- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- skoda12: Webshopos átverések
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
kr:sz
tag
-
totron
addikt
Szerintem nincs érdemben új a Nap alatt. elitvájling level - elkérik a pízt, de 30 évig ez serpenyő leszen,
-
A teflon az teflon, akkor is, ha greblonnak hívják éppen. Úgy tudom azt akarod elkerülni. Akkor ebben nem PFOA lesz, hanem PTFE, amit ugyanúgy nem ismersz. Minden anyag gyanús, ami a serpenyőben van, amíg nem hús vagy zöldség van a nevében. Főleg a csupa nagybetűsek.
Megjegyzem szerintem nem kell félni tőle, ha megsérül, akkor kuka, de addig nincs baj vele, szóval túlzó az aggódás. De ha sokat szeretnél költeni, parancsolj, itt egy alternatíva: [link]
-
totron
addikt
Vannak csuda zománcozott öntöttvasak fancy francia és amerikai gyártóktól, ezek tényleg jók, szépek is. Meg van a teszkós Perfect Home 5 ezerért, a kettő között meg van egy jó nagy szakadék ezen a vonalon. Viszont az 5 ezres sem az eldobható szar legalább, ugyanakkor érdemes nagyobb beruházást tenni, mert a máz minősége a tartósságra is kihatással van. Instant használatra, 1-1 tükörtojásra egyébként nem feltétlenül az öntöttvas a legmegfelelőbb, gyorsan dolgozik az indukciós, rohan a világ, benne az ember is, a vastömegnek meg ugye a tehetetlensége csak hátráltatja a fennkölt rohanást. Nem számottevő a dolog időben szerintem, de van, aki nem akar várni a felmelegedésre, egyénje válogatja.
A kerámia tényleg ugyanúgy egynyári műfaj, az arany középút talán a zúzott gránitos modellek, kevésbé tapadnak, mint egy rozsdamentes és zománcozott. Szorosan mellé is tenném rögtön, hogy ne az eszköz süssön-főzzön helyettünk, az ember érzi (vagy nem) a konyhai műveletet, ha a kezünk alá dolgozik valami hátráltatás helyett az csak egy plusz és jó. Értő kezek közt nincs szenesedés, egyéni preferenciák nyilván kialakulnak, amik felfeküdhetnek 1-1 technológia sajátosságaira, de ez nem törvényszerű.
Visszatérve még a(z öntött) vashoz: nem a rozsda a gond, az túl van pánikolva a fejekben. Hiszen egy natúr verzió egy vizenyősebb tekintetű rápillantástól is rozsdában tör ki előszeretettel, de ami az élettartalmát semennyiben nem befolyásolja: ez nem fog pelyhekké alakulni mint egy hűtő alja vagy porhanyóssá válni, mint egy szabadban felejtett, eleve is papírvékony kazánlemez. A gyakorlati baki inkább a körülményesség: ildomos elsikálni adalékanyag-mentes sóval minden használat után, különben szisztematikusan szívja be a benne hagyott pl. szalonnazsír az edény vasmolekuláit, amiből nem jó a sok sem. A vashiány van fókuszban jellemzően a népek ajkán, de a sok sem jó belőle. Márpedig egy kisütés után későbbi hidegtunkolásra, következőleg való felhasználásra serpenyőben tárolt zsír intézménye jár a polgárnak. A szabadon, bármilyen savassságú ételek rotyogtatása esetén is érdemes kerülni a natúrt. Egyébiránt behozhatatlan előnnyel bír kéreg- és zamatadásban, ez utóbbi mezei rántotthússal is megfigyelhető. Szóval céleszköz. Meg megfelelő patina ráégetése/savmentes használat mellett nincs vastúltengés, ilyesmi ne riasszon el senkit, aki mégis megpróbálkozna vele. Beleoldódás egyébként a rozsdamentesnél is van, a mai napig, nikkel töbnek között, ahogy fényes zománcozottaknál is, de ott talán a legkevesebb. ez se biztos. Közelítőinfókat gyűjthet csak be a halandó. A teflonnál, olcsó kerámiánál (töredezik hamar) emberbarátabbak.
A mai mindenes inkább egy könnyebb-gyorsabb-olcsóbb példány tud lenni. ...amely mégsem egynyári és fájóan bóvli. Na ezt megtalálni művészet.
A linkelt szénacélt nem ismerem, de még ha tud is valamit, ordítóan átlátszó a marketingszövege.
A teflont kerülném, bár a legújabb hullámos (megrendelt?) tanulmányok szerint a gyártás során nem kerül bele aktiválható szarság, deazért ügyeljünk továbbra is a hőfoklimitekre, szóval nem meggyőző, komolytalan és marketing. Amíg van más érdemes a mást választani.
Igényes zománc, gránit, rozsdamentes, bármelyikből akadhat jó.
Van még egy bonyhádi korszakból való, fekete belsejű szeletsütőm aminek a felületét még mindig nem tudtam megfejteni, egyfajta matt zománc van rajta, de nem a mai értelemben vett, s félelmetes mértékben ötvözi az előnyöket; indukcióson is megy, nem tapad, tárolásra is jó. Lehet hogy van mai megfelelője, én nem tudok róla.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Google Pixel topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Linux Mint
- Bestbuy játékok
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Egy kiegészítővel headsetté alakítható egy sor Sennheiser fejhallgató
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen2 - i5-1135G7 I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 256GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3357
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest