Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
-
válasz
matyee
üzenetére
E felől vannak kétségeim, már most...

Lehet, hogy papíron 340W-nyi gyehennát elpöfög ez az új szörnyeteg, de nem értem miért kellett a forrófejű CPU-ból átvezetni a GPU-ra három hőcsövet is? Gondolom így nem lesz nagy difi a GPU és a CPU között mert majd szépen fűtik egymást

Nem értem én a Klotyót? Már egyszer csináltak egy rohadt jó hűtést a 870-be! Miért nem lehet minden gépében VC? Ezeknél a gépeknél úgysem az esztétika az ami eladja őket
-
-
echterion
nagyúr
válasz
matyee
üzenetére
Dehogy volt, most hoztam csak haza. Valahogy sejtettem, hogy ennek kell következnie.

Sajnos nem ismerek senkit, aki ilyesmivel foglalkozna, esetleg tippet tudsz adni?
Adnék én neki UV-t, ha az AWCC-ben lenne opció, de sajna semmi sincs. Holnap csinálok egy friss win reinstall-t egy másik meghajtóra, hátha csak az hiányzik neki. Nem akarok TS meg társaival szüttyögni, azért vettem K-s procit. -
-
MR007RM
addikt
válasz
matyee
üzenetére
Meg a csomagba nem is tette bele a kártyát vagy direkt hibásat. Sajnos minden lehet.
Ha mégis fizetni kell, legalább nem olyan sokat.Ha minden rendben lezajlik, a mostani kártyám horror olcsón vihető lesz. Ezt úgy mindenkinek írom. A mesterre bízom. Remélem nem számított hirdetésnek.
-
-
-
echterion
nagyúr
válasz
matyee
üzenetére
K volt a hirdetésben írva, mindenképp K-t akarok, ezért is adtam el a non-K procim. Az a baj, hogy nem nagyon van időm nézegetni, mert nem lesz gépem, amíg nincs proci. Ráadásul nem nagyon van 8700k hirdetve sehol, mióta nézem az aprókat (kb. 1 hónapja), azóta kettőt láttam, mindkettő elment szinte azonnal. Lehet, vennem kellene egy sima F i3-at, míg nem találok valami jót, addig azzal is ki lehetne húznom valahogy. Nem akarok hetekig gép nélkül lenni.
-
MR007RM
addikt
válasz
matyee
üzenetére
Mint azt meg is próbáltam mikor tavaly karácsonyra vettem a Lenovo 144Hz gamer monitort....és untattam itt a népet sokáig mért nem megy úgy. Sajnos ez nálam hardver bibi. Ehhez már gépcsere, vagy talán mxm vga csere fog kelleni. Ki tudja valamelyik egyszer úgyis eljön, de az előbbibe nagy eséllyel ti beleöregedtek az biztos.

Ez legyen nagyobb félelemkeltés számotokra mint a Covid.
-
MR007RM
addikt
válasz
matyee
üzenetére
Mint ahogy DDR3-mal nem fut rendesen semmi már mai új games, lassú hozzá.
De ugye érted kell a bevétel hogy életben maradjon az ipar, így mindent el kell hitetni, semmi nem élhet túl sokáig, ha mégis megtenné, ki kell nyírni. És nem működik arányosan a követelményekkel a ráfordított kiadás. Ezzel nem állítom hogy haszontalan a fejlődés, de ne is élezzük ki ennyire, nem lehet csak két véglet. Nemcsak online ki a gyorsabb válaszidő verseny létezik.(Nekem egyébként mindig is főleg az FPS volt kedvencem, kezdve a képregénygrafikától a mai realisztikus megjelenítési formáig. Megunhatatlan változás, fejlődés mi sokáig gyilkolt korábban)
-
Pocok256
veterán
válasz
matyee
üzenetére
Tökéletesen igazad van
Akkor átfogalmazom a fenti állítást. Ezek a clevok nekem most nagyon rusnyák
(remélem így már jó
) Nem kell vele fogalalkozni, de mivel nekem válaszoltak, hogy van ez meg ez a gép nyilván azért mert venni akartam ezért én is válaszoltam, hogy kösz de ezek a clevok ha esetleg még jók is lennének most elég rusnyára sikerültek az én ízlésemnek 
-
-
válasz
matyee
üzenetére
Lassan 1 éve már, hogy egy HP Spectre 13 X360-on vagyok néha-néha. Ha nem lenne a hülye elhelyezésű FEL-LE nyilak, azt mondanám, hogy egész perfekt gép. Dokkolóval nagyon szépen át lehet alakítani "asztali" géppé.
-
MR007RM
addikt
válasz
matyee
üzenetére
Köszi gyanítottam!
Mintha ki kellene számolnom hogy együtt a komponenseim, (ha van újraindulás, fagyás) ne fogyasszanak túl sokat. Jelen pillanat a cpu van alapra állítva, minden más maradt és így tökéletes, persze lehetne máshogy is variálni. FPS-t nem látok, afterburner ennél a játéknál játék alatt nem megy, csak érzem hogy van elegendő szám mögötte. A lényeg megvagyok, most nagyobb gondom lett a pályák teljesítése mint a megfelelő beállítás.
-
-
echterion
nagyúr
válasz
matyee
üzenetére
A procim nem volt power limit-ben, ez látszik a fentebbi hwinfo képen. Viszont folyamatosan 4,5GHz-en volt, tehát hozta a maximális tudását, igaz, 60-70%-os terhelést kap ez alatt a játék alatt, nem 100-at.
Hát igen, én is azt látom, hogy kb. 8W-tal lett kevesebb, ha 100%-on futnak a magok, és így játék alatt nyertem vele 6-7 fokot, ami nem sok önmagában. Szerencsére nincs határon a hőmérséklet, így nincs igazán szükségem ezze az extra pár fokra. Most már azért kíváncsi vagyok nagyon, hogy egy 5GHz-re húzott 9700k-val mit fog tudni a gépem, immár újrapasztázva ICD-vel, úgyhogy remélem, mielőbb elmegy a 9700-asom.(#45984) Raymond: A base frekit megkapod, ha kikapcsolod a turgo-t, ebben az esetben ugye 100% terheléskor is a base frekin lesz a proci. A boost maximum meg ugye adott, ha bekapcsolod a boost-ot, adsz neki elég kakaót és hűtést és nem tuningolod, mert akkor meg azt adja be 100%-os terhelésen.
(#45988) motifator: Most dolgozok, de kicsit később, ha végeztem, megnézem pontosan, hogy CB alatt hogy is alakul a max. fogyi. Azért szerintem a 12 szál ilyen esetben jobb, mint a 8 szál. Ahogy láttad, az estimated teljesítmény felett volt egy picivel, tehát elvileg ott van, ahol kell lennie.
-
echterion
nagyúr
válasz
matyee
üzenetére
Hát igen, én nem tudom, honnan jön ez a 65W, de kb. annyi igaz belőle, mint ami a választási ígéretekben van. Itt van rá az Intel magyarázata, de ettől ezt én még pofátlanságnak és erősen félrevezetőnek tartom:
"By Intel’s own definitions, the TDP is an indicator of the cooling performance required for a processor to maintain its base frequency. In this case, if a user can only cool 95W, they can expect to realistically get only 3.6 GHz on a shiny new Core i9-9900K. That magic TDP value does not take into account any turbo values, even if the all-core turbo (such as 4.7 GHz in this case) is way above that 95W rating."
A PL1 gyakorlatilag az az érték, ahol a TDP van, minden más jóval a TDP érték felett van, tulajdonképpen ki kell kapcsolni ahhoz a turbót, hogy olyan fogyit produkáljon egy proci, ami rá van írva a dobozára.
-
echterion
nagyúr
válasz
matyee
üzenetére
Nálam 4,5 GHz-en van folyamatosan, mikor monitorozom.
Leteszteltem -70mV-tal, ez jött ki bő fél óra játék után, balanced ventibeállítással megjegyzem, kellemesen csendes volt a gép, párom mellettem nézte a TV-t, nem zavarta). A GPU 0,993V-on van, pici OC mellett. Azért hozott 4-5 fokot, de ez nem túl jelentős, úgyhogy megy vissza alapra a proci, a gpu viszont marad ezen a kellemes beállításon.
-
válasz
matyee
üzenetére
Ha túlhúzod lefelé az UV-t. Volt már erre precedens. A gyári szoftvere olyan ha paraméterezel valamit és leokézod, akkor a gép kipróbálja több frekin, hogy mennyire stabil. Majd ha rendben lefut, akkor készíti el a profilt, amit aztán el tudsz menteni és később beállítani. Szóval innét nézve elég bolondbiztos.
Az már más kérdés, ha csinálsz egy csendes profilt; brutál UV-vel és alacsony ventifordulattal, akkor ezt a VGA terhelése miért nem bírálja felül. Lehet, hogy itt több körülmény is közrejátszott; a DOOM speciális motorja, ami az erőforrások tekintetében dinamikusan méretezi terhelést; talán látta hogy egy 1.4 GHz-re butított CPU hajt meg egy RTX2080-at, akkor levette az AI-t és feltolta a grafikát? Nem tudom. Lehet, hogy nem is elmelegedett a GPU, hanem valami feszültség szaladt meg a VGA kártya VRM-jén, vagy éppen most jött el az ideje. De az is lehet, hogy valóban valami gond van az A51M felépítésével. Ezt már nem fogjuk megtudni...Most egy kis M15R1-en játszom; púpos-forrófejű 8750 mellett egy GTX1070Mq Ultra-nightmare grafikai beállításokkal. És hibátlanul fut a gép, egy óra játék után:
A fene sem érti... Pedig jó lenne.
-
válasz
matyee
üzenetére
Szia!
A BIOS-ban lóf@sz sincs, csak venti 100%-ra pörgetés (gondolom BIOS frissítés közben ez az opció kapcsol be) és annyi, hogy tuningot engedélyezheted. De hogy mit, merre, mennyit, arról semmi. Winfos alatt a CC-ben lehet utána Vcore-t állítni, offset-et, órajeleket. De csak K-s procival jelennek meg ezek a menük, különben üresek a fülek.K-s procival:

-
echterion
nagyúr
-
-
MR007RM
addikt
válasz
matyee
üzenetére
Legfeljebb nekem, mert ha én valaha új lapost veszek ott nem a melegedés foka fog dönteni, hanem hogy jó olcsó legyen. A többit meg megoldom KillHates-el együtt, mert lehet bármi, úgy sem fogom eladni, mint a mostanimat sem.
Viszont másról szólván egyetértek Mikulásbá-val,......szarozzon vele olyan aki direkt akar. -
-
válasz
matyee
üzenetére
Hát lehet, de az anyagminőség elkeserít...
Igazából egy 15r2 OLED-re vágyom ♥
A gyönyörű kijelző.
Én már csak casual-gamer vagyok, nincsenek elvárásaim.
(persze a gyönyörű grafika azért ott volt a 2080-al, és jó volt nézni...)
Majd meglátjuk. Ha Clevo akkor viszem a kis 15-ösöd. (bár jó lenne bele Damian 4K-s kijelzője Beszámolod neki a 17-esbe, átpattintjuk a kijelzőt, talán még könnyebb is lesz azzal eladni a Damian gépét
) Na jó, abbahagyom, bilibe lóg a kezem. Meg ahogy alakulnak a dolgok, lehet, hogy az a pénz inkább 2 kiló lisztre fog kelleni
....
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Milyen monitort vegyek?
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Apple asztali gépek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen processzort vegyek?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- További aktív témák...
- HP Pavilion Gaming 15 144Hz, GTX 1660 Ti 6GB, 16GB RAM Dobozában, megkímélt
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! TÜZES EZÜST MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- ÚJ MacBook Pro 14" M4 PRO 24GB 512GB Space Black
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- ASUS TUF Gaming A15 FA506N Ryzen 5 7535HS / RTX 3050 4GB / 16GB DDR5 / 512GB SSD / Garanciás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3958
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 4500 / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 500GB Nvme
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Muerte