- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- sziku69: Szólánc.
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dééé
újonc
Szia!
A tereptarka.hu oldalán találsz ilyen 5000 forintért.
-
VOLTCRAFT(1)
tag
Ha bárkinek problémája akadna az ilyen típusú lámpák beüzemelésével kapcsolatban bátran megkereshet itt . Addig is itt egy videóm hogyan kell őket beüzemelni !!! Alkatrészeket is tudok beszerezni valamint gyártok is hozzá levélben postázok harisnyát is.Remélem sokaknak tudtam segíteni ,ha elakadnál már tudod hol keress
!!! Üzenetekre a facebook-on és a youtube-on is válaszolok email címem : cooprint@gmail.com
-
Antigonos
csendes tag
válasz
VOLTCRAFT(1) #91 üzenetére
Hol lehet ilyen lámpákat szerezni? Az USA-ban most is gyártanak efféle csodákat, de importálni nincs kedvem.
-
VOLTCRAFT(1)
tag
válasz
VOLTCRAFT(1) #90 üzenetére
-
VOLTCRAFT(1)
tag
Szóval kicsit megkésve,de most akadtam erre a fórumra A gázlámpa működése a következő:
1. A tartályt feltölteni petróleummal
2. Kiégetni öngyújtóval az égőharisnyát /vagy 3.pont/
3. Az üzemanyag csövecske alján lévő tégelybe spiritusz önteni /meggyújtani a spirituszt/ami felmelegíti az üzemanyag csövet. Ez azért kell,hogy a spiritusz által keltett hő az abban közlekedő petróleumot gázosítsa. Másodlagosan ki kell,hogy égesse az égőharisnyát,ha ezt nem végzi el akkor ezt a 2-es ponttól kell újból neki kezdeni i!!! A lényeg az,hogy mielőtt tovább lépnénk a harisnyának ki kell lennie égetve!!
4. A spirituszos felmelegítésnek minimum egy másfél percig kell tartania /az indítási hőmérsékletet kb. ennyi idő alatt éri el.
5. A felmelegedés alatt elkezdhetjük pumpálni az üzemanyagtartályba a levegőt,hogy túlnyomásos legyen /így kerül fel az üzemanyag csövön keresztül az üzemanyag a harisnyához/ mint említettem a meleg miatt már gáznemű állapotban.
6. A felmelegedési idő lejárta után kinyitjuk az üzemanyag adagolót és élvezzük a lámpa fényét:-)!!!
Ha a lámpa ígysem működik szivesen segítek a hiba okának kiderítésére!!
Amúgy nekem ilyen a képen látható(Magyar Szeged tipusú lámpám van) ami kitünően működik!! -
Tanker91
csendes tag
Most mar tennyleg a rendes kepek
-
Tanker91
csendes tag
itt vannak a kepek
-
Tanker91
csendes tag
itt vannak a kepek
utsourcing.ro/images/P1120571[/IMG]
-
Tanker91
csendes tag
Mindent megteszek es hozok kepeket a laparol.....egybe meg darabokbal is......
Ha megtudtok vlmit akkor szoljatok nekem is kerlek erre a cimre:dezsy_varga@yahoo.com -
Tanker91
csendes tag
Nekem is pont ilyen lampam van....sajnos en is azt keresem hogy hogyan inditsam be...
Az Enyem egy suli padlasarol kerult elo....annyit tudok hogy nemet azt irja rajta...Ki tudna segiteni rajtam -
mbit
tag
tudom ill sejtem!
Ugye ezeket fel kell pumpálni?
ha igen, akkor egy porlasztón keresztül nyomja ki a kerozint, aminek a mennyiségét (időegység alatt) te szabályozod egy szeleppel. A porlasztott kerozint meggyújtja az izzó tóriumharisnya, aminek az gyújtását már a fennmaradó láng által izzó harisnya biztosítja.
Lehet iszunyú hülyeség, mert nem hallottam ezt, hanem csak hírtelen kitaláltam. -
mbit
tag
Milyen elven működik a gázlámpa?
-
mbit
tag
a gyertya esetében természetesen a viasz ég, hisz éghető. Ha meggyúllad a kanóc, akkor a melege folyékony állapotban tartja a viasz (nincs éles olv. pontja) és azt szívja fel a hajszálcsövesség alapján és égeti el. Maga a kanóc nem ég a gyertya égésekor, mert hamar elégne. Ill. a kanócnak csak a csúcsa ég, ahová már nem jut viasz. Ha a viasz nem égne, akkor mi ég akár 45 min.-ig is?
-
gLes
őstag
válasz
Varga Csaba #74 üzenetére
Tudom, paraffin rulz!
-
Apol77
tag
Ejnye, hogy mész tanulás nélkül suliba?
Mikor lesznek képek a lámpáról? Vagy már eldugtad, hogy 20 év mulva ujra felfedezd? -
gLes
őstag
Igen azt én is tom, ezé gondoltam, hogy ott a viasz és az majd visszatarja attól hogy gyorsan elégjen
Most olvasok vmi szakirodalmat (Bővebben: link), majd a végén levonom a konklúziót -
gLes
őstag
Nem, azóta hozzá se nyúltam
De van egy kapcsolódó téma: apámmal tegnap óta azon vitatkozom, hogy mi ég a gyertyábanMert szerintem a viasz csak tartja az egészet, mármint a kanócot, meg lassítja az égést, hogy ne tűnjön el egy pillanat alatt
Apám szerint meg a viasz olyan mint a petróleum és kanóc ahogy szíjja magába attól ég, szted?
-
gLes
őstag
Nah...elamaradt az a kép
(UP
)
-
moonman
titán
-
Racecam
nagyúr
Mondjuk ez nem az amire gondoltam, abban egy holdjáró autóval kellett menni és kisebb nagyobb sziklákat, gödröket kellett átugratni. Lehet, hogy tényleg nem ez volt a neve, pedig meg mertem volna rá esküdni.
Egyébként pont miattad írtam be, respektem jeléül.
[Szerkesztve] -
moonman
titán
-
Racecam
nagyúr
Jé, még nekem is meg van valahol, nem is olyan rég került a kezembe. Van egy zsák kazettám is. Egy rádiós magnóról töltöttem rá a játékokat és be volt rajta tollal jelölve, hogy hol kell állni a hangerő és a hangszín szabályzó tekerőknek, különben nem tudta betölteni a játékokat. A joy hozzá házi barkács volt valami műanyag doboz, gyerek biciklikomány gumi meg ilyenek.
Mindez egy gázlámpa topikban. -
Apol77
tag
Nem a lámpaolajra gondolsz?
Van szines, illatos is
Az szerintem nem igazán jó ebbe a matuzsálemi lámpába, mert nem nagyon párolog. Bár egy próbát megér. Normál viharlámpába jó, abba használtam. De hogy ilyen párologtatós, előmelegítésesbe jó-e, azt nem tudom
Lehet venni szúnyogriasztós olajat is, szép sárga
Citrom szerű szaga van, illatnak nem nevezném
És nem is igazán hatásos, de az átlátszó szobai lámpákban jól néz ki
[Szerkesztve] -
gLes
őstag
Nah...konzultáltam apámmal
Szal...elvileg petróleumot kell tölteni a tartályába, aztán be kell gyújtani azt a spirituszt ott a cső alján a kis tálcában, attól beizzik a harisnya, és akkor van a szélin az a kis pumpa, azzal kell fölporlasztani a csőbe a petróleumot és akkor gázlámpaSzerintem
[Szerkesztve] -
gLes
őstag
Hát...tul. képpen csak szeretném látni, hogy műxik, oszt majd meglássuk
Úgy került elő, hogy 150 éves a sulink és akkor van mindenféle jubileumi bizb@sz, és akkor kérték nézzük meg nincs-e otthon valami gázlámpánk, mert akkoriban ugye még azzal világítottak (persze az ilyen fali verzió volt), megkérdeztem apukám, és hát nem előkerült ez a kicsike
Apám még látta működni valamikor az előző évezredben szal
Sztem nem bányászlámpa
[Szerkesztve] -
Apol77
tag
Nem vágom, csak tudom hogy ilyenek vannak
A kép biztos többet mond
Horgászi fogod használni?
Nem karbit, hanem karbid
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
gLes
őstag
Nemnem, tuti gázlámpa, akkor biztos a spirituszt éreztem, mert azt kell elvileg beönteni oda a tálcájába és akkor azzal begyújtani vagy nemtom
Kanóc nincs benne, ott feltekeredik az a csöve és a végén van egy ilyen lukas kerámia sipka, arra kéne ráhúzni a cuccot, tulképpen van is itthon valamiféle ilyen harisnya, csak az nem ment rá
[Szerkesztve] -
gLes
őstag
Családi erekje, a tankja száraz, de bűzlik a petróleumtól, vagy nemtom mi is kő bele igazán
A belsejébe meg spirituszt kell begyújtani, hogy bemelegedjen, ugye?Mondom, hogy nem értek ehhez, még nagyapám hagyatéka
Esetleg egy gázcsere telepen érthetnek is hozzá?
Hol van ilyen?
[Szerkesztve] -
Apol77
tag
Jól látom hogy ennek a lámpának töltetni kell a tartályát, nem az az eldobhatós fajta?
Ha tölthető, akkor talán gázcseretelepen kellene megtöltetni.
Ha van benne gáz, nézd meg hogy nem szivárog-e valahol.
Ha minden ok, akkor be tudod gyújtani harisnya nélkül is kipróbálásképpen, de szinte semmi fényt sem ad, csak mint egy öngyújtó
A harisnyával már jó fényt kell adnia
Honnan szerezted ezt a jó kis lámpát? -
Apol77
tag
Harisnyát nyár elején láttam a Tesc*ban, meg a Met*oban.
De nyár közepétől sehol nem kapok.
Ha esetleg sikerül venned valahol, bár állítólag nincs szezonja, ezért nem árulják, azért légyszi tedd közhírré
Lakókocsiba kéne, de nem kapok.
Bár van egy lakókocsifelszereléses bolt valahol a 11. kerületben, de horror ára van. -
gLes
őstag
válasz
Varga Csaba #18 üzenetére
-
gLes
őstag
válasz
Varga Csaba #12 üzenetére
Hú, az eszembe se jutott!
Pedig van is egy a közelben
Köszi megnézem
-
zsiga667
addikt
Bővebben: link
Nézz körül itt, hátha van hozzá ''alkatrész''. -
sky77
aktív tag
Bocs az offért, de már harmadszor akad meg a szemem ezen a topicon, és harmadszor olvasom ''gázlámának''... Ehhh....
-
gLes
őstag
UP
-
gLes
őstag
UP
-
gLes
őstag
Na megszülettek a képek a drágaszágról
-
gLes
őstag
Éjjeli UP
-
süti5
őstag
Örülnék egy jó címnek gázlámpa szerelés terén
A telken múlt évben unokatesómnak sikerült eltörnie azt a kerámia vagy milyen fejet, ahol ég tulképpenIszonyú nagy fénye van egyébként, és a hangja is ottvan
-
pweisz
senior tag
jut eszembe mielött kiröhögném, a gázlámpán tényleg lehet mint javítani esetleg. Hirtelen vihar lámpa ugrott be, na azon szerintem nem sok mindent lehet javítani.
[Szerkesztve] -
gLes
őstag
Mégeccer UP
-
gLes
őstag
UP
-
gLes
őstag
Volna egy régi gázlámpám, szeretném beüzemelni.
Ezzel kapcsolatban érdekelnének információk, hogy nem-e tud valaki egy szaküzletet, ahol gázlámpákkal foglalkoznak (alkatrész, javítás), esetleg van-e valakinek tapasztalata gázlámpa beüzemelés terén!
Majd nemsokára lesz kép is, csak még nem készült el
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megújult a PROHARDVER!
- Star Trek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest