Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zotyesz66
őstag
válasz Piftuka #59694 üzenetére
Ha nem félsz Kínából rendelni, olvasgass! Mondjuk, karácsonyig biztosan nem jönnek meg a rendelések.
-
-
Danny365
őstag
válasz Piftuka #59743 üzenetére
Aki nem használt soha IEM rendszerű fülest, az meg tudja szokni?
Van egy tippem, hogy senki sem IEM-mel a fülében született, ellenben elég sokan használjuk, szóval igen, meg lehet szokni (az első nap már rájössz, hogy milyen jó dolog is ez). Én konkrétan nem is értem azokat az embereket, akik másféle fülest használnak.
-
darvinya
titán
Pana nagyon kényelmes és bőr barát, ezt tudom mivel van ilyenem.
Megszokható, de meg kell keresni ami kényelmes.
Itt sajnos ez az elsődleges, mert hiába a jó hang, ha 10 perc után kényelmetlen.Ment PÜ, mert nem ide való.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
tboj
tag
"Aki nem használt soha IEM rendszerű fülest, az meg tudja szokni?"
Ha csak emiatt akarsz earbud-ot venni, akkor szerintem felejtsd el. Saját tapasztalatból mondom.
Én is először vettem IEM-et nemrég (Piston 3, bár ez nem fér bele 5000-be itthonról), és ezerszer kényelmesebb, mint az eddigi összes earbud-om együtt. Még 3-4 óra folyamatos hallgatás után sem érzem zavarónak, ráadásul megfelelő illesztékkel sokkal stabilabban ül a füledben, illetve jobban is szigeteli a külső zajokat.Micimackó, kérsz mézes teát?Kérek Malacka, csak tea nélkül, ha lehet...
-
törölt tag
válasz Piftuka #59875 üzenetére
Hát, mostanában valóban nem szimpatizálok velük, néhány hozzászólással korábban írtam le pont, hogy miért. Ettől függetlenül azt a mondatot inkább viccnek szántam, mart maga a kérdésed eléggé egyértelműsíti a választ, hiszen senki nem IEM-et hallgatva születik, tehát nyilván meg lehet szokni. Én is évekig használtam megelégedéssel, de az utóbbi időben egyszerűen nem tudok, mert annyira nem kényelmesek sajnos Viszont az is tény, hogy az earbudok soha nem tudnak úgy izolálni, ezért zajos környezetben szinte használhatatlanok. Zajt még több zajjal elnyomni nagyon rossz ötlet, rövid úton tönkreteszi az ember hallását. Ezért jobbak tömegközlekedésre, repülőre az IEM-ek.
Hát jó, hiszek neked, csak amikor ott jártam, akkor annyira kicsinek tűnt a hely, hogy el nem tudok ott képzelni gyárakat meg raktárokat. Vagy legfeljebb ilyen kis példányszámban gyártó üzemek esetében.
darvinya: Köszi, ez majdnem úgy néz ki, mint amit a Shure fülesekhez adnak, bár az is kicsit irritáló volt, de majd adok neki egy esélyt.
A fejhallgató bőség az átmeneti leginkább, most éppen 4 van, de a terv szerint egy nyitott és egy zárt marad ebből, a többi majd valahogy idővel el fog költözni.
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
-
törölt tag
válasz Piftuka #59899 üzenetére
Az EX110 szörnyő füles, de a ráírt frekvenciatartományokat amgúy sem érdemes nézni, azt a marketing csapat írja, nem a mérnökök, és általában kevés köze van a valósághoz.
Ha nem szereted az IEM-eket, és nem lennének kényelmesek, akkor feleslegesen nézelődsz, főleg az ilyen olcsó szarok körében. A MM kínálata ilyen téren nagyjából azonos a Spar meg sarki vegyesboltéval. Viszonylag olcsón earbud és egész jól szól például az Apple Earpods, illetve Yuin PK3 (külföldről). IEM-ből meg az ES18 egy normális választás, ha mondjuk nem akarsz külföldről rendelni Pistont, vagy KZ fülest. Hangban ezek sokkal jobbak, mint azok, amiket linkelgettél, hacsak nem a szétfolyó, mocsaras és puffogó basszust szereted hallgatni az összes többi tartomány helyett. -
addikt
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz Piftuka #60056 üzenetére
Az első IEM mindenképpen kényelmetlen lesz, ha addig earbud-od volt tökmindegy mivel fogod kipróbálni.
A hallójáratodnak kell egy kis idő és neked is mire megszokod, hogy egészen más felépítésű fülesed van (nálam ez kb. két hét volt, addig rengetegszer esett ki a fülemből, hézagosan szigetelt és nem volt az igazi).
Ezt követően megszokod és egyre tovább marad bent, kitapasztalod milyen illesztékkel a legkényelmesebb neked (mind méretben, mind anyagválasztásban) és mi az az IEM forma ami közel áll hozzád (kis vagy nagy ház, ergonomikus vagy hengeres formák, fém vagy plasztik anyagúak stb.).Valakik ezt a folyamatot vagy nem hajlandóak kivárni vagy tényleg kényelmetlen számukra az IEM fülhallgató, ilyenkor marad az earbud, de ez kizárólagosan saját tapasztalatra építve ismerhető meg.
Én hosszú távon nagyon örülök, hogy az IEM mellett döntöttem, ez a kialakítás bármikor köröket ver az earbud fülesekre.[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz Piftuka #60130 üzenetére
Illesztékek terén általában a Sony Hybrid harangok jók szoktak lenni és tartósak is, szintén jó, de kevésbé tartós és nem olcsó dolog a a Comply szivacsok (vannak belőle olcsóbb másolatok).
Egyébként én ezt úgy csináltam, hogy az első ilyen fülesem egy kb. 5k-s Sony IEM modell volt, amit azért vettem, hogy kitapasztaljam jó lesz-e ez nekem és eleve 3 méretnyi Sony Hybrid harang volt hozzá (a leggyakoribb méretből persze - SS, S, M - , szóval jó eséllyel ennyiből megvan egy általánosan jól használható darab).
De ott vannak még a különböző tekert, csavart, töltött, dupla, tripla, henger, CIEM és egyéb illesztékek, szóval nézz szét alaposan. -
kemcso
Ármester
válasz Piftuka #60132 üzenetére
Az AV-online egy reklámoldal, ne vedd készpénznek. amit írnak. Az X1 igen megosztó lejátszó, ha olvasod az mp3-as topicot látod: a többség finoman szólva sincs oda érte.
Elsőnek el kéne döntened mennyit költesz (5-10-100e kategória tök más) és mit akarsz (füles/fejes/stb), addig fölösleges bármit tanácsolni
-
BigBlackDog
veterán
válasz Piftuka #60334 üzenetére
Elég sokat hallgatok rockot, de mégsem a mélygazdag hangkeltőket szeretem. Sőt, eddig leginkább a Beyer magasba húzó karaktere fogott meg (lassan már unalmas lesz, annyiszor sikerült leírnom ). Próbáltam azt a fejest különböző műfajokkal, ugyan csak telefonról (nem annyira éreztem, de szerintem kevés volt azért a kraft). De durvább metálnál a torzított gitár, illetve a cinek sűrűje számomra bántó volt már. Valószínűleg idővel megszokná az ember, de így elsőre nekem nagyon érces volt. A többi műfajjal (swing, big band, jazz, szimfonikus) nem volt ilyen gondom. Ezért írtam.
Te milyen zenékkel próbáltad azt a fejest?Upsz, most látom, hogy ez a füleses topik, akkor megy is offba a hozzászólás...
-
addikt
válasz Piftuka #60353 üzenetére
Sony MDR-E931
az aliexpress tökéletesen megbízható, a világ legnagyobb piactere (a taobao-val együtt)
a bolt amúgy a Venture Electronics saját boltja alin.“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
válasz Piftuka #60374 üzenetére
nem lehet, hogy kicsit túlpörgöd a témát? a VE Monk is $7 postával
a befektetett idő amit a keresgéléssel töltesz többet ér, mint amit bukhatsz rajta ha mégsem jön be“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Dave™
nagyúr
válasz Piftuka #60405 üzenetére
Audio cuccnál ez nem igazán működik. Amíg nincs egy nagyon jó viszonyítási alapod (sok tapasztalat), addig sötétben fogsz tapogatózni, mindegy miket olvasol. Én is megfontolt vagyok, sokat olvasok, de kellett hozzá kb. 8-10 komoly fejhallgató, hogy megállapodjak, több DAC, erősítő, hangdoboz, hogy úgy gondoljam hosszabb távon megfelelőek lesznek, és egy rakat fülhallgató, amiből három darabot szeretek igazán De a legfontosabb, hogy sok év után már biztosan tudom, hogy milyen hangképet/hangzást szeretek. Csak idáig ugye rögös az út és nem nagyon lehet megúszni a tapasztalati megközelítést.
-
kemcso
Ármester
válasz Piftuka #60407 üzenetére
Értem én, hogy nagyon körül akarod járni a témát de a kérdéseid legalább fele olyan, amiket te is meg tudod találni a választ akár ebben a topicban (jobb felső sarok, kereső) akár a neten. A Yuin árait az ebay-en meg lehet nézni, a Piston Earbudról rákeresel itt a topicban ott vannak a vélemények, vagy olvasgatsz a neten. Ne szolgáltasd már ki magad ennyire
Másrészt meg tök igaza van (#60408) Dave™-nek: ez nem csak a száraz adatokról szól: itt szubjektivitás van, zene van. Ami A-nak tetszik B-nek lehet nem. Nincs olyan füles, ami mindenkinek tetszik, nem tudsz általánosan egy átlagot vonni, nem lesz olyan amire mindenki azt fogja mondani: igen Piftuka, ezt vedd meg (nem ismerjük az ízlésed, azt se tudni mennyiért akarsz venni, IEM vagy earbud, milyen zenét hallgatsz, milyen a hallásod stb.). Ahhoz, hogy megtaláld a neked megfelelőt próbálgatni kell az meg nem megy tudatosan. Vagy megveszed az első ajánlást és boldogság van vagy keresgélsz
-
addikt
válasz Piftuka #60405 üzenetére
nem baj, én segíteni akartam. ha ennyi időt szánnék valamire, ami NEM a hobbim, akkor az azt jelentené, hogy már egy csomó időt elpazaroltam volna - amellett, hogy én is tudatos vásárlónak tartom magam.
a tapasztalást a fülesek között nem lehet elkerülni, ha elhiszed, ha nem
vagy hozol egy kompromisszumot, vagy keresed a tökéletest, de az nem fórumbejegyzések alapján fog megszületni, ez 100%“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
törölt tag
válasz Piftuka #60407 üzenetére
Szerintem átlagos (IEM-nél általában M-es illesztéket használok), de earbudból eddig az Earpods volt az egyetlen igazán kényelmes az utóbbi időben, ami a fülemben járt. A Monk még használható, de biztos vagyok benne, hogy 10-20 perc után kezdene nyomni, ezért én nem tartom saját használatra alkalmasnak az ilyen kialakítású cuccokat. A Piston earbudot nem is tudtam úgy betenni a fülembe, hogy a két oldalt egyformának halljam.
Yuint nyilván azt veszed, ami neked belefér pénzben. A PK3 a legolcsóbb, a PK2 jobb hangú, de drágább, a PK1 meg a legjobb közülük és az is a legdrágább, viszont ez utóbbi már 150 Ohm impedanciájú, szóval azt nem fogod tudni nagyon telefonról hallgatni.
-
Dave™
nagyúr
válasz Piftuka #60769 üzenetére
Budapesten sincsenek IEM-ek bemutatótermekben, legalábbis nem láttam még, és nem tudom a higiéniai dolgokat hogyan oldanák meg. Akik azt mondják, hogy az egyetlen valós út a saját tapasztalat, azok tapasztalatból beszélnek, és sajnos nincs alternatívája. Ha nem akarsz vásárolni, akkor kölcsönkérhetsz vagy elmehetsz füles találkozókra (az mondjuk Budapesten szokott lenni).
-
Dave™
nagyúr
válasz Piftuka #60784 üzenetére
Ránézésre kínai OEM, ami egyáltalán nem baj, sőt... Az Awei-n kívül nem is nagyon tudok másikat mondani, ami ennyiért megvehető kínai és faházas is lenne, és - szerintem - az Aweinek is remek hangja van (meg annak a Xears másolatnak is, amit az Aliról vettem, és kb. pont így nézett ki). Ha legalább egy átlagosabb OEM drivert tettek bele, akkor biztosan nem szól rosszul
-
s4tch
veterán
válasz Piftuka #78846 üzenetére
Szerintem vedd meg nyugodtan, nagyon jó cucc, és már nem is gyártják. Ja, és innen vedd meg, ugyanis ez biztosan eredeti. Egy időben rengeteg hamisítvány keringett belőle.
Keverni, stúdiózni szerintem hangfalon ajánlott. A fejesek, fülesek legfeljebb kontrollra jók, annyira sajátos a hangzásuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- ASUS TUF Gaming F15 FX506LU-HN1388T - 144Hz, i7-10870H, 8GB, 512GB SSD, GeForce GTX 1660Ti 6GB
- Eladó BE QUIET! Pure Base 500 szürke
- DOBOZOS ASUS TUF F15 FX506 (Core i5-11g / 32GB DDR4 / 15,6" 144Hz / RTX3050 TI) ASUS gar
- HP ProBook 650 G1 a sulikezdéshez - Kecskemét - Szigethalom
- Új, bontatlan Asus Zenfone 10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest