Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samus: Atomic Heart - Egy kis nyafogás
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
buherka
addikt
válasz
buherka
üzenetére
Lehet hogy utána is tudnék kérdezi ezeknek a gépeknek, hogy mennyikre megbízhatóak, mert az Euronics központi raktár a BILK-ben van az F1-es épületben. Onnét hordják a kollégáim kamionnal a motyót a boltoknak.
Ha sok belőle a visszáru...akkor van vele szopás...de ha nem, még jó is lehet.
-
törölt tag
válasz
buherka
üzenetére
Már ha ennyit szoptam, meg vettem pasztát is, valószínűleg belevágok.
Említette a pasztaboltban az eladó, hogy a videokártya alatt esetleg nem paszta van, hanem thermalpad. Ezesetben érdemes kétségbeesni, vagy ignoráljam? Honnan tudom, ha nem paszta van alatta? Ha thermalpados, és véletlenül szétszedem, dühös leszek?
-
válasz
buherka
üzenetére
Kiprobaltam en is, valoban kaka a gyari paszta. BF1 kampanyban percek alatt 90C fole ment a CPU es elkezdett kinlodani, ki-bekapcsolgatta a Turbo-t es amikor 2.4 GHz/3.1 GHz kozott valtott, akkor beakadt egy picit a jatek is. Jatszhato volt igy is, de azert holnap amikor vegre sikerul Bp-n Kryonaut pasztat (most csak Conductonaut van) es normalis csavarhuzot talalni akkor kap egy ujrapasztazast, hogy erezze a torodest

-
törölt tag
válasz
buherka
üzenetére
Az itthoni munkát meg kell oldanom most azonnal. Erre alkalmasabb a latitude, és olcsóbb is. Ha legközelebb gamer laptopot veszek, előtte kipróbálom. Nincs időm sajnos szerelgetésre. December van, és még 4 luxuskonyhát kell elkészítenem, emellett a januári bútorokat megterveznem esténként.
Két napja nem játszottam a gyerekkel, mert ez a szemét elvette az időm.
Szeritem így érted, miért döntöttem így.Most az van, hogy a saját szórakozásom háttérbe szorul. Majd megoldódik az is.
-
törölt tag
válasz
buherka
üzenetére
Értem. Ha szükséges lesz, újra lesz pásztázva. De ahogy mondtam, még nem biztos, hogy megtartom. Kezdem elveszteni a türelmem. 300.000-ért azt vártam, hogy ready to use a vas, és egyáltalán nem kell még kérdéseket sem feltennem. Ehhez képest nem tudom, mennyi garanciát vállalnak, és kik vállalják. Nem írták, hogy gamer laptop, de a specifikációk alapján elvárható lenne. Ezzel szemben alkalmatlan rá, mert kicsinálja magát gyári állapotában. És a székem is szar, amit vettem. Dühös vagyok.
Mit veszíthetek a szoftveres feszültségoptimalizálással?
-
válasz
buherka
üzenetére
"még ha csak a veséjét vették volna ki.
" 
Na akkor ez is megerősíti bennem azt a már meglévő elhatározást, hogy csak hiányos felszereltségű lapost fogok venni legközelebb, biztos ami biztos. Persze most legutóbb is így volt, de az nem volt tudatos elhatározás a részemről. Benéztem.....
de ezt inkább hagyjuk.....
Ugyanis ha életképtelen a cucc, illetve a dobozán jelezve van mi nincs benne, akkor azt nem lesz értelme felnyitni pl egy Tomb Raider benchmark erejéig, sem végigtolni az egészet az én kontómra. 
Nálam van értelme, mert állat ahogy kinéz.
-
Dhampir
félisten
válasz
buherka
üzenetére
Ezért szeretem a HP csomagolását, a tasak úgy van lezárva, hogy fel kell tépni rajta a zárószalagot.
(#17548) RM007
Sejtettem, hogy a szervizeseket hozod majd fel, ennyi erővel a kereskedőket is sorolhatnád. Képzelheted, hogy a kínai szeméttelepes miről tudna mesélni.

Ám teljesen más egy felhasználó hosszú időn át tartó tapasztalata, én erre gondoltam. Néha különbözik egy programozó hardverismerete az irodai felhasználókétól és a hardver-összeszerelőkétől vagy a szomszéd Pistiétől. Vannak, akik csak vezetik a gépkocsit, míg mások meg is tervezik, és megint mások hibákat javítanak a szervizben. -
törölt tag
válasz
buherka
üzenetére
Kösz a tippeket. Egyébként talán az zavarna a legkevésbé, ha használt lenne, ha amúgy nincs baja. Lakást is használtan vettem, kocsit is. Talán mobilt meg kanalat nem vennék használtan - bár a seregben sem kaptunk újat...
Ami nem egyértelmű, és zavar (mert nem értem): https://www.acer.com/ac/hu/HU/content/model/NH.Q24EU.005
2 év garanciát írnak. A MM 3 évet ír. Nyílván ezt fogom számon kérni, de jó lenne érteni is.
-
DVlad
őstag
válasz
buherka
üzenetére
és (#16998) Pocok256
Köszönöm szépen a(z ellentmondásos) válaszokat!
A linkelt teszteben is 86%-ot kapott, ami az ottani számokat vizsgálva elég jónak mondható. A hőmérsékletek pedig a tesztben egy jóval komolyabb konfiggal sem kiugróan voltak rosszak.
Ami szerintem a legaggasztóbb része, az inkább a zsanérozás "bizonytalansága", ami engem meglepett, mert ránézésre masszívnak tűnt ez a gép.
A mai napig szeretem a gépem, ami felett eljárt az idő persze, de klaviatúracsere, +ssd, +ram, és a mai napig üzemel hibátlanul, még 2.5 órát az akkuja is bír. Az a baj, hogy ekkora méretben csak az MSI kínál gépet aranyárban. Igaz, a 2009-es 350k sem kevés, ha mai értéken néznénk... -
válasz
buherka
üzenetére
Dehogynem számít! Ami kula az kula. Tök mindegy, hogy élienvér vagy rossz előjel
Hírhedt is lett a a HP Omen sorozata a rossz hűtéséről!Aztán a modellfrissítés előtt beszólt a navigáció: újratervezés. A 2017-es modelleknek már a jól bevált szimmetrikus hűtése van:

Szerk:
Fú basszus most látom, a 1050Ti-s modell ugyanezt a hűtést kapta

Akkor nem hazudtolja meg magát a HP; még mindig dobogós a "gyártók sz@rrágása" kiélezett versenyében!
-
válasz
buherka
üzenetére
"Szerintem nem oszt-szoroz hogy most a két venti külön vagy egyben van."
Rettentő sokat számít, hogy egy hűtés szimmetrikus vagy aszimmetrikus! Ha egymás után vannak "felfűzve" a hőcsőre a hűtendő chip-ek akkor addig nem hűti a radiátortól távolabbi a chipet a cső, amíg a közelebbi chip hőmérsékletét el nem éri, illetve át nem lép azt. Ha jól meg van terhelve a GPU és mondjuk 80 fokos és felette a hűtés mondjuk 70, akkor a proci, ha nem csinál semmit akkor az is 70 fokos lesz. (annyi azért nem, hűtőbordaként fog funkcionálni és a delta T-t fogja produkálni, de jóval közelebb lesz a 70-hez, mint a szoba hőmérséklethez!
) Persze, ha közben dolgozik a CPU is, akkor lesz az is 80 fokos!
Ez a jelenség a hőtorlódás."Cimbi a Witcher 3-at is tolja vele és elmondása szerint nem megy nagyon 70 fok fölé. Persze azért az új paszta is sokat segített ebben."
Gyanítom, hogy ezzel a három csöves V alakú hűtéssel ugyanez a konfig , 55-60 fokos lenne.
Maximilian-t kell faggatni, neki ez a konfig van sokkal ványadtabb egy csöves V alakú hűtéssel:

-
Zozzy94
tag
válasz
buherka
üzenetére
Akkor sajnos kénytelen vagyok gyorsan elfelejteni ezt a gépet
Nem vagyok a saját pénzem ellensége, ha már kiadok ennyit 
Most az Aqua elektromaxnál láttam ezt az Acer Triton-t....speciel ez az Acer nagyon jónak tűnik, de millióig nem nyújtózkodhatom

A hűtésre visszatérve, G752-nél nekem tavaly nem volt semmi gondom, nagyon valószínű, hogy újra azt fogom választani, valamiért abban bízom a leginkább, még így is
-
válasz
buherka
üzenetére
Hat ha 100hz-en használod akkor valóban nem biztos hogy megéri a csere a kinlodast de akinek még nincs ilyen annak nem kérdéses a választás.
Amúgy ez a 120hz+gtx 1070 kombo is olyan mint évekkel ezelőtt az 1920x1080-ra váltás volt, sokan akkor úgy gondolták hogy "hülyeség, bőven elég az 1280x720 felbontás és hülyeség váltani!"
(na jó talán nem annyira, de érted a célzást)Ar/érték téren kétségtelenül a linkelt Asus a nyerő. Ennél lentebb adva olyan kompromisszumokat kell kötni hogy ha élőben látná az ember mit hagyott ki akkor megbanna.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- EA Sports WRC '23
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P17 Gen1 - i7 10850H 32GB DDR4 1TB SSD Quadro T1000 4GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 - i7 11800H 32GB DDR4 1TB SSD Quadro A2000 4GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 - i7 10850H 64GB DDR4 1TB SSD Quadro T2000 WIN11
- Dell Precision M6600 (működik, de alkatrészként hirdetem)
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Apple iPhone 11 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- HP ZBook Studio x360 Gen5 Intel Xeon E-2176M - Garancia
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Red Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

"
de ezt inkább hagyjuk.....
Ugyanis ha életképtelen a cucc, illetve a dobozán jelezve van mi nincs benne, akkor azt nem lesz értelme felnyitni pl egy Tomb Raider benchmark erejéig, sem végigtolni az egészet az én kontómra.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Muerte