Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Ketogén étrend
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
Aktív témák
-
Gregorius
őstag
Na igen, Montoya. Nála nem hiányolom az előzést. Ő néhányat már mutatott idén.
A tényen nem változtat: az nem kimondottan versenyelőzés volt részéről. Szívesen megnéztem volna, hogy éles helyzetben mit kezd Schumacher Webberrel. A többi előzést inkább a barom rendezőkre fogom.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Az nem számít meg az sem hogy végre egy egész jó verseny volt. Itt csak a kukacoskodás meg a köcsög geci Ferrari+MSCH duó a lényeges, a többi el van szarva. Az sem számít hogy az a pusztulat stutgarti csda megint szétesett. Le van szarva csak hogy a Zalnosot miért nem tolták vissza és őt miért igen. :)
-
törölt tag
válasz
Race-Face
üzenetére
Az előbb mondtad hogy nemrég kezdte tehát az akkori futamot nem is láthattad. És akkor nekem mondod hogy ilyenek nincsenek benne a könyvbe. Ígí van nyitva kell tartani a szemed illetve előbb elkezdeni Forma1et nézni.
Egyszerűen azért nem érted, azt sem, hogy miért istenítik sokan a Schumachert a Ferrari felhozatala miatt mert akkor még nem érdekelt a Forma1 nem olvastad a sajtót az akkori könyveket hogy az olaszok úgy fogadták mint a messiást stb stb. Ha nem régóta nézel Fotma1et akkor ezt soha az életbe nem fogod megérteni. -
Lőre
tag
Gyártsátok csak az összeesküvés elméleteket szorgalmasan!!
Az sokkal egyszerűbb mint végre kitalálni hogy a többi csapat miért nem tud versenyképes alternatívája lenni Ferrarinak.
Egyszerűbb mindíg másban keresni a veszteség okát .
SCHUMACHER THE KING!!!
A többiek meg elférnek a futottak még kategóriában. -
-
törölt tag
Ejj én soha nem pocskondiáztam eggyik csapatot sem pedig simán elküldhettem volna a multkori futam után is azt a fasszopó Montoyát a gecibe amiért lödösődött de nem tettem. rendben van hogy nemszeretitek a Ferrarit de nem biztos hogy ilyen hangnemben kéne ezt a világ tudtára adni.
Itt volt egy verseny ahol végre előzött a Schumi ez senki nem érdekel most más miatt hibáztatjátok. Hogy is van ez? tudom most azt fogjátok mondani hogy mert jobb az uatója meg stb stb. csak röhögni tudok azon amit csinálsz. -
törölt tag
válasz
Viktor77
üzenetére
Istenem ne leygetek már ilyen nem mondom mik. olaszországban vagyunk a renault a ferrari előtt van olasz pályabírók vannak és nyílván nem fogják visszatolni, amikor a Schumit visszatolták az a Nürburgringen volt német pályabírók jóhoyg visszatolják. nyilván ez nem ilyen egyszerű de nagyon logikus.
-
beeboy
addikt
mi lett a végeredmény?
-
Viktor77
titán
válasz
Deathcourier
üzenetére
Csak hangosan gondolkoztam, én sem gondoltam komolyan.
-
Viktor77
titán
Remélem mikor sumi otthon visszanézi a futamot, elszégyelli magát.
-
AceTom
aktív tag
Nagy szar az egész Ferrari, egyet értek! :((( Räikkönennek járt volna a 6. cím. :O
-
piccike
csendes tag
Sajna lemaradtam a mai futamrol mi történt h igy fel vagytok háborodva???
Zsoltikának sikerült végig mennie?:) -
Race-Face
tag
hát igen.
Hétszeres világbajnok? De hogyan? Ugye annak idején Damon Hillel volt egy ''érdekes'' koccanása, szintén a világbajnokság volt a tét.
Utána jött Villeneuve, no, ott vesztesen jött ki a buliból, igazából mindnegy volt, ''jól megbüntették''. Aztán az a visszatolás...
Pumpi, ne keresd, a könyvben ilyenek biztosan nincsenek benne. Ehhez csak nyitva kell tartani a szemet, és rendeltetésszerűen használni... -
Race-Face
tag
hogy a fenébe lehet ez?
Mindenki kiesik/kicsúszik/lelassul a Ferrarik előtt.
Kezdte Raikkönen a leállással, Montoya egyszer csak lelassult, Alonso kicsúszott, meg még mittomén, mi történt.
Szezonvégi újsághirdetés: távcsöves puska Ferrari logoval eladó. -
Flashy
veterán
megint megoldották...
-
agtomi6
csendes tag
Na újra egy szar verseny!!!! :(( :(( :((
-
jpm
senior tag
Ritka GECI banda az egész ferrari-surmók-digó family ezért is utálom azt a tetü bandát cakk-pakk, hogy rohadjanak meg. Aztán meg megmagyarázzák.....
-
Deathcourier
aktív tag
válasz
parandroid
üzenetére
na csak nem engedi el.
-
parandroid
félisten
válasz
Deathcourier
üzenetére
nem fogja, sőt sumi direkt nem fog elmenni.
ő már mindenkéépen világbajnok, bari vb második helyének viszont nem árthat némi megerősítésként 10 pont.
:( :( :( -
Deathcourier
aktív tag
válasz
parandroid
üzenetére
majd meglátjuk hogy nem e engedi el!
-
Viktor77
titán
Mikor volt az ominózus visszatolás, és hány pontot szerzett vele sumi?
-
Deathcourier
aktív tag
na 4 kör még
-
parandroid
félisten
egyébként vigasztaljon benneteket, hogy sumi ma nem nyerhet, barinak jobban kellenek a pontok... :(
-
Deathcourier
aktív tag
Úgy is Schumaher lesz az első :(
-
Race-Face
tag
Azért most nagyot futott a Ferrari, be kell ismerni.
Mert ha Alonsot vissza is tolják, ő már csak a 4. helyre lett volna jó maximum...
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
-
Pierre
tag
Tetü egy dolog ez, hogy ha valakit Schumachernek hívnak, akkor más szabályzat vonatkozik rá. Sajnálom szegény Alonsot :(
-
X-COM
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
hát én úgy emlékszem, hogy ez akkor jól meg lett magyarázva, hogy miért is szabad
-
Viktor77
titán
válasz
parandroid
üzenetére
Duma...
-
parandroid
félisten
válasz
Viktor77
üzenetére
most már sumit sem tolnák vissza. az akkor és ott egy (néhány) rajongó egyéni döntése volt, amit következetlenségből, figyelmetlenségből, vagy önkényessségből akár elmulasztottak szankcionálni. mostanra ki van okítva minden pályabíró és segítő, hogy _nem_ _tolunk_ _vissza_ _senkit_!
-
Race-Face
tag
na baccus, most azt mondja meg nekem valaki, hogy ha most a renault-t nem tolták vissza, akkor visszamenőleg elveszik istenkirálycsászár súmékörtől is a pontokat, amikor őt visszatolták, hogy igazságos legyen? Majd jön Pumpi, és megmondja, hogy akkor azt miért lehetett és ezt miért nem.
-
Flashy
veterán
jah, épp kezdtem gondolkodni hogy máma hogy hozzák ki Sumahert elsőnek, de már látom hogy hogyan...
-
Viktor77
titán
Ennyit sumi visszatolásáról.
Csaló geci banda. -
X-COM
nagyúr
hm, kicsit veszélyes helyen van és egy része a pályán, hm
jahogy nem sumi ül benne? -
parandroid
félisten
''montoya hátraesett. most vagy mi nem figyeltünk, vagy lemaradtunk valamiről...''
:C :C :C -
Deathcourier
aktív tag
Brunni :) gg Zsolti
-
X-COM
nagyúr
ez a Zsolt gyerek mit csinál egész hétvégén?
-
X-COM
nagyúr
Sumi direkt megpördült, hogy segítse Barrichellot
-
X-COM
nagyúr
most már nem esik, a nedves pálya tavaly a Michelin-nak nagyon feküdt
-
X-COM
nagyúr
válasz
Race-Face
üzenetére
hagyd rá, teljesen reménytelen, pláne mikor rákezdi, hogy ''Patrick Head is ezt mondta a sumis könyvemben''
igaz régebben úgy emlékszem, hogy azért azt beismerte, hogy a szakember gárda nélkül nem nagyon sikerült volna ez Suminak, de úgy néz ki azóta haladt a könyvben :))
igyekszem már nem belemenni ilyen hülye vitákba, oszt kalap
ja, egyébként esik az eső Monzaban, vagymifene -
Race-Face
tag
válasz
üzenetére
ajjajj, ez nehéz lesz...
Konkrétan mi az, hogy oroszlánrészt vállal az autó kifejlesztésében?
Egyrészt a teszteken legtöbbször a tesztpilóták vezetik az autót. Általában nem M.S. vagy R.B. ül be 170 kört vezetni egy autóval, hogy leteszteljenek egy új aerodinamikai elemet vagy akármit. De ha már 95%-os készültségű valami, biztosan beültetik M.S.-t, ő az, aki véleménye alapján ''finomhangolják'' a technikát.
De ez szerintem minden csapatnál így van. (lásd például Baumgartner Zsolt nyilatkozatait). A különbség abban van, hogy mi az a 95%... Mert itt van nagy különbség a Ferrari és a többi között...
''Neked az autó kifejlesztése csak abból áll hogy meg kell tevezni és gyerünk. hát nem azt le kell tesztelni és véleményt alkotni''
Szerinted meg egy autó kifejlesztése annyiból áll, hogy ''le kell tesztelni és véleményt alkotni''. Legalábbis ez az oroszlánrésze. Cseszheti, ha sz*rt raknak alá... Ennyi erővel mehetne a Minardihoz is, tesztelni meg véleményt alkotni ott is lehet. Biztosan ott is világbajnok lenne, végülis a munka oroszlánrészét elvégzi...
Képzeld el, én egy mezei gépgyártás-technológus vagyok, így csak sejtésem van, mekkora munka lehet egy autót kifejleszteni. Viszont sejtésem van, ellentétben veled :)) M.S. ilyenekhez kiskutya, legfeljebb megveregeti a mérnökök vállát, ''Szép volt, fiúk!''.
[Szerkesztve] -
Gregorius
őstag
válasz
Joczeek
üzenetére
Hát igen,egy hétszeres vb-bajnoknak nem lehetnek érzései,félelmei,ő valójában
nem emberből van csak úgy létezik.
Azt mondtam nagyobbak, nem azt, hogy maximálisak az elvárások.
Nem nagy trauma 340-el falnak menni.
Attól függ kinek. Schumacherről nem tűnt úgy, hogy az egész délutánt sokkos állapotban töltötte. Ha annyival megoldotta a dolgot, hogy egy kicsit heverészett a gyepen, akkor ki merem jelenteni: nem volt nagy trauma. -
Integra
titán
a sumi ferrari dologhoz két dolgot tennék hozzá.
az egyik a bridgestone. húha, japán cég.
a másik a ferrari motor atyaúristene. húha, egy japán muskóról beszélek, és ajaj, ráadásul egy volt honda mérnökről... :)
japánok nélkül az olaszoknak sem megy, ez az igazság:)) -
törölt tag
válasz
Race-Face
üzenetére
Ez tény viszont a technika kifejlesztésében oroszlánrészt válalt, annyit amennyit más pilóta nem. Neked az autó kifejlesztése csak abból áll hogy meg kell tevezni és gyerünk. hát nem azt le kell tesztelni és véleményt alkotni. Egyébként nem é mondom ezt hogy irányítani tudja a csapatot hanem Patrik Head aki asszem egy kicsit okosabb mint én de ha nem is okosabb tapasztaltabb ilyen témában az biztos:)
-
Race-Face
tag
válasz
üzenetére
Bazz, értsd már meg, a sumi sose tudta volna élre vezetni a Ferrarit, ha nem raknak alá egy ilyen technikát! Miért, szerinted ő még a minardit is győzelemre vezetné?
''Jó most nem gyertek itt a Ross Brownnal meg a Todttal mert ha ők nem lettek volna akkor lett volna más. itt az egyedüli aki pótolhatatlan az a MSCH, azért mert megvan benne az a képesség amivel képes irányítani egy csapatot.''
no comment... :DD Ki mondta, hogy M.S. irányítja a csapatot? Meg ő tervezi a motort, ő dolgozik a CNC gépeken?
Az időmérővel kapcsolatban annyit: Sumi nyilatkozta, hogy segíteni fogja R.B.-t a második hely megszerzésében (a világbajnokságban, nem a futamon :) ) Ebbe belefér az időmérőn egy ''véletlen'' hibázás is, habár ez szerintem túl kockázatos. Annyira pontosan azért nem tudja kiszámítani, hogy egy-egy hibával hány századot/tizedet is fog veszíteni (mert hibázásban ugyebár nincs nagy gyakorlata ;] ), R.B.-nek meg szüksége van egy hátvédre, mert ő nem az a megelőzhetetlen pilóta. Tehát szerintem ők jobban jártak volna egy Ferrari első sorral, ahol ''véletlenül'' R.B. rajtol jobban. -
Race-Face
tag
válasz
Joczeek
üzenetére
Én nem vitatom, nagy trauma lehetett. De felállt M.S., mint ahogy felállt az öccse is, meg számtalan pilóta. Meg pl. annak idején Mika Hakkinen is, pedig az ő életét tényleg csak a helyszíni gégemetszés mentette meg.
Ettől profik. Én egyszer 140-nél megpördültem az úton egy részeg miatt, aki letámasztotta a biciklit az út szélén, amíg ő vizelt a bokorban, végül nem mentem neki semminek, de elég trauma volt. Azóta éjszaka sose megyek olyan ''gyorsan''. Bele se merek gondolni, milyen lehet 340-nél elveszteni az uralmat a technika felett... De azért egy ilyen masinát kipróbálnék - minden kockázatával együtt :) -
tkesy
őstag
válasz
üzenetére
Az utolsó mondatot egy kicsit bővebben, ha lehetne....
Nem nagyon értem....
Egyébként jó lenne, ha lenne valami más is ebben a topicban, nme csak az MS pártiak és az ellentábor köztötti vita... :(
Aminek sok értelmét nme látom, mert egyik oldal sem tudja,-és sohe nme is fogja tudni,- meggyőzni a másikat... -
Gregorius
őstag
válasz
Joczeek
üzenetére
Érdekes:senki nem jött elő azzal,hogy milyen lehet részt venni MS-nek a qualiban azután hogy 340-el beleállt a pályaszegélybe.
Talán azért, mert Schumacher henyélt egy kicsit a fűben és minden további nélkül végigjátszotta a délutánt a gyerekeivel. Ez nem az a nagy trauma.
Mellesleg ha Schumacher olyan nagy ember (hétszeres világbajnok, húha!), akkor az elvárások is érthetően nagyobbak vele szemben, nemde? -
törölt tag
válasz
Race-Face
üzenetére
Hát ez az pontosan ha a 10évvel ezelőtti körülményeket szimulálnánk akkor a Raikönen még a fasorba sem lenne, mert a Schumi akkor már világbajnok volt. hoppá sőtt az első benttonos időmérőedzésén jobb időt ment mint a háromszoros világbajnok Piquet. Sőtt ő már 93ban megszerezte a második futamgyőzelmét.:U
persze teljesen igazad van hogy ő ''csak'' vezetett viszont a Prost meg a Berger/Alesi, Mansell meg mit tudom én még ki is csak vezetett, de ők nem tudták az élre vezetni a Ferrarit a német meg igen. Jó most nem gyertek itt a Ross Brownnal meg a Todttal mert ha ők nem lettek volna akkor lett volna más. itt az egyedüli aki pótolhatatlan az a MSCH, azért mert megvan benne az a képesség amivel képes irányítani egy csapatot.
Ami meg az időmérőn történt az annyira látványos volt hogy direkt rontott hogy az hihetetlen. Szerintem meg akarta várni a Raikonent de látta hogy ennyi előny sem elég aztán inkább mégi bejött 3. helyre. -
Nowhereman
őstag
válasz
Race-Face
üzenetére
Miért?
Amikor a Williams a csúcson volt, nagyzolóan dobálták ki a csúcspilótákat, mondván ezzel az autóval bárki lehet világbajnok. Aztán mikor az előny elfogyott, akkor ott álltak két nyeretlen kétévessel. A ferrarinál bezzeg nem bíznak semmit a véletlenre./A ngyszájú Eddie kudarca után még a második pilótában is tutira mennek...(habár az autőt néha nem sikerül olyan precizen összerakni neki mint Sumimisinek)/ -
Érdekes:senki nem jött elő azzal,hogy milyen lehet részt venni MS-nek a qualiban azután hogy 340-el beleállt a pályaszegélybe.De azért le lett
fikázva,mert rontott.
Tegyük föl,valaki mással történik a baleset és utána 3-ik a qualiban.
Az illetőről azóta ódák zengnének,hogy mekkora hős,hogy ekkora
trauma után még képes autóba ülni és még végig is megy a pályán.
Szóval,hogy is van ez?:F -
jpm
senior tag
válasz
Avicularia
üzenetére
1989-2001-ig versenyzett.
-
jpm
senior tag
válasz
Avicularia
üzenetére
Ha jól tudom Alesi volt az egyetlen aki versenyzett full manuális váltóval szerelt kocsival is meg teljesen automatikus váltóval szerelt autóval is.
-
Avicularia
veterán
válasz
Race-Face
üzenetére
ez igy igaz,régebben amikor Prost még versenyzett,(ő volt a kedvencem)megkérdeztek egy fiatal pilótát,mit irigyel legjobban Prost-tól,és azt mondta a lábát,mert 1 vagy 2 tized másodperc alatt tudott visszaváltani duplakuplung gázfröccsel
aki vezetett már aszinkron váltóval felszerelt verdát ,az tudja hogy ez mit jelent
múlt évben montinak meghibásodott valamelyik versenyen a váltója és vissza kézzel kellett váltania ,és azt mondta ö ehhez nincs hozzászokva
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen NAS-t vegyek?
- Parfüm topik
- Gyúrósok ide!
- Google Pixel topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Windows 10
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MacOS 26! UTOLSÓ GEN iMac 27" 5K i7-10700K 64GB RAM 512GB NVMe Radeon Pro 5700 XT 16GB gar
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 1000GB FHD 1 év garancia
- PlayStation 5 Slim (lemezes) + kontroller 2027.12.23-ig garancia, számlával!
- iPhone 15 Plus 256GB 100% (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- 27% - GIGABYTE RX 7900 XTX GAMING OC 24GB GDDR6 Videokártya! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest