Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vesa

veterán

válasz sheep #16535 üzenetére

"Ízlések és pofonok..ezért mondom hogy egyéni preferencia kérdése"

Én tisztán szakmai szempontból ajánlottam a Pro verziót. Azt megértem, ha valakinek érzelmi okokból, vagy megszokásból, vagy mert jobban tetszik látványra a kék LED, akkor mégis a simát választja (volt ilyenre példa a Joy szaktopikban is). De technikai értelemben a Pro verzió nem véletlenül viseli a Pro utótagot, lényegesen minőségibb darab! Ha már csak kezedbe veszed a kettőt, érezni fogod a különbséget, mert a Pro a fémek miatt nehezebb, minőségibb hatást kelt! Az axisonkénti két szenzor sem parasztvakítás, hanem ezzel küszöbölték ki a sima X52-nél tömegesen jelentkező Y axis hibát, keress rá a neten nyugodtan. A két rugónak nem az a lényege, hogy kinek milyen preferenciái vannak rugófeszesség kapcsán, hanem a centerezés pontos biztosítása, ami egy vezérlőnél nagyon fontos szempont. A sima X52 az 1db gyenge rugóval ezen sajnos elvérzik, szintén utána lehet nézni. A Pro-n továbbá fémre cserélték a stick legtöbbet használt HAT switch-ét, mert a simánál rendszeresen megadta magát a műanyag, plusz 3 színt tunak a LED-ek, melyek gombonként programozhatók. A sima árusítását a Saitek anno nem ok nélkül szüntette be és pár éve már csak a Pro volt forgalomban. (sajnos a Logitech ismét elkezdte árulni a simát is, ráadásul változatlan minőségben, csak sokkal drágábban mint Saitek néven).

Nem meggyőzni akarlak én sem, mert mindenki azt használ amit szeretne. Velem is előfordult már, hogy ragaszkodtam egy gyengébb egérhez mert azt szoktam meg, de azt azért nem próbáltam megmagyarázni másoknak, hogy a technikailag egyréteműen gyengébb hardver a jobb.

Az általad említett változtatásokat ezen az áron nem lehet megoldani. Akinek igazán profi vezérlő kell, az vegyen Virpil-t!

Vásárlás előtt álló emberek számára az objektív és tényszerű információkkal tudunk segíteni a döntésben!
    Peace!

(egyébként Warthog-om van jelenleg, de volt egy X52 Pro, és X56 is)

Új hozzászólás Aktív témák