Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kmarci25

    veterán

    válasz FerNandor #4188 üzenetére

    Nem igazi szárított, ezért is volt az idézőjel, de szerintem nagyon finom. A paradicsomokat felezem, ha koktélparadicsom (azt szoktam), negyedelem, ha nagyobb. Ráteszem tepsire a bőrös részével lefelé. Só, bors, egy kevés porcukor, illetve mehet más fűszer is (oregánó, bazsalikom pl., vagy akár kakukkfű, rozmaring). 100 fokra előmelegített sütőbe teszem 2 órára. Ha nem kell mind, akkor befőttesüvegben, olívaolajjal hosszabb ideig is eláll.

    A paradicsomokat, fokhagymákat pl. kenyértésztába is lehet tölteni és úgy kisütni (akár egy kis sonkával, sajttal), vagy turmixolni és szószként használni.

    A rántottát feleségem csinálta, sonkát kockázott bele, meg újhagymát. Semmi tej, meg vaj, kis olívaolajon pirította először a sokát, hozzátette a hagymát, aztánm a tojást. Ő inkább szárazon szereti, úgyhogy olyan lett. :) (Nekem meg mindegy, bár ha lehet választani, nekem lehet rezgősebb.) Hozzá a tegnap kisült kenyeremből vajaskenyér, és jó sok zöldség. :K

Új hozzászólás Aktív témák