Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
- Bambanő háza tája
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Clemi
veterán
Sziasztok,
Már egy ideje észrevettem, hogy időnként brutál lassulás van a rendszeremben és ma csináltam egy rövid sebesség tesztet a 2 SSD-n. Az eredmény megdöbbentő. Van tippetek, hogy mi okozza ezt? A lassulás a 120 GB-os WD SSD-n van.
Ez a rendszer meghajtóm:Ez pedig a WD lemez, amit az Adobe cache-nek használok:
Ez pedig az SSDOK screenshot:
-
Clemi
veterán
Sziasztok,
Egy kicsit még zavaros a kép, ezért kérdezek, vagy esetleg ha tud valaki akkor egy oldal címet szeretnék kérni, ahol éles anyanyelvünkön helyére tehetem az M.2 SSD tárolókkal kapcsolatos ismereteim
A lényeg, hogy a hamarosan megérkező új alaplapomon lesz 2 db M.2 SSD csatlakozó és gondoltam egy merészet, hogy a jelenlegi 250 GB-os Samsung EVO 850-es SSD-t kiváltom egy ilyen SSD-vel.
Ahogy a leírásban olvastam, mindkét csatlakozó PCIE módban működik, de az egyik átkapcsolható SATA módra. Gondolom, a SATA mód pont olyan minden tekintetben, mintha az alaplapi SATA csatlakozóra dugnám kábellel. A PCIE mód pedig egy gyorsabb adatátviteli sebességet jelent, ami ennél a lapnál akár 32 Gbp/s lehet a 6 Gb/s helyett. Ehhez a sebességhez milyen meghajtót kell vennem? Gondolom aminél egyszerű 500 Mb/s körüli írás/olvasás sebességet írnak, azt csak a sima SATA módban működő slotba érdemes csatlakoztatni, a PCIE módhoz valami emelt sebességű meghajtó kell, mint például a Samsung 970 EVO M.2 vagy még ez is lassú?
Valaki tegye helyre a gondolataim Köszi!
A másik kérdés, hogy simán tudom erre telepíteni a rendszert?
-
Clemi
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #34593 üzenetére
Valószínű újra fogom telepíteni, de a mostani telepítést is a Media Cration Tool által Pendrive-ra összállított telepítővel követtem el. Ha jól rémlik akkor kezdődtek a bajok, mikor a videokártya drivert leszedte.
Ami viszont gond lehet, hogy ebben a gépben lévő egyetlen komponenshez sincs csak max W7 driver, talán a GF210-hez van W8.1 és kész. Na jó, ez már nem ide, nem ebbe a topicba tartozik.... -
Clemi
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #34591 üzenetére
Nincs is UEFI ezen a gépen, mivel ez egy Gigabyte EP43 UD3 őskori alaplap és eddig már elég régóta hibátlanul ment rajta a W10 egész tegnapig, mikor bekerült a rendszerbe a WD 128-as SSD-je, amire először áttelepítettem (a Paragon Migrate OS to SSD programmal), majd újra telepítettem a W10-et, mivel kékhalálozott.
Egyébiránt az én PC-men is évek óta röccenés nélkül fut a W10x64 és van egy HP laptop amin szintén évek óta bármilyen fagyás döcögés nélkül fut.
Nem mondom, hogy tényleg SSD hiba, inkább driver gondra gyanakszom, csak kérdés melyik a ludas, melyik nem tetszik a rendszernek, de az a gyanúm, hogy az alaplapi Chipset akadt ki az új SATA3-as SSD-től. -
Clemi
veterán
Nos megint dobott egy hátast, de most a Windows frissítés közben (ezen a gépen tegnap délután telepítettem a W10 x64-et és még nem ért le rá minden frissítés) és már közben furcsán lassan töltötte le és csinálta a frissítést.
Létezik, hogy az ezer éves alaplapi drivereket hiányolja a rendszer?
[ Szerkesztve ]
-
Clemi
veterán
Sziasztok,
Melyik a legalaposabb módszer, egy SSD esetleges hibájának a kiderítésére, már ha egyáltalán az okozza a galibát?Történt, hogy egy W10-et futtató PC-n a benne lévő 64GB-os Crucial M4 szűkös kezdett lenni és gondoltam át klónozom egy 128-as WD SSD-re, ha már ilyen nevetséges áron lehet most kapni. Az áttelepülés sikerült, csakhogy elkezdte a kékhalálozást és vele az újraindulást a rendszer, persze minden alkalommal más hibára hivatkozva. Megelőzve az idegbajt, csináltam a gépen egy teljes nulláról telepítést, de megint kezdődtek teljesen váratlanul más más hibaüzenettel a kékhalál képernyők, bár ritkábban.
Azért gondolok SSD hibára, mert akkor kezdődtek a kékhalálok, mikor bekerült a rendszerbe ez a meghajtó. A Hard Disk Sentinel semmilyen hibát nem talált, nem talál. Valmivel egyáltalán beazonosítható, hogy az SSD okozza a hibát, vagy nem szereti az alaplap és az okozza a hibákat. Sajna ez egy régi Gigabyte lap még csak SATA2 csatoló felülettel és DDR2 memória kezeléssel. A Crucial M4-el soha nem volt kék képernyő és restart.
-
Clemi
veterán
Sziasztok,
Adott egy HP8540p laptop, amiben kicseréltem egy Kingston V300-ra a HDD-t. A sebességek amiket mérek, az gondolom a SATA-II miatt ennyi, viszont az AsSSD Benchmark nem fut végig a képen látható hibaüzenet miatt. A Crystal Diskmark lefut és az ATTO is.
Az AS ezt az üzenetet adja:
A Crystal ezt mérte:
Ez pedig az SSDOK
-
Clemi
veterán
Értetlenül állok egy dolog előtt
Lépésről lépésre követtem Fire/SOUL/CD ezen leírását, ennek ellenére a telepítés során létrejönnek ugyan a spéci rejtett particiók, viszont a rendszer meghajtó továbbra is NTFS marad.Ez szándékosan ilyen W10 alatt, vagy a régi leírás már nem jó?
Egy külön lemezre próbálkozom, de egyszerűen nem jó. -
Clemi
veterán
A napokban kérdeztem itt az OZC SSD-ről, hogy hogyan lehetne lenullázni, hogy gariba kicseréltessem egy újabb (esetleg ráfizetéssel nagyobb) gyártmányra. Arra válasz nem jött és nem is találtam sehol.
Ami érdekes, hogy 47%-os volt akkor az állapota, de tegnap körülnéztem a gyártónál és letöltöttem a legújabb tools programot, ami talált FW frissítést hozzá. A frissítés után most felugrott 68%-ra. A sebessége viszont szerintem brutál szar, legalábbis az írási sebessége, pedig pont arra lenne szükségem mert ezt az SSD-t már csak a TEMP fájloknak tartom a gépben, de ha gyors lenne, akkor ide tenném a lapozó fájlt is, de ez így lassabb mint az öreg HDD ami a gépben van.Most ilyen sebességet tud:
Ez pedig az adat táblája
Szerintetek ez alapból ilyen szar (mondjuk nem mai csirke) vagy lehet ezen gyorsítani?
(#14800) mdraco
4K olvasási sebesség nálam is 25 MB/s alatt marad a Samsung 840 EVO-nál.
[ Szerkesztve ]
-
Clemi
veterán
Sziasztok!
Tudtok valami módszert arra, hogy egy HDSentinel által 47%-os állapotú SSD-t ki lehessen ütni végleg, hogy gariztatható legyen?
Van egy OZC Agility3 64GB-os SSD-m, ami 1 hónap múlva eléri a 3 éves kort így lejár a gari. Most még időben lennék kérni egy cserét, és persze ráfizetéssel nagyobbat, de ahhoz melegebb éghajlatra kellene küldeni, úgy hogy ne tudjon belekötni senki a meghibásodás mikéntjébe.Most így néz ki:
[ Szerkesztve ]
-
Clemi
veterán
Bocsi lemaradt a 0x00 Fill módú mérésről ez a kép.
[ Szerkesztve ]
-
Clemi
veterán
Sziasztok!
Én voltam az az elvetemült, aki két kisebb, ráadásul se nem egy gyártmányú, se nem egyforma méretű, se nem egyforma vezérlő chip-es SSD-t használt eddig RAID0-ba kötve. Marhára meguntam az állandó vészes lassulásokat a TRIM hiánya miatt, és hogy manuálisan nekem kellett hetente töredezettség mentesíteni. Szétkaptam a RAID tömböt, és mivel jó kis akció volt, beinvesztáltam egy 120-as Samsunk 840 EVO-ba.
Mit se mondjak, nem bántam meg. Fizikailag is érezhetően gyorsabb lett a rendszerem ezzel a lemezzel, mint a korábbi őrült RAID tömbömmel.
Csak illusztrációnak most ezt tudja a lemez:
-
Clemi
veterán
Nem ugrottam át a hozzászólásod De a RAID tömböt bontottam mielőtt kiszedtem a lemezeket és a particiót töröltem korábban. Mint írtam is, először betettem az adott gépbe, hogy majd áttelepítem rá a működő W7-et, így mikor felállt a rendszer beolvasta az SSD-t, amin töröltem majd formázással ismét megcsináltam a particiót W7 alatt.
Történt azonban valami malőr, ami nem ebbe a topicba tartozik, ami miatt döntöttem úgy, hogy akkor menjen egy szűz rendszer az SSD-re és ha már szűz akkor legyen W8. Na ekkor kezdődtek a gondok. -
Clemi
veterán
válasz Stonerice #6549 üzenetére
Nálam ezek a beállítások vannak:
SATA AHCI Mode ............. Disabled/Enabled
SATA Port0-3 Native Mode .................................................. Disabled/Enabled
Onboard IDE Controller ............. Disabled/EnabledViszont az este csak nem nyugodtam, illetve az éjjel megálmodtam a megoldást és már működik a rendszer a az SSD-re telepített W8-al.
Mivel az alaplap és a telepítő médiák közül egyik sem, de még parancs sorból sem, sőt a Paragon HDD manager bootolható DOS verziója sem tudott mit kezdeni az SSD-vel, gondoltam egy merészet, és kiszereltem, rácsatlakoztattam az én gépemre.
Miután felállt a rendszerem egy Partitionáló programmal párszor egymás után megcsináltam, hogy törlés új NTF, törlés új EXT4, törlés új NTFS, majd végül formázás-törlés. Ezután vissza a helyére és láss csodát felismerte a telepítő lemez.... a többi már egyértelmű.Szerintem az lehetett a gond, hogy ez egy RAID0 tömb egyik lemeze volt, és valami bibi visszamaradt, amitől meghülyült a lemez.
-
Clemi
veterán
válasz Stonerice #6534 üzenetére
Próbáltam bekapcsolt, és kikapcsolt AHCI-vel, próbáltam más SATA portra is csatlakozatni, semmi.
Bootolás közben az alaplap listázza az SSD-t, a BIOS-ban még a boot sorrendnél is látszik, viszont mikor elindítom a telepítőt, közli hogy nincs lemez (a HDD-t lehúztam). Ha elindul a régi oprendszer, az simán látja. Egy pettyet értetlenül állok a dolog előtt. -
Clemi
veterán
Sziasztok!
Gondolom nekem is a szokásos a bajom, viszont a Google most nem segített.
Nem mai csirke, de a nejem gépe egy Gigabyte GA-EP45-UD3LR alaplapra épül. Gondoltam egy merészet és a nálam feleslegessé vált Crucial M4 SSD-t bele akartam applikálni és áttenni rá az operációs rendszert.A gond a szokásos, a BIOS ugyan látja az SSD-t, viszont mikor telepítenék rá (W8.1x64) a telepítő nem látja a lemezt. Direkt megnéztem, a W7x64 korrekten felismeri látja stb, csak a telepítő média nem. Valaki segítsen légyszi, mi a megoldás ilyenkor?
-
Clemi
veterán
Sziasztok!
Fájl mentése közben (HDD-re Photoshopban szerkesztett kép mentése), kaptam ezt a számomra rejtélyes hibaüzenetet "dos" ablakban :Tudja valaki mi a fene lehet ez? Adaléknak annyit, hogy ma többször megállt a rendszer mint a szög, sőt egyszer csak a reset segített rajta. Egy RAID0 tömbbe szervezett SSD pároson fut a rendszer, de az adataimat hagyományos HDD-n tárolom, és menteni is oda akartam.
-
Clemi
veterán
válasz janos666 #3837 üzenetére
Köszi a választ. A SMART önteszt semmi hibát nem írt így aztán azt sem tudom mennyire megbízható ez az információ amit ez a program átad. Itt van még két képernyő mentés. A második napló bejegyzés akkori amikor a photoshop összeomlott.
Ezt a képfile lementést, és a visszatöltést annyira nem vágom, hogy mivel lenne biztonságos megcsinálni, anélkül hogy újratelepítés lenne a vége. Van ugyan itt még egy W7x64-et futtató gép, úgyhogy fizikai akadálya nincs a dolognak, csak a koncepció és a konkrét kivitelezés módszerének a hiánya ami gond.
Az azonos gépről lemezkép mentése a W7 beépített saját eszközével, majd a a telepítéskori visszaállítása az rendben, azt már csináltam, de az szóló HDD-n volt, és nem RAID0 tömbbe fűzött SSD lemezekkel. -
Clemi
veterán
Sziasztok!
Az Intel Z68 chipestes alaplapomon használok RAID0 tömbben két elérő gyártmányú, és méret SSD meghajtót. Az egész tömböt a rendszer 112GB-nak látja, és eddig (több mint egy éve) hibátlanul ment, nem volt vele semmi gond. A napokban munka közben a Photoshop hibaüzenettel kilépett, és valami olyasmire panaszkodott, hogy túlságosan visszaesett a rendszer sebessége. Nagy jelentőséget akkor nem tulajdonítottam neki, de azért áthelyeztem a munkaterületét egy HDD-re. Akkor elindítottam a HD Sentinelt, és úgy is hagytam. Ma ránézek, és látom, hogy a kötet egyik lemeze erősen leromló állapot felé halad. Szerintetek aggódjak? Mit, és merre tovább? Nem szeretnék egy hirtelen rendszer halált...
Most így néz ki:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest