- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Gabesz87 #5116 üzenetére
Mi úgy szoktuk, hogy 1 bögre rizs, 2 bögre víz, előtte meg megmossuk és olajjal lepirítjuk. A mosás leviszi róla a keményítőt, az olaj meg lezárja a szemeket. Nagyjából ennyi a titka a pergős rizsnek. Elvileg. Gyakorlatilag én már nem csinálok, mert jobban szeretem azt, ami összetapad, és nincs kedvem pepecselni vele. Másnapra amúgy nekünk is össze szokott ragadni, gondolom mert kifől belőle annyi keményítő, de azt le lehet mosni ugyanúgy, ahogy a tésztánál. Egyszerűen csak belemegy egy szűrőbe, aztán hideg vízzel lemosod. Sosem próbáltam amúgy, de ha a kreol féle működik másnál, akkor valszeg ez is.
-
Essejó
veterán
válasz
Gabesz87 #5116 üzenetére
A rizst főzd Kreol módra, ha akarod pici olajon elöpirithatod ha szoktad, majd adj hozzá 5x-ös mennyiségű hidegvizet, megsózod, felforralod és 2-3 perecig főzöd. Elzárod a tüzet fedöt raksz rá, és letakarod egy konyharuhával. Békén hagyod 20 percig. Ha letelt az idö megkavarod, és átöntöd egy megfelelö méretű szűrőbe, és csap alatt átöblíted, lemosod róla a kioldódott keményítőt a szűrőben meg is kavarhatod a mosás közben. Hagyod lecsöpögni, és tálalod. Még másnapra sem tapadnak a szemek.
-
törölt tag
-
válasz
Gabesz87 #5116 üzenetére
Az idő utánnal lehet a gond. Esetleg az idő után előtt le kellene kapcsolni.
De nem akarok okoskodni, hiszen mindenki azt használ, amit szeretne.
Pár szót azért a rizsfőzőről: ha a családban előpirítják a rizst olajon, ahogy nálunk szokták, akkor az az íz hiányozni fog a főzővel készültnél.
Alapvetően olyan területeken használnak rizsfőzőt, ahol sok rizst esznek, ezeken a helyeken pedig pálcikával eszik, így alapeset, hogy a rizsfőző kicsit összeragadós rizst tud legjobb eredménnyel csinálni. Nem biztos, hogy az megfelel majd. Én ezt hallottam róla, személyesen nem próbáltam.
Ha tennél egy utolsó próbát: vegyél Uncle Bens gyorsrízst (ne barnát) vedd ki a csomagolásból, mosás nélkül tedd az olajra, pirítsd meg kicsit, öntsd fel vízzel (lepje el), majd a legkisebb fokozaton főzd fedő alatt. Keverd meg gyakran, ha fogy a víz, akkor önts hozzá. Amikor már majdnem jó (azaz még nem teljesen puha), akkor adj hozzá kis vizet, zárd el a hőforrást és fedd le újra. Akár még egy konyharuhába is csomagolhatod. Hagyd úgy 10 percig és ha nem adtál hozzá túl sok vizet, akkor peregni fog.
Jegyezd meg összesen mennyi vizet adtál hozzá, így legközelebb tudod mennyi kell.Azért az Uncle Bens, mert az többször átmosott, megfelelően előkezelt a művelethez.
Ha már megy, választhatsz másik rizst, hogy újra ideges lehess, mert ragad.
+1 én mindig ízesítem a rizst
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Eladó egy XMG P406 laptop
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest