Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milyen kicsi a világ. Facebook csoportban láttam az a öntőszámot aminek a termékét munkálgatjuk néhanapján.
Ha legközelebb xar a szerszám legalább tudom kit kell emlegetnem.
[ Szerkesztve ]
A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM
-
TGWH
őstag
válasz Klaus Duran #12201 üzenetére
Na az megint cudar egy meló tud lenni... főleg ha nem egymilliós fröccsöntő szerszámról beszélünk, hanem lejjebb adjuk a szintet amikor látod a munkdarabon hogy szétcsúszott az öntőszerszám, aztán valahogy hozd ki szimmetrikusra
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
Hát meséltek itt szép dolgokat.
Raktáron az új szerszám de a régit használják amin a nyolcból egy jó darab készül.
De amíg az öntős darabszámra kapja a pénzét addig minek várunk minőséget.Valahogy beleuntam az egészbe, lehet másik helyet kéne keresni.
Mindig bent lenni és várni hogy a munkás mikor rakja be rosszul a darabot és zúzza le a gépet vagy készüléket.
Szerencsére az én műszakom normális de vannak eléggé aggasztó emberek a többi műszakban.
Nemsokára indul egy méretes széria ami feladja majd a leckét. Jobb is lenne nem megvárnom.A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz Klaus Duran #12203 üzenetére
Nalunk csak az zavaro h rohadtul diszkriminalnak pofara a fizukban. Szal hot balfaszoknak(kezdoknek) is kepesek joval tobbet fizetni mint a tapasztaltaknak. Ami azert gaz.
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
blasko92
őstag
Lőttem pár képet múlt pénteken, meg ma .
Múlt héten maszekoltam magunknak a hagyományos maróra "veldonos" befogót, és hozzá szárakat, balos és jobbos leszorító anyával hasító tárcsához, ISO40-es kúp.Ma meg csapattam egy kis négyszög esztergálást, 4 pofás tokmánnyal. Csúcsfurat volt csak a darabok kiállításához.
-
válasz blasko92 #12205 üzenetére
Ilyenkor hiányzik kicsit a régi melóhelyem. Most meg csak szerszámcsere azt had menjen.
Aztán ránézek a bankszámláma.......
Majd veszek egy marógépet ha minden jól alakul.
Ha nem akkor meg megyek robotnak és teljes lelki nyugalommal töltöm a munkanapjaimat lexarva hogy melyik idióta éppen hogy bassza szét a gépet.Más
Fitting-ker-nél keresnek embert. Facebook csoportban a hirdetés.
[link]A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM
-
zolikaDB
veterán
válasz Klaus Duran #12206 üzenetére
Valahogy a robotlelkület nem működik bennem... Mindig motivál valami, hajt előre a fejlődés, tanulás, tenni akarás, valami dolgozik, hogy jobb-szebbé blabla tenni a dolgokat... Tudom, egészségtelen
-
blasko92
őstag
válasz Klaus Duran #12206 üzenetére
Szeretem amikor ilyen melókat csinálok, legalább kell kicsit agyalni.
-
-
TGWH
őstag
válasz Klaus Duran #12209 üzenetére
Nekem folyton vissza kell fognom magam, mert az úgy nem megy, hogy mindig agyondolgozom magam
Meló is, fizetés is lehetne jobb, de egyelőre megfelel.Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
zolikaDB
veterán
-
-igu-
addikt
válasz BÁ Nutrition #12212 üzenetére
Részemről megtörtént.
Igaz, az új még nem lendült be igazán, de alakul.A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz BÁ Nutrition #12212 üzenetére
mármint iranyba, nem Iranba
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
-
-igu-
addikt
válasz Klaus Duran #12215 üzenetére
Nálunk aránylag karcsú az ipar, ellenben az informatika nagyon pörög. Oldalra léptem, hogy tudjak majd előre.
[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
-
TGWH
őstag
válasz Klaus Duran #12217 üzenetére
Egyedül a programozás meg a hálózatkezelős rész az, ahol értelmét látom az infó szakot tanulni.
Én ott untam meg az infót, amikor mindenhová az egyik dolgozó ismerőse került.
Másik szokásos kérdés a ,,gyakorlatamennyivan?'', mondom 5 év suliban. ,,Aznemszámít.'' Mé nem, nem ugyan azt csinálom amit itt kell? ,,Jadehátmunkahelyigyakorlat kell.'' Infó érettségi meg semmit sem ér, meg sem nézték hogy 90+%-os, nincs munkhelyi gyakorlatod és kész. Aztán ha körülnéztél, láttad hogy még a gépírás sem megy a titkárnőnek, nem hogy egy prezentáció vagy egy komolyabb excel tábla, de még a word sem...
Nagyon meguntam, hogy ebben a rohadt országban papírt csak akkor kérnek, ha semmire sem jó, a valós gyakorlatot meg csak akkor fogadják el, ha köze sem volt az adott területhez az illetőnek... nézzétek csak meg, felsővezetőknél rohadt sokat számít ha van gyakorlata. Az hogy két teljesen más területről van szó, az senkit sem érdekel, ha nem segghülye ahhoz amit csinál, az megint senkit sem érdekel... felvettek egy csoportot az egyik legnagyobb magyar baromfifeldolgozóba, mert volt gyakorlatuk. Igaz hogy ahol eddig voltak, az mind csődbe ment, de az nem számít. Na, csődbe ment a baromfifeldolgozó is vicc az egész ország.[ Szerkesztve ]
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
PLS.
Innen elküldtek egy ,,mérnököt". Nemrég hallottam felőle hogy még a városban tevékenykedik és jól lezúzott egy gépet. Na ehhez lehívtak embereket a gyártótól ami nem hazai mert nem tudta megcsinálni. Nem rúgták ki mert nincs más ember aki ennyiért elvállalná a munkát.Szaktudást megfizetni, ugyan már....
A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM
-
Lacy6
senior tag
Sziasztok!
Valaki tud olyan gépet, amivel D1,5 vagy D2 méretű max 70-80 mm-es kis "tengelyeket" lehet "esztergálni" h9-h11-es tűréssel?
Darabszám éves szinten 900 ezer körül.
Ez szinte nem is köranyag, hanem inkább drót.
Alapanyag rozsdamentes lenne...Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
kpityu2
őstag
Szerintem ilyesmit szálban köszörülve lehet gyártani, mint a kilökőket. Kilökőt meg kilóra vehetsz.
Pl.:Recom
Itt egy masina hozzá: Aliexpress
[ Szerkesztve ]
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
Lacy6
senior tag
válasz kpityu2 #12221 üzenetére
Ilyen darabszámnál a kilökő nem jöhet szóba. Nagyon drága. Én tekercsbe megvehető rozsdamentes drótra gondoltam amit görgőkön ki lehetne egyengetni és a megfelelő méretre metszeni. Létezhet ilyen gép?
Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
zolikaDB
veterán
Tud valaki friss infot a cncbank.hu-rol?
-
TGWH
őstag
És mit szóltok a bérúnió ötletéhez? Nem lenne hülyeség, de hát elnézve egy-két (volt) kollégát, már a minimálbér is hatalmas túlzás ahhoz a munkatempóhoz is minőséghez, amit letesznek az asztalra...
-
BÁ Nutrition
addikt
A berunio kb annyit tenne h a vallalkozasok zome tonkremenne. Legalabbis ha a vallalatok a nemet megrendelok csicskai maradnanak tovabbra is. Esetleg megszunne az alvallalkozoi rendszer h a joskabacsi felett aki esztergalja a darabot meg 5 eloskodo huz hasznot mire eler a megrendelohoz stb.
-
TGWH
őstag
válasz BÁ Nutrition #12229 üzenetére
Attól függ, lehet hogy az áremelés pont kiiktatná az élősködőket. Persze, biztos lenne aki jól jár meg aki nem, de ha készülne egy doksifilm a magyar cégekről, szerintem a többség elsírná magát...
-
-igu-
addikt
válasz BÁ Nutrition #12229 üzenetére
A véleményed mellett vagyok magam is. A magyar kis cégek azért tudnak partiban maradni a "nyugati" cégek beszállítójaként, mert sokkal olcsóbban gyártják le ugyanazt, mint az ottani (helyi) beszállítók.
Csak egy példa: beszállítóként küldtünk megmunkált zártszelvény alkatrészeket Németországba, sajnálatos módon a belső élek sorjázása elmaradt (kívülről rendben volt persze). Megrendelőnek ez feltűnt, de persze nem küldte vissza, hanem a saját dolgozóival elvégeztette a műveletet, majd kiszámlázta nekünk, így az általunk végzett munka díja elveszett nagyrészt (persze időben is, óradíjban is vastagon fogott a ceruza). Akkoriban jött divatba, hogy a főnökasszony véletlenszerűen beledugta az ujját a vasakba, kívülről nem látható sorjázási hibákat keresendő. Aztán ment a rikácsolás meg a hiszti, ha talált valamit.
[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
TGWH
őstag
Ez megvolt nálunk is
De előtte meg jött mérőszalaggal a meós, hogy rendben van-e a hossz (ilyen 1122,75+-0,1-es méretek voltak)...Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
BÁ Nutrition
addikt
hat igem, a minosegi elvaras az ugyanaz mint nemetorszagban, csak ugye nem kene elfelejteni h mennyiert veszik, azert annyi mert ossze van okadva. az meg nem jarja h a te vereden verejtekeden eloskodnek..
pl itt egy menetvagas ugy nez ki h 4x be van simítva a ciklusban, aztán a profilon ujra végigmegy a simitokes, aztán ujravagod a menetet magmereten 4x aztán kezzel megcsiszolgatod hogy ha az oreganyjanak a deggebe ha feldugja akkor se maradjon rajta eles vagy sorjas felulet. igazabol itt ugy mondjak h akkor jo a menet ha nyugodtan nyalogathatod nem vagja meg a nyelved. persze szériában nem tudom h megy.. de egyediben ez van
namost azert azt elkepzelheted h azt a darabot amit 15-25 percig gyartunk otthon max 5-6 percig. persze h nem lesz ugyanolyan a minoseg, de a verszivo fonok teged ver stresszbe h mernem ilyenolyan. ergo az o uzletkotesi sikertelenseguket verik le rajtuk mivel tul olcson gyartunk otthon az elvaras meg ugyanaz lenne.
es mint mondtam ez mindössze annyi h mindennap felqrjak az agyadatitt meg fütyörészve el dolgozgatunk mint pistabacsi a fészerben mert 20 darab fostos csavar 1000 font es eleg nekik ha egy nap alatt megcsinalod.. nem 1-2 ora mint otthon
úgyhogy neked se mindegy h 200ezerert idegesitenek vagy masfel millioert futyoreszel. persze itt meg mas nehezsegek vannak de a melohely legalabb lofutty[ Szerkesztve ]
-
lav1892
csendes tag
válasz BÁ Nutrition #12234 üzenetére
Az egyik mesterem úgy tanította, hogy az darab élének olyannak kell lennie, hogy a f@szod hegyét is végig merd rajta húzni!
-
zolikaDB
veterán
válasz lav1892 #12235 üzenetére
Egy ket froccsontoszerszamot megneznek, ahogy a rajz/modell szerinti bélyegtarto lapon a csesze szelen huzkodja a faxat a mester
Idos kollega (akkor meg meg kozepkoru) flex-szel szepen lesorjazta fenti cseszet. Utana pislogott, amikor a fonok feje akkora volt, mint egy kosar es hegeszteni kellett[ Szerkesztve ]
-
TGWH
őstag
válasz zolikaDB #12237 üzenetére
Ez is ismerős meg kész a szerszám, akkor még pár légbeömlőt rá, meg még ezt meg még azt, aztán egyet-kettőt koppan, és máris nem passzolnak össze a részei
-
TGWH
őstag
Tisztelt kollégák!
Ez olyan nagy szám lehet, hogy külön tanfolyam van rá?
http://nctakademia.hu/tanfolyamok/12/ottengelyes-cnc-tanfolyamSzeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
TGWH
őstag
válasz zolikaDB #12240 üzenetére
Nem mint ha jelentkezni akarnék, csak jött ez a hirdetés, én meg gondoltam megnézem neten, 5 tengely felé igazán nem orientálódtam még, mégis mit takarhat, mennyivel járok jobban, mint ha fizetnék érte
On. Basszus, megint olyan egyenes darabok jöttek... derékszöget kellene kicsit megmarni, de csak egy kicsit, csak egy simítás. Oké, ránézésre nem a legszebb, megkerestem azt a lapkás marót, ahol a szár meg a fej között a legnagyobb az átmérőkülönbség ez sugárirányban 2,5mm-t takart, az biztos elég lesz 50mm mélyre... hát bzmeg hozzáért a szára is egy-két darabnál...
-
blasko92
őstag
Péntekre megint egy kis játékos meló
Jóval többet kellett nagyolni, mint az előző alu tömbnél, úgyhogy meg kellett támasztani. Kiállításhoz szintén csúcsfuratot kaptam. 143x154x82 méretű, 245 átmérőről indultam a nagyolással, 77-ig
A tokmány egyébként ilyen: [link]. Árához képest nem teljesít rosszul, igaz eddig ezt a két melót csináltam vele, 4db alkatrész, de elég keményen meghúztam a pofákat. Az egy kifordított pofát már az előző daraboknál el kellett marni.
[ Szerkesztve ]
-
-
xxxx.x
tag
Sziasztok!
Melóhely váltás után jöttem rá, hogy nem ismerem a keményfém szármarókat. Előző helyen csak lapkás vagy HSS marókat használtunk.
A feladat csavarfejnek süllyesztés marása D24, 16mm mélyen. Már kivan fúrva D13 fúróval.
A kollégák titkolják a technológiát, bár gyakran leamortizálják a marókat (érdekes profilt vesz fel a maró "sarka").
A szerszám Atorn VHM 45(fok) Z=3 HB 16.00mm.
Milyen módon lehet a fenti feladatot végrehajtani?Tudom amatőr kérdés, de ez van. Eddig soha nem használtam keményfém szerszámokat.
-
TGWH
őstag
válasz BÁ Nutrition #12245 üzenetére
Tudod ez Mo sehol egy katalógus, sehol senki, aztán utána persze lebsznak, hogy két hetes újoncként mi a facért tördelted el a szerszámot
De vissza az alapokhoz, újra a tanfolyamon használt S1000 F100 kombót használom, és bizony beválik az! (co8 fúró)Sokadikiksz, van katalógus, rá kell keresni, ott meg lehet lesni az adatokat. Egyet nem tud megmondani neked, a fogásmélységet. Illetve lehet megmondja, max kicsi hozzá a gép
-
BÁ Nutrition
addikt
en ket honapos ismerkedokent a szakmaban szepen fogtam a seggem es felmentem a magyarorszagi sandvik kozpontjaba ahol nyakamba raktak 3sb 1000 oldalas katalógust
esztergásként amúgy nem nagyon pofaznek bele, de ha mondjuk 80as vagot atszamolja az atmerore meg ad hozza annak megfelelo 0,25os tolast amit szinten at kell szamolni akkor nem hinnem h nagy problema lehet.
az anyag nem lett megadva, ha nem edzett akkor kb majdnem barmit elvisz igy, fogasmelyseg mondjuk 2mm z-ben meg oldalra meg vihet mondjuk a maro vastagseganak a felet pl 12es maronal. ez igy tippre ugy h sose martam szal fentartasokkal kezelje
mivel van egy csomo jo maros is majd mondanak jobbat ill h igy eltort volna-e sima vasban pl
most mar kivancsi vagyok[ Szerkesztve ]
-
TGWH
őstag
válasz BÁ Nutrition #12247 üzenetére
A katalógust mi is megkaptuk, csak nem örökbe csak az ,,így használd a katalógust'' című tananyag lett kipipálva, na de ha melóhelyen még katalógus sincs, akkor mi van?
Talán pont az volt a baj, hogy a sok szar gép nem vitte a katalógusadatokat, ezért visszavettem, most meg sorra rácsodálkozom, ha a normális gép viszi a leírtakat
Szerintem 100-as alatti vágó alatt meghalnak, de majd a mesterek megmondják. De hogy a fúró jobban megy 20as vágónál rozsdamentesben, mint 10-15 körül, na az meglepett...Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
xxxx.x
tag
válasz xxxx.x #12244 üzenetére
Az anyag lemaradt. :S235JR; 1.0037; St37
D20 marása 25mm mélyen S1800 F800, fordulatonként 1mm süllyedés, 48db furat után minimális kopás a marón. (Vc90 fz0,15mm/fog)
Sajnos ki kell kísérleteznem mindent, mint ahogy az előző helyen.
Egy füzetbe írtam a kipróbált technológiákat, megjegyzésekkel (mennyit bírt a szerszám, milyen lett a felület, mennyire szórta a méreteket, stb...) és így tudtam merre próbálkozzak legközelebb.
Kicsit melós de meg lett az eredménye. Hangból, forgácsból mindig tudtam min kell változtatni. (bár néha hülyének néztek, mikor az eszetrgából kipotyogó forgácsot nézegettem)A melóhelyről, kommunikációról és segítségről annyit, hogy múltkor kaptam pár szál négyszöganyagot.
Színe szürke, szemcse szórt felület, lézervágás nyomai a széleken.
Egy kis vállat kellett rá marnom, plusz pár furat. Nekiállok furcsa hangok, rendellenes forgács, tekerem a potikat míg elfogatható hangja lett. Arra jár a főnök megkérdezem milyen anyag lehet ez? A válasz: valami saválló.
A rajzon természetesen nem jelölve. Váltáskor újságolom a kollégának mibe futottam bele, erre közli, hogy annak a részlegnek mindig ilyen anyagok kellenek, másra ne is számítsak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● nem beszélgetős OFF topic!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OLED TV topic
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Mesterséges intelligencia topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- E-roller topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest