- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Medocsabi #31798 üzenetére
Nem ingyen kapom a pénzt. Túléltem egy halálos balesetet 6 hetes koromban. A balesetet egy rendőr alezredes okozta, mert nem állt meg a zebránál, hanem átment a zebrán, amikor emberek mentek át a zebrán. 10 méter repülés után belecsapódtam az aszfaltba és kétoldali darabos koponyatörésem és agyzúzódásom lett. 100%-os munkaképesség csökkenést okozott a baleset és súlyosan károsodott az agyam.
Ha érdekel a történetem, akkor itt eltudod olvasni:
- Autizmus - baleset - kártérítés
- Bepereltem a magyar államot -
válasz
Darth_Revan #31792 üzenetére
Neked nem fognak küldeni, ha most sem küldenek. Nekem a magyar állam tartozik életem végéig pénzzel és ezért kell küldeniük minden hónapban pénzt. Kártérítést fizet nekem a magyar állam és a kártérítés a nemzetgazdasági szintű bruttó átlagkeresethez van kötve, de csak annyira emelik meg az összeget, mint a nyugdíjakat, vagyis inflációval, de a levél írása után megnézik, hogy mennyivel emelkedett a nemzetgazdasági szintű bruttó átlagkereset és felemelik arra az összegre és az inflációval emelt összeg és a nemzetgazdasági szintű bruttó átlagkereset közötti összeget elküldik és ezután a nemzetgazdasági szintű bruttó átlagkereset alapján felemelt összeget küldik. Viszont ezt kell minden évben végigcsinálni, mert az inflációnál magasabb százalék szokott lenni a nemzetgazdasági szintű bruttó átlagkereset emelkedése.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Darth_Revan #31792 üzenetére
Én egy kukkot nem értek ebből,hogy milyen alapon küld neki az állam pénzt
-
válasz
FLD1987 #31791 üzenetére
En a korabban irt gepet pont naluk vettem. Viszont azota felmentem a honlapra es latom jo nagy f@szok; az osszes 1060as Asust levettek (!!!!) es a lent irt arert most 1050es 4GB-t lehet kapni ehhez 8 Gb 2400 Mhz-s (tudtommal single channeles) memoriaval annyi, hogy van benne egy 120-as SSD, ja es nem is 144Hz-s IPS. Meg szerencse, hogy idoben elcsiptem azt az "alap" gepet.
Nem teged akartalak tamadni vagy az usanotebookot, ne vedd szemelyesnek, sot a honlapjukat is birom.Bocsanat az ekezetek hianyaert qwerty-rol sincs kedvem most ezzel idozni.
-
válasz
VágniValó #31789 üzenetére
Mindenki ott vesz laptopot vagy bármi mást, ahol szeretne. Viszont tudok náluk drágább helyet is, pl. MySoft. Nekem az USAnotebook.hu webshop keresője nagyon jó, amikor keresgélek laptopot, stb. Nem mindent náluk veszek, viszont én hitelképtelen* vagyok, ezért nekem mindegy, hogy kinél milyen hitellehetőség van.
*Nekem mindenre össze kell gyűjtenem a pénzt, mert nem ad kölcsön egyik bank sem, pl. lakás, autó, laptop, mobiltelefon, stb. dolgokra. A bankokat pedig nem érdekli, hogy mennyi a havi jövedelmem, csak az, hogy nem dolgozok sehol. Ezért kell megvárnom azt, hogy mekkora lesz a nemzetgazdasági szintű bruttó átlagkereset és utána írni a magyar államnak, hogy küldjön több pénzt és megvárni, hogy a Pénzügyminisztérium bankszámlájáról megérkezzen a pénz a bankszámlámra. -
válasz
FLD1987 #31784 üzenetére
Az Usanotebook az egyik legdrágább már elnézést. A kiszolgálással és velük semmi bajom, nagyon jó arcok és értenek is hozzá, de bármikor bármit kerestem, náluk volt kb mindig a legdrágább. Csak akkor éri meg ott venni bármit is, ha van olyan ember aki gaming notebookot vesz hitelből, mert talán náluk van 0% THM-es...amit amugy szintén pénzügyi kultúrálatlanságnak tartok.
-
válasz
Darth_Revan #31786 üzenetére
-
válasz
Darth_Revan #31786 üzenetére
Hasonlót akartam írni ...
-
Soucaller
tag
Nekem is fogyaszt az aksiból hosszabb masszívabb használat után. R17R5 nekem 240W tápom van hozzá.
i7-8750H - GTX 1070 OC -
Acer Predator Helios 300 (17,3") NVIDIA GeForce GTX 1060, 32 GB memória + 1 TB SSD: 576.770 HUF
Ez alapján szerintem sikerült 600.000 HUF összeg körül plusz memóriával és HDD kiszedetése után SSD berakatásával egy neked megfelelő Acer Predatort összeállítani.*
*Ehhez a webshopban kell kiválasztani, hogy mit kérsz a laptopba. -
Well...én 396.900-ért a következőt vettem:
i7 8750H
8 GB DDR4 (2666 MHz)
GeForce GTX 1060 - 6 GB
1 TB 7200 RPM
17,3' 144 Hz IPS képernyőEhhez lehet venni szépen + 8GB memóriát és 500-as Samsung SSD-t és még akkor se jársz 500 ezernél, meg egy thermal pastet. De persze, aki i5-öt akar 1060-al 600 ezerből az vegyen azt, mindenki azt csinál a pénzével, amit akar.
-
Damol
csendes tag
Igen pontosan a mostani gépemhez képest még a 1050-es kártya is nagy előrelépés lenne, de minimum 1060 legyen
Max 600 000-ig!
-
Damol
csendes tag
Sziasztok gamer laptopot szeretnék vásárolni! Jó lenne ha az ára nem lenne az egekben és megbízható erős gép lenne és a hűtése is megbízható legyen, lehetőleg ne kelljen alá hűtőt tenni. Mit ajánlotok?
-
-
k-adi
nagyúr
válasz
Darth_Revan #31765 üzenetére
wow
just... wow
-
válasz
Darth_Revan #31765 üzenetére
Én ezt nem értem, mi a bánatos fosra nem elég 510W? (330+180)
-
Darth_Revan
veterán
Azt láttátok ,hogy mit ír az új AW gép sajtóanyaga?
Ebben is benne lesz az AW Hybrid Power megoldása, azaz nagy terhelésnél kevés neki a 2 db tápegység (!) és elkezd fogyasztani az akkuból is (!) és ha az akku eléri a 20% töltöttséget, akkor kikapcosl a Hybrid Power és elkezd power throttlingolni a gép inkább ... Így kell elk*rni egy ígéretes gépet, bravó AW
-
[-HERO-]
senior tag
válasz
Darth_Revan #31761 üzenetére
Koszi!
Mondjuk ahogy nezem eleg sok uj gep a maxq-ra epit...
Lenovokrol tudsz valamit?
Azok is maxq-val jonnek majd?
Kivancsi vagyok milyen lesz a 17” os Y740.
Kovetkezo gepem mar 17” lesz, tetszik hogy a kavat igy legyurtak minden gepnel, szinte akkorak az uj 17” os gepek mint a mostani 15” osak. -
Muerte
Topikgazda
válasz
G@bi90MR #31762 üzenetére
Számla nem feltétlen kell,csak bizonyos esetekben.Ahoz hogy a garit a saját nevedre át tudd ruházni,Dell oldalán :"Ownership transfer"-t kell megcsinálni,ahol pontosan kell tudnod az előző tulaj nevét (és talán címét is?arra már nem emlékszem) Ezek ha nincsenek meg,akkor biztosan kell egy számla amivel igazolod hogy a tiéd.
-
Muerte
Topikgazda
MSI GS75 2080:[link]
A hűtő kinézetéből itélve ez kizárt hogy mxm legyen.
Amúgy nem értem mi ez a bazinagy titkolózás,hogy egy nyamvadt 3DMark-ot egyiken sem lehet lefuttatni... -
G@bi90MR
aktív tag
Sziasztok!
Lenne lehetőségem vásárolni egy Dell G5 5587 laptopot. Az eladó elmondása alapján bontatlan csomagolású, 3 év garanciával. A garancia érvényesítéséhez milyen papírok szükségesek? Dell service taget meg fogom kapni délután. Áron alul kínálják, elvileg minden hivatalos. Nem szeretnék rászaladni!
Előre is köszönöm!
-
Pocok256
veterán
válasz
Darth_Revan #31750 üzenetére
És még áfa sincs vám sincs és haszonkulcs sincs benne.
-
Raymond
titán
válasz
Darth_Revan #31713 üzenetére
"The Legion Y740 is the high-end model, a sleeper system that looks professional but conceals a Core i7-8750H processor, RTX 2080 Max-Q graphics and up to 32GB of RAM. Two sizes are available, a 15-inch and a 17-inch model, both of which come with 1080p 144Hz displays with G-Sync support and optional Dolby Vision HDR. The 15-inch and 17-inch models will be available in February for $1749 and $1949, respectively."
Gondolom az ott egy eliras es a "for" helyett "starting at/I]" kene lenni mert nem hiszem hogy 2080MQ-s lapost 1749-ert osztogatnanak
-
válasz
Darth_Revan #31724 üzenetére
Tiszta ASUS ROG G20 feeling, oda is kettő táp kell, de legalább esztétikusan, nagyon masszív "kockával" megoldották.
https://prohardver.hu/teszt/asus_rog_g20_mini_gamer_pc/nyomtatobarat/teljes.html -
gollum
tag
Sziasztok!
Elnézést, hogy nem a "milyenlaptopotvegyekbe" rakom a kérdést, de így pár ezer hozzászólást végigolvasva, azt látom, hogy itt kaphatok hasznos tanácsokat.
A kérdés, a perifériákat nem nézve, kizárólag a minőségre hagyatkozva, (hűtés, stabilitás, ilyesmik.), mi lehet a jó választás?
Lenovo y520
Lenovo Y720
Dell 7577
Esetleg más? (Kb. 300-ig, lehet használt is, de garival.)
Darth_Revan, ha rendesen feltuningoltad a tied, ennyiért megveszem...A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv:István
-
RM007
addikt
Már nagyon várom az új mxm csodát a laptopomba. Mindegy mennyibe kerül, csak szóljatok ha meg van.
Aztán ha KillHates bevállalja a beüzemelést akkor minden rendben.
Szóval egy 2070-ről lenne szó olyan 115W max fogyasztással mint korábban láttam egy betett linken. Tudjátok a remény szál el utoljára.
Az a Kína, aki csak a nyugati világnak gyárt csodákat, bekaphatja. Mondja valaki hogy kis hazánkban
diktatúra van azt elküldöm melegebb éghajlatra. -
bandras54
aktív tag
Még mindig hordozhatóbb mint egy PC + perifériák (vagy ez: [link] )
de igen, mondasz valamit. Valószínűleg az is benne van, hogy az utóbbi években égett a pofájuk, hogy felültek a mindent forrasztunk vonatra és most kihozták ezt a gépet. Talán pár ezer levéllel kevesebbet kapnak majd naponta a hülye kérdésekkel, hogy mikor lesz újra cserélhető CPU + VGA laptop.
-
x_o_n
veterán
Mikor váltotam 880ról1070re elötte 6xx volt akkor gondoltam ismét betartom a 2genes váltást,de totál feleslegesnek látom...egyrészt vissza esett a szinvonal játéktermelés terén másrészt felgyorsult ez az egész,igy a tervezett 3070 tul hamar jön majd...várunk 4070re....anno eleve aztaliról is az örületes állandó alkatrész cserék miatt váltottam....meg mikor már full nem tudtam mit cserélni akkor jött a ház..aztá legyen halkabb,vagy full csendes....na akkor lett elegem és váltorram hordozhatóra,na meg a külföldi munka miatt.....nem szeretnék ujra féltestel a házban lenni és cserélgetni havonta mindent ujra..
-
k-adi
nagyúr
Alienware area51M
laptop <> dupla táp
Ne utáljatok ki nagyon a topikból, de egy laptopnak nem a hordózhatósága az egyik fő erőssége? Na mármost a 2 táp eléggé nem ezt a vonalat erősíti.
Persze tudom, nem nagy, és belefér a táskába, de na.. kicsit vicces szerintem.Viszont amire felkaptam a fejem az a moduláris felépítés, cserélhető cpu, gpu... ez tényleg így lesz vagy marketing kamu?
szerk: ja látom Dell Graphics Form Factor (DGFF)... okay
Amúgy szép a gép, nekem nagyon bejön ez az új dizájn, illetve a fehér szín sem rossz... lenne pénzem, venném én is.
Az ára kb mennyi lesz? ja, látom 1 misi.. hát szép.
-
maximilian4
addikt
válasz
Darth_Revan #31702 üzenetére
Kell! Basszus ez a mxm-es vga már lassan akkora mint egy asztali mini kártya lecsupaszított hűtéssel.
-
[-HERO-]
senior tag
válasz
Engem is megvenne kilóra ez a gép, feketében, de pont a dupla táp az ami erősen riaszt
Pedig már felcsillant a szemem.Azt még nem lehet tudni hogy hova helyezhető teljesítményben az mxm meg az asztali meg a laptop verzió mellett ez a dell féle kártya?
-
Darth_Revan
veterán
-
válasz
Darth_Revan #31729 üzenetére
Végeredményben nem, mert akkor két körös tápot kell beszerezni és két "hazudó" chip-et kell beépíteni.
Egyébként nem értem, mi a pék füléért nem raktak olyan tápcsatit bele, mint a Clevo-kban meg az MSI-kben van; a négy orrlyukú malacra gondolok.
-
válasz
Darth_Revan #31694 üzenetére
Egyértelmű Clevo szerintem .
-
Dhampir
félisten
válasz
Darth_Revan #31713 üzenetére
-
válasz
Természetesen! Már nem egy Clevo-SLI-szörnytegnek csináltam aktív hűtéses tápot, ami alig nagyobb mint a 330-as gyári:
Kicsit indusztriális, meg azt sem szereti, ha belehugyoznak, vagy beleesik valami; szóval ésszel kell használni, de így töredéke az ára a piacon kapható fél kilowattos noti tápoknak.
-
Darth_Revan
veterán
Ezzel a géppel kapcsolatban max az nem tetszik, hogy 2 db tápegység kell hozzá...
Mit gondolsz KillHates, össze tudsz dobni hozzá egy 600W-os tápot ami kiváltaná a 180+330-ast? -
dunc
nagyúr
válasz
Darth_Revan #31721 üzenetére
nem sok picit a paszta?
-
válasz
Darth_Revan #31717 üzenetére
Az adatillesztés lejött a kártyánál?
Elsőre azt hittem arra a két fólia-akármire, hogy biztosan ott megy át a táp, vagy csak eSD... De amikor megfordította, akkor láttam, hogy semmi MXM-szerűség, vagy egyéb csatlakozó!A kártyára CSAVAROZHATÓ fólián megy át a PCI-E...
A MacBook retinákban is van pár ilyen megoldás. Szerencsére a kínai már ráállt gyártásukra, mert ipari szinten tépik el a júzerek és a botcsinálta szervizesek ezeket a ványadtag fóliákat....Egyébként a f@szi úgy hazudik, hogy a politikusaink becsületére válhatna! Csak egy példa:
jah, persze! Ezen biztosan KEVESEBB levegő jut be a gépbe:
-
válasz
echterion #31718 üzenetére
Ha forrasztották volna az pont hogy JOBB lenne!
Sokan elítélik a "forrasztott" GPU-kat, hogy nem cserélhető, meg "leolvadnak" és különbenis a vérbeli gémernek mindig MXM-e lesz! Igen, oké, ámen.... De azt kevesen tudják, hogy a BGA chip, nem csak a flipchip és a hűtés irányába ad le hőt, hanem eléggé számottevőt a PCB felé is, azaz olyan 25%-ot. Ezért is van, hogy az azonos TDP-re belőtt GPU az MXM-en magasabb hőmérséklet értékeket produkál mint a nagy tepsi alaplapra szerelt, mert ott maga az alaplap egy bazi nagy hűtőborda, elég csak a levegőt megmozgatni felette és frissre öblíteni a gépházban. Ezért látom igazán zsákutcának a NEM SZABVÁNYOS kis daughter-board-os mutánsokat. Ha cserélhető akkor legyen már szabványos bőven elég, ha a VBIOS-os szopatással lehetetleníti el a DELL a kompatibilitást!Ahogy azt az egyetemen hallottam;
-"miért jó a szabványosítás?
-mert olyan sok közül lehet válogatni! " -
KFORboy
senior tag
válasz
Darth_Revan #31704 üzenetére
Azt hogy ellenőrzi, hogy a menetrögzítő akkor kopott-e le mikor Ő tekerte ki vagy mikor én tekertem ki mert beleraktam extra RAM-ot vagy SSD-t vagy épp a gyári fogkrém pasztát cseréltem ? :"D (vagy épp nem)
-
válasz
Darth_Revan #31711 üzenetére
Abba nekem nincs ott beleszólásom...
-
Darth_Revan
veterán
Jah amúgy jönnek új Lenovo laptopok is, a csúcs az Y740 lesz 144 hz G-Sync kijelzője és RTX 2060, 2070 MaxQ vagy 2080 MaxQ VGA-val, de gondolom Lenovo sokakat nem érdekel
-
whited
addikt
válasz
😍😍😍
-
válasz
Darth_Revan #31707 üzenetére
Ahogy nézem összemosták a mostani Dell G sorozat dizájnját a klasszikus AW-vel...
-
válasz
Most már tuti, hogy az ujjamat szopva, kataton állapotban, embrió pózba zsugorodva fogom tölteni az éjszakát a sarokba kucorodva...
-
Pocok256
veterán
Olyan szép a hűtése... Csak azt a 1 hőcsövet miért kellett rávezetni a gpu ra a CPU ról hogy szétfőzze szerencsétlent akkor is ha idlebe van.....
-
Darth_Revan
veterán
Tettem fel további sajtó anyagot Youtube-ra:
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
A Clevo P870 távozása miatt szomorú lettem, de ez egész aranyos kis gép, tetszik. Az új AW még barátnőm tetszését is elnyerte, pedig ő elég válogatós.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Akit érdekel, itt egy tavaly decemberben írt sajtó anyag a géphez: [link]
A fenti anyagban benne van minden részlet a gépről:
Már a chipset terén is beintettek a Clevo-nak, mert P775TM maradt Z370, de az AW Z390-et tett ebbe a szörnybe
Úgy tűnik töltő terén mindenképpen 2 jár. 1 db 180W-os alap, e mellé pedig konfigtól függően jár még egy másik tápegység.
Ahogy elnézem amikor a fenti anyag készült akkor a tervek szerint "17.3" FHD (1920 x 1080) 144Hz Anti-Glare IPS Display w/ NVIDIA G-SYNC + Tobii eyetracking technology" kijelző volt a csúcs választható. Szerintem ez bőven elég, hisz Battlefield V Ray Tracing ultra mellett bőven játszhatóbb egy FHD panelen RTX 2080-al, mint egy 3k vagy 4k panelen, mivel ott már tuti nem lenne meg 60 fps ....
-
Darth_Revan
veterán
válasz
KFORboy #31703 üzenetére
Arra gondoltam, hogy a csavar menete be van kék színnel festve. Van gyártó aki ha észrreveszi, hogy az le van kopva, akkor már vergődik.
más:
Most látom, hogy 4 db RAM slotot tettek egymás mellé?! Nem úgy oldották meg, hogy 2 slot könnyen hozzáférhető helyen, a másik kettő meg az alaplap másik oldalán?! Ezek biztos pszichopaták ... -
KFORboy
senior tag
válasz
Festett csavar...? O_o
Az inkább csavarmenet rögzítő paszta/oldható ragasztó nem? -
Darth_Revan
veterán
Nah, erre aztán tényleg nem számítottam...nem csak vékonyított gépet hoz ki RTX kártyával az Alienware...hanem ők is akarnak egy szeletet a barebone tortából a Clevo és az MSI mellett!
Alienware Area-51m
- 17.3" kijelző
- cserélhető asztali CPU
- cserélhető VGAA VGA nem szabványos MXM VGA lesz, hanem a Dell saját form faktorja, "Dell Graphics Form Factor (DGFF) ", amiről még a Dell sem tudja, hogy jövőben fog-e támogatni next gen VGA-t, tehát nem garantált, hogy más generációs VGA is jön ki ehez a géphez.
A Dell szóvívője szerint a céljuk ezzel a géppel az volt, hogy megunták, hogy sokan azért sírnak, hogy egyre vékonyabbak a gépek, illetve, hogy e miatt csökken a teljesítmény, ezért kihozták ez a vastag szörnyet, amit szándékosan úgy terveztek, hogy otthon is bővíthető legyen (tele van a belseje pakolva segítő feliratokkal, hogy mi merre hogyan van), jah és persze e miatt nincsen benne garivesztés ellenőrzése céljából festett csavar vagy "Warranty Void" matrica
A kezdő modell ára (asztali 6 magos 8700 CPU+RTX 2070 VGA+1080p 60 Hz-es kijelző) 930.000 Ft lesz (27% magyar ÁFA-val számolva)
Nah ez már valami! Drágább lesz, mint a Clevo, viszont cserébe jobb hűtés, jobb komponensek és jobb szoftver támogatás jár
Videó a szétszereléséről: [link]
u.i.: Üröm az örömben, hogy a tápegység terén kevés hozzá az 1 db 330W-os féltégla méretű Delta táp és erősebb táp beszerzése helyett inkább úgy döntöttek, hogy egy kisebb, segítő tápot kell még hozzákötni
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max