- sh4d0w: Árnyékos sarok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
fehér_ember #111643 üzenetére
Nálunk most lett a villany teljesen megcsinálva. Réz mostmár. Nem vagyunk kábelhívők, most is nagy nehezen rendeltem meg a Forza kábelt
Abban meg egyszerűen nem tudok hinni, hogy pl tápkábeltől változna a hang. De ebből nem vitát akarok generálni, de én így érzem.
-
válasz
CoroStar86 #111640 üzenetére
Szerintem meggyőztetek.
Még valami jó coax kábelt tudsz ajánlani?
-
Hmm, na fene, egy jó streamer nagy ugrás lenne? Hirtelen ketten is írtátok
Viszont mint Pc forrás nem tudjuk kikerülni teljesen, rengeteg zene van rajta. Mondjuk a holo-n is van usb bemenet is, szóval akkor is tudjuk pc-ről hallgatni. Gondolom a Tidal meg stb pedig Lan lenne
Köszi amúgy
-
válasz
fehér_ember #111629 üzenetére
PC a forrás. Supra usb A-B kábellel összekötve. Teac UD-501 DAC tuningolva. Elvileg kondik cserélve, meg Burson Vivid is van benne. Valamikor fapacié volt. Aune S17 pro amp, ez class A ugye. Hifiman HE1000SE fejhallgató. Ehhez jövőhéten jön egy Forza kábel. A dac és amp egy Mogami xlr kábellel van összekötve.
Ne értsd félre, tetszik ez most nagyon is mindkettőnknek, de tudom, hogy eljön majd a pillanat amikor valamit fejleszteni akar majd
-
válasz
Polllen #111623 üzenetére
Hihi tudom jól, hogy így van tapasztalatból
Én például soha nem gondoltam, hogy ez a téma valaha is érdekelni fog. Még auto hifi verseny 1 fordulójára is elmentem vele
Jó, többet nem fogok, mert én személyesen nem tudok feloldódni, nekem a fórum való. Mondjuk világ életemben szólt a zene amikor szabadidős tevékenységet csináltam. Egész gyerekkorom óta megvan ez a mai napig. Viszont én bármiről tudtam élvezni a zenét, legtöbbször telefonon hangosítottam ki. Azért ma már én is szeretem a minőségibb zenehallgatást.
El sem tudtam volna képzelni, hogy ennyi pénzt hagyok ilyenekre költeni. Nagyon szegények voltunk anno, én inkább elraknék minden pénzt. Viszont, sajna páromnál kiderült, hogy gyógyíthatatlan betegsége van, így azért nem szólok bele, hogy mire költ. ADDIG amíg megélhetést nem veszélyeztet, de ennyire nem felelőtlen. Ha meg örömet okoz neki, akkor miért ne? Amikor közölték vele a korházban, hogy mi a helyzet, akkor az volt az első, hogy teljes felújítást csinált a házon és a nyaralón. Mondván ha történik valami, akkor nekem ezzel már ne kelljen foglalkozni. De emlékszem, amikor hazajött a dokitól, rámnézett és kérdezte, hogy ezért kuporgassunk? Nagyon sokat dolgoztunk pl Angliában is. Ő évekig 7 napból 7-et. Na mindegy is, ez itt már nagyon nagyon off, csak mindig könnybe lábad a szemem, ha erre gondolok -
válasz
Polllen #111621 üzenetére
Akkor ez nagyon egyszerű
A mostani nagyon kellemes lánc. Nem kell meghallgatni semmi mást
Egyébként páromnak szerencséje volt, amikor ment a HE1000SE-ért. Ott a srácnak sokminden volt, amit anno venni akart. Focal clear MG, ami állítólag nagy csalódás. HD800S ami tetszett, viszont nagyon kevés volt a mély
A lánc pedig, Gustard A26+ valami 2000 euro feletti Violentric. Meg vagy 2 db csöves erősítő is. Bár azt nem próbálta ki. No de a lényeg, hogy nem volt az az érzése, hogy nekünk rohanni kéne még pár ezer euro-t elkölteni dac+amp-ra
-
válasz
-NoVa- #111617 üzenetére
Igen értem. Ugye én mindig a kocsival tudok példálózni, mert abban van tapasztalat. Tehát annó egy Helix dsp helyére bekerült egy Tuningolt Helix. Közvetlen csere után, annyira fel sem figyeltünk, hogy jobb, meg nem is annyira éreztük, hogy jobb lenne, mert amúgy is jó volt. Viszont most, hogy visszakerült a nem tuningolt verzió, na azt nagyon lehetett érezni, kb az volt, hogy mi a fene ez most
-
Sziasztok. Érdekelne, hogy miben tud megnyílvánulni egy DAC feljebb lépés? Multkor ugye volt egy kis tapasztalat, mert össze tudtuk hasonlítani a Teac és a topping DAC ott. Ott jól érezhető volt a különbség a Tuningolt Teac javára. No, de ha van egy DAC ami nagyon tetszik, de vesz az ember egy jóval jobbnak mondott DAC-ot, akkor miben nyilvánulhat ez meg? Lehet hülyeséget kérdezek, csak nem értem, hogy pl miért költenek akár több millió Forintot is DAC-ra stb. Azért kérdezem csak, mert látom, hogy párom nézegeti a Teac UD-507-et
Köszönöm
-
válasz
bitrograde #111577 üzenetére
No megvettem
Remélem megéri, fájt picit
-
válasz
bitrograde #111577 üzenetére
Igen, írtam már neki, csak a 4.4 jobb lenne. De gondolkodom rajta, kábelekben annyira én nem hiszek ennyi pénzért. Ellenben az openheart a 660S2-őn érezhető volt, szoval még bizonytalan vagyok
-
-
válasz
bitrograde #111560 üzenetére
A Forza lenne ez?
-
válasz
bala6120 #111556 üzenetére
Még ezt ide írom, mert itt kezdtük, azután nem offolok
Pár óra hallgatáson túl vagyok. Az első, ami nagyon szembetűnő, hogy borzalmasan részletes minden az 1000SE-vel. Nagyobb a tér jóval, mint a 660s2-vel. Minden hangszer és énekhang nagyon jól elkülöníthető. A basszus valami fenomenális. Nagyon közvetlen minden. Ellenben van néhány zene, ahol egy egy magas hang már kissé bántó számomra. Bár ez a fejhallgató még bőven bejáratos, a srác pár órát használta összesen. Ehhez is rendeltünk openheart kábelt, a 660S2-nek jót tett. Még egy picit szoknom kell, mert azért ennek a részletessége azért nem mindennapi
DE, a 660S2 használt árban szerintem akkor is egy nagyon jó vétel
Kíváncsi leszek, hogy majd amikor be fog járódni, hogy milyen lesz. Ha azok a néha előtűnő nagyon magas hangok majd lágyulnak kicsit, akkor azt mondom, hogy tökéletes.
-
válasz
bala6120 #111533 üzenetére
Nos, a csere nem volt annyira érezhető mint a D70pro és Teac között. Inkább itt a finom részletekben van különbség. Valamivel több mélységet is érezni, de a hangszerek precízebben helyezkednek el. Vagy pl, amikor az énekes egyre hangosabban énekel, olyan jól érezhető ez a dolog is. Nagyon közvetlen a zene, így tudnám jellemezni igazából
Igen tudom, én bénán tudom leírni a dolgokat. Viszont elvileg fog majd jönni egy HE1000SE, utánna bárkit szivesen látunk, ha meg akarja esetleg hallgatni.
-
Sziasztok. No kezd összeállni a rendszer. Ma jött egy Aune S17 pro erősítő. Megpróbálom majd a napokban összefoglalni, hogy milyen is
-
válasz
Dorien #111492 üzenetére
Szia. No mivel kérted írok pár szót
Tegnap mozgalmas nap volt, először párom meghallgatott egy ATH-ADX5000-et. Én nem mentem fel az eladóhoz, de amikor párom lejött, hát az arcán egyből láttam a nagy csalódottságotAzután mentünk a D70pro octo-ért. Nos, ahogy bekerült a rendszerbe, egyből jól érezhetően kisebb lett a tér. A másik, hogy a magasak ércesebbek az octo-val. Szóval más irány lesz egy picit. A toppingok fel is kerültek eladásra. Párom úgy fogalmazott, hogy lelke van a Teac-nek
De azért senki ne alapozzon erre a véleményre, szubjektív ugye
nobela belehallgatott az auto hifi-be, véleménye szerint, ha ilyesmit akarunk, akkor ő a Hifiman-t ajánlja. Szóval lehet ez lesz az irány, persze így már először próba lesz és csak szigorúan utánna a vásárlás
-
válasz
stellaz #111484 üzenetére
Pont azon gondolkodtam, hogy jobb e az, ha párban veszi az ember amit párba szán a gyártó?
Ugyan van e jelentősége? Ezen oknál fogva, végülis csak úgy néz ki, hogy az A70 pro párja meglesz szombaton a D70 pro octo személyében
Legalább lesz most összehasonlítási alap is
-
válasz
CoroStar86 #110071 üzenetére
Nincs összehasonlítási alapom szinte semmivel fejhallgató témában
Réges régen volt egy a30, d30 és Final sonorous IV, de ki emlékszik már arra
Nálunk a fő vonal az autohifi -
Sziasztok. No végülis lett egy set-up
Egy tuningolt Teac UD-501 Dac, ugye a Topping a70 pro erősítő és a Sennheiser 660S2. Szerintem ez így elég jó
-
Sziasztok. Járható út az, hogy a számítógépről egy jack---2 RCA kábellel kötöm be a jelet egy Topping A70 pro fejhallgató erősítőbe? Egyébként még erősítő nélkül is elég korrekt egy 660S2-vel az alaplap
Alaplap audio:
- ESS SABRE9219 DAC for Rear Panel Audio (130dB SNR)
- Individual PCB Layers for R/L Audio Channel
- Direct Drive Technology on Front headphone port (Supports up to 600 Ohm headsets)
- Nahimic AudioKöszönöm
-
-
Sziasztok.
Hatha van valakinek otlete a problemamra.
Szoval PC-rol USB-vel osszekotve a DAC-okat sajnos vannak zajok.
Kis puffanasok, ami akkor is van, ha eppen nem szol semmi. Minden DAC-al jelentkezik: /Klipsch Heritage, Toppnig D30+A30 paros es FX Audio dac-x6/ Usb kabelek: QED reference es Furutech Formula 2/ Atlas element Rca kabelek. Fejhallgaton is lehet hallani es erositore kotve is. Ugy vettem eszre, hogy inkabb akkor van jelen, ha epp csinalok valamit a gepen: bongeszoben ablakvaltas, alkalmazas inditas stb. Kiprobaltam minden alaplapi usb kivezetest, azutan rendeltem egy Ifi defender USB 3.0 [link] de nincs valtozas. Picit idegesito a dolog. Esetleg valakinek otlete? A Pc: AMD Ryzen 5 3600, Msi Mortal Max, BeQuiet Pure Power 11 400W Gold, Adata Xpg SX8200 Pro SSD.Koszonom, ha tud valaki segiteni
-
Sziasztok. Pontot tettem a fejhallgato vasarlas vegere, mivel parom megsem ad a dologba.
En pedig megrendeltem az ATH-A1000Z-t. Igaz, hogy nem hallgattam meg, de joparszor ajanlottak itt is es mashol is, igy biztos vagyok benne, hogy jo lesz
Szeretnek ehhez asztali Dac/Amp ajanlatot. 100eFt-nal nem nagyon szeretnek tobbet kolteni. Az lenyeg, hogy ne kelljen a kabeleket ki be dugdosni a szamitogepbe, mivel arrol szoktunk filmezni is. Tehat jo lenne, ha a dac-on lenne line out is es lehessen atkapcsolni, ha filmezni akarunk. Van egy Topping DX3 pro ajanlatunk, de ha esetleg van jobb vagy ajanlottabb akkor irjatok le legyszives. Nem nagyon szeretnem, ha az amp es dac kulon egyseg lenne. Koszonom
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest