- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
-
LOGOUT
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz
bugizozi #5130 üzenetére
Szerintem vagy serpenyő vagy sütő, a kettőt egymás után túlzásnak tartom, inkább több időt igénylő húsoknál szokták így lezárni, pl marhánál. Serpenyőnél elvileg arra kell figyelni, hogy a bőrös felével kezdd és hogy a bőrt beirdaljad. Több idő kell a bőrös felének, és kevesebb a másik oldalának, de majd úgyis látod, hogy hogyan fehéredik. Én inkább egész halat szoktam sütőben zöldség ágyon, nem szoktam serpenyőzni (azt hiszem leragadt és szétesett, amikor próbálkoztam vele), biztos van még valami trükkje, amit más tud, gondolom nagyon számít a hőfok.
A konfitálást is megnézném a helyedben, ha sokat vettél. Szerintem tök érdekes eljárás. [link]
-
válasz
bugizozi #5130 üzenetére
Próbáld meg ezt. 4 darab lazachoz (kb. 200 g/db) - sózva, enyhén borsozva
6 ek vaj
2 gerezd fokhagyma
1 csokor bazsalikom
2 ek citromléEzekből mártást csinálsz, majd 4 darab fóliát megvajazol, ráteszed a lazacot, csinálsz belőle kosarat, meglocsolod a 4 darabot a mártás felével kb. + rá egy-egy szelet citrom, majd összefogod a tetejét és lezárod. 180 fokra előmelegített sütőben sütöd 12 percig, majd kibontod, meglocsolod a másik felével és nyitva teszed vissza és ízlés szerint rágrillezel. Ne sokat, mert innentől már szárad.
Sajnos most képem nincs róla, de ez a legegyszerűbb elkészítési mód szerintem. Rajta maradhat a bőre, csak legyen megpucolva. Ha nem szereted a bőrét, akkor ezzel a módszerrel elkészítve le is szedhető. -
Tibicsucsu
aktív tag
válasz
bugizozi #5130 üzenetére
Bar egyaltalan nem vagyok halas en is csinaltam parszor vajban, soval borssal. Sutobe nem raktam be inkabb a boros felet ketszer annyi ideig sutottem. Nem locsolgattam egyaltalan es nem szaradt ki. Vajhoz emlekeim szerint en raktam kis olajat is, mert a vaj magaban konnyen odaeg, nem lehet ugy forrositani, mint az olajat. A frissen orolt bors szerintem fontos. Forgatasnal nagyon kell vigyazni a halra h szet ne essen. Ajanlott a lapatkanal.
-
-
#75501312
törölt tag
válasz
bugizozi #5130 üzenetére
Hát, mi tök egyszerűen csináltuk.
Vagy serpenyőben és figyeltük meg közben kicsit locsolgattuk, bár annyira nem szárad ki.De csináltuk már sütőben is alufóliába becsomagolva, de nem emlékszem már pontos időpontokra.
De a neten lévő receptek illetve sütési módok többségében jók, ízesítésben térnek el kb. -
arcsin
senior tag
válasz
bugizozi #5130 üzenetére
Lehet házilag is csinálni, de van egy jó szósz sült lazachoz az IKEA_ban. Illetve menő volt (amikor lehetett kapni még) a paradicsomos szószuk. Persze azóta citromos-fokhagymás módszerrel serpenyő + sütővel csinálom amióta nincs ez a paris szósz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kuponkunyeráló
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Assetto Corsa Competizione
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Focusrite Scarlett 2i2 2. gen. // Számla+Garancia //
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB ZALMAN N4 Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest