Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Müszi
senior tag
Lesz ez még több is szerintem bár sokkal nem hiszem. Itt is odafűt a VGA, bár én nem sokat játszom.
Most, hogy tesztelgettem, adatokat másoltam húzgáltam a bajszát felment 43 fokra a max.
Akkor egyenlőre nem bántom, legfeljebb ha átlépi az 50 fokot. Nyáron lesz esélyes talán. -
Müszi
senior tag
Üdv itt mindenkinek!Csak érdekességképp a frissen összerakott ITX konfigomban muzsikáló Apacher M2 SSD-ről egy gyors teszt.
A száraz adatoktól eltekintve is cefet gyors szerintem. Nagyon tetszik, csak tartós is legyen. Eddig 40 fok volt a max nála. Nem tudom ez mennyire számít soknak. A hozzá mellékelt hűtőborda van rajta viszont a chipset alatta van és az sem épp hideg. Esetleg érdemes lenne oda irányítva egy csendesen lehelő ch. ventit beszerelni?
-
Müszi
senior tag
Üdv!
Beszereztem egy új SSD-t és a friss Win7-ről gondoltam egyből upgradelem 10-re.
Optimalizálnám is, de a hibernálást nem tudom a megszokott, leírt módon kikapcsolni. Esetleg tudná itt valaki, hogy Win10-nél hogyan kell?[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
válasz gameresboy #14889 üzenetére
Itt az én 840 EVO-m teszteredménye:
Szerintem beleférnek a különböző konfig miatti szórásba az eredménykülönbségek.(Acer noti, I5 2,5GHz, 8GB ram, HM77 chipset,12.9.0.1001 RST Driver)
Teljesen jó. Nálam legalábbis kivállóan teljesít[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
Üdv itt mindenkinek.
Érdekességképp megosztanám itt a problémám egy EVO 250GB mSATA SSD-vel kapcsolatban.
Laptopomban kinőttem a kb 2 éves 64GB-os Samsung 470-SSD-met így, mivel van benne egy mSATA foglalat is a két 2,5"-os SATA férőhely mellett gondoltam szerzek bele egy 250GB-os példányt és mivel a régivel maximálisan meg voltam elégedve, gondoltam maradnék a márkánál. Innen az apróról jó áron be is újítottam egy originál oem példányt sajnos gar. nélkül.
Első gondom a laptopommal akadt, mivel az mSATA csatijába dugott SSD-ről nem volt hajlandó bootolni, csak akkor, ha nem volt bent mellette másik meghajtó. A boot menüben sem jelenik meg így az eszköz. Úgy néz ki, hogy a legújabb bios is "buta" hozzá.
Szereztem egy SATA-mSATA átalakítót és így szerencsére minden probléma és sebességromlás nélkül működik a régi 470-es helyén.
A fő probléma viszont az hogy ha kicsit is meg van dolgoztatva az SSD rettentően melegszik. Nagyobb fájl másolásakor, vagy teszt futtatásánál egy perc után túllép a 70 fokon 20 fokos szobahőmérsékletnél és az ARM vezérlő védelme leszabályozza addig amíg le nem megy 70 fok álá.
A laptopom nem egy melegedős fajta, az SSD környezetében sem fűt semmi ráadásul az eredeti mSATA foglalatban sincs e téren különbség, az ajánlott beállításokat is rendben elvégeztem ill. máshol sem leltem erre vonatkozólag megoldásra, gondoltam csökkenteni kéne ezt a hevülést mert zavart hogy melegszik a burkolat az SSD felett és szerintem az élettartamára sincs ez túl jó hatással ráadásul mint írtam garim sincs.
Ebből a cikkből kiindulva először is lefejtettem a chipek oldaláról a gyári matricátUtána kapott az ARM vezérlő vékony kétoldalt ragacsos gap padot ill. az egyéb SMD alkatrészek is le lettek fedve a biztonság kedvéért
Majd ráragasztottam az előzőleg vékony alulemezből barkácsolt hűtőlapocskát
A végeredmény
Sajnos a gépem meghajtófedelén nem sok szellőzőnyílás van és természetesen nem szeretném szétfurkálni, de így is nyertem - 5-6 fokot ami arra biztosan elég, hogy ne throttlingoljon az SSD kérdés, hogy majdan a nyári melegekben hogyan fog viselkedni.
Ha valaki ilyen SSD-t szán laptopjába az vegye számításba ezt a problémáját a sorozatnak, mert én sokmindenre gondoltam de erre a legkevésbé.
[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
-
Müszi
senior tag
válasz kenwood #14223 üzenetére
Helo!
Én ilyet használok egy laptopban és nincs probléma.
Sajnos miután megvettem az mSATA SSD-t és beszereltem csak akkor derült ki, hogy "buta" a bios és nem bootol a mini PCIe csatira kötött meghajtóról. A boot menüben sem jelent meg az eszköz. Érdekes, de ha kizárólag az SSD volt a gépben, akkor valami SATA kábellel kapcsolatos hibajelzés után elindult a telepítés rá és úgy bootol is róla.
Mivel van két merevlemez helyem is így egy hasonlóba dugtam és hozza a gyári értékeket tesztnél.
Olyan kell aminél a csíptető egy hellyel feljebb van szerelve. A képen alacsony profilú modulhoz való van.
Ilyen kicsit intább csak wifi kártyákból gyártanak.[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
válasz Sk8erPeter #14189 üzenetére
Passz. Haver Logitech egerével rendben megy hátsó csatiból is és a HDD-nél sem volt gondja. Egyébként egy Lidl-s SilverCrest egerem van és mint írtam egy ADATA SSD-vel produkálja a hibát.
Próbáld meg egy USB hosszabbító kábellel esetleg. -
Müszi
senior tag
válasz Sk8erPeter #14181 üzenetére
Ezt a jelenséget én is tapasztaltam, mikor a HDD-s rendszeremet megturbóztam először egy SSD-vel.
Előzőleg tökéletesen működött és az új telepítés után random akadt. Kiderült, hogy v.milyen interferencia van a vezeték nélküli egér és az SSD között mivel ezek nagy frekin üzemelnek és van némi "szórásuk".
Ezért a gép hátuljából elölre költöztettem az egér stick-jét.
Azóta megy hibátlanul. Az SSD egyébként egy ADATA S511-es 60GB-os példány. Persze ha nálad vezetékes egérrel csinálja, akkor más lesz a gond. -
Müszi
senior tag
Üdv itt mindenkinek!
A napokban lecseréltem a 64GB-os Samsung 470-es SSD-met egy mSATA 250GB-os 840 EVO-ra.
Az a gondom, hogy amíg a régi max hőmérséklete több mint 2 év alatt nem járt 42 fok felett, addig az új már 58 C-nál is járt HDS szerint (most is 54 és tapintva is forró) négy nap használat és relatív alacsony külső hőmérséklet mellett.
Főleg a 840 EVO tulajoktól kérdezném, hogy ez természetes, vagy valami gubanc lesz nálam?
Elég furcsénak tartom, hogy egy új és modern SSD így melegedjen. Vagy ez is része az evolúciónak a Samsungnál ? -
Müszi
senior tag
válasz AxBattler #13807 üzenetére
Szia!
Sajna mSATA témában úgy gondolom még nincs túl nagy tapasztalata itt senkinek, ill akinek van az meg ritkán látogat erre. Nekem pl. ilyen gondom akadt. Beírtam a gépem topikjába is,de onnan sem tudtak segíteni és bár egy informatikus szaki ajánlotta, hogy vegyek inkább mSATA csatolásút, a problémámat ő sem tudta megoldani, ugyanis úgy néz ki, hiába van a csati a laptopomban sajnos a biosom olyan buta, hogy nem tud onnan bootolni. Csak tárként tudnám onnan használni, arra meg manapság SSD-t venni luxus. Megoldottam innen az apróról egy mSATA-SATA átalakítóval és szerintem teljesen ok.
Nincs külőnbség a 2,5"-os és az mSATA képességei között. Ami a gyári spec-nél meg nem egyezik azt is a csatoló különbözőségének a számlájára írnám.
Csak azért írtam le az esetemet, hogy mielőtt belevágsz a vásárlásba valahogyan érdemes letesztelni egy példánnyal, hogy jó mükszik-e onnan a géped.
Egyébként ritka, hogy egy új példánnyal gond van, azért egy Cyistaldiskmark-ot ill. egy ATTO-t érdemes ráengedni.[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
Üdv itt mindenkinek!
Meggyűlt a bajom egy friss szerzemény mSATA Samsung 840 EVO és az ACER laptopom párosításával.
Eddig egy 64GB-os 2,5"-os SSD-t használtam benne a rendszernek, de mivel kezdtem kinőni és van egy mSATA csati a gépben, gondoltam oda szerzek egy nagyobbat.
Meglévő rendszer alól particionáltam aztán telepítettem rá úgy, hogy a többi meghajtót eltávolítottam.
Indul is az új SSD-ről a gép, de ha visszateszem akár a winyót, akár a régi SSD-t, akkor onnan boot-ol és a bios-ban ill. a boot menüben sem látszik az új meghajtó. Hogyan lehetne elővarázsolni, milyen beállítást felejthettem vajon ki.
Előre is köszi, ha tudja valaki a megoldást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Építő/felújító topik
- Mobil flották
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple asztali gépek
- Ukrajnai háború
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + ünnep alatt is
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest