kicsit szétnyílt, besárgult). Azonnal jeleztem, gondoltam úgyis van magyar szervíz, mehet a javítás. A hátlapot márciusban sikerült kicserélni, a kijelző elvileg a napokban ideer (másodszor, márciusban sikerült hibásat küldeni). A gond csak ott van, hogy 2017 áprilisban vettem a telefont...
Ja, és majd elfelejtettem. MI4C most kapott garis kijelzőt. Elég durván zöld, és annyira halvány, hogy lakáson kívül nappal kb használhatatlan, pedig eddig tükröződő napban is tökéletes volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natúr Titán Független
- Dell Latitude 5430 i5 és i7 12.gen CPU 16GB RAM 256GB SSD 13,3" FHD, HUN bill, Win11 laptop notebook
- Dell Latitude 5320 i7 11.gen CPU 16GB RAM 256GB SSD 13,3" FHD, HUN LED bill, Win11 laptop notebook
- Dell Latitude 5410 i5 10.gen CPU 16GB RAM 256GB SSD 14" FHD, HUN LED bill, Win11 laptop notebook
- Dell Latitude 5310 i5 10.gen CPU 8GB RAM 256GB SSD 13,3" FHD, HUN LED bill, Win11 laptop notebook
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest