Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Zolii21: 2HB Informatika - Ernő vélemények
- bobalazs: i5 4690 + RX 460 HTPC
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
bmx powa
tag
nemtudok semmi értelmeset mondani, csak azt, hogy folyamatban az atlétikatermes dolog.
és elméletileg ez a #100-as ebben a topicban.
MOD: és tényleg 100
[Szerkesztve] -
Arnold2
őstag
Nem FreeRun,de odabasz!
[link] -
Joco
aktív tag
Pókember is kisebb ugrásokkal kezdte

Mindenkinek vannak korlátai, amiket így vagy úgy feszeget. 17 évesen nyugodtan nekiállhat, persze hatalmas hátránya lesz, de az hogy nyílt lábszárcsonttöréssel vagy teli vigyorral fejezi be a napját, az inkább a hozzáállásától és nem a korától függ.
-
Arnold2
őstag
válasz
.:Kristian:.
üzenetére
Egy kicsit azért rákontráznék erre a ''nyugodtan''-ra.
Ha nem volt valami sportos háttere,akkor érdemes óvatosan nekiállni.
Gondolom azt tudjátok,hogy minél idősebb lesz valaki,annál kevésbé lesz flexibilis ill nyúlékony. Szép lassan nyűjtási gyakolratok meg ilyesmi,hogy az izületek,főleg a térd és a boka szokjon hozzá a nagy megterhelésnek.
Mert ha a srác most tök ''nyugodtan'' kiveti magát a 2.-ról és a végén nem úgy érkezik ahogy ő azt elképzelte akkor megismerkedik egy két kedves emberrel az ambulancián. Jó persze most túloztam,de ezt is számításba kell venni! -
addikt
Nyugodtan neki láthatsz 17 évesen..csak ezt folyamatosan csinálni kell, nem az, hogy ki marad 1-2 hónap, mert akkor szerintem az egésznek semmi értelme (kivéve télen, de akkor ajánlott a terem)..mondjuk nagy előny lenne ha kosaraznál mellette (úgy mint én) mert akkor úgy sokkal többet fejlődne az ugrásod..
-
lapa
veterán
jó-jó látványos. de azért arról mindenki csöndben hallgat, hogy a tetőreátugrálások meg a nagyobb ugrások csak ismert tetőkre / helyekre történnek. a nem ismert tetőkre átugrálók ugyebár már mind beestek az üvegházba, még marszelusz valasz se kellett hozzá.
-
Papa-Georgo
senior tag
Nyugodtan. Ha van kellő elszántságod, időd és energiád akkor nyugodtan. Sok kitartás és türelem kell hozzá. Előfordulhat olyan, hogy hónapokig nem fejlődsz jelentsebben, aztán egy csapásra javul az egész. Nem szabad feladni, sokat kell edzeni és nyújtani. Az a titka az egésznek, a nyújtás, roppant fontos dolog, és soha nem szabad megfeledkezni róla.
-
Joco
aktív tag
válasz
Papa-Georgo
üzenetére
-
SiTe
csendes tag
Hi srácok!
Először is, grat mindenkinek aki vágja az ilyesmit, a videokat elnézve, nem semmi az egész
Másodszor, (kedvet kapva
) el lehet-e kezdeni az egész átlétikázást/akrobatikázást 17 éves fejjel? Szal kell hozzá ilyen soksok éves ''szakmai'' múlt , vagy van esély, hogy kialakuljon a kellő speckó ruganyosság, stb?
Meghozta a kedvem a sok freerun, capoeira és akrobatika video ehhez az ugrálós dologhoz
-
Motion_Blur
félisten
válasz
üzenetére
atw.hu, uw.hu

-
Papa-Georgo
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Segítek, nézd meg csávó arcát...van egy kis ''keleti'' beütése

Ez azthiszem elárul mindent, egy bizonyos fajta előnyt jelent azért.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Papa-Georgo
üzenetére
Abban biztos vagyok, hogy ehhez nagyon komoly genetika kell. Ilyen ruganyos mozgást még nem láttam!

-
Papa-Georgo
senior tag
Itt egy vid. Asszem csávó elég komolyan nyomja

[link]
Asszem végén is látszik, hogy mien felszereltségű teremben gyaksiznak....na ez ami itthon nincs nagyon
-
addikt
válasz
Papa-Georgo
üzenetére
Szép összefoglalás..

Haverom (aki először mutatta meg nekem a freerunt) ő ismer egy Miskolci gyereket aki már nagyon jól keni..szaltó - előre, hátra, flikk..stb..és majd talán nyáron nekem is mutat néhány ugrást, legalábbis remélem..
-
Papa-Georgo
senior tag
Nem hinném
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Én tavaly járogattam le UTE Tornacsarnokába, bár csak trambulinozni, de felmentem szőnyegre is ugrálni, meg nyújtó és gyűrű meg ló
Azért egy rendes tornaszőnyeg, nagyon sokat ''dob'' a szó szoros értelmében is.
Amúgy meg volt sulimba járok vissza edzeni, szerencsére ilyen dolgkoból, mint szőnyeg, és dobbantó, amit főleg használunk jobban felszerelt, mint az átlag. Mondjuk mini tramp-ünk nincs, azt ute-ból szoktunk kölcsönkérni
időnként, ha fellépésre kell, igazi látványosságnak 
Amúgy mást nem nagyon használunk, de azért jó lenne tényleg rendes teremben edzeni. Majd töltök fel vidiket oldalamra és linkelek, ilyen ugrálós srácokat miket nyomnak. -
Joco
aktív tag
válasz
Papa-Georgo
üzenetére
Még a végén kiderül, hogy egy terembe járunk

Amúgy teljesen egyetértek a meglátással, bár ismertem olyan srácot, aki az utcán tanult meg szaltózni, ami kemény meg minden, de azért hatékonyság, sérülés, stb. szempontjából nem a legjobb módszer. -
Papa-Georgo
senior tag
Már korábban is akartam hozzászólni, csak akkor még pangott aztán elfeledtem, de most látom beindult, gondoltam, kicsit irogatok.
Hogy honnan veszem alapot hozzá?
Nos, jó pár éve Akrobatikázom már, úgyhogy kis alapom van rá. Ez a freerun, vagy parkour, egy nagyon jó dolog, visszont roppant kemény, így megfelelő felkészültség elengedhetettlen, ha nem akarod darabokra tőrni magadat.
Szaltó, szuplé, rundel, ugrások, kézenát, flikk, stb. mind ajánlott azért egy tornateremben kigyakorolni, és utánna lehet a megfelelő mozdulatsort utcára vinni.Ez azért fontos, mert akár egy szaltó, flikk során, fontos hogy meglegyen az a biztos mozdulatsor, ami az alapot adja hozzá. Amire lehet építeni. És ezt jobb teremben, hozzáértővel kigyakorolni. Természetesn ''szabadban'' is ellehet sajátítani, én csak javaslom/ajánlom a termet.
Ha vki elszeretné kezdeni, és elsőre ajánlanék egy tornacsarnokot, bár itthon ezek elégé rosszul felszereltek....
sajnos. Szóval akár UTE, fradi, stb tornacsarnokba lehet menni érdeklődni, hogy lehet e gyakorolni, kis akadályokat építeni stb. azokon kellene sztem gyakorolni, és utánna, pedig mehet nagyban. Persze egyfajta adottság kérdése is, azért lássuk be, hogy tornász alkat előnyösebb erre a sportra, rugalmasság, robbanékonyság elengedhetettlen.
Csak tisztán látás kedvéért mondom, hogy azért ezek után is van remény, jómagam sem vagyok egy echte kiköpött tornászalkat a magam 185/85 parákkal. Viszont erő sok helyen segíthet
Úgyhogy, Hajrá mindenki!
-
Joco
aktív tag
Hogy legyen pörgés, megint felbújtották bennem a kisördögöt, úgyhogy csütörtökön visszavonszolom magam a terembe, hátha megismernek még

-
bmx powa
tag
válasz
üzenetére
baszus, az kemény...
-
Joco
aktív tag
válasz
üzenetére
30 nap alatt az szép termés
Hova sikerült ennyit? -
bmx powa
tag
válasz
üzenetére
akkor nem jöhet szóba.
-
bmx powa
tag
válasz
üzenetére
hol lax? emert ha kecskemét környékén, akkor egy DVD/CD érdekelne..
MOD: az a kazincbarcika az hol van?
MOD2: ez a 333-adik hsz-em. lol.
[Szerkesztve] -
Face8814
őstag
válasz
üzenetére
Egyébként ahogy így nézegetem a belinkelt videokat, szerintem még mindíg a nyitó hsz-ben levő a legjobb.
-
bmx powa
tag
válasz
üzenetére
''megvót, megvót''
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
addikt
-
bmx powa
tag
khmm...

-
Joco
aktív tag
válasz
üzenetére
A4 Quatro???
Erre inkább nem is... 
-
Face8814
őstag
bocs, deezt nem értem, hogy gúnyosan, vagy igazából mondod....
Úgy értem, hogy minden elismerésem azoké az embereké, akik az első két percben vannak.
Azt az első 2 percet nem tudtam kivágni a videoból,
mert csak azt szerettem volna belinkelni! A többi meg tényleg kicsit oktatófilm jellegű, de nagyon ügyesek a srácok. Ennyi! -
Den
veterán
ez a ''sport'' divatba jön, nyitok vmi ortopéd sebész klinikát, jó biznisz lesz.
-
bmx powa
tag
hová?!?!?!?! ha megsúgod, hol van hasonló felszereltségű terem kecskeméten, vagy környékén, akkor következő hétvégén már megyek is!
MOD:face: igen, ez nagyon komoly, amolyan oktatófilmféle...
amúgy meg ahogy elnézem, az oroszok, meg a franciák nagyon ott vannak freerun-ban...
[Szerkesztve] -
Face8814
őstag
Na ez nagyon komoly: [link]

-
bmx powa
tag
válasz
üzenetére
bazz, ez jó. ez az álmom, egy ilyen terem, amiben ezek gyakorolnak...

-
addikt
Na ezért vigyázzatok ezzel a sportal...
BAKIK : [link]
[Szerkesztve] -
twollah
nagyúr
válasz
üzenetére
Szalto az nem volt, de jegen futas, csuszkalas az igen.
-
-
twollah
nagyúr
válasz
üzenetére
Penteken a rendorok elol futottam, mert atmentem a vonat elott az atjaroban.
Makom volt, mert jott a masik iranybol is egy szerelveny igy lazan kereket oldottam a kis utcakban.
Ez eleg extrem Freerun?
Ja mindez hatitaskaval, pufidzsekiben. -
bmx powa
tag
nha, mivan, itt mindenki aluszik? amúgy meg ha google-ben rá kerestek a parkour szóra a videóknál, rengeteg van!
-
Joco
aktív tag
válasz
üzenetére
B13 odaüt

-
addikt
Na ilyet csináljatok verekedés közben..
[link] -
Joco
aktív tag
válasz
üzenetére
Javítottam, sry

Egyébként Joe Eigo-ra gondoltam ő teremben gyakorol, de azért az sem semmi, amit az utcán lemüvel
-
Joco
aktív tag
válasz
üzenetére
Nézd meg eggyel feljebb a linket. Nem mindenki a homokozóban tanul meg hátraszaltózni

-
Joco
aktív tag
A MESTER:
[link]
-
bmx powa
tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
ilyen alapon nekem több esélyem van, mert 14-et töltöm augusztusban

-
Joco
aktív tag
B13 gondolom megvolt mindenkinek. Témában szerintem alap és azért Besson neves sem rossz cégér

Ha van vlkinek 5lete, hol lehet ezt ésszerű keretek között csinálni, szerintem nyugodtan benyögheti. Bár a teremmel is ki vagyok békülve, csak azért mégis
-
Joco
aktív tag
[link]
Beszállnék. A topicba legalább
-
Motion_Blur
félisten
válasz
üzenetére
Na akkor neked még van esélyed ''kitanulni'' ezt a dolgot, én már túl öreg vagyok hozzá

-
aXXon
őstag
válasz
üzenetére
ne haragudj, ha indiszkret vagyok, de megkerdezhetem, hogy hany eves vagy?
-
raczger
őstag
válasz
üzenetére
én ki nem próbálnám
maradok a biciklinél
-
addikt
Majd tavasszal/nyáron teszek fel videket/képeket...ahogy mi szoktuk nyomni..

-
bmx powa
tag
válasz
üzenetére
háát, én ma próbálgattam a várpsban hazafelé ilyen laza 1m-es ugrásokatz, de a térdem folyton beleakadt a kabátomra, és nem tudtam lábujjhegyre érkezni, szal azt nem élvezttem...
majd tavasszal, és nyáron...útálom a telet. bringázni sem lehet. azaz lehet, csak xarrá fagyok.. -
bmx powa
tag
egy barátom is ma kezde el ezt a sportot, ismerte régebben is, de tegnap megmutattam neki a vid.et, amit belinkeltetek. igen, ehhez a sporthos szerintem is kellenek izületek, és csontok, azért nemmindegy, hogy erős a csontosdatod, vagy a csont helyén ropi van...
-
Daneeka
senior tag
Ennek a sportnak egyébként nem parkour vagy parcour a rendes neve?
-
Arnold2
őstag
válasz
üzenetére
Hát ha jól láttam MINDIG gurulnak.Így vezetik le az energiát. Ha talpra érkeznének,ahhor ott valami nagyott reccsenne.
-
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Most per-pill nem az ugrásra gondoltam..de figyeld csak meg, hogy tompítja az ugrást..!
-
Motion_Blur
félisten
válasz
üzenetére
Azért 5-6 méterről leugrálni kell egyfajta genetika is szerintem (csontozat, izületek), főleg a térd mehet tönkre. De ha most kiurgok az emeltről és nem lesz semmi bajom, akkor neked van igazad

-
addikt
Egyébként ne gondolja seki, hogy olyan nehéz megcsinálni ahogy látni lehet a videken..csak kell hozzá némi gyakorlás, türelem, és odafigyelés...1 év alatt sokat meg lehet tanulni..! Mondjuk nekem is lassan neki kell állni megint elkezdeni mert Télen, hóban nem igazán lehet..
-
The DJ
addikt
Megnéztem az első vidit...hát nem mondom tátottam a szám néhol (végig
)
Mindigis csodáltam azokat az embereket, akik képesek ilyenekre és a lelkem mélyén szerettem volna, ha egyszer én is meg tudok csinálni 1-2 alapabb dolgot, de az ez iránti vágyam csak álom marad...
-
Totyi
őstag
Ez tetszik!

Már már hasonlít Cakie Chan filmjeihez.Ott is vannak ám ugrálások.Ügyesek a fiúk.
-
bmx powa
tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
[link] <--erre gondolsz? mert ha igen, nyugi, már láttam, nem is egyszer...
-
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Arról beszélsz mikor először egy tornateremben játszódik?
-
bmx powa
tag
haljátok, kéne még soksok videó, de olyan, ami hosszabb, kb olyan 10perces.
-
Motion_Blur
félisten
-
addikt
Még 1 vid[link]
-
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Tudom

-
Motion_Blur
félisten
válasz
üzenetére
Ellpotad a linkem!

-
bmx powa
tag
ha nem tévedek, ez az, miről a yamakasi című film szól. elég brutális ez a sport, nekem teccik.
-
brownus
veterán
válasz
üzenetére
ez elfér itten: [link]
-
addikt
Egyre elterjedtebb ez a sport/hobby..ezért nyitottam ezt a totyikot remélem nincs ellene kifogás..egyébként mi is űzzük ezt a sportot igaz nem ilyen profi szinten mint a képeken/videókon látható de igyekszünk..
Egy kis ízelítő ebből a sportból:
Vid
[link]
Képek![[kép] [kép]](http://www.imagology.com/gallery/albums/portrait/IMG_0803.sized.jpg)
![[kép] [kép]](http://www.japandesign.ne.jp/HTM/REPORT/london_smoke/13/img/39.jpg)
![[kép] [kép]](http://www.film2.co.kr/images/outbreak/outbreak_L/2005/outbreak_6_L.jpg)
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Marathon: érkezik a duó, egyelőre csak egy pályán és „kísérleti” jelleggel
- Robotporszívók
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen routert?
- Xbox Series X|S
- Steam topic
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- 512GB NVMe SSD, 1 év gar - 2230
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Starlight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4676, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) el lehet-e kezdeni az egész átlétikázást/akrobatikázást 17 éves fejjel? Szal kell hozzá ilyen soksok éves ''szakmai'' múlt , vagy van esély, hogy kialakuljon a kellő speckó ruganyosság, stb?

Ł

De persze ehez csont is kell..