Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz p.lac #14918 üzenetére

Igen, bocs, teljesen igazad van, azt sikerült végül elírni. Szóval nem a törlés során van TRIM (legalábbis az eredeti hsz. szerint), hanem a fájlrendszer létrehozásakor.

(#14919) janos666:
    Érdekes lehet az is, hogy mi van a 7-es (6.1 SP1) GUI-ja mögött, és mi változott az efölötti Windows-okban (8.x és most már 10). Persze nem várom el, hogy mindet teszteld. :DDD Azért az elég sok tökölés lehet. Bár sok érdekesség megtudható lenne belőle (hogy kb. mi zajlik a háttérben, és mi változott ilyen tekintetben (ha egyáltalán) a különböző verziók közt).

"Na meg legtöbben amúgy is telepítéskor particionálnak (kézileg vagy automatikusan), nem előre egy működő Windows alól. -> Igaz, az automata telepítős GUI-t sem teszteltem le, csakis a DISKPART-ot."
    A legtöbben az automatikus particionálást választják, bevallom, többnyire engem sem érdekel a kérdés annyira, hogy ilyenkor kézzel hozzam létre a partíciókat (persze lehetne helyet spórolni, de őszintén szólva ilyenkor túl lusta vagyok ahhoz, hogy ezzel foglalkozzak, így talán szemedben szentségtöréssel egyenlő módon megelégszem a 100 MB-os System Reserved partícióval, és a maradék fennmaradó helyre a rendszerpartíciót automatikusan létrehozós módszerrel).
    Szóval ja, az is érdekes lehet, hogy maga a telepítő GUI-ja ugyanazokat a műveleteket végzi-e el, ugyanazt az eszköztárat használja-e, mint maga a diskpart. 7-esnél még kb. azt feltételezném, hogy ja, de amúgy fingom sincs, a 8.x-vonalnál meg végképp nem tudom, mi változott ilyen tekintetben (annyi minden változott, hogy elképzelhetőnek/valószínűnek tartom, hogy ehhez is hozzányúltak).

(#14916) Doky586:
    "TRIM téma: igen, legalábbis arra szavaznék első körben. De meg lehet ezt tudományosabban is közelíteni: egy jól kidolgozott kisérlettel kimutatható melyik az igaz.."
    Őőő, hát nyilván, de pontosan ez az, amire eddig senki nem tudta beáldozni az idejét... :) Ha neked van kedved, én nagyon kíváncsi lennék az eredményre. :K :D

Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés