Új hozzászólás Aktív témák

• VOLTCRAFT(1)

tag

válasz gLes #30 üzenetére

Szóval kicsit megkésve,de most akadtam erre a fórumra A gázlámpa működése a következő:
    1. A tartályt feltölteni petróleummal
    2. Kiégetni öngyújtóval az égőharisnyát /vagy 3.pont/
    3. Az üzemanyag csövecske alján lévő tégelybe spiritusz önteni /meggyújtani a spirituszt/ami felmelegíti az üzemanyag csövet. Ez azért kell,hogy a spiritusz által keltett hő az abban közlekedő petróleumot gázosítsa. Másodlagosan ki kell,hogy égesse az égőharisnyát,ha ezt nem végzi el akkor ezt a 2-es ponttól kell újból neki kezdeni i!!! A lényeg az,hogy mielőtt tovább lépnénk a harisnyának ki kell lennie égetve!!
    4. A spirituszos felmelegítésnek minimum egy másfél percig kell tartania /az indítási hőmérsékletet kb. ennyi idő alatt éri el.
    5. A felmelegedés alatt elkezdhetjük pumpálni az üzemanyagtartályba a levegőt,hogy túlnyomásos legyen /így kerül fel az üzemanyag csövön keresztül az üzemanyag a harisnyához/ mint említettem a meleg miatt már gáznemű állapotban.
    6. A felmelegedési idő lejárta után kinyitjuk az üzemanyag adagolót és élvezzük a lámpa fényét:-)!!!
    Ha a lámpa ígysem működik szivesen segítek a hiba okának kiderítésére!!
    Amúgy nekem ilyen a képen látható(Magyar Szeged tipusú lámpám van) ami kitünően működik!!

Új hozzászólás Aktív témák