Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bedepi

tag

válasz FőDudu #103139 üzenetére

Ebben nem teljes mértékben adok igazat. Abban igen, hogy indokkal lehetne visszavinni, amit a vevőnek igazolnia kéne. Viszont az eladó boltnak meg nem ártana feltüntetni, hogy az adott modell milyen értéken üzemel pl. gpu szempontjából. Ezt érdekes módon senki nem teszi meg, sokszor még a gyártó oldalán sincs feltüntetve és ez igenis megtévesztő. Joggal mondhatod azt, hogy a tiéd miért nem tud annyit mint a szomszédé, mikor mindkettőben pl. 4060 van. Egy átlagembernek nem kell ehhez érteni, az hogy te és az itt lévők többsége szereti a tech világot és napi szinten benne van az egy dolog, de nem mindenki ilyen. Sokan vannak, akik esetleg gyereknek szeretnének keresni valami jót ár-érték arányban és csak akkor szembesülnek vele, hogy szar mikor a Pistike elmeséli, hogy a haver gépe többet tud, pedig ugyanaz a kártya van benne mint az övében. A gond itt azokkal van, akik ezt a kiskaput pofátlanul kihasználják. Az, hogy próbáld ki, az meg pont nem jó duma max az olcsóbb vasaknál. Mutass nekem olyan boltokat itt Magyarországon, ahol kint vannak az adott gyártó csúcsmodelljei a 1.5-2 milla+-os fajta és ki is próbálhatod legalább fél órára. Marad az internet, ahol vagy elhiszed amit mondanak vagy nem, mert vagy fizetik őket vagy nem. Igazán mélybe menő tesztek alig vannak, az hogy meg hogy néz ki meg milyen portok vannak rajta, azt meg én is látom. Az a másik probléma, ha van egy bevált márka, ami eddig bizonyított, akkor arról nehezen váltasz csak azért, hogy hátha az is jó lesz majd. Azért ehhez drágák ezek a gépek. Nekem ha most le kéne cserélnem a gépemet márkán belül nem tudnám megtenni, mert egyik sem igazán adja amit keresek. Alternatíva lenne a konkurenciánál, de azokat a gépeket nem ismerem, mert sosem volt. A próbálkozás mint mondtam meg drága játék. Én soha nem vittem még vissza semmit amit vettem, mert nem kellet. Mindent utánanézéssel választottam ki. Viszont pl egy pixel hibás gépet, ha látható helyen lenne, szó nélkül visszavinném, mert egy 2 millás árba ez nem fér bele. Normál esetben meg 1 pixelért nem cserélnek. Itt már jól is jön az elállás lehetősége, mert amúgy meg nem vennék vissza. Én meg nem nézegetek egy halott pixelt a monitor közepén ilyen áron.

• Juhaszatti

addikt

válasz FőDudu #103139 üzenetére

"A baj inkabb ott van, hogy a torveny megengedi a 14 napos 'kiprobalast'.
    En ezt 'explicite' tiltanam."

Alapvetően nem lenne ez annyira rossz dolog. De sajnos tényleg vannak akik visszaélnek vele. Elsőkézből tudok olyan esetről, aki 4x vitt vissza így laptopot egy üzletbe. Természetesen visszavették minden alkalommal, de a 4. után már nem látják szívesen az üzletben, szívasson másokat.

A többire is reagálva. Nagyon sokan nem tudják, hogy mi kell nekik, vagy hogy mire van szükségük igazából. Van aki úgy esik be, hogy:
    "Kéne egy laptop.
    - Ok, van valami konkrét elképzelésed?
    - Hát nem igazán.
    - Mire fogod használni?
    - Mindenes gép lenne.
    - Jó, és akkor mennyit szánsz rá kb?
    - Nem tudom, ár érték arányban ami megéri"

És akkor fél órán keresztül megy a barkóba, hogy kitaláld mi lenne a legjobb ennek az embernek.

Ez a jobbik eset, mert személyes vásárlás esetén nincs 14 napja. De rengetegen ugyanígy adják le az online rendelésüket, csak ott nincs aki fogja a kezüket, és fingjuk nincs hogy mit rendelnek le.

Új hozzászólás Aktív témák