- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
RM007
addikt
válasz
Darth_Revan #33497 üzenetére
Kicsit sem vagy elkényeztetve.
Még jó hogy most éppen nem tüzelek a laptopra.
Vehetnék én is egy ilyet, de míg amíg kiszolgál a régi addig marad. -
Darth_Revan
veterán
válasz
kdavid23 #33495 üzenetére
A képen az asztali gépemben levő Inno3D RTX 2080 van.
De ha már így rákérdeztél (
), akkor gyári beállítások mellett ezt hozza FS alatt a RTX 2080-as P775TM +8700K
VGA maradt gyári órajeleken, de a CPU kapott +300 Mhz-et:
3 órányi folyamatos tesztelgetések után a GPU 72C-n állt meg, a CPU 83C-n.
Custom profilt lőttem be ventiknek CCC-ben, így netezés+filmezés alatt csendes, játék alatt viszont kell a fejhallgató
CPU hőmérsékletről még kb 10C-t le lehet dobni, ha delidelem, de azért szerintem így se olyan rossz, ha figyelembe vesszük, hogy mobil procik terén sok gép a 60W-os procival is megkínlódik, hogy 80C alatt tartsa, ez meg 4.6 Ghz-en megy 95W-al
A tesztek 4 gb 2133 Mhz RAM-al készültek, holnap majd megnézem, hogy dob-e a CPU ponton a 3000 Mhz-es RAM.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
KillHates #33494 üzenetére
Miből gondolod?
Elvileg az is fel lenne tüntetve, vagy nem?
Bár BIOS-t nem igazán tudhatták frissíteni, mert ami rajta volt, azt én tettem fel és annál újabb nincs, így lehet volt alaplap csere is. Majd megnézem a BIOS verziót (van a VS és VSK - VS-hez pl. van sokkal újabb BIOS verzió, bár nem tudom alaplapi szempontból mi lehet a különbség a VS és VSK között) -
kdavid23
aktív tag
válasz
Darth_Revan #33460 üzenetére
milyen a CLEVO rtx2080?
-
válasz
MaxxDamage #33488 üzenetére
Szerintem cseréltek benne alaplapot is...
-
Raymond
titán
válasz
MaxxDamage #33490 üzenetére
En nem latom ertelmet, mire nem jo a 32GB? Add el azt a 8GB meg most mielott a felere esnek megint a RAM arak nyarik (lasd eheti hirek) es inkabb vegyel abbol SSD-t. Az AIDA64 megmondja (Motherboard -> SPD alatt) szamszerint melyik slot-ba vannak a 16GB-os modulok es abbol tudod hogy dual vagy nem ha kiveszed a 8GB-t.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Raymond #33489 üzenetére
Azt asszem berakom a bill. alatti 2 slotba, szerelőaknáknál levő 2 slot meg üresen marad. Úgy jó lesz? 1 volt a bill. alatt, 1 meg a szerelőablak alatt (2x8GB) és Dualba ment, de teszteken csak a felét adta memória eredményt tekintve, viszont 2x16+8GB esetén már hozta amit hoznia kellett. [kép]
-
Raymond
titán
válasz
MaxxDamage #33488 üzenetére
Maradj a 2x16GB-nal.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #33456 üzenetére
Szerintetek rendben lesz így a notim?
Azért pár dolgot csináltak rajta, bár az érdekelne, hogy BIOS-t hogyan Updatelték, mert a letölthető legújabb van/volt rajta "Version 302" (én tettem fel)a 4/3DIMM RAM használat az min ront(hat)? 4/2 ajánlottabb, vagy a 4/3 is megfelelő, vagy nincs jelentősége? (2x16GB+1x8GB - mind3 Samsung egyforma fajta) [kép]
1TB HDD to 1TB SSD (Samu 860 EVO 5 év gyártói garis 50k lenne) cserén még gondolkodom... (lehet elég lesz a 2 db NVMe (256GB+1TB) SSD is... (fene tudja) bár a HDD-t jó lenne kivenni és nem kellene HDS-el korlátoztatnom a *merevlemezek automatikus leállását - csak az az 1 van, mind "tányéros" merevlemez/meghajtó.
Az az 1TB HDD jó lenne akár USB-s dokkolóba is néha (sok HDD-m már kezd tele lenni...és a + hely mindig jól jön) -
Muerte
Topikgazda
válasz
Gaberiellb #33484 üzenetére
Igen Origins,az Odyssey-hez képest jobban eszi a CPU-t,a GPU-t talán egy picivel kevésbé,de ez nem ultra settings,minden high és very high,az árnyék low,élsimítás low.
A proci egy öreg 3920XM,a gép AWM18xR2. -
-
Pistivi
tag
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Pistivi #33467 üzenetére
Jók a hőfokok.Játékokban nem kapja a konstans 100%-kos terhelést a proci és az már elég ahoz hogy ne melegedjen túl
Én a helyedben nem járatnám maxon mindig a ventiket,60-70%-kos fordulaton is 80 alatt maradnának szerintem az értékek.
Nálam egy max ventifordulatos mutatvány az így néz ki,vsync OFF:
Igaz,itt nem -150mV van a procin,hanem pontosan +150mV
,a vga-n meg +150MHz,de sosem járatom így max ventin,nincs értelme megsüketülni a gép mellett,pont azért váltottam még lentebb TDP-ben,hogy majdnem passzív ventik mellett tudjak játszani.Ahogy öregszem,úgy válik egyre értékesebbé a csend számomra
-
Pistivi
tag
válasz
Tegrinator #33474 üzenetére
Mx4?
-
Medocsabi
addikt
-
KFORboy
senior tag
Ez a processzor púposság minden 8.gent érint ?
Mert én a (8300h) újrapasztázásnál nem érzékeltem...Gondolkodom folyékony fémen de félek a korróziótól amit művel a réz felülettel meg úgy eleve amit hagy a proci felületén is, aztán ezt nemtom mennyire lehet eltakarítani polírozással, stb...
Eleve ebbe nemtom mennyire állhatnak bele gari terén ha elszáll valami elektronika és még csak nem is lofolyt folyékony fém miatt.
Van UV reagens epoxim meg minden csodám, hogy impregnáljam a procin és környetetében lévő kontakt felületeket, de ugye ez is nyomot hagy, amit mondjuk el tudok takarítani és gyári állapotra hozni, de pl a réz mélykorrózióját nem hiszem, hogy ki tudom polírozni, a gallium mindenhova beeszi magát.
-
Pistivi
tag
válasz
Darth_Revan #33463 üzenetére
-
Darth_Revan
veterán
válasz
redband #33458 üzenetére
ha tudják, ha nem, nem igazán érdekli őket
A legtöbb átlag user nem fog e miatt panaszkodni és mivel Kínában a nagy főnök ezt az értéket lőtte be, ezért nem is veszi hibának.
Csak úgy kíváncsiságból kérlek mentsd le a vBIOS-t nvflash-el és data.hu-ra feltöltve küld át priviben.
futtasd rendszergazda módban a cmd parancsort és az nvflash mappájába lépve írd be ezt:
nvflash64 --save vga.rom
A kimentett rom file kell.
Továbbá csinálj screenshotot a teljes ablakról és azt is küld át.
Ehez hasonlóan látszódjon minden:
-
Darth_Revan
veterán
válasz
redband #33455 üzenetére
Próba szerencse alapon a Lenovo oldaláról letölthető VGA driverrel is nézd meg.
Ha azzal is ugyanezt írja (azaz nem írja felül a vBIOS értékét a driver), akkor sajnos ez van, nincs mit tenni nem hivatalos vBIOS modding nélkül.
Ez nem garanciális probléma, a TMX szépen a vállát vonja. Ez a Lenovo hülyesége és ennyire lőte be, hogy ne melegedjen túl a gép, mivel elég gyenge a hűtése.
-
Gaberiellb
senior tag
válasz
redband #33453 üzenetére
[link]Hát passz, ez volt az első hogy pasztáztam, csak eddig mx4-et használtam, most úgy voltam vele kipróbálom, nem én csináltam, de meg érdemelte. Gari nem bukó mivel szakszervíz, meg kérték az árát de ez ilyen, a kis hűtőbordát, bármikor lekaphatom ha garis téma van, de reméljük nem lesz, én nagyon vigyázok a kütyükre, havonta takarítom, panelban mondjuk ilyen és hasonló gépnél nem árt..
-
Gaberiellb
senior tag
válasz
redband #33451 üzenetére
Sztem jól tetted, elég erősen játék, program függő! De pl, cs go-nál 120 fps-en ilyen 75-77 max. Ac odissey-nél van úgy, hogy 77-78-meg ritkán 82-83. ennél feljebb nem szerencsére. Most egy viszonylag gyenge játékkal strem-elek (Call of Cthulu) de ez nem igazán húzós minden epic-en van, 68-72 körül alakul. Apexet kipróbáltam nem az én játékom, de az is 77-78 körül mozgott, high settingsen 80-90 közötti fps-el. Resident Evil 2 remastered-el is kipróbáltam egy órácskát, 77-80 fok, high-ultra beállításokkal, néha droppol egyet 50-56 fps-re, de ez legyen a legnagyobb gond, 70%-ba 3500mhz-n fut a proci, néha le megy 3400-re, de 3600-a maradék. Ezt tudja
-
Gaberiellb
senior tag
válasz
redband #33448 üzenetére
Igen nekem az van, de...
pl..egy kis folyékony fém csodákra képes, bár tény nem minden esetben
Mint olvashatod a 8-as széria igen forró fejű, ráadásul a teteje kúpos szal nincs folyékony fém opció, mert kifolyik..
Én pl raktam a PCH csipre egy kicsi hűtőbordát amit KillHates-től kaptam. Sokat segített az is. Sajna itt tartunk, egy valag pénz, és neked kell meg oldani a gyártói problémákat ha egyáltalán meg tudod...
Ahogy elöttem is írták a nyolcas szériából én is csak a desktop verziót ajánlom... -
törölt tag
válasz
Mr Bond 007 #33447 üzenetére
Egy rossz szavam nincs, maximálisan elégedett vagyok vele.
Mivel soha nem volt még Acer gépem, így kicsit tartottam tőle. Egyébként a GPU (ami szerintem minimálisan, de túl van húzva) meg állandóan 67-69 fok, nagyon ritkán megy fel 70-re.
-
törölt tag
válasz
Medocsabi #33444 üzenetére
Sajnos ez így van. Én egy Predator Helios 500 6 magosával játszom, és bizony előfordul, hogy felkúszik 90+ fokig, bár általában 83-91 fok között mozog nagyobb terhelés alatt.
Szerencsére throttling nincs ilyenkor, hosszabb játékidő után sem, egyelőre. Mondjuk az is igaz, hogy undervolt nem történt, és a gyári paszta van (még).
-
válasz
Medocsabi #33444 üzenetére
A 750 ezres Zephyrus is 93-94 fokos megint,hiába a pasztázás-akkor ugyan csökkent,de azóta újra ilyen magas.Persze minden maxon,és ennél feljebb nem megy,a GPU is ugyanígy volt,de az 84 körül megáll.
Viszont a COD AW-t 2175x1527 DSR beállítással 100 fölötti FPS-el is megy! -
Medocsabi
addikt
válasz
Pocok256 #33439 üzenetére
Azért itt a fórumon eddig senkinek nem volt olyan itthonról rendelt gépe, ami le tudta volna hűteni azt a hatmagos CPU-t undervolt, meg vasalás nélkül, de még azzal se nagyon. Vagy csak elsiklottam felette.És itt most nem a 7-800.000 ft-os clevo barbone gépekre gondolok, hanem az átlag 3-400.000 ftos kategóriában.
-
válasz
Pocok256 #33438 üzenetére
"Hiszed vagy nem ennél a gépnél a gpu hűtése valami zseniálisan effektív"
Minden kétséget kizáróan elhiszem, már a 10-es széria nagyon jól muzsikált és a 20-asnál meg még javítottak ezen.
A 8750 valóban veszett fejsze nyele. Ha valaki a hatmagos ligában akar játszani, annak tényleg csak a desktop CPU noti az alternatíva...
-
Pocok256
veterán
válasz
redband #33407 üzenetére
Ez meg úgy hülyeség ahogy van amkt írtál, nem fosrakás gépeket kébe nézegetni. Ilyet leírni egy szakmai fórumba eszem megáll. Figyelj oda kérlek olyanok is olvassáj ezt a helyet akik kevésbé képzettek és a végéb ezt a alaptalan fröcsögést, hazugságot elhiszik véletlen.
-
paltom
tag
• Intel® KabyLake i7-7700HQ
NVIDIA® GeForce® GTX 1060 6GB GDDR5 VRAM
16GB RAM -
válasz
redband #33425 üzenetére
Én úgy szoktam fogalmazni a laikusoknak, hogy a G-Sync "egy GPU osztállyal magasabb játékélményt ad"
Azaz van egy G-Sync-es 1060-es géped, az a G-Sync miatt olyan "sima, folyós" képalkotást biztosít mintha ugyanabban a gépben lenne egy GTX1070 ami a magasabb számú FPS-el éri el ugyanezt.
Nekem az első G-Sync-es gépem a tejfölösdoboz volt, és hiába az ordító ventik akkor is szívesebben játszottam azon mint az előző (15R3) G-Sync nélküli Alienware-emen.
A mostani gépemben (17R4) egy gyalázatosan szar színterű TN kijelző van, de zsírprofi G-Sync bajnok (volt! amíg a Clevo/MSI ki nem jött jobb panellel) és döbbenetesen sokat dob a játékon, filmen, stb... -
paltom
tag
-
válasz
redband #33418 üzenetére
Bocsáss meg nem vitatkozni akarok, DE a GPU kártya az ami sohase overkill!
Nézd meg; itt vannak a topicban a régi AW-k MSI-k mik bővíthetők, valamelyikben még 3-ik genes CPU van DE a VGA bővítve lett benne 9xx-re 8xx-re és boldogan használják! Ha az eredeti (pl. GTX560-660) lenne bennük akkor hiába a nagy i7-es, nem igazán rúghatnának labdába... Szóval inkább nagyobb GPU-val vegyél gépet, mint nagy CPU-val és kis(sebb) GPU-val -
Gaberiellb
senior tag
válasz
kdavid23 #33428 üzenetére
Sose adnék ki ennyi pénzt egy laptopert, én kb 4 hónapja vettem, nagyon-nagyon jó áron, a régi y-s lenovomat eladtam és kvázi “ingyen” volt egy minimális befektetéssel! Egyébként meg nagyon jó kis gép, én szeretem!
Gondolkodtam én is clevon, de majd ha lesz egy minőségibb anyag használatú akkor lehet érdekel majd egyszer, engem ez még sokáig kiszolgál, ha minden igaz sikerült szerezzek egy rtx2070-et és ki is fogom tudni próbálni via thunderbolt3-al! Kiváncsi leszek -
paltom
tag
Ha locked a bios, akkor tudok azért külső videókártyát használni?
Ilyet:[link] -
kdavid23
aktív tag
válasz
Gaberiellb #33426 üzenetére
Ennyi pénzt kiadtok rá? Ennyiért már rtx2060-al kaphattok összehasonlíthatatlanul jobb új Clevo notit... 144hz, kb 30-40%-al nagyobb teljesítménnyel
-
Gaberiellb
senior tag
válasz
redband #33425 üzenetére
Nekem 2018-as van, de nem a legújabb kasznis, mindenképp meg kene tudni melyiket adja a t! Ha jól néztem az enyém 91%-os, viszont wled, 312 nit-es fény erővel ami sztem nem rossz! Tudtommal a g-sync a késleltetést, akadozást hivatott csökkenteni, megszüntetni! A maxq az meg gép függő, valamennyivel gyöngébb, de nem számottevően! Sok tesztet néztem róla, van ahol 2-3 fps, van ahol kb semmi! 1680mhz-ig szépen fel meg a turbó, de én ritkán játszok AAA-s gémekkel, egyedül az ac odissey-it toltam ki rajta, de az hibatlan élmény volt!
-
Gaberiellb
senior tag
válasz
redband #33423 üzenetére
Nem nem fűt az omenbe, már írtam előtte...mi hány fok milyen terhelés alatt! Én a kijelzővel meg vagyok elégedve, mindenkinek más az igénye, de van mellette egy QLED 1 ms-el ha nagyon nagyon zavarna, de nem zavar
2,2 kiló a gép az omen se túl súlyos a 2,7-kg-al, no meg van g-sync ami elég lényeges!
Sok sikert a döntésben -
Gaberiellb
senior tag
válasz
redband #33420 üzenetére
Hat te tudod, de...
Haveromnak ilyen van, arra készülj hogy le égeti a fejedet!
Egy rainbownál vagy egy kis videó rendernél max ventilátornál 93-97 fok tartósan!!!
Az egész gép csavarodik össze vissza, a billentyűzet katasztrófa hullámzik, meg nyomod az a-t és még a h is be mozdul...
Nagyon jó a marketingje katonai “b@szógép” de sztem nézd meg élőbe mert én nagyon csalódtam benne!
Ami egyedül tetszik benne az az edge kijelző, de ahhoz is hozzá érsz és hajlik mindefele.. -
matyee
őstag
válasz
Darth_Revan #33417 üzenetére
Telekom
-
Darth_Revan
veterán
válasz
redband #33402 üzenetére
435.000 Ft 1050 Ti laptopért?!
Ezeknek az új TUF gépeknek annyi előnye van az előző szériához képest, hogy a TDP-t felemelték (overboost módban) a minimum elfogadott 45W-ra (előző szériában 25W-ra korlátozták, hogy ne melegedjen túl) és a hűtésen is javítottak.
Viszont az ugye megvan, hogy más boltban GTX 1060-at modell kapható 380k-ért, ami fényévekkel gyorsabb?
meg az mennyire fontos, hogy 15" modell legyen? 17"-es kivitelben 395k GTX 1060-al.
Szóval az a Telekom ár enyhén túl lett lőve
-
Na, ezt kupakolhatjátok:
Szerintetek ebben mit csinál egy RTX2080 (legyen atombutítva is) és egy hatmagos 8750?
-
MaxxDamage
félisten
válasz
matyee #33406 üzenetére
kupakolásnak nem ott a helye, ez is biztos. Azért köszi a tippet!
Előbb csinálják meg f*szán, érkezzen meg... letesztelem, aztán meglátjuk mit rendelek még hozzá (960 EVO 1TB SSD is kellene az 1TB HDD helyett és akkor már ez az állványos (állítható) 4 ventis hűtő sem maradhat ki, ha nem is használom, mert ahhoz a notihoz kb. felesleges, de az állvány szerepét betölti és teljes a kép.) -
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #33405 üzenetére
A kóláskupaknál tuti nem lesz szebb
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- PS Plus előfizetések
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával