Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Formula-1 2009 - Archívum VII. (téma lezárva)

Hozzászólások

(#47551) Motion_Blur válasza Nimrod (#47549) üzenetére


Motion_Blur
félisten

Este bent volt a kórházban. Azt nyilatkozta hogy ugyan nem látta Massa-t, de a körülmények alapján biztos benne, hogy magas szintű ellátásban részesül és hogy felépül.

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#47552) Lauda válasza raczger (#47550) üzenetére


Lauda
félisten

Szerintem keptelenseg, hogy annyit megtegyen, meg ha 200km/h-korul is szabadult volna el. Nekem egyre rosszabb erzesem van emiatt.

Elobb neztem megint a videokat, ketszer is belenezett a jobb tukorbe az adott szakaszon, a masodiknal pont visszaforditja a fejet es mar csattanik is a femdarab. :O

(#47553) Nimrod válasza Motion_Blur (#47551) üzenetére


Nimrod
addikt

Lehet, hogy tényleg bűntudata van, bár kétség kívül nem ő a felelős a történtekért. Még a csapatnak is jelezte rádión, hogy bocs, de szétesik alattam az autó. :(

(#47554) tibi666 válasza Lauda (#47552) üzenetére


tibi666
senior tag

aha, és szerinted, ha az a rugó nem tud pattogni, és 800 gramm, akkor valaki a susnyásból beküldte oda kézzel, hogy hátha elkapja massát, aki aztán végképp nem esélyese a futamnak, és a világbajnokságnak? még ha buttonnal, vagy vettellel történik, akkor lenne egy bolhafingnyi valóságalapja a feltételezésnek, hogy ESETLEG valaki bedobta oda, de így nem.

rugó kapta fejbe massát, rugó esett ki barichello autójából.
vagy netalántán valami összeesküvés lenne, hogy a brawn épít egy új felfüggesztést, ad valakinek egy rugót belőle, rubensét meg rosszul rakják össze, pont ott esik szét, a szabotőr meg pont bedobja jó helyre?

ne beszélj már butaságokat. :) igaza volt az ing-s faszinak, hogy nálunk nagyon aktív konteosok vannak.

[ Szerkesztve ]

(#47555) feka007


feka007
nagyúr

Elég csúnya fejsérülés, kár hogy pont azt a részt már nem láttam. :O :W

(#47556) Lauda válasza tibi666 (#47554) üzenetére


Lauda
félisten

Nem tudom, de ne beszelj igy velem. Mond el a velemenyed, de ne allitsd be a masikat butanak csak mert nem egyezik a Te gondolatmeneteddel.

[ Szerkesztve ]

(#47557) Nimrod válasza tibi666 (#47554) üzenetére


Nimrod
addikt

Ez sajnos tényleg a rossz időben rossz helyen esete volt, bár az én (és szerintem mindenki) fejében megfordult legalább egyszer a valaki bedobta elmélet.

Néztem egyébként az itt is linkelt YouTube-os videón a hozzászólásokat. Nos, volt amelyiktől elfogott az undor, például miért nem hajolt félre, rosszak a reflexei. Hányinger, hogy milyen okostojások vannak ezen a bolygón (megjegyzem nem magyar volt az illető). :(((

(#47558) Andrew_31


Andrew_31
Modder

Ennyit ér az 1EURÓ-s csapat meg 100 milliás költségvetés,ezek után építsenek 40millából autót. Meg ne is teszteljék csak a gyárba fékpadon. :))
Remélem legalább a VB.-t elbukják és a Red Bull nyeri meg.

(#47559) tibi666 válasza Lauda (#47556) üzenetére


tibi666
senior tag

nem azt mondtam, hogy buta vagy, hanem, hogy butaságot beszélsz. nem ugyanaz. túlságosan gazdag a fantáziád. :)

[ Szerkesztve ]

(#47560) proof88


proof88
addikt

Most olvastam el az összes leírt dolgot az esettel kapcsolatban.
Én nagyon remélem, hogy felépül Massa!

Viszont eszembe jutott egyből valami, ami nyugtalanít:
ezt a videót már korábban is linkelték - látjuk rajta, hogy a gáz és fék pedálokat elvileg teljesen nyomja, miután fejbe találta a rugó...
szóval ez nem egy sima ájulás, hanem görcsös ájulás?
Mert frame>24 írta múltkor ezt nekem... és ehhez hozzátartozik, hogy az időmérős tv-közvetítésben, amikor legutoljára ismételték Q3 alatt a becsapódást, akkor ott volt hang is, és a becsapódás után is hallottam a motor hangját, mintha akkor is nyomta volna a gázt... :(
szerk.: igen jól hallom, becsapódás után továbbra is zöld teljesen a Throttle csík.

[ Szerkesztve ]

(#47561) Nimrod válasza Andrew_31 (#47558) üzenetére


Nimrod
addikt

Emlékeim szerint idén már szigorúbbak a pályás tesztelési feltételek, nem is lehet annyit mint régen.

(#47562) Lauda válasza Nimrod (#47557) üzenetére


Lauda
félisten

:Y
Olyan gyorsan tortent, hogy eselye sem volt meg pislogni sem, tenyleg rengeteg gyoker van.

Nimrod: Elobb nekem is ez jutott eszembe, hogy a tesztilalom is kozrejatszhatott ebben, minden uj dolgot elesben kell kiprobalni. Lehet ha nem ezek a szabalyok, akkor az a rugo nem itt szabadul el, persze itt is sok a ha.

[ Szerkesztve ]

(#47563) Andrew_31 válasza Nimrod (#47561) üzenetére


Andrew_31
Modder

Csak egyenes futású tesztet lehet csinálni.(aerodinamikai tesztet). Ha jól emlékszem évi 8 óra. De hát ez nem gyorsulási verseny, itt kanyarodni is kell.

(#47564) Ijk


Ijk
nagyúr

Barichello autójából leszakadt a rugó, kb. 50m/s-os sebességnél, és Massa kb. 300m-rel arrébb kapta el. Ugye nagyjából 1kg-os volt, tehát szerintem simán megtett az alkatrész 300m-t úgy 8-10sec alatt, és kb. ennyire mehetett Rubens Massa előtt. Tehát szerintem teljesen kizárható, hogy a pálya széléről dobták volna be.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#47565) proof88


proof88
addikt

Ja és lenne egy kérdésem: kint voltunk időmérőn és ott más kommentátor volt és ő azt is mondta, hogy ilyenkor elviszik a helyszínre Raikkonent is, hogy megnézze az autót, pontosan nem tudom elmondani miért, kb mert hátha kiderül, hogy valami Ferrari-specifikus dolog romlott el és akkor az ő autójában is előjöhet a hiba.
Nos mint azt tudjuk már, nem az autóban volt a hiba, de kérdezem, hogy ez tényleg így szokott lenni? Mert anno mintha lett volna ilyen, talán 2006-ban?

(#47566) Integra


Integra
titán

"szép" termés született
a szokásos magyaros általánosításokkal orvosokra, pályabírókra, rendezőségre...
nyugodtan átlehetne nevezni ezt a topicot "idióták topicja" címre, félemetes...

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#47567) tibi666 válasza Integra (#47566) üzenetére


tibi666
senior tag

talán csak az nem hangzott el, hogy ezért tart ott ez az ország, ahol... :DDD

(#47568) Ijk válasza Integra (#47566) üzenetére


Ijk
nagyúr

Hát a magyar orvosok, hentes hasonlat azért elég durva volt. Valószínűsítem, hogy pl. az USA-ban sem kapott volna jobb ellátást.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#47569) Lauda válasza Integra (#47566) üzenetére


Lauda
félisten

...

[ Szerkesztve ]

(#47570) bambano válasza horvathd (#47547) üzenetére


bambano
titán

Én még nem láttam olyan rugót a futóműben, amelyik nyúlásra csillapított volna... Értelme is elég kevés lenne...

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#47571) Nimrod válasza Ijk (#47568) üzenetére


Nimrod
addikt

Most olvastam végig a hozzászólásokat egy YouTube-os videónál és épp egy magyar fikázta az orvosainkat, akit meg helyre is tett ezért egy másik az USA-ból. :W

(#47572) proof88 válasza Integra (#47566) üzenetére


proof88
addikt

inkább a kérdésemre válaszolnál :P

[ Szerkesztve ]

(#47573) feka007 válasza Ijk (#47568) üzenetére


feka007
nagyúr

Hát igen, elég fárasztó már ez a pesszimizmus, vmi történik arról csakis az ország tehet... :U Legtöbb fikázónak egyébként fogalma sincs arról, hogy más országokban milyen állapotok vannak, tudatlan bunkók.. Pl szeretem mikor fikázzák a magyar utakat, közbe pl. Szlovákiában a főút szarabb, mint nálunk a legtöbb kisutca, meg van ott asszem egy kemény autópálya, nálunk meg 1100 km. Azt szeretem leginkább, mikor ilyeneket mondanak, hogy már Románia is lehagyott, attól kiakadok..

[ Szerkesztve ]

(#47574) Lauda válasza feka007 (#47573) üzenetére


Lauda
félisten

Kit erdekel szlovakia? Csak azert ne nyugodjunk bele a xar utjainkba, mert mashol is olyan esetleg. Ha a szomszed alkoholista, attol meg nem kell nekem is annak lenni. :)

(#47575) Ijk


Ijk
nagyúr

Nem azt mondom, hogy nincs itthon rengeteg elcseszett dolog, de szerintem nagyobb szégyen az emberek alapvető hozzáállása. Egyébként azért tartunk ott ahol, mert ilyen a felfogás.
Persze, a kórházak biztosan nem olyan jól felszereltek, mint nyugaton, ezzel nem is vitatkozom, de az orvosainkat ne szidjuk már, ők tehetnek erről legkevésbé. Tudnátok hányan jönnek külföldről itthoni orvosi karokra, mivel színvonalas az orvosképzés.
Szóval szerintem, ahelyett hogy fikázzuk a "hungarikumokat", inkább azzal kellene foglalkoznunk, hogy saját részről mennyit tudunk hozzátenni.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#47576) horvathd válasza bambano (#47570) üzenetére


horvathd
aktív tag

Persze nincs, de a megoldható lenne egy egyszerű emelő alkalmazásával. A lényeg az, hogy engedje a kerék mindkét irányú mozgását, ami olyan rugóval, amit nem lehet összenyomni, nem megoldható

"The Kid just rages for a while."

(#47577) feka007 válasza Lauda (#47574) üzenetére


feka007
nagyúr

Én nem mondanám szarnak a tapasztalatim szerint. A mellékutak Ausztriában se sokkal jobbak. Én nem nyugszom bele, de a pesszimizmusból is megárt a sok. A lengyelek pl optimistábbak sokkal, és jönnek is felfelé szépen.

Amúgy szerintem is a mentalitásban van a legnagyobb baj, pl pont ma lopták el a kocsiról a rohadt értékes rádióantennát... Na pl az ilyen parasztokból van kevés a nyugati országokban. Ausztriában pl nem véletlenül nem kell 3m magas kerítés ahhoz, hogy kint lehessen vki nyugodtan a kertjében.. Nálunk mindent elvisznek ami mozdítható.. Meg akik a hátad mögött leugatnak egy vigalomban, mert gyalogostempóban biciklivel mersz menni a tömegben, meg úgy néznek mint vmi szardarabra. Na az ilyenek miatt lennék szívesebben osztrák vagy holland pl.

[ Szerkesztve ]

(#47578) bambano válasza horvathd (#47576) üzenetére


bambano
titán

Minek?

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#47579) Lauda


Lauda
félisten

Nezegetem vissza az idomerot es kb 3 sec telik el attol a ponttol egy normal versenytempot nezve, ahol kiesik a cucc a kocsibol attol a pontig, ahol becsapodott a massa sisakjaba. :F

(#47580) Lauda


Lauda
félisten

Sot meg annyi se. A jobb kanyrnal van egy kijarat kialakitva, utana veszti el a rugot es a bal oldali palyabiro bode elott repul massa sisakjanak a femdarab, kb 2 sec teli csak el, nem 3. :( Siman elofordulhat, persze kerdes, hogy mennyivel ment elotte, mert ennel sokkal tobbel.

(#47581) Xirtam


Xirtam
veterán

Massa a mentőhelicopterben!

(#47582) válasza Integra (#47566) üzenetére



addikt

lol, pont azon gondolkoztam, hogy amennyi hülyeséget sikerült összehozni itt az elmúlt fél napban, az még Palik&Gyuszi párosnak is dicsőségére vált volna.

1-1 hsz olvasása közben ugyanaz a tompán lüktető fejfájás kerülgetett, ami közvetítés közben az aranyköpéseknél szokott.

''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''

(#47583) zed1983 válasza JColee (#47147) üzenetére


zed1983
őstag

Pont én is azt néztem, az első szektorban 5 tized volt az előnye,csak elrontott egy kanyart.

YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w

(#47584) zed1983


zed1983
őstag

Ez azért nem gyengén találta el.

YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w

(#47585) Ricardo


Ricardo
félisten

Sajnos nem voltam itthon tegnap, így csak a híreket hallottam. Azokból is ellentéteseket. Most jelen pillanatban mi van Massával? Tegnap azt hallottam hogy megműtötték és túl van az életveszélyen, most meg azt olvasom hogy a műtét megvolt, jelenleg stabil, de még nincs túl az életveszélyen. :F

(#47586) Csabee. válasza zed1983 (#47584) üzenetére


Csabee.
nagyúr

ezt már jópárszor belinkelték :)

Üdv: Csabee.

(#47587) blazsey2


blazsey2
senior tag

Remélem Massa teljesen felépül és visszatér minél hamarabb versenyezni :K .Alonso kocsijában alig van nafta,szerintem a Red Bull-ok lesznek harcban a győzelemért.1:Webber,2:Vettel,3:Button.Én ezt várom.GO KIMI.

PSN ID:blazseydr

(#47588) 8nemesis8 válasza Csabee. (#47503) üzenetére


8nemesis8
veterán

Ne már:(
Ő a kedvenc, még akkor is, hogy így ment a Ferrárinak. Egész idényt ki kellene hagynia :F :W

(#47589) 8nemesis8 válasza Male (#47507) üzenetére


8nemesis8
veterán

Az elpattogással egyetértek.
Ma egyébként minden úgy is kiderül a sajtóból,ami eddig még nem volt felfedve esetleg.

shteer én is FIA-t tartom hivatalosnak, ha ők jelentik be.

(#47590) IreN!CuS válasza zed1983 (#47584) üzenetére


IreN!CuS
őstag

volt már vagy nagyon sokszor és akkor is megkértem,h ne így tegyétek be a képet hanem link-ként de látom,te sem olvasod a topicot... :(

Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"

(#47591) horvathd válasza bambano (#47578) üzenetére


horvathd
aktív tag

Hogy a fekvőrendőrök és a kátyúk, illetve a nekik megfelelő "pozitív" és "negatív" úthibák esetén is csillapítson.

"The Kid just rages for a while."

(#47592) Barthezz2


Barthezz2
MODERÁTOR

[link]

Everybody lies.

(#47593) attisx


attisx
addikt

Szomorú, ami Massával. De bízom benne, hogy felépül és amilyen gyorsan csak lehet visszaül az autóba. Jövőre pedig ismét egy jót csatáznak Lewis-al a VB címért.

A kételkedőknek pedig:

"A McLaren 1995-től Mercedes motort használt. Häkkinen ismét új csapattársat kapott Mark Blundell személyében. A finn pilóta legjobb eredménye ebben a szezonban két második helyezés volt (Olaszország, Japán), a világbajnoki pontversenyben pedig 17 pottal a hetedik helyen végzett. A szezon utolsó versenyén, az ausztráliai Adelaide-ben az időmérő edzésen Häkkinen autóját az egyik kanyarban megdobta a rázókõ defektet okozva. A McLaren 250 km/h-s sebességgel csapódott a közeli korlátba, Häkkinen pedig súlyos, életveszélyes koponyasérüléseket szenvedett, melynek következtében egy napig kómában volt. A finn versenyző öt hétig volt kórházban, de a téli szünet során úgy döntött, hogy a történtek ellenére folytatja a versenyzést." forrás

A folytatást szerintem mindenki ismeri... :U

[ Szerkesztve ]

Rossz a helyesírásom?! Vedd úgy, hogy mobilról írtam... :D

(#47594) 8nemesis8 válasza Barthezz2 (#47592) üzenetére


8nemesis8
veterán

Műtét is volt?
Intenzíven van :F Akkor csak nem egyszerű volt ez sajnos.
Remélem hamar felépül.
Nem semmi Kimi a jégember, most is milyen higgadtság tükröződik a szavaiból, vagy nem törődömség :D
Ő már túlesett ezen...

[ Szerkesztve ]

(#47595) Blue@X


Blue@X
senior tag

Felébresztették Massát, súlyos az állapota, de már jobban van: [link]

[ Szerkesztve ]

(#47596) blazsey2 válasza Blue@X (#47595) üzenetére


blazsey2
senior tag

Na ez nagyszerű hír végre.

PSN ID:blazseydr

(#47597) Sanya595 válasza 8nemesis8 (#47594) üzenetére


Sanya595
senior tag

Akármilyen viszonyban is van Massa-val,szerinted nem törödik a csapatársa balasetével?

Ezt nem tudom elképzelni,Ö csak azt mondta,hogy ez elöfordul és igaza van,hogy nyitott kasztninál ezt nem lehet elkerülni.Ilyen sebeségnél egy kis törékeny madár is tud csúnya dolgokat okozni.

(#47598) andy83 válasza Blue@X (#47595) üzenetére


andy83
aktív tag

Örülök, hogy jobban van Massa! :K

Nagyon durva baleset volt, ha csak kicsit lejjebb csapódik be, akkor a plexi nem tudom mennyit védett volna... :(

facebook.com/SzeretekMozizni

(#47599) Barthezz2 válasza Blue@X (#47595) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Jó hír, de sokat ez sem mond..

Everybody lies.

(#47600) Xirtam válasza andy83 (#47598) üzenetére


Xirtam
veterán

1 tárnyi 9mm-est elbír a plexi!mármint lövést ez az egyik fő teszt!

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Formula-1 2009 - Archívum VII. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.