Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• echterion

nagyúr

válasz Semin #106515 üzenetére

A G-helper működik úgy is, ha fel van telepítve az Armoury Crate, vagy azt előtte le kell takarítani?

• gyépés

aktív tag

válasz Semin #106515 üzenetére

A cpu+gpu kombinált teljesítmény limitét, amire ugye a hűtési rendszert tervezik azt nem fogják megmondani valamiért és kimérni is nehéz, mert a legtöbbször olyan rendszert használnak, ami az egyik részegységet osztott hőcsővel vagy máshogy részben át tudja vezetni a másik részegység hűtési rendszerébe. Viszont csak bizonyos mértékben működik ez. Pl. nálam ha mindent eleresztek, akkor a GPU-t ki tudom hajtani 75W-ra, és s procinak marad 30W keret, a profil engedne többet, de a hűtés nem bírja. Viszont ha kikapcsolom a GPU-t és csak a proci megy, akkor is csak 60W-ot tud tartósan tartani s proci, hiába magy a GPU hűtése is, pedig a cpu teljesítmégy limitje a profilban 85W. Tartós terheléses teszttel leht kimerni mik a hűtési rendszer határai. Ha tartósan tudod tartani a profil limitjét, ami az adott gpu vagy cpu gyári limitje is, akkor jó a hűtésed, de ez nagyon ritka, nem is tudom van-e ilyen, hogy egyszerre tudod mondjuk 140W-on használni GPU-t meg mondjuk 85W-on cpu-t. Nekem sajnos intel procim van, jó lenne tudni tartani a 85W-ot valamilyen profil mellett, jól jönne a munkához, de nem bírja a hűtés.
    Az amd szerencsére úgy van skálázva, hogy 35W környékén már majdem a max teljesítményét leadja, de az intel sokkal éhesebb, ott tényleg 85W-ig folyamatosan nőne a teljesítmeny, de sajnos azt nem tudom elérni, így sokat vesztek a gyenge cpu hűtés miatt.

Új hozzászólás Aktív témák